Ceriću, je li te sramota ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
latentnicinik

#801 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

Razlog zasto ne pisem o SPC i Katolickoj zajednici je sto oni ne jasu Bosnjake , vec neke druge, Srbe i Hrvate. Mi prvo moramo ocistiti smece ispred svog praga.
ti bi ispred svog praga imao šta očistiti :D

Ispred IZ, ti i takvi, sigurno nećete ništa čistiti. To ti mogu garantovati.
latentnicinik

#802 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

bogumil-8 wrote:Pa rekoh, ima ko, a ima i pametnijih od njega (ali želi on pokazati svoju moć, pa sada neka trpi i trpi i trpi,... nema sakrivanja iza institucije). Neka njega, neka govori, nek se razotkriva, i ofira (s kim je i kakav je).
Bitno je da on govori. Dok god onima koji bi islam ograničili na vrata Begovog harema diže živce, znak je da su mu aktivnosti uspješne. :D
HAVANA

#803 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by HAVANA »

latentnicinik wrote:BTW, ja nikad ni za koga glasao nisam. Nije bilo potrebno jer u mojoj izbornoj jedinici SDP nema nikakve šanse (a to je otprilike najvažnije), a nijedna druga opcija ne zadovoljava u potpunosti moje poglede na život i smrt :) da bi zaslužili napor odlaska na izborno mjesto. Allaha mi :D .

Ali ću IZ i životom braniti ako bude trebalo, a ne samo jezikom. Ovo je moj dom, moja zemlja, moj narod, moja zajednica. I neće nam nemuslimani i bajramski muslimani odlučivati šta ćemo i kako reći, šta ćemo i kako raditi, za koje ćemo se ciljeve zalagati.

Ja se prepo,nane mi. :D
delightful

#804 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by delightful »

latentnicinik, prestani se prepucavati. nisi nimalo latentno agresivan. smatraj se opomenutim.
latentnicinik

#805 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

HAVANA wrote:
latentnicinik wrote:BTW, ja nikad ni za koga glasao nisam. Nije bilo potrebno jer u mojoj izbornoj jedinici SDP nema nikakve šanse (a to je otprilike najvažnije), a nijedna druga opcija ne zadovoljava u potpunosti moje poglede na život i smrt :) da bi zaslužili napor odlaska na izborno mjesto. Allaha mi :D .

Ali ću IZ i životom braniti ako bude trebalo, a ne samo jezikom. Ovo je moj dom, moja zemlja, moj narod, moja zajednica. I neće nam nemuslimani i bajramski muslimani odlučivati šta ćemo i kako reći, šta ćemo i kako raditi, za koje ćemo se ciljeve zalagati.

mangupski, nema šta :D
Dozer

#806 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Dozer »

Latentni, ovo sto si upravo napisao je bas onako jedan ljudski stav. Tolerantan nadasve...
Znas sta je samo problem u svemu tome? Sto je ovo i moja zemlja, i moj narod (sto ti, ocito, bas i ne kontas), i moja zajednica - a ja ti nisam musliman. Ni bajramski, ni nebajramski, a pogotovo ne M92 kakvih je danas velika vecina ovdje.
Ali, isto tako mi na pamet ne pada da ti ja odredjujem sta ces misliti, raditi, pricati, jesti, piti ili bilo sta drugo.

I tu se ogleda razlika izmedju tebe i mene, kao i izmedju svih drugih nastrojenih/opterecenih i onih rasterecenih etnicko-vjerskim tegovima. Rastereceni tebe takvog prihvataju upravo kakav jesi, dok ti rasterecene ne prihvatas nikako.
Last edited by Dozer on 17/11/2009 16:14, edited 2 times in total.
Jazz_Junkie

#807 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Jazz_Junkie »

pure_love wrote:
Laz je i neistina da su "gotovo svi" bosnjaci i muslimani . Muslimani su samo oni koji su clanovi IZ i koji placaju clanarinu. Ostali bosnjaci su samo nasljednici "muslimanskog kulturnog nasljedja" s cime mogu biti ponosni kroz svoju cestitost, merhamet i ljudskost. To su danas ljudi svih profila , slobodni da sebi izaberu i vjeru i politiku , ili da ostanu neutralni.

provala godine

cuj muslimani samo oni koji su clanovi,ja nisam clan pa sam opet musliman.Bosnjaci su gotovo svi muslimani koliko god to tebi smetalo
Sto je s onim Bosnjacima koji od 17. stoljeca zive u madjarskoj Szalanti? Oni su katolici i jos uvijek cuvaju bosnjacko ime nekoliko stotina godina dok tvoj otac, djed i pradjed nisu imali blage veze o bosnjastvu.
bogumil-8

#808 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by bogumil-8 »

latentnicinik wrote:Bitno je da on govori. Dok god onima koji bi islam ograničili na vrata Begovog harema diže živce, znak je da su mu aktivnosti uspješne. :D
Sve dok on ovako govori samo potvrđuje da je nužna podjela u BiH (ono što je Krajišnik još 1992 javno poručio: "Podijelimo se, razdvojimo se i prestat će razlozi za rat u BiH!"). Ima ko raditi na podjeli BiH državljana (ne mora to i cerke raditi, ne mora cerke duvati u jedra Miloševićevim i Tuđmanovim sljedbenicima).
HAVANA

#809 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by HAVANA »

latentnicinik wrote:
HAVANA wrote:

mangupski, nema šta :D

JBG,ne može svako biti hrabar i životom braniti svoju domovinu i IZ od nemuslimana i bajramskih muslimana. :-)
Ovo je tvoja zemlja :oops:
Macak U Cizmama

#810 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Macak U Cizmama »

latentnicinik wrote:

Ovaj tvoj pasos je dovolja da se vidi kako razmisljas? Borio bi se za IZ, i sve ono sto si nabrojao, a zaboravio ono najvaznije , borbu za BiH i svoj Bosnjacki narod ? Tu istu politiku i borbu su vodili Alija i Ceric i sad smo sabijeni na 1/4 teritorije BiH . Brzi ti je jezik od pameti , pa se lako izdajes . Tebi nisu sveta BiH i Bosnjaci vec IZ i muslimani i arapska kultura. Aferim !
pure_love

#811 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pure_love »

Jazz_Junkie wrote:
pure_love wrote:
Laz je i neistina da su "gotovo svi" bosnjaci i muslimani . Muslimani su samo oni koji su clanovi IZ i koji placaju clanarinu. Ostali bosnjaci su samo nasljednici "muslimanskog kulturnog nasljedja" s cime mogu biti ponosni kroz svoju cestitost, merhamet i ljudskost. To su danas ljudi svih profila , slobodni da sebi izaberu i vjeru i politiku , ili da ostanu neutralni.

provala godine

cuj muslimani samo oni koji su clanovi,ja nisam clan pa sam opet musliman.Bosnjaci su gotovo svi muslimani koliko god to tebi smetalo
Sto je s onim Bosnjacima koji od 17. stoljeca zive u madjarskoj Szalanti? Oni su katolici i jos uvijek cuvaju bosnjacko ime nekoliko stotina godina dok tvoj otac, djed i pradjed nisu imali blage veze o bosnjastvu.
prvi put cujem za njih,ipak,ja pricam o bosnjacima Bosne i Sandzaka
pure_love

#812 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pure_love »

Macak U Cizmama wrote:
latentnicinik wrote:

Ovaj tvoj pasos je dovolja da se vidi kako razmisljas? Borio bi se za IZ, i sve ono sto si nabrojao, a zaboravio ono najvaznije , borbu za BiH i svoj Bosnjacki narod ? Tu istu politiku i borbu su vodili Alija i Ceric i sad smo sabijeni na 1/4 teritorije BiH . Brzi ti je jezik od pameti , pa se lako izdajes . Tebi nisu sveta BiH i Bosnjaci vec IZ i muslimani i arapska kultura. Aferim !

muslimanstvo i bosnjastvo idu ruku pod ruku,mogu braniti i jedno i drugo za tvoju informaciju,,ne vezi iz i muslimanstvo za arape..jer muslimani su od bosne do indonezije!!!
latentnicinik

#813 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

delightful wrote:latentnicinik, prestani se prepucavati. nisi nimalo latentno agresivan. smatraj se opomenutim.
znam da nisam agresivan, a poslao sam i PP sa molbom za objašnjenje zbog čega sam opomenut ovdje. Apsolutno sam siguran da nisam prekršio ni jedno pravilo foruma. Izrazito sam pazio na taj dio. Bio sam vrijeđan, a nisam vrijeđao.

Vjerovatno ga s ovim postom kršim i vjerovatno ću dobiti ban zbog njega, ali jednostavno ne kontam..
Dozer

#814 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: ...ma nek' je sve latentno :lol: :lol:
pure_love

#815 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pure_love »

jazz junkie

evo malo progoogla i odmah nadjoh da se izjasnjavaju hrvatima ;)
latentnicinik

#816 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

Macak U Cizmama wrote:
latentnicinik wrote:

Eto ti znaš jesam li se i kako ja borio za BiH i za bošnjački narod. Kada čovjek brani istinu i pravdu od takvih kao što si ti, brani i BiH, i bošnjački i bilo koji drugi narod, brani pravo na univerzalna prava i slobode. Ja sam siguran da ti tmaš trip da si ti neka moralna vertikala, ali u tebi momčino čuči jedan fašistički diktatorčić koji bi sve oko sebe zabranjivao i uništavao. Sve ono što je u suprotnosti sa tvojom ideologijom. Takvi poput tebe su prije 60-ak godina svjetske ratove započinjali. Jedina sreća je da si ti jedan obični anonimac i da nećeš iz te svoje anonimnosti nigdje dalje od svoje mahale izaći, pa će taj tvoj "fašizam" ostati zatvoren u tebi.

U suprotnom, da ti imaš neku moć, kao što je npr. uvaženi Reis-efendija ima, ti bi davno logore za neistomišljenike otvarao.
Dozer

#817 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Dozer »

Mora da se latentni gleda u ogledalo dok tipka :shock:
Ili ne cita ono sto sam napise... :-)
latentnicinik

#818 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol: ...ma nek' je sve latentno :lol: :lol:
jah, klasika. samo da se ostatak ekipe probudi, inače sve u granicama očekivanog.
Macak U Cizmama

#819 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Macak U Cizmama »

pure_love wrote:
Macak U Cizmama wrote:
latentnicinik wrote:

muslimanstvo i bosnjastvo idu ruku pod ruku,mogu braniti i jedno i drugo za tvoju informaciju,,ne vezi iz i muslimanstvo za arape..jer muslimani su od bosne do indonezije!!!
Koja glupost povezivati mitologiju muslimana sa narodom Bosnjaka ? Mi nismo narod zato sto vjerujemo u muslimanske mitove, vec su jedan dio naseg naroda vjernici , na sta naravno imaju pravo. Bosnjake nije izmislio ni Alah ni Muhamed. Bosnjaci su slobodan narod i svaki pojedinac ima pravo da sebi izabere ideologiju bilo politicku ili vjersku. Mi Bosnjaci nikad necemo biti Alahovi robovi.
granulo

#820 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by granulo »

Latenti, zajedljiv si pravo. Cericu su drage pare i ono ovozemaljsko. Ima jedan covjek koji je mnogo ucinio svojom plemenitoscu, Sulejman Bugari brate. Njega kad cujes inspirise te da volis i postujes i ljudsko i Bozije.
Dozer

#821 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Dozer »

latentnicinik wrote:
jah, klasika. samo da se ostatak ekipe probudi, inače sve u granicama očekivanog.
Ne kontas ti, ocito... :-D
Al' hajd'...mozda ti delightful pojasni. Ja nemam zivaca... :-?
pure_love

#822 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pure_love »

Koja glupost povezivati mitologiju muslimana sa narodom Bosnjaka ? Mi nismo narod zato sto vjerujemo u muslimanske mitove, vec su jedan dio naseg naroda vjernici , na sta naravno imaju pravo. Bosnjake nije izmislio ni Alah ni Muhamed. Bosnjaci su slobodan narod i svaki pojedinac ima pravo da sebi izabere ideologiju bilo politicku ili vjersku. Mi Bosnjaci nikad necemo biti Alahovi robovi.
e pa na tvoju zalost mi to vec jesmo,i ne jedan dio vec gotovo svi,a cuj mitologiju,,to vec govori ko si ti :lol: :lol: :-) ovo ti je haman jos veca provala od one da su muslimani samo clanovi IZ
Last edited by pure_love on 17/11/2009 16:36, edited 1 time in total.
latentnicinik

#823 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

Dozer wrote:
latentnicinik wrote:
Ne kontas ti, ocito... :-D
Al' hajd'...mozda ti delightful pojasni. Ja nemam zivaca... :-?
sve je to u granicama očekivanog :D
HAVANA

#824 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by HAVANA »

latentnicinik wrote:

Ali ću IZ i životom braniti ako bude trebalo, a ne samo jezikom. Ovo je moj dom,moja zemlja, moj narod, moja zajednica. I neće nam nemuslimani i bajramski muslimani odlučivati šta ćemo i kako reći, šta ćemo i kako raditi, za koje ćemo se ciljeve zalagati.
Dozer

#825 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Dozer »

Dzaba Havana, LATENTNI i dalje ne konta :roll:
Locked