CENTRALNI ZATVOR

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Vingo

Post by Vingo »

Glasajuci za Harisa, on vec glasa za Paravca....
Mahalac

Post by Mahalac »

E blago tebi Jusufe sa tvojim rezonom...reci mi samo hoce te li vratiti Bima za direktora grasa i jel imas kakvu adresu gdje bi mogli naci Harisa poslije izbora da se pozalimo ako ustreba....

:shock: :shock: Zivjela Meliha Alic zvana Meli :shock: :shock:
Vingo

Post by Vingo »

Kad procitam argumentaciju Harisovih i Mirnesovih fanova, zbog koje za njih treba glasati, ja odlucim prestat jesti teletinu i janjetinu.....iz postovanja.
BigBalabuto

Post by BigBalabuto »

U jednom trenutku pomislih evoga stiže i mali čaršijski šibicar na mjesto koje mu pripada u CENTRALNI ZATVOR. SAM, BEZ DRUŠTVA POZNATOG IGRAĆA BARBUTA.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Od onoliko prodavanja magle od majstora ubleha Harisa Silajdzica najjace mi je bilo kada je, nakon uobicajenog uzdaha i pauze da izgleda "pametnije" to sto ce reci, izgovorio mrtav-hladan "Mi trebamo pravnu drzavu". :shock: Normalan covjek iz toga izvuce zakljucak da ne zivimo u pravnoj drzavi u sto se uostalom mozemo uvjeriti svaki dan. Ali, ko je onda najodgovorniji sto ne zivimo u pravnoj drzavi? Vjerovatno stranke koje su bile na vlasti. A koja je stranka najduze bila na vlasti, zapravo iz vlasti nikako nije izlazila, tj. nema sekunde u opoziciji? Pa, Stranka za BiH (ZAgraBiH) velikog demagoga Harisa Silajdzica.
Onda se sjetim da su pred izbore 2000. izasli sa parolom kako treba graditi auto-put iako je od 1996. do 2000. njihov covjek (Besim Mehmedic) bio ministar prometa i komunikacija i osim kamena-temeljca nisu nista napravili. :zzzz:
Pa se sjetim kako su za izbore 2002. prodavaci magle iz Stranke za BiH izasli sa parolom "BiH bez entiteta" iako je njihov osnivac i velemajstor demagogije i suplje price Haris Silajdzic stavio potpis na entitetsko uredjenje BiH. 8)
Da nije tragicno, bilo bi smijesno. U nekoj drzavi sa "normalnim birackim tijelom" ovi ublehasi bi, zbog onoga sto su pricali i napravili za 10 godina svoje vlasti, mogli racunati na 0,2 do 0,5 posto glasova jedino u BiH racunaju na pobjedu na izborima. I onda neko kaze da je koalicija SDA-SDP nesto najgore sto nam se moze desiti. Ma, sve je bolje od dolaska na vlast kriminalaca iz Stranke za BiH, a valja podsjetiti kako ce se za vrijeme narednog mandata na vlasti prodavati Telekom i Elektroprivreda. Jadna li nam majka ako Alicka, Backovic, Halilovic, Jata i ostali budu u vlasti koja ce prodavati profitabilna preduzeca.
A ko je upratio tek onu Haretovu shuplju o oduzimanju opljackane imovine. Shatro "On je za, ali..." (to "ali" je "nemoj da neko Jatu upita kako je sa pajtasima iz SBiH bez feninga preuzeo Tuzlansku banku u drzavnom vlasnistvu i prodao je Ljubljanskoj banci za 53 miliona maraka").
P.S. Katana, mijenjaj profesiju! :sleep:
davis.ba

Post by davis.ba »

Ovo ne govorim da bih branio Harisa ali Bakir je sinoć pokazao da nema veze sa novinarstvom. Mislim, u 60 minuta se jasno vidi da nije nepristrasan, da ne zna voditi razgovore i da ne zna hoće li biti ozbiljan voditelj ili malo labaviji sa pokojm šalom pa onda to ispadne nešto između, ono najgore. Ali javljanje sinoć u emisiju je stvarno ispod svake novinarske etike.

A što se tiče Harisa, njegov problem je što mu kojekakvi ministri iz njegove stranke blate ugled već godinama skrivajući se iza njega pa onda imamo ovo danas.
Vingo

Post by Vingo »

Sta je Haris Silajdzic uradio za BiH nakon Daytona? Sta je radio u Daytonu...valjda svi znamo.
Prenj

Post by Prenj »

davis.ba wrote:
A što se tiče Harisa, njegov problem je što mu kojekakvi ministri iz njegove stranke blate ugled već godinama skrivajući se iza njega pa onda imamo ovo danas.
Kako objasnjavas da lopovluke svih tih ministara iz SBiH vide obicni gradjani ali ne i Haris?
davis.ba

Post by davis.ba »

Ne znam, ja mislim da se svi ti ljudi drugačije ponašaju kad on gleda, a kad malo okrene leđa onda nastaje druga priča. Ovo je samo moja mišljenje, možda nisam u pravu ali takav utisak ja imam.
Vingo

Post by Vingo »

Haris ko Shahbaz yebote....
Hajd probaj ponovo.
Pa cime te toliko opcinio, reci mi molim te?!
davis.ba

Post by davis.ba »

Vingo wrote:Sta je Haris Silajdzic uradio za BiH nakon Daytona? Sta je radio u Daytonu...valjda svi znamo.
Znate šta ljudi, vi morate prestati pričati o Dejtonu kao da je to bio skup djece cvijeća a ne sastanak gdje se pokušao zaustaviti rat.
Vingo

Post by Vingo »

Sto mi ne odgovoris na pitanje? Pitanja....
davis.ba

Post by davis.ba »

Nije me ničim opčinio, već samo govorim da je to moj utisak Harisa prateći godinama svakodnevna dešavanja.
edu

Post by edu »

moj utisak harisa.. :oops: :D ..je da on puno okrece glavu..na pogresnu stranu.. :D :D ..ili mozda škilji.. :D :D :D ..ma bit ce da je slijep!.. :D :D :D
Vingo

Post by Vingo »

To ti je balkanski sindrom nepogresivog vodje....Uvijek su oni oko njega stoka....a on je super. I Titu su tako dozivljavali....pa Aliju....pa Harisa...
Okruzio se losim ljudima, a on je ljudina.... :-)
davis.ba

Post by davis.ba »

Moguće, samo zaboravio si i Zlatka dodati.
edu

Post by edu »

vingo..pusti bradu.. :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

davis.ba wrote:Ne znam, ja mislim da se svi ti ljudi drugačije ponašaju kad on gleda, a kad malo okrene leđa onda nastaje druga priča. Ovo je samo moja mišljenje, možda nisam u pravu ali takav utisak ja imam.
Pa sto ih onda ne poshuta kad se opet okrene na pravu stranu, vec iste lopuze gledamo godinama?
Prenj

Post by Prenj »

davis.ba wrote:
Vingo wrote:Sta je Haris Silajdzic uradio za BiH nakon Daytona? Sta je radio u Daytonu...valjda svi znamo.
Znate šta ljudi, vi morate prestati pričati o Dejtonu kao da je to bio skup djece cvijeća a ne sastanak gdje se pokušao zaustaviti rat.
Da, u Daytonu je sklopljen mirovni sporazum ciji je sastavni dio bio i danasnji Ustav, koji je takodjer bio dio paketa oko kojeg se moglo i trebalo pregovarati. Cak je i sam Holbrooke bio sokiran da je oko samog Ustava bilo tako malo rasprava.
Umjesto toga, svi su se bavili iskljucivo teritorijama, tj. PODJELOM teritorija.
Zasto Haris Silajdzic nije tada bio bitku za bolji Ustav nego nam sad, 11 godina poslije, prodaje shuplju?
mostarac

Post by mostarac »

Zubak je cak odbio i da potpise. zasto to isto nije uchinio i Haris?
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

da lupim...mozda zaustavio klaonicu... :? ?

inace... :D ...treba izdvojit best moments...po meni ubjedljivo ...:D:D

uzivo javljanje...straight outta kahvana... :D:D...u sastavu:
Image

jedno je sigurno...
frustracije druga zlatka & crew puzavaca je pregolemo... :D...
cak vise nego sam i naslucivo... :oops:

jedno Hilmino, please... :D:D:D
rIder

Post by rIder »

ziku bakira i kaletovica imaju jedno 16 godina a pivu piju :D

dok se haris i zlatko svadjaju treci koristi i jos ih u medjuvremenu lozi... :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Image. . .Image
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Da li ovo znači da slike govore više od riječi ? :D :D
Vingo

Post by Vingo »

davis.ba wrote:Moguće, samo zaboravio si i Zlatka dodati.
Nisam zaboravio. U tome i jeste fol. Oko Zlatka su svi skoro pa nevini, samo on ne valja....

El tulumba, bogamu....pa daj malo osvjezi podatke....Gdje ti je istrazivacki duh?
Dakle, Haris nam je zaustavio klaonicu....zanimljivo....I to je bilo zadnje sto si cuo o njemu?
Post Reply