Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Skandalozno skandiranje navijača Čelika (Robijaša) izazvalo je oštre reakcije javnosti, pri čemu se posebno problematizira činjenica da vulgarno i nasilno ponašanje s tribina nerijetko prepisuju i ponavljaju mlađe generacije, uključujući školarce. Tijekom derbija između Čelika i Veleža, navijači Čelika su zgrozili javnost skandiranjem poput "bacamo vam mrtve s mosta", što je izazvalo osude zbog širenja mržnje i toksičnog utjecaja na djecu koja posjećuju utakmice ili prate navijačke skupine. Pored sramotnog skandiranja na samom stadionu, utakmicu su popratili i fizički sukobi na ulicama Zenice, gdje je policija morala intervenirati i vratiti nenajavljene gostujuće navijače natrag u Mostar. Ovakav obrazac ponašanja, u kojem se ekstremne uvrede i nasilni narativi prelijevaju među školsku populaciju, prepoznat je kao ozbiljan društveni problem u kontekstu navijačke kulture u Bosni i Hercegovini.
Evo i AI-VI rezime, ja se sječam napušeni ili pijani ovako počnu da vrijeđaju čak i gore i školarci, to jeste dječurlija za njima to ponavlja. Bio redovan na utakmicama prije dok sam zdraviji bio. Pratio fudbal i rukomet.
Krenu oni napušeni ili pijani u glas, pa školarci za njima, a djeca ko djeca ne znaju bolje, misle da je to ok i normalno, čak cool da je.
Kakvi su ovo fakini, teško je opisati. Tako dobra priča o klubu, i upravi koji su toliko napravili za klub, i ovakva stoka ovako nesto napravi, ja nemam rijeci (imam, al nakon 20+ godina na forumu, neću da popušim ban). Klub ne da treba, nego mora, pod hitno reagovati, osuditi i distancirati se od ove bagre. Ovo neko ko voli čelik ne može napraviti. Ovakve bljuvotine su teške i za Banja Luku i Hercegovinu. Užasno, neopravdivo i bolesno.
thron wrote: ↑29/08/2026 21:33
Svojevremeno su se i Markale psovale tako da je ovo downgrade
Da i dječurlija za njima u glas, sjećam se i ja, i doživio to, vidio isto tako, Jug tribina, ne znam da li je ovo sada na Jug bilo, bilo je i sa Istok tribine ali prema sudijama i igračima i upravi dobacivanja, znate kako to ide.
Prije rata nije tako bilo barem po priči starog dok je živ bio.
Do pred rat i dok je Tito bio živ. Govorio stari mi da su se podržavali i drugi klubovi i slično.
Nepotrebno stvarno, bio sam na jugu u mladjim danima milion puta bilo je svakakvih psovki. Ne znam stvarno odakle ova ideja dodje. Nikad se nije ovo "pjevalo" rodjenim, mozda grijesim ali nikad nisam cuo.
Posto je postalo viralno, ocekujem cak i savez da nas kazni sa jednom utakmicom bez navijaca.
aaah sto nam se "zenicani" upalise da komentiraju navijanje. Ne upalise se kad je trebalo komentirati odlazak u kantonalnu, borbu sa Fudom i SDA, raznim krimi glavama, ulazak u drugu ligu, prvu ligu, premijer ligu. Ne komentiraju proslave, navijacke akcije, ukrasavanja grada. Nego komentiraju to sto se pjevala pjesma stara 10 godina. Fazon je sto "zenicani" nisu isli po Seheru i kad se isto to pjevalo.
A najvise nam se upalise Klokani iz New Zelanda.
Nego, pjevalo se, i pjevat ce se svasta. Nisu se "zenicani" upalili ni kad se pjevalo i pjeva "dabogda od gladi pocrkali"...