IP su se gledale ovdje i kada bi doslo do ne slaganja u misljenju. Ono da bi se nabacilo "dijaspori" da nije relevantna za diskusijugentoo wrote: ↑17/08/2026 11:02Ja cu ti dati adresu stanovanja ako treba ? Znam se dobro sa nekim vasim uvazenim clanovima.![]()
Kad kazes "mi saljemo" to su ozbiljne optuzbe,imas li dokaze ili lupas ko i mahalusa sa reddit-a ? .Jer ja ne saljem sigurno.. Dakle moze biti samo @Bobi i @anex![]()
Jedino kad ja gledam IP adresu je kad zelim provjeriti da li je u pitanju VPN i krsenje pravila foruma.. a i to radim kad je neko ocigledno naorao![]()
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ja_Ja
#76676 Re: Zeničani
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#76677 Re: Zeničani
Naravno.. Gledanje IP adresa je "redovna" procedura u administriranju foruma. No meni tvoja IP nista ne znaci, kontas ? To sto bi ja blokirao dijasporu da komentarise na temama koje ih se direktno ne ticu je jedna prica.. a druga prica je da moderatori/administratori gledaju IP adrese korisnika i govore svojim pajdama ko je ko,gdje zivi,sta radi, gdje izlazi..
Ja sam na internetu malo duze i to mi je donekle i struka.. I radio sam i u ISP-u i u security-u i nikad ti IP adresa nije dala nista posebno(zato sam svoju ovdje javno stavio). Osim ako nisi uposlenik ISP-a koji imaju taj nivo pristupa ili Sasa iz FMUP-a sa nalogom
Pogotovo IP adresa ne znaci nista reddit mahalusama kojoj je zivotni problem odakle nekoj lokalnoj macki pare da uradi usne, sise i ljetuje 7x godisnje.
- Casual's
#76678 Re: Zeničani
Jako lako i brzo se moze saznati mnogo toga na osnovu IP adrese. Postavio si svoj IP sa vremenom pretrage, posaljes Viber poruku kumu iz Telemacha, Telecoma, Logosofta, i opa. Oni nikakve naloge ne moraju ispunjavati, samo je bitan onaj koji ima pristupe.
- Casual's
#76679 Re: Zeničani
Nece ni grijanja da bidne. Nakon izbora ce biti sazvana sjednica, pa se vrati na moj post slobodno po zavrsetku iste.
- gentoo
#76680 Re: Zeničani
Da, s tim sto ja tu IP adresu nikad ne bi postavio da imam sta da krijem. Pa lakse se moglo skontati ovdje ko sam iz mojih upisa gdje zivim i ostale detalje.. ne treba ti kum
Cak nudim i kafu zato sto nemam sta da krijem
Zato i postoji pravilo "no VPN" , jer ako ces nesto da filozofiras, filozfiraj iza prave, "tracable" IP adrese ( da ti Sale iz FMUP moze doci na vrata
- gentoo
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#76682 Re: Zeničani
Dijasporske frustracije
, ja još kontam ko je to
vidjaj ih
.
-
wasabi
#76683 Re: Zeničani
valjda je to ovoCi-Nick wrote: ↑17/08/2026 17:38Nemam pojma, ima tu puno teksta, niko nije dobio primjerak da zadrži, pokupe sve primjerke i izjave i cesije.DD_ASD wrote: ↑17/08/2026 15:32Čujem da su dobili i uslov u toj izjavi koju su morali potpisati i notarski ovjeriti da, ako advokat ne naplati svoje potraživanje iz stečajne mase u roku 24 mjeseca, radnik mu sve vraća s kamatom. Meni to nema smisla, ako si se već odrekao i ustupio potraživanje cesijom jer ne možeš uticati na ishod. Je li tako i kod tvoje supruge?Ci-Nick wrote: ↑17/08/2026 11:29 Hamzić je gori od ratnih profitera, oni su otimali u ratu ovaj otima u miru.
Otpremnina manja od zakonom zagarantove, nema obračuna nego samo cesija kojom ustupaš prava njegovom advokatui izjava da se odričeš daljih potraživanja.
Moju ženu obračunali nešto oko 8.600 maraka iako po zakonu za 18+ godina staža ne može biti manje od 6 njenih plata ili prosječenih plata FBiH. A to je cca 1.700 x 6 što je 10.200 KM. Plus što su joj ukrali desetak dana godišnjeg odmora za koji su ttrebali da joj isplate oko 800 maraka.
Tako da su je pokrali cca 2.400 maraka. Ona potpisala, ja ne bi, tužio bu i naplatio. I tako vidim većina ljudi kaže, daj da se završi ova agonija.
A sindikat je dokazao da radi u interesu svoje guzice i poslodavca.
Uz sve to i radnici koji ostaju na poslu će dobiti ugovor na mjesec dana, pa tako će se igrati i s njima do kad hoće.
A što se tiče takvih pravnih zajebancija, to im ne bi prošlo na sudu jer dovode ljude u zabludu. Druga stvar otkud advokatu deset miliona ako nije sa računa Hamzića, Gocija ili Binga.
-
Ci-Nick
#76684 Re: Zeničani
Samo bi još to trebalo da poslije dvije godine počnu plijeniti imovinu otpustenih radnika.
A za otpremnine su računali 6 neto plata poslije oporezivanja.
Tako dogovorili sa sindikatom. A poslodavac nema nikakve veze sa tim porezom. Plus sto su odbili isplatu za prvih deset dana augusta, a otkazi sa 10.08. Moji zenu pokrali 2300 maraka.
Ko ih tuzi taj će ih dobiti sigurno.
A za otpremnine su računali 6 neto plata poslije oporezivanja.
Tako dogovorili sa sindikatom. A poslodavac nema nikakve veze sa tim porezom. Plus sto su odbili isplatu za prvih deset dana augusta, a otkazi sa 10.08. Moji zenu pokrali 2300 maraka.
Ko ih tuzi taj će ih dobiti sigurno.
-
kakavdanakneiskustvu
#76685 Re: Zeničani
Voda u prolazu ispod zgrade curi li curi, a dođe mi juče obavijest sluzbe Grada Zenica u kojoj mi pišu da navodno nisam odobrio radnicima Izgradnja inzenjeringa ulazak u stan, plus prijete novčanom kaznom.
Takvu informaciju dobili od te firme
Ćeraćemo se još
Takvu informaciju dobili od te firme
Ćeraćemo se još
-
Bobi
- Forum administrator
#76686 Re: Zeničani
Dobrih advokata za radno pravo u zenici ne moze im niko prdnut u zenici a tamo ih neki Čedo zajebava
.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#76687 Re: Zeničani
Vala baš...
Ja sam imao advokata par ekselans, vezano za RMU, staž i otpremnine...ma riješio čovjek sve što sam trebao imati...
Dok su moje kolege gledale sa strane, ja već odrađivao sve na vrijeme...
Sad ti isti, još uvijek gledaju i čekaju na kapiji rudnika da im se riješi njihovo stanje...
Ja sam imao advokata par ekselans, vezano za RMU, staž i otpremnine...ma riješio čovjek sve što sam trebao imati...
Dok su moje kolege gledale sa strane, ja već odrađivao sve na vrijeme...
Sad ti isti, još uvijek gledaju i čekaju na kapiji rudnika da im se riješi njihovo stanje...
- Ja_Ja
#76688 Re: Zeničani
Nije to poenta bila. Nije uopste vazno sta bi ti ili ne bi. Forumi su tu za diskusije. Nedavno je bilo tema mislim na politici koje su bile zakljucane za forumase van BiH. Valjda je to bio neki probni balon ili sta li vec. Mislim ako je to cilj vlasnika ja nemam nikakav problem s tim. Ali ono sto jeste problematicno a na sto nisi odgovorio u svom odgovoru jeste da se IP adrese gledaju (ko je i odakle je) i to se iznosi javno na forumu jer nekom moderatoru ne odgovara ono sto je receno. Ne kosi se sa pravilima foruma, ne zalazi niti u kakve nelegalnosti vec jednostavno moderator sebi uzima za pravo da na osnovu IP-a proziva forumase za napisano jer izmedju ostalog mozda ne zive u BiH. To se ne moze opravdati, pogotovo kada postoji mogucnost da se odredjene teme limitiraju geografski ukoliko se neko zeli iskljuciti iz diskusije.gentoo wrote: ↑17/08/2026 21:46Naravno.. Gledanje IP adresa je "redovna" procedura u administriranju foruma. No meni tvoja IP nista ne znaci, kontas ? To sto bi ja blokirao dijasporu da komentarise na temama koje ih se direktno ne ticu je jedna prica.. a druga prica je da moderatori/administratori gledaju IP adrese korisnika i govore svojim pajdama ko je ko,gdje zivi,sta radi, gdje izlazi..![]()
Ja sam na internetu malo duze i to mi je donekle i struka.. I radio sam i u ISP-u i u security-u i nikad ti IP adresa nije dala nista posebno(zato sam svoju ovdje javno stavio). Osim ako nisi uposlenik ISP-a koji imaju taj nivo pristupa ili Sasa iz FMUP-a sa nalogom. BHTelecom sad koristi CGNAT pa i ovdje na forumu imas 10-15 korisnika sa istom IP adresom, to je cak i na nivou ISP-a onda tesko skontati.
Pogotovo IP adresa ne znaci nista reddit mahalusama kojoj je zivotni problem odakle nekoj lokalnoj macki pare da uradi usne, sise i ljetuje 7x godisnje.
I da se razumijemo i ja sam jednim dijelom u IT-u, specificno sajber sigurnost i mogu svasta nesto iskopati i dok nekoj tetki IP nista ne predstavlja, ja ipak mogu svasta nesto s njom da uradim. Kao sto sam rekao, nije nista od toga bila poenta. Poenta je da je to bezveze i neportrebno raditi. Necu dalje na ovu temu.
- gentoo
#76689 Re: Zeničani
Ma ne mozes nista.. mozes ako je Geo baza azurirana uredno da skontas u kojem je neko gradu i to je max. Sve ostalo je lupanje.
Ne bih dalje na ovu temu..
-
Bobi
- Forum administrator
#76690 Re: Zeničani
Ja cijenjenog forumaša Ja Ja nisam ni primjetio, iako je ovdje 20 godina, dok nije napisao ovdje par postova
. Ko te bolan sikira od moderatora
?
- Ja_Ja
#76691 Re: Zeničani
Zato sto sam fin insan, ni skim se ne zamjerim
A sa @gentoo se razvila dodatno prica malo vise na profesionalnoj osnovi jer smo izgleda u istom fahu a ja se ne slazem sa njegovom konstatacijom da se sa IP i ako se podrazumjeva da je dijelom CGNAT-a ne moze nista uraditi. Da ne trunimo dalje nevezanim stvarima prestat cu ovdje, po drugi put
-
Grb1
-
Bobi
- Forum administrator
#76693 Re: Zeničani
Ma briga te ... you have problem, you come here .