Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Casual's

#30826 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Sve je isto sranje. Samo ne mogu šuplje. Ako nije gori, bolji sigurno nije. Fakat se opisao, baš je bilmez. Nadam se da će se vratiti na ovu temu (pobjegao je kad sam ga spominjao).
Distortion

#30827 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Najbolje je da se uradi analiza nakon 4 godine Fudine vlasti u Zenici i to je neki mjerodavan period. Treba uzeti u obzir i da nema vecinu u Gradskom vijecu pa je samim tim teze. Mora se priznat da je vise konkursa za radna mjesta nego sto je bilo. Naravno stoji i to da su neki konkursi ala ovu iz Bolnice sto vec rade u sluzbi.
Ja_Ja

#30828 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

On i SDA prosipanje iz supljeg u prazno. Veoma tanko, ali opet kazem (i po ko zna koji put), da je sam sebi skocio u stomak nerealnim obecanjima. I ovo sto se radi po gradu (svjetla na mostovima, izborni putevi, radne zone, itd.), sve se radi s brda, s dola. Nema tu plana, nema 4ro godisnje agende. Nema tih nekih koraka koji bi trebali biti tu, sve je nesto na silu. Ekspert za sve, ali nije ni za sta. Jednog dana ce doci neko ko ce imati dovoljno veliku viziju da sjedne i napravi okvirni plan svog cetverogodisnjeg djelovanja i ko ce se sjetiti da pozove pametnije od sebe da mu/joj pomognu. Do tada idem da se sutam u guzicu sto sam 2016 dao glas Vracetu.
clio_dci120

#30829 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Distortion wrote:Najbolje je da se uradi analiza nakon 4 godine Fudine vlasti u Zenici i to je neki mjerodavan period. Treba uzeti u obzir i da nema vecinu u Gradskom vijecu pa je samim tim teze. Mora se priznat da je vise konkursa za radna mjesta nego sto je bilo. Naravno stoji i to da su neki konkursi ala ovu iz Bolnice sto vec rade u sluzbi.
Cekaj, kako Dofu nema vecinu? Ima, ima, to da nems pricajte maloj djeci.
Casual's

#30830 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Distortion wrote:Najbolje je da se uradi analiza nakon 4 godine Fudine vlasti u Zenici i to je neki mjerodavan period. Treba uzeti u obzir i da nema vecinu u Gradskom vijecu pa je samim tim teze. Mora se priznat da je vise konkursa za radna mjesta nego sto je bilo. Naravno stoji i to da su neki konkursi ala ovu iz Bolnice sto vec rade u sluzbi.
Nisu ti konkursi zbog njega, već zbog odluke da se moraju javno objaviti (kao i rezultati, kojih izgleda nemaaaa).
Kako nema vecinu živ bio? :lol: Možda je izgubio nakon ovih izbora, a protkle dvije godine je ima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30831 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Bilo je tih konkursa i prije nego je promijenjen Zakon o radu da se ne lazemo. Da se ne lazemo i tad su bili namjesteni pa ti ga dodje na isto.

Elem treba sacekati 4 godine pa da vidimo. Grijanje je najveci projekat i to ako izgura do kraja onda stvarno ima opipljiv rezultat. Radne zone, cuke, kladionice, novogodisnji sajam i koncert, autobuska stanica, papirna itd...ima tu projekata, pa vidjecemo...

Pratim vijece redovno, ko tvrdi da Kufe ima vecinu, sa njim se nema sta diskutovati :-)
Casual's

#30832 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kako si pratio? Nisu par mjeseci radili prenos uživo. Koliko vidim (a dobro vidim) sve što je zamislio i usvojeno je. Rezultate, ne vidim. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30833 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

TVZE na youtube pa opleti. Ako zaista tvrdis da mu je sve usvojeno, nemamo stvarno o cemu dalje :thumbup:
Casual's

#30834 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:nemamo stvarno o cemu dalje :thumbup:
Nemamo vala. 8)
Border

#30835 Re: Zeničani

Post by Border »

channel10 wrote:Pa mislio sam ako ga ti znas, da nije iz ovih zgrada sto sam nabrojao. Kontam mozda ga znam iz vidjenja, mada je puno vremena proslo.
Image evo i fotografije u slucaju da ga se neko sjeti,ako ga neko prepozna ili bilo sta zna o njemu neka pise...
ExNihilo

#30836 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote: Ko je morao vidjeti Vračeta da se rukuje sa SDA kako bi to shvatio, taj bolje od Vračeta nije ni zaslužio.
Tehnicki gledano :D Snaga centra se zapravo vise priklonila SDP-u, tj.2/3 vijecnika :mrgreen:
Samo što to više nije Snaga Centra. Stranački kadar se raspada iz istih razloga zbog kojih se raspada i biračko tijelo: politička naivnost.
_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote:
Ma te kalkulacije objesiti mačku o rep. Ovdje se pisalo da će Vrače otpuhati Fudu, a Naidin Vračeta. Znamo šta je bilo...
Kalkulacije su se pokazale manje vise tacnim. Vjerujem da umijes sa brojevima, pa uporedi izborne rezultate zadnjih par ciklusa. Kao devijaciju uzmi Husin drugi i treci mandat.
Nema osobe na ovom forumu koja je Fudi prognozirala više od trećeg mjesta. Ako griješim, ispravi me. Pa ipak je taj Fudo opušteno opuhao Naidina i dobio skoro 2.4x više glasova od Vračeta.

Po kojoj definiciji je to "manje-više tačna kalkulacija"? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30837 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote: Nema osobe na ovom forumu koja je Fudi prognozirala više od trećeg mjesta. Ako griješim, ispravi me. Pa ipak je taj Fudo opušteno opuhao Naidina i dobio skoro 2.4x više glasova od Vračeta.

Ti poceo ko haznadar :D ja rekoh nepoznanica je bio a slutio se dobar rezultat. Sta su drugi pisali to ti sa njima :razz:
ExNihilo

#30838 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote: Nema osobe na ovom forumu koja je Fudi prognozirala više od trećeg mjesta. Ako griješim, ispravi me. Pa ipak je taj Fudo opušteno opuhao Naidina i dobio skoro 2.4x više glasova od Vračeta.

Ti poceo ko haznadar :D ja rekoh nepoznanica je bio a slutio se dobar rezultat. Sta su drugi pisali to ti sa njima :razz:
Pa ti si se pozvao na kalkukacije kao argument glasanja za Vračeta, ne ja.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30839 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote: Pa ti si se pozvao na kalkukacije kao argument glasanja za Vračeta, ne ja.
Ne.

Nego na cinjenicu da SDA ima cca 10 SDP 5 a ramo i njegove iteracije 3 milje fix glasova.

Huso je, velim, devijacija jer je u drugom i trecem mandatu bio duplo jaci od stranke.

U toj kalkulaciji je bilo zaista nepoznato koliko ce Fudo privuci exSDA i contraSDA i koliko ce Vraconja privuci razocaranih SDPovaca, gracke raje i contraSDAovaca.
ExNihilo

#30840 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote: Pa ti si se pozvao na kalkukacije kao argument glasanja za Vračeta, ne ja.
Ne.

Nego na cinjenicu da SDA ima cca 10 SDP 5 a ramo i njegove iteracije 3 milje fix glasova.

Huso je, velim, devijacija jer je u drugom i trecem mandatu bio duplo jaci od stranke.

U toj kalkulaciji je bilo zaista nepoznato koliko ce Fudo privuci exSDA i contraSDA i koliko ce Vraconja privuci razocaranih SDPovaca, gracke raje i contraSDAovaca.
Sjo, priče. Naša stranka je na izborima 2016. po prvi put ponudila kandidata za načelnika Zenice. Po kojoj definiciji, onda, njihov kandidat nije nepoznanica? :D

Nije narod glasao za Vračeta jer je nepoznanica, već zato što je politički nepismen da prepozna ublehaša.
channel10

#30841 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Bilo je.ovdje ljudi koji su mislili da će Fudo prvi kroz cilj proći. Ko je.mislio da će.futava SDA dobiti izbore?

Jedino retardirani SDA glasači koji ne vide šta je očito.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30842 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
Sjo, priče. Naša stranka je na izborima 2016. po prvi put ponudila kandidata za načelnika Zenice. Po kojoj definiciji, onda, njihov kandidat nije nepoznanica? :D

Nije narod glasao za Vračeta jer je nepoznanica, već zato što je politički nepismen da prepozna ublehaša.
Dobro necu ti kvariti "e jesam vam rekao" momenat.

Ko je rekao da nije nepoznanica? Nije joj se slutio dobar rezultat, jer je NS van Sarajeva (bila) irelevantan politicki faktor.

Narod je glasao za Vraceta jer je u njemu (o tempora o mores) vidio alternativu.

To sto nije bilo drugog/boljeg/kvalitetnijeg/postenijeg a da se kandidovao a da predstavlja alternativu druga je tema.
N.N.

#30843 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Da je Kaknjo bio kandidat a ne onaj slunto iz Nemile, uzeo bi izbore.
Ali ce vjerovatno sljedece godine odmjeriti snage, pa vidimo sve :D
Nivelacija

#30844 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Kaknjo je bio i Fudin kandidat i favorit.
Ali Nemila odredjuje u SDA Zenica pa su stavili Naidina uz poznate izjave mi da stavimo magarca u Zenici ispred SDA uzeo bi i to im se obilo od glavu.

A mislim ako odmjere snage da bi bilo tu negdje bara bara 20 k vs 20 k..
Sve zavisi sta ce Fudo uraditi u iducih 20 mjeseci.
channel10

#30845 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Kakva crna SDA i pobjeda? Zar vi ne shvatate da su oni pali za sva vremena? Narodu je pun q SDA i njihovih pulena. Vi ne vidite da oni godinama padaju na svim nivoima vlasti?
smartXL

#30846 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Padaju, al se vracaju iza 19:00
clio_dci120

#30847 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Sta kazu na carsija zenica, vjecita dilema kralja, spic beton ili glovis :lol:
Nivelacija

#30848 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

clio_dci120 wrote:Sta kazu na carsija zenica, vjecita dilema kralja, spic beton ili glovis :lol:
Ti ga bas nesto ne gotivis
smartXL

#30849 Re: Zeničani

Post by smartXL »

clio_dci120 wrote:Sta kazu na carsija zenica, vjecita dilema kralja, spic beton ili glovis :lol:
Da ti ja pokusam objasnit, a ti svojima prenesi...sve sto ide preko portala javnih nabavli, apsolutno je transparentno. Svi ponudjaci imaju pravo na uvid, na zalbu. Konacnu odluku mozde dati Ured za razmatranje zalbi, i njihova odluka je konacna. A URZ je samostalna organizacija...

Ko se bavi tenderima, njemu je sve jasno ko dan, a sama cinjenica da nema zalbi, valjda govori nesto, mislim da bi barem trebalo govorit.

Ako treba detaljnije objasnit oko ovih procedura, stojim na raspolaganju, posto pretpostavljam da nisi u tim vodama, a cackas naokolo.

Nekad su tenderi drugacije raspisivani, svasta se muljalo, sad vise toga nema, barem preko agencije, a vidjeli amo da svi se tako raspisuju.
ExNihilo

#30850 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote:

Dobro necu ti kvariti "e jesam vam rekao" momenat.

Ko je rekao da nije nepoznanica? Nije joj se slutio dobar rezultat, jer je NS van Sarajeva (bila) irelevantan politicki faktor.

Narod je glasao za Vraceta jer je u njemu (o tempora o mores) vidio alternativu.

To sto nije bilo drugog/boljeg/kvalitetnijeg/postenijeg a da se kandidovao a da predstavlja alternativu druga je tema.
O tome i govorim sve vrijeme. U kakvim ljudima narod vidi alternativu. I šta nam to govori o samom narodu, uključivo s analitičarima na ovoj temi. :D

A ovaj gaf da od Vračeta nije bilo boljeg, kvalitetnije i poštenijeg mislim da ne treba posebno komentarisati. :D
Post Reply