Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
clio_dci120

#23876 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

c_g wrote:
clio_dci120 wrote:Pametni, traze sada uvezivanje radnog staza, sad da predju na novi posao ne bi im nikada uvezali radni staz, kad dodju do penzije tek bi onda problemi nastali. I trebaju istrajati na uvezivanju radnog staza.
Samo trebaju ici pred zgradu vlade, a ne po cesti praviti cirkus...hoce da ih neko prebije kad mu dojadi cekati.
To će dobiti svakako, kao i zaostale plate. To su priče za malu djecu, sve će im dati.
Najgore od svega, što juče slušam nekog glupsona koji govori na TV kao zajebani su, potpisani su ugovori sa drugim firmama, nas nisu ništa ni pitali, nisu nam ni ponudili posao, već traže nove, a ja iz pouzdanih izvora znam da su ih sve zvali i da ih je samo par pristalo, svi drugi odbili i govore NE ŽELIMO DA ŽELJEZARA IDE U STEČAJ.
I onda kao šlag na tortu, Mittal objavi kao imaju 2 dana da prihvate posao, ak neće, tražite će firme druge radnike.
Onda ocito ne zele da rade kod privatnika ni za bolje uslove...Mada ne vjerujem da neke uslove nude Salcinovic ili Sarajlic...ali eto, bolje ista nego nista.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23877 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ma tesko se tim ljudima pokrenuti. Vecina radi u Željki cijeli zivot. Nadaju se necemu, ne znam ni ja vise cemu. Ali da je jebeno sve to napustiti i preci kod nekog Salcinovica ili Sarajlica, naravno da jeste...
c_g

#23878 Re: Zeničani

Post by c_g »

Pa bolje će im biti kod Salčina nego u Željezari. Kad skontaš kako su plate dobijali, kad su dobijali, dođe ti da zaplačeš, u dvije rate po 250km, tuga i žalost. Salčin će im sigurno davati više, negdje on ima restorane u Visokom il nešto, nisam siguran, ali sam ubjeđen da imaju više nego ovi što su u Željezari imali. Plata redovna, staž će im uplačivati. Bolje išta nego ništa.
Ovako oni hodaju, nešto protestuju, a zna i budala da od toga ništa nema. Fudo izašao s njima, samo da ih skloni sa ulice, obečao im Novalića, a biće ko i prošli put, boli njega džon.
clio_dci120

#23879 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ja samo znam da dva fina pichica rade kod Sarajlica u restoranu.

Bato, ni ne pomisljaj da pitas gdje restoran :)
kakavdanakneiskustvu

#23880 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamen spoticanja wrote:
Norm wrote:
kamen spoticanja wrote:cuj mup :mrgreen:
@kameni, meni je sve to malo cudno obzirom da svi znamo ciji je MUP...a cija je onda ekipa koja stoji iza profila Salivena?
al ti si pametan.cojk :mrgreen:
jesi zakeralo ali si pametan :oops:

@kameni,mozes li mi preporuciti nekog djecjeg zubara?
Mustang1

#23881 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Danira :oops:
kamen spoticanja

#23882 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

nadjes nekoga mladjeg s dobrim zivcima
c_g

#23883 Re: Zeničani

Post by c_g »

Šta li će im danas Fudo reći, evo vidim opet su zaustavili saobraćaj, znači od obećanja da će Novalić doći ništa :lol:
ze_cyclist

#23884 Re: Zeničani

Post by ze_cyclist »

pozdrav
ima li neko da je operisao preponsku herniu (kilu, bruh) u Zenici*? kakva su vam iskustva, preporuke? kojeg doktora odabrati itd?
Warashii

#23885 Re: Zeničani

Post by Warashii »

ze_cyclist wrote:pozdrav
ima li neko da je operisao preponsku herniu (kilu, bruh) u Zenici*? kakva su vam iskustva, preporuke? kojeg doktora odabrati itd?
Ono što ja znam da je bilo da sam sebi moraš uzeti mrezicu. Kakva je situacija sada pojma nemam.
ze_cyclist

#23886 Re: Zeničani

Post by ze_cyclist »

Warashii wrote:
Ono što ja znam da je bilo da sam sebi moraš uzeti mrezicu. Kakva je situacija sada pojma nemam.
to su i meni rekli da trebam kupiti.
Laissez faire

#23887 Re: Zeničani

Post by Laissez faire »

Znam osobu koju su zatekli isti uslovi u našoj bolnici, pa je od prijatelja dobio preporuku za bolnicu u Novoj Biloj - fra. Mato Nikolić, u koju je s rukama u džepovima otišao u ponedjeljak, odradili mu pretrage i izvadili nalaze, u srijedu bio operisan i za vikend otpušten. Nakon toga odradio još dvije kontrole svakih 15-ak dana i to je to.

Prezadovoljan uslugom, tretmanom i odnosom.

Zajedno sa svim navedenim (pretrage, nalazi, operacija, ležanje, kontrole, mrežice...) cca. 750 KM.
ze_cyclist

#23888 Re: Zeničani

Post by ze_cyclist »

Laissez faire wrote:
Znam osobu koju su zatekli isti uslovi u našoj bolnici, pa je od prijatelja dobio preporuku za bolnicu u Novoj Biloj - fra. Mato Nikolić, u koju je s rukama u džepovima otišao u ponedjeljak, odradili mu pretrage i izvadili nalaze, u srijedu bio operisan i za vikend otpušten. Nakon toga odradio još dvije kontrole svakih 15-ak dana i to je to.

Prezadovoljan uslugom, tretmanom i odnosom.

Zajedno sa svim navedenim (pretrage, nalazi, operacija, ležanje, kontrole, mrežice...) cca. 750 KM.
iskreno, necu da plaćam i idem negdje drugo pored naše KB. Vjerujem ja u stručnost naših ljekara samo eto što ne znam kako to hoda, koga odabrati itd
hvala na info. Bolnica u Novoj Biloj je za svaku pohvalu, amidza ležao kod njih i zaista su profesionalni
kakavdanakneiskustvu

#23889 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:nadjes nekoga mladjeg s dobrim zivcima
:thumbup:
nadžak

#23890 Re: Zeničani

Post by nadžak »

@kakavdanakneiskustvu

Ja imam dobra iskustva sa onim mladjim iz Sunčane doline. Kaknjo.
channel10

#23891 Re: Zeničani

Post by channel10 »

nadžak wrote:@kakavdanakneiskustvu

On nit je mlad, nit je u suncanoj :mrgreen:

Danak imaš stomatologa u svojoj blatusi, u crvenom soliteru na ulazu u blatusu.
clio_dci120

#23892 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Taj je mom drugu zeznuo zub, nesto oko fistule nekakve, valjda ga zatvorio, pa uhvatilo korijen, i na kraju morao vaditi zub.

Ja imam super iskustva sa doktorom Terzicem, i jedna profesorica sa stomatoloskog fakulteta koja je jedan od vrhunskih strucnjaka u BiH mi je takodjer rekla da je Terzic vrhunskih strucnjaka i toplo ga preporucila.

Meni je licno spasio zub koji je Kratina htio izvaditi.

Doduse, meni je Kratina bio vrh sa svojim psovkama, ono kad se iznervira pa krene da psuje...hahaha...jednom davno cekam u cekaoni na red, neki zubar iz Viteza dovezao pacijenticu, valjda nesto zeznuo, ispravlja to Kratina i po frke kaze ovom "*ebem li ti tvoje ruke , sta si ovo napravio"....hahaha...

Mada ako kamen radi, najbolje njemu odvedi, sigurno ce imati jos vise obzira prema djetetu buduci da ste forumske kolege.
nadžak

#23893 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Hajd čisto da bacimo malo šuplje. Pa hebemu miša, ako mislimo na istog čovjeka onda nije star sigurno. Evo na ovoj slici sa njihove stranice ne dam mu više od 40 nikako! :D

http://www.kaknjo.com/

Da se ogradim, nemam nikakvog razloga da ga promovišem. Moja iskustva su dobra, kolega zubotehničar koji je radio kod svih zubara u Zenici kaže isto. Naravno, ostavljam prostora i da nije tako. :?
nadžak

#23894 Re: Zeničani

Post by nadžak »

channel10 wrote:

Pa šta je tačno ono dole gdje je Kaknjo? Ono ne pripada sunčanoj, Crkvice još uvijek? More bit, nisam nikad imo detaljne mape tog područja. :D
channel10

#23895 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Pa nije 40 bas mlad čovjek :). A ima oko 40 godina.
On je sad u zgradi kina u Crkvicama. Sunčana je Pronto i oko njega.
nadžak

#23896 Re: Zeničani

Post by nadžak »

channel10 wrote:Pa nije 40 bas mlad čovjek :). A ima oko 40 godina.
E koliko je tebi pa ti 40 puno? :twisted: :lol:
Sad se sjetio da je bio dole u onoj zgradi do Babine pa preselio u ovaj novi prostor. Tu sam se zezno...do mene. :skoljka:
kakavdanakneiskustvu

#23897 Re: Zeničani

hvala,bila supruga sa djetetom negdje u vojvodica putu
channel10

#23898 Re: Zeničani

Post by channel10 »

nadžak wrote:
channel10 wrote:Pa nije 40 bas mlad čovjek :). A ima oko 40 godina.
E koliko je tebi pa ti 40 puno? :twisted: :lol:
Sad se sjetio da je bio dole u onoj zgradi do Babine pa preselio u ovaj novi prostor. Tu sam se zezno...do mene. :skoljka:
Ja sam vise mislio na post kamena spoticanja gdje kaže da nadje nekog mladog, vjerovatno do 30 godina, jer sumnjam da i on ima više od 40 bas kao i Kaknjo.
kakavdanakneiskustvu

#23899 Re: Zeničani

channel10 wrote:

ma treba mi djeciji,znam za ovog u soliteru,hvala
channel10

#23900 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
channel10 wrote:

ma treba mi djeciji,znam za ovog u soliteru,hvala
Ma svi su oni i dječiji samo ako imaju zelje i živaca da se ganjaju sa njima, pa bila ta iz crvenog solitera, vojvodica puta ili bio to kamen.
Post Reply