Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- prilagodjena
#201 Re: zeničani
ne bi bilo loše da napišete gdje ste trenutno...ko želi naravno 
- law2
#203 Re: zeničani
U dnevnom boravku, pijem caj...prilagodjena wrote:ne bi bilo loše da napišete gdje ste trenutno...ko želi naravno
- elizabeth a
#204 Re: zeničani
+1!law2 wrote:Samo da se stupasim
- Not My Idea
#207 Re: zeničani
i moje..bolje receno polu-iskustvo, u pola filma nestalo strujenellington wrote:Central je moje prvo kino-iskustvocrkvice wrote:ma ja se sjecam i kad se u Central islo da se gleda film, al ne smijem to ni spomenuti
- prilagodjena
#208 Re: zeničani
joj dobar si,ti se sjećaš naziva svih kafićaWarashii wrote:YO!
Ih vidi "staraca" na okupu.
Ta donja dzada je bila pravo cudo. Bolero, Focus, Aloha, Gallery First, Estrada, Ultra, Stari krovovi, Da Capo i vjerovatno sam neke izostavio jbga.
Sjecate se Alibabe i LA a joj jos da dodam Sharm ili Kaisu.
Prvi hamburger u Ze, prije sam jeo neki u Zadru pa mi ostao u pamecenju, sam smaz`o kod Mecana, dobio pare za neku priredbu, haman Branka Kockicu i jbgabio sam pravo nesto gladan, al je bio najbolji koji sam ikada pojeo, cak i dan danas.
Danas ne izlazim nigdje, nisam izasao ne pamtim, nekada je to bio Stari Sat pa i u onaj Biznis, Gatto.
hamburger kod mecana prva liga...nešto ne zagledam kad prođem,jel tamo još neki gril ili nešto drugo?
od posljeratnih ugostiteljskih obkjekata gatto je ono što mi se najviše svidjelo
- prilagodjena
#209 Re: zeničani
i ja sam dosta večeri provela tu ali se sjećam samo bolera
a tita mi nisam plavuša

- sadmire
#210 Re: zeničani
interesantno je kako je tzv "carsija", kao mjesto gdje se na otvorenom okuplja omladina, mijenjala svoju lokaciju: nekad bila kod Bordoa, kasnije kod gore pobrojanih kafica, kad se sjetim samo koliko sam vremena tu proveo, ni sam ne znam zasto, onda se preselila kod Belfasta, jednog od dobrih starih kafica u koje sam izlazio za vrijeme studija, poslije odsetala do Gimnazije, neko vrijeme bila na zidicu kod Kamenog mosta, a sad, sad i ne znam gdje je, haman se taj obicaj izgubio!?prilagodjena wrote:joj dobar si,ti se sjećaš naziva svih kafićaWarashii wrote:YO!
Ih vidi "staraca" na okupu.
Ta donja dzada je bila pravo cudo. Bolero, Focus, Aloha, Gallery First, Estrada, Ultra, Stari krovovi, Da Capo i vjerovatno sam neke izostavio jbga.
Sjecate se Alibabe i LA a joj jos da dodam Sharm ili Kaisu.
Prvi hamburger u Ze, prije sam jeo neki u Zadru pa mi ostao u pamecenju, sam smaz`o kod Mecana, dobio pare za neku priredbu, haman Branka Kockicu i jbgabio sam pravo nesto gladan, al je bio najbolji koji sam ikada pojeo, cak i dan danas.
Danas ne izlazim nigdje, nisam izasao ne pamtim, nekada je to bio Stari Sat pa i u onaj Biznis, Gatto.![]()
![]()
hamburger kod mecana prva liga...nešto ne zagledam kad prođem,jel tamo još neki gril ili nešto drugo?
od posljeratnih ugostiteljskih obkjekata gatto je ono što mi se najviše svidjelo
- Not My Idea
#211 Re: zeničani
sad je na školskom
zezam se, ma niko se vise i ne okuplja. vise nije cool stajati na ulici
zezam se, ma niko se vise i ne okuplja. vise nije cool stajati na ulici
-
Eborg
#212 Re: zeničani
Samo da potvrdim da je kino "Central" radilo tokom rata. I ja sam bio jednom, zakačio me "Beverly Hills Cop".
Tad se išlo u kino zbog tog cijelog doživljaja, nisi znao ni šta ćeš gledati. Sad se prenemažu kad im ponudiš DVD usred kuće.
Danas Zenica fakat nema neku "centralnu" tačku na kojoj se skuplja omladina. U zadnjih 10-tak godina to su bili gimnazija i zidić kod Kamenog mosta (ne znam kako sam ovo mogao zaboraviti) te stepenice kina "29. novembar", prije nego je isto obnovljeno.
Balavci s autima, Facebook, neki novi trendovi su bili faktori koji doprinesoše tim promjenama.
Iz priča starijih, "Žilet" u Staroj čaršiji je krajem '80-ih također bio hit. Zaboravio sam ime, ali čini mi se da je spomenut i neki kafić u suterenu "Beograđanke"/"Bosanke"/kako li se već danas zove, niz one stepenice gdje se ulazi u "Jysk", sjećam se da je u ratu bilo puno prašnjavih poker-aparata.
Kultni "Kristal" je ipak opstao kroz generacije, i danas volim otići tamo pa s merakom naručiti sladoled ili kolač a prije sam k'o bez duše znao trčati da uzmem kuglu u kornetu.
"Jazz klub" zna ljeti biti interesantan no u posljednje vrijeme je sve više putera. Isto k'o što su nekad prvačići išli u "Romantic" a ovi ozbiljniji iz 2. i 3. razreda u "Gaudeamus", danas je tamo mrtvi seljakluk. Onda puteri pređoše i djelimično se zadržaše u "Businessu"/"Clubu 072" da bi danas dobacili do novih visina i shopping-centra.
Danas Zenica fakat nema neku "centralnu" tačku na kojoj se skuplja omladina. U zadnjih 10-tak godina to su bili gimnazija i zidić kod Kamenog mosta (ne znam kako sam ovo mogao zaboraviti) te stepenice kina "29. novembar", prije nego je isto obnovljeno.
Balavci s autima, Facebook, neki novi trendovi su bili faktori koji doprinesoše tim promjenama.
Iz priča starijih, "Žilet" u Staroj čaršiji je krajem '80-ih također bio hit. Zaboravio sam ime, ali čini mi se da je spomenut i neki kafić u suterenu "Beograđanke"/"Bosanke"/kako li se već danas zove, niz one stepenice gdje se ulazi u "Jysk", sjećam se da je u ratu bilo puno prašnjavih poker-aparata.
Kultni "Kristal" je ipak opstao kroz generacije, i danas volim otići tamo pa s merakom naručiti sladoled ili kolač a prije sam k'o bez duše znao trčati da uzmem kuglu u kornetu.
"Jazz klub" zna ljeti biti interesantan no u posljednje vrijeme je sve više putera. Isto k'o što su nekad prvačići išli u "Romantic" a ovi ozbiljniji iz 2. i 3. razreda u "Gaudeamus", danas je tamo mrtvi seljakluk. Onda puteri pređoše i djelimično se zadržaše u "Businessu"/"Clubu 072" da bi danas dobacili do novih visina i shopping-centra.
- prilagodjena
#213 Re: zeničani
sjećam se i ja priče o žiletu i znam da je bila masa raje ispred ali su u pitanju rane 80-e...poslije žileta picerija pa bordo
mani je najfascinantnije to što vlasnici tih kafića nisu imali bog zna kakvu korist od toga jer tu pa gotovo niko ništa nije pio al' su šutjeli i trpjeli....mogu misliti kako bi sad bilo da se npr. ispred ono kafića ispod rmk prometa(mislim da je rafaelo) okupi na stotine omladinaca

mani je najfascinantnije to što vlasnici tih kafića nisu imali bog zna kakvu korist od toga jer tu pa gotovo niko ništa nije pio al' su šutjeli i trpjeli....mogu misliti kako bi sad bilo da se npr. ispred ono kafića ispod rmk prometa(mislim da je rafaelo) okupi na stotine omladinaca
- Not My Idea
#214 Re: zeničani
ja kad sam bila prvi (pa i drugi razred), isli smo u Romantic na onaj sendvic na velikom odmoruEborg wrote:Isto k'o što su nekad prvačići išli u "Romantic" a ovi ozbiljniji iz 2. i 3. razreda u "Gaudeamus", danas je tamo mrtvi seljakluk.
u prvom skoro niko nije pio kafe, u drugom ko malo poceli..tek u trecem se poneko propusio..
al htjedoh rec, dok smo mi isli u Romantic, 3. i 4. razred su isli u Gaudeamus. nama nije ni padalo na pamet da udjemo. znam da me vazda zanimalo kako li je iza onih zatamljenih prozora
a danas
-
belfy
#215 Re: zeničani
da nellington ne pomenu prvo kino iskustvo vjerovatno bih preskocio odgovaranje. nenagodan sam nesto... elem, moje prvo kino iskustvo je bilo u kinu "Metalurg". dajdza me vodio da gledam Buce Lee-a. Nezaboravno, naravno iz kina izlazio u letu s jednog nogom ispruzenom.
nakon toga sam obilazio sva kina. Najruznije je, vala, ono u Crkvicama. Da bude jos smjesnije - u Tuzli kad sam bio u kinu ono je isto kao ovo u crkvicama, samo imaju cetiri velike fotelje u prvom redu. nemam pojma zasto tako dobro pamtim kina...
sto se kafana tice, moja prva kafana je bila U2 koja je bila u blizini Hamzica na onom cosku gdje je sada optika nekakva... poslije te, sve ostale su se obilazile, vise-manje. mogao bih cak i izdvojiti neke, ali mahom su vec iznad pobrojane, pa mislim da nema potrebe. iako, moram, ipak, izdvojiti Belfast. ono je bila kafana-dozivljaj, zajedno sa nebrojeno belaja i racija u istoj. u Gaudeamus sam izlazio dok jos nije bio renoviran. dok je jos bio samo dva stola unutra (od toga jedan ispod stepenica, pa se glava redovno nalazila u njima) i velika tenda tamo gdje je sada objekat.
dosta od mene vala. i previse se nakucah ovako nenagodan.
edit: upravo sam primjetio da niko nije pomenuo Maccao (ili mi je promaklo) i ono je bila kafana vrijedna paznje.
sto se kafana tice, moja prva kafana je bila U2 koja je bila u blizini Hamzica na onom cosku gdje je sada optika nekakva... poslije te, sve ostale su se obilazile, vise-manje. mogao bih cak i izdvojiti neke, ali mahom su vec iznad pobrojane, pa mislim da nema potrebe. iako, moram, ipak, izdvojiti Belfast. ono je bila kafana-dozivljaj, zajedno sa nebrojeno belaja i racija u istoj. u Gaudeamus sam izlazio dok jos nije bio renoviran. dok je jos bio samo dva stola unutra (od toga jedan ispod stepenica, pa se glava redovno nalazila u njima) i velika tenda tamo gdje je sada objekat.
dosta od mene vala. i previse se nakucah ovako nenagodan.
edit: upravo sam primjetio da niko nije pomenuo Maccao (ili mi je promaklo) i ono je bila kafana vrijedna paznje.
-
Eborg
#216 Re: zeničani
Diskoteka/pizzeria "Kaktus"!
Tu je TV Zetel organizovao one svoje playback emisije a ni pizza nije bila loša.
@Not My Idea: Upravo tako, nekad su se prva seksualna iskustva prepričavala u "Gaudeamusu" nakon ljetnog raspusta uz capuccino (k'o biva ozbiljna tema pa da budemo k'o veliki
), a sada haman hebači odmah upisuju srednje škole a rakiju k'o vodu sastavljaju, to se zemlja lomi pod njima. 
Tu je TV Zetel organizovao one svoje playback emisije a ni pizza nije bila loša.
@Not My Idea: Upravo tako, nekad su se prva seksualna iskustva prepričavala u "Gaudeamusu" nakon ljetnog raspusta uz capuccino (k'o biva ozbiljna tema pa da budemo k'o veliki
- Not My Idea
#217 Re: zeničani
joj pa bila je i ona diskoteka Hayat 
- sadmire
#218 Re: zeničani
jao sad se sjetih, u Kaktusu sam imao jedno od najboljih rodjendanskih slavlja, januara 2000-e, tad je bio onaj veliki snijeg, nagomilane hrpe posvuda bileEborg wrote:Diskoteka/pizzeria "Kaktus"!![]()
@Not My Idea: Upravo tako, nekad su se prva seksualna iskustva prepričavala u "Gaudeamusu" nakon ljetnog raspusta uz capuccino (k'o biva ozbiljna tema pa da budemo k'o veliki), a sada haman hebači odmah upisuju srednje škole a rakiju k'o vodu sastavljaju, to se zemlja lomi pod njima.
- prilagodjena
#219 Re: zeničani
jel' to u zanatskom pa gore na spratu...joj sve sam pozaboravljala,ne zamjeriteEborg wrote:Diskoteka/pizzeria "Kaktus"!![]()
@Not My Idea: Upravo tako, nekad su se prva seksualna iskustva prepričavala u "Gaudeamusu" nakon ljetnog raspusta uz capuccino (k'o biva ozbiljna tema pa da budemo k'o veliki), a sada haman hebači odmah upisuju srednje škole a rakiju k'o vodu sastavljaju, to se zemlja lomi pod njima.
-
silent hill
#220 Re: zeničani
samo da se upišem...i ja sam počeo sa Belfastom,pa i Fenixom u to vrijeme...ali davno su ta vremena bila...kasnije(mnogo kasnije) je bio jezz sa onim akvarijumom (sjećam se kad mi je rodjak iz Amerike došao i ja ga vodio da mu pokažem najveći akvarijum u BIH,on se upišao od smijeha)
btw ja sam u Romanticu samo frape žderao,to mi je najjače piće bilo
sad povremeno svratim do Rafaela,čisto da negdje izađem
btw ja sam u Romanticu samo frape žderao,to mi je najjače piće bilo
sad povremeno svratim do Rafaela,čisto da negdje izađem
- nellington
#221 Re: zeničani
Joj, pa zar nije Zetelov megashow bio u Metropolisu? 
- Not My Idea
#222 Re: zeničani
i u Metropolisu i u sali Edhem Mulabdic skolenellington wrote:Joj, pa zar nije Zetelov megashow bio u Metropolisu?
- phillie
#223 Re: zeničani
@Not My Idea
e vala nek si spomenula onaj sendvic iz Romantika
mi smo kao studentarija odlazili tamo u pauzama (naglasak na mnozinu) od ucenja
pravo dobri bili...
Al hajd sve to, pobrojalo se dosta toga, al jel neko slucajno zalazio u "TNT" kod Mikija na poneku partiju bilijara, flipera ili video igrica. to je skoro pa kultno mjesto
Evo sad gledam ovu temu, pa zar je moguce da smo u Zenici u ratu i poslije rata imali boljih sadrzaja, nego sto danas Zenica nudi, ili je to zato sto je tad to bilo "nase vrijeme" jer ipak godine su ucinile svoje nasoj, hajde da kazem generaciji....
@prilagodjena
e nek si nam bas otvorila temu...ne bi se sarajlije sjetile, pa to ti je

e vala nek si spomenula onaj sendvic iz Romantika
Al hajd sve to, pobrojalo se dosta toga, al jel neko slucajno zalazio u "TNT" kod Mikija na poneku partiju bilijara, flipera ili video igrica. to je skoro pa kultno mjesto
Evo sad gledam ovu temu, pa zar je moguce da smo u Zenici u ratu i poslije rata imali boljih sadrzaja, nego sto danas Zenica nudi, ili je to zato sto je tad to bilo "nase vrijeme" jer ipak godine su ucinile svoje nasoj, hajde da kazem generaciji....
@prilagodjena
e nek si nam bas otvorila temu...ne bi se sarajlije sjetile, pa to ti je
- likce
#224 Re: zeničani
Samo da se upisem!
@Crkvice ,ja sam u toku srednje cesto bio u TNT(ako mislis na onaj u staroj carsiji) dok se i to nije izmjenilo,prvo naziv pa onda raja,bombe,meci i pizdarije i ja odustao!
Dobar je bio i romantik u srednjoj,ja isao na bilimisce a djevojka u gimnaziju,ej kad se sjetim koliko sam ondje vremena proveo ispijajuci kafe,cekajuci je jer uvijek ima sedam casova
(ko gimanzija) ,onda idemo na kafu zajedno al ne tu jer se ne smije svasta raditi pred drustvom nego u onaj "uvlacak" kod doma stampe na treci sprat,jer nema nikoga gore ali moras paziti kada ulazis i izlazis da je neko poznat ne vidi.......lijepe uspomene!
Sada vecinom izlazim u kino i zurnal(bivsi dreams) u staroj carsiji,nekako mi odgovara atmosfera,rafaelo cetvrtkom(plesno vece) bude fino,stari sat,ima jos nekih al su nabrojani!
A jeste vidjeli onoga sto je otvorio kao kafanicu napolju,ono sa drvenom kucicom,oni viseci stolovi, izmedu bosanke i stare carsije kod kamenog spavaca?!Napomenu ovo jer sam se pravo nasmijao kad sam bio tu,naime narucio caj i platis odmah da ne bi pobjegao,ali mi naplati 3 km,aj ja sutim,popijem i vratim mu solju on meni vraca kusur 1,5km!Pitam ja njega sta je sad ovo,kad kaze ako hoces vrati solju i dobijes kusur a ako neces nosi solju
Eto toliko..
@Crkvice ,ja sam u toku srednje cesto bio u TNT(ako mislis na onaj u staroj carsiji) dok se i to nije izmjenilo,prvo naziv pa onda raja,bombe,meci i pizdarije i ja odustao!
Dobar je bio i romantik u srednjoj,ja isao na bilimisce a djevojka u gimnaziju,ej kad se sjetim koliko sam ondje vremena proveo ispijajuci kafe,cekajuci je jer uvijek ima sedam casova
Sada vecinom izlazim u kino i zurnal(bivsi dreams) u staroj carsiji,nekako mi odgovara atmosfera,rafaelo cetvrtkom(plesno vece) bude fino,stari sat,ima jos nekih al su nabrojani!
A jeste vidjeli onoga sto je otvorio kao kafanicu napolju,ono sa drvenom kucicom,oni viseci stolovi, izmedu bosanke i stare carsije kod kamenog spavaca?!Napomenu ovo jer sam se pravo nasmijao kad sam bio tu,naime narucio caj i platis odmah da ne bi pobjegao,ali mi naplati 3 km,aj ja sutim,popijem i vratim mu solju on meni vraca kusur 1,5km!Pitam ja njega sta je sad ovo,kad kaze ako hoces vrati solju i dobijes kusur a ako neces nosi solju
Eto toliko..
- Kio
#225 Re: zeničani
Ima nass
Ko ide u Gatto, i u ostale pivnice
Rock and Roll raja,
Ko ide u Gatto, i u ostale pivnice
Rock and Roll raja,