Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
znam da nas ima dosta na forumu ali se ne okupljamo nigdje
neka ovo bude mjesto gdje ćemo pisati o našem gradu...lijepe a bogme i ružne stvari,kako je bilo nekad a kako sad
opletite... .
mala ne zakuhavaj
pričaj gdje se sad izlazi u zenici...ja veze nemam
najviše me nervira što sve počinje i završava u "centru" ima li kakvih lijepih mjesta gdje se može izaći a da nema papanluka i muzike tipa mine,cane i jane?
u moje vrijeme se izlazilo pred bordo...eeee,čim se sjetim opali me nostalgija
_tulumba_ wrote:U zadnje vrijeme, o mojim sugradjanima nemam bas nesto lijepo misljenje, al' bolje da ga zadržim za sebe.
Inace, +1.
pričamo o raji iz zenice? ne o nekim tamo,neka oproste,što su "šljegli"
Izvinuces, al' ti si + jos jedna koja upravo doprinosi slici o sugradjanima. Ja ljude ne djelim kao "domace" i "doslje" jer upravo to je odlika "malogradjanstva" koju ja ne volim a koja karakteriše mnoge moje sugradjane. Ako bi tako posmatrali, za bilo koji veći grad, ko je gradjanin tog grada. Neko ko je "sljego" moze x puta biti bolja osoba i činiti vise za Ze nego neko čiji su korijeni generacijama tu. U konacnici, ako bi pricali o tome ko je "sljego", budimo onda krajnje iskreni, do 1940-tih, Ze je imala oko 16 000 stanovnika, a industrijalizacijom grada dolazi do "sljeganja" iz okolnih brda i sela. Hocu reci, gotovo svi su odnekud se "sljegli" samo je pitanje vremena kad, te prezirem one koji su se jucer "sljegli" a ismijavaju one koju se "danas sljegli". Izvinuces, jos jednom. Nista na licnoj osnovi.
Inače, u gradu je trenutno lijepo, kako susnjezica pada, pokupila valja sve one čestice iz zraka pa se lakse dise.
_tulumba_ wrote:U zadnje vrijeme, o mojim sugradjanima nemam bas nesto lijepo misljenje, al' bolje da ga zadržim za sebe.
Inace, +1.
pričamo o raji iz zenice? ne o nekim tamo,neka oproste,što su "šljegli"
Izvinuces, al' ti si + jos jedna koja upravo doprinosi slici o sugradjanima. Ja ljude ne djelim kao "domace" i "doslje" jer upravo to je odlika "malogradjanstva" koju ja ne volim a koja karakteriše mnoge moje sugradjane. Ako bi tako posmatrali, za bilo koji veći grad, ko je gradjanin tog grada. Neko ko je "sljego" moze x puta biti bolja osoba i činiti vise za Ze nego neko čiji su korijeni generacijama tu. U konacnici, ako bi pricali o tome ko je "sljego", budimo onda krajnje iskreni, do 1940-tih, Ze je imala oko 16 000 stanovnika, a industrijalizacijom grada dolazi do "sljeganja" iz okolnih brda i sela. Hocu reci, gotovo svi su odnekud se "sljegli" samo je pitanje vremena kad, te prezirem one koji su se jucer "sljegli" a ismijavaju one koju se "danas sljegli". Izvinuces, jos jednom. Nista na licnoj osnovi.
Inače, u gradu je trenutno lijepo, kako susnjezica pada, pokupila valja sve one čestice iz zraka pa se lakse dise.
krivo si me shvatio,ni ja nemam ništa protiv ljudi koji su došli u ze,naprotiv,ali imam protiv onij koji su došli ali se nisu asimilirali a moraš priznati da je takvih povelik broj
dakako,ima i rođenih zeničana kojih se ja stidim i koji brukaju nas i kvare sliku o našoj zenici
btw,moji djedovi,sa obje strane,su bili među tih 16 ooo