Čemu ovakva BiH?

Locked
1gorstak

#326 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by 1gorstak »

lukavac wrote:Treca stvar koju po meni treba uraditi bez obzira na prve dvije i koja s njima ne mora uopste biti povezana je ukidanje kantona. Sta ce oni nama ustvari
Prijatelju, ne razumijem se u agronomiju, pa sebi i ne uzimam za pravo da kazem sta bi i kako bi agronomi trebali da rade, jos manje da im napravim listu prijedloga. Isto tako, ako se neko ne razumije u pozadinu nase politicke svakodnevnice, nije uputno da predlaze rjesenja. Primjera radi, bez kantona, Hrvati u BiH bi imali utjecaj jos samo na opstinskom nivou. Smanjivanje broja kantona na 4 ili 5 jeste jedna od opcija, ali ne moze o tom onaj ko ne zna zasto uopste imamo kantone.

Drugi prijedlog je sam po sebi kontradiktoran jer nema jake drzave i jakih entiteta. Da se prihvatilo manji entitet "u punom obimu" nakon rata, odnosno da ga se nije konstantno slabilo, mi na terenu ne bi imali tijela kao sto su OS, OBA, granicna policija, SIPA. Znaci da bi drzava bila jaka i samoodrziva, entitete se mora dalje slabiti.

Prvi prijedlog je na tragu spomenuta dva. Truba.
dallton

#327 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by dallton »

Član Evropskog parlamenta i predsjedavajuća Delegacije za odnose sa zemljama jugoistočne Evrope Doris Pak rekla je danas da postoji zacrtan cilj iz Soluna da BiH uđe u Evropsku uniju kada ispuni neophodne uslove za to, ali je dodala da se to sigurno neće dogoditi u narednih pet godina.

"U Njemačkoj postoji shvatanje da nakon prihvatanja Hrvatske u EU nije moguće novo proširenje. To je tačno u narednih pet godina, ali ne zauvijek. Potrebno je vrijeme da se pripremite za ulazak u EU, a sam proces ide korak po korak i on teče", rekla je Pakova obraćajući se studentima sarajevskih univerziteta u zgradi Delegacije Evropske komisije u BiH.

Prema njenim riječima, BiH ima obećanje da će postati član EU iz Soluna, koje su potpisale sve države članice Unije.

Pakova je napomenula da je trenutno problem EU, što nakon prijema novih članica nije imala instrumente da djeluje u takvom novom okruženju, te da je to potrebno promijeniti u narednom periodu.

Govoreći o činjenici da se sredstva iz predpristupnih fodnova /IPA/, koja su za BiH na raspolaganju još 2007. godine, mogu utrošiti tek ove godine zato što vlasti nisu uradile dovoljno, ona je rekla da to predstavlja pravu sramotu.

"Problem BiH je što previše ljudi učestvuje i u donošenju najjedonstavnijih odluka. Mi sa strane to ne možemo riješiti, nego to vi treba da učinite u svojoj zemlji", dodala je Pakova.

Ona je navela da je djelovanje 267 ministara u Federaciji BiH (FBiH) nefunkcionalno i skupo i to treba mijenjati, pogotovo u vrijeme ekonomske krize.

Pakova je napomenula da promjene Ustava treba da urade vlasti u BiH uz podršku nevladinih organizacija.

"To je pitanje pokrenuto u Prudu i bila je dobra ideja. Poslije Pruda svi smo bili optimisti, ali se ispostavilo da učesnici tog dogovora imaju različite stavove", dodala je Pakova.

Ona je naglasila da je sramno to što je predsjednik SDA Sulejman Tihić, nakon Prudskog sporazuma u FBiH doživljen kao izdajnik, jer je pokušao postići kompromis i uraditi što je potrebno za mladu generaciju u BiH.

"Kompromis je najvažnija riječ u EU, ali na Balkanu to shvataju kao lošu riječ", dodala je Pakova.

Ona je izrazila i zabrinutost zbog stanja slobode medija u BiH, naglašavajući da su i u EU zemljama članicama mediji upravo ti koji ukazuju na korupciju.

Pakova je izrazila nadu da zakon o zaštiti domaće proizvodnje neće biti usvojen u Parlamentarnoj skupštini BiH, jer to, kako je navela, nije pravi način rješavanja ovog problema.

"Mi to u EU ne radimo, a BiH je članica CEFTA i ne može se tako ponašati. Umjesto protekcionizma u ovoj zemlji, poljoprivredne proizvođače treba učiniti konkurentnijim. Nadam se da parlament neće ovdje usvojiti takav zakon, a i ako bude moraće reagovati visoki predstavnik", rekla je ona.

Govoreći o regionu zapadnog Balkana, Pakova je istakla da smatra da bi bila jako loša poruka ako Hrvatska ne bude ušla u EU zbog problema sa Slovenijom.

"Slovenija se ponaša jako neevropski i jako je loš susjed. Mi smo Sloveniju primili sa neriješenim pitanjem granica, a ona se sada tako ponaša. Ista stvar je i sa Makedonijom i njenim sporenjem", naglasila je Pak.

Pakova je napomenula da se nalazi u posljednjoj posjeti BiH prije izbora za Evropski parlament, izrazivši nadu da će ponovo biti izabrana.

Ona je pozvala mlade ljude u BiH da uđu u političke partije kako bi se one reformisale iznutra i na taj način se ubrzao put BiH ka EU.

"Izaberite stranke i uđite u njih. Izvana ih ne možete promijeniti, a ako budete čekali da se to dogodi samo od sebe, dugo ćete čekati", rekla je Pakova.

Ona je poručila studentima da ne treba da slušaju političare koji kažu da su reforme u BiH potrebne zbog EU.

"Te reforme nisu potrebne nama, već su potrebne za vašu evropsku budućnost, investicije i nova radna mjesta. Za proces evropske integracije treba vam dobra administracija, a ne etničke razmirice", istakla je Pakova.
jel ova hokejasica pukla skroz naskroz ili je stvarno zagorila po glavi? cuj ona drzi govor da li mi trebamo ili ne trebamo tretirati tihica kao izdajnika - "u korist mladih generacija"....stvarno gospodjo "lufthanza" i :run:
lukavac

#328 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by lukavac »

1gorstak wrote:
lukavac wrote:Treca stvar koju po meni treba uraditi bez obzira na prve dvije i koja s njima ne mora uopste biti povezana je ukidanje kantona. Sta ce oni nama ustvari
Prijatelju, ne razumijem se u agronomiju, pa sebi i ne uzimam za pravo da kazem sta bi i kako bi agronomi trebali da rade, jos manje da im napravim listu prijedloga. Isto tako, ako se neko ne razumije u pozadinu nase politicke svakodnevnice, nije uputno da predlaze rjesenja. Primjera radi, bez kantona, Hrvati u BiH bi imali utjecaj jos samo na opstinskom nivou. Smanjivanje broja kantona na 4 ili 5 jeste jedna od opcija, ali ne moze o tom onaj ko ne zna zasto uopste imamo kantone.

Drugi prijedlog je sam po sebi kontradiktoran jer nema jake drzave i jakih entiteta. Da se prihvatilo manji entitet "u punom obimu" nakon rata, odnosno da ga se nije konstantno slabilo, mi na terenu ne bi imali tijela kao sto su OS, OBA, granicna policija, SIPA. Znaci da bi drzava bila jaka i samoodrziva, entitete se mora dalje slabiti.

Prvi prijedlog je na tragu spomenuta dva. Truba.
Djelomicno si u pravu. U pravu si sto se tice toga da se ne razumijem pretjerano u politicku svakodnevnicu, ali meni se to moze i oprostiti, jer se moje politicko djelovanje svodi na ovaj forum i izlaske na izbore. Nazalost oni koji su aktivno u tome ne pokazuju pretjerano bolje poznavanje materije, na nasu zalost. Sto se tice ovog da bi Hrvati imali utjecaj samo na opcinskom nivou to ne mora biti tako. Uostalom ako kantoni sluze za to da bi neko bio dominantan nad nekim drugim, opet mi se ne svidjaju. I konstanta tlapnja o necijoj ugrozenosti ne vodi nas bas na dobar put. Mada ako je to bojazan postoje mehanizmi koji ce zastiti adekvatnu zastupljenost i Bosnjaka i Hrvata, ali i Srba u vlasti. Smatram da su 4 nivoa vlasti zaista previse (opcina, kanton, entitet pa tek onda drzava) za ovako malu drzavu. Jer kod nas stalno spominju donji, srednji i gornji nivo vlasti. I to je dobro, problem je jer mi imamo dva srednja nivoa vlasti. Znaci zastupljenost nekog naroda moze biti rijesena, ako se to zeli, ja ovo posmatram sa malo vise ekonomskog aspekta.
A sa istog ekeonomskog aspekta sam posmatrao i jacanje entiteta, tako da pod jakim entitetima nisam smatrao entitete sa drzavotvornim ovlastima i sl. nego bas ekonomski jake regije, koje se u nasem slucaju nazivaju entitetima. Ali smatram da ne mozes od nekog traziti da se odrekne necega i prepusti to drzavi, ako mu ne das nesto zauzvrat. Stara prica, ali istinita. Poenta moje price je bila da treba popustiti sa tvrdokornim stavovima i iskljucivoscu. Moj model je vrlo moguce preprost ili mozda cak i los, ali smatram da je princip vodjenja razgovora bolji. Ne moze se doci na razgovore sa unaprijed napisanim tekstom izjave za novinare i smatrati da ce se nesto i dogovoriti. A ovi nasi upravo tako nastupaju.
1gorstak

#329 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by 1gorstak »

lukavac wrote:Ne moze se doci na razgovore sa unaprijed napisanim tekstom izjave za novinare i smatrati da ce se nesto i dogovoriti. A ovi nasi upravo tako nastupaju.
Problem je u tom sto se u salu za dogovaranje mora sjesti s ljudima kojima nije do dogovora nego samo kupuju vrijeme cekajuci sansu za otkidanje dijelova BiH. Sve sto jaca drzavu moralo je biti nametnuto, kako bi ti to postigao dogovorom ?
lukavac

#330 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by lukavac »

1gorstak wrote:
lukavac wrote:Ne moze se doci na razgovore sa unaprijed napisanim tekstom izjave za novinare i smatrati da ce se nesto i dogovoriti. A ovi nasi upravo tako nastupaju.
Problem je u tom sto se u salu za dogovaranje mora sjesti s ljudima kojima nije do dogovora nego samo kupuju vrijeme cekajuci sansu za otkidanje dijelova BiH. Sve sto jaca drzavu moralo je biti nametnuto, kako bi ti to postigao dogovorom ?
Eh da je odgovor tako jednostavan dosad bi ga vjerovatno i ovi nasi politicari cak uspjeli odgonetnuti.
Ali evo uzmi primjer Obame. On je odmah po dolasku na vlast uspio ostvariti kakav takav dijalog sa Kubom, Venecuelom itd.
Znaci mnogo zavisi od pristupa. Ako nekome prilazis sa tvrdim stavom onda ni ti sam nisi za dogovor nego zelis nekoga natjerati da se dogovorite kako ti kazes. Ali ako u sve to ubacis i dozu lukavstva onda se mozes nadati i pozitivnijim rezultatima.
Smatram da je puno do toga "kako" se kaze i uradi, ne mora uvijek biti "sta".
Primjer nije najsretnije odabran, ali Goebels je svojevremeno mogao ljude ubjediti i da im njihova rodjena majka ustvari nije majka.
Ali je znao na koji nacin poceti tu pricu.
zlajo

#331 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by zlajo »

stepsky wrote:
dallton wrote:
EU je vec obecala srbiji da ce pc biti dio njihove teritorije de facto onda kad se srbija pridruzi EU
Nakon one kvarne presude U Hagu BiH vs SRB, sve je moguce, ali ipak mi se cini malo vjerovatnim. Sta ce onda biti sa ostatkom Bosne a bogami i sa Srbijom (Madjari, Vlasi, Sandzak, Bugari..)? A siguran sam da ne bi citava pc bila data Srbiji. Bilo bi tu tarapane i tarapane.
Dalo bi se i to na osnovu Daytona, posto bi taj ugovor trebao biti osnova za dalje (to je jedini dogovor o uredenju drzave na koji su pristale sve tri strane).

Ni Kosovo sa Srbijom nije moglo naci adekvatan dogovor, pa je na kraju to rjeseno odvajanjem Kosova od Srbije. Ako se u BiH "ne pronadje zajednicko rjesenje", tada stupa taj scenarij. Srbija i RC su se obavezale da nece pitanje RC (javno) vezati sa situacijom na Kosovu, ali ako se "vremenom pokaze da ne postoji mogucnost zajednickog dogovora o buducnosti BiH", radi sigurnosti i stabilnosti u regiji (kao i njenog daljnjeg napretka 8-) ), tada dolazi do "nuznih promjena". Tihicu je to jasno, dok ostali bosnjacki politicari nastoje "pravno" dovesti u pitanje Dayton,jer se na osnovu njega vrse sve daljnje promjene.
Srbija je predala Kosovo i to je jedini upitan teritorij bio kod nje.I priznati ce ga kao drzavu onda kada se rjesi pitanje u BiH, i kada sama bude vec na ulasku u EU.
Kao sto je Dodik rekao, sada se ceka samo na pogodan trenutak. Zar bi se to vec sada tako javno govorilo, ako nema svoju pozadinu? Da ne govorimo o tome kako MZ prebacuje odgovornost sve vise na domace politicare i onu staru, "sudbina je u vasim rukama".
Mahalac

#332 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by Mahalac »

Zato su naredni stranacki izbori u sda od dzavnog znacaja jer ako pobjedi princ(a hoce) onda nema nista ni od kakvog dogovora, kriminalci i mafijasi nece biti uhapseni i stranka ce na sljedecim izborima izgubiti podrsku pa i do 40%.
Kakva fajda onda ko preuzme vlast kad ce sve vec biti svakako u gabuli.
Zap mi sto je Terzic Bakirov igrac inace bi trka bila neizvjesna :(
dallton

#333 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by dallton »

zlajo wrote:
stepsky wrote:
dallton wrote:
EU je vec obecala srbiji da ce pc biti dio njihove teritorije de facto onda kad se srbija pridruzi EU
Nakon one kvarne presude U Hagu BiH vs SRB, sve je moguce, ali ipak mi se cini malo vjerovatnim. Sta ce onda biti sa ostatkom Bosne a bogami i sa Srbijom (Madjari, Vlasi, Sandzak, Bugari..)? A siguran sam da ne bi citava pc bila data Srbiji. Bilo bi tu tarapane i tarapane.
Dalo bi se i to na osnovu Daytona, posto bi taj ugovor trebao biti osnova za dalje (to je jedini dogovor o uredenju drzave na koji su pristale sve tri strane).

Ni Kosovo sa Srbijom nije moglo naci adekvatan dogovor, pa je na kraju to rjeseno odvajanjem Kosova od Srbije. Ako se u BiH "ne pronadje zajednicko rjesenje", tada stupa taj scenarij. Srbija i RC su se obavezale da nece pitanje RC (javno) vezati sa situacijom na Kosovu, ali ako se "vremenom pokaze da ne postoji mogucnost zajednickog dogovora o buducnosti BiH", radi sigurnosti i stabilnosti u regiji (kao i njenog daljnjeg napretka 8-) ), tada dolazi do "nuznih promjena". Tihicu je to jasno, dok ostali bosnjacki politicari nastoje "pravno" dovesti u pitanje Dayton,jer se na osnovu njega vrse sve daljnje promjene.
Srbija je predala Kosovo i to je jedini upitan teritorij bio kod nje.I priznati ce ga kao drzavu onda kada se rjesi pitanje u BiH, i kada sama bude vec na ulasku u EU.
Kao sto je Dodik rekao, sada se ceka samo na pogodan trenutak. Zar bi se to vec sada tako javno govorilo, ako nema svoju pozadinu? Da ne govorimo o tome kako MZ prebacuje odgovornost sve vise na domace politicare i onu staru, "sudbina je u vasim rukama".
:lol: :lol: :lol: :lol: nadaj se nadaj se...da je radi nedostatka dogovora postojanje BiH dovedeno u pitanje, dosad BiH ne bi ni bilo...namjerno ce srbi ostati u BiH da ih se jos jednom kazni, prvo odlaskom crne gore, onda kosova, a zatim ostankom u BiH, gdje ce im se iz dana u dan prebacivati genocid, etnicko ciscenje, silovanja itd. cisto da se osnazi srpski identitet i gurat ih se u drzavu koju ne zele ....srbija nije predala nista, nego je popusila na svim frontovima (a izgleda nije joj dovoljno bilo) zbog cega je srpski narod trenutno najprezreniji na balkanu ( a uziva dobru reputaciju i sire)...
posto je potvrdjen genocid u srebrenici i etnickom ciscenje u masi mjesta u pcu, srbi se mogu lagano seljacki pozdraviti sa otcjepljenjem - a mogu takodje reci "dobro jutro" nas seljacki zivote u brdima oko banja luke i bijeljin (otprilike toliko ih je ostalo)....sto ti je srpska pobjeda :D
dallton

#334 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by dallton »

Potpredsjednik Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Mladen Ivanić kazao je da u ovom trenutku nema uslova za suštinskim izmjenama Ustava BiH.

- Nažalost, činjenica je da je Evropa posvetila pažnju pitanju ustavnih promjena u BiH i to nije dobro za zemlju, jer je sigurno da će očekivati konkretne rezultate u tom procesu - kazao je Ivanić.

Dodao je da, ipak, u narednom periodu ne očekuje konkretnije poteze međunarodne zajednice u BiH kada je riječ o ustavnim reformama zbog nedovoljno jasnog stava EU.

- Međutim, određeni zahtjevi sigurno bi mogli da idu za redukovanjem entitetskog glasanja i raspodjeli nadležnosti. Time bi se nepotrebno stvorili dodatni problemi u zemlji, produbilo nepovjerenje i usporio evropski put - rekao je Ivanić.
BiH i Moldavija

Milica Marković kazala je da je na sjednici Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope navedeno da se u BiH i Moldaviji, od svih zemalja članica Savjeta Evrope, najmanje poštuju evropske konvencije o ljudskim pravima i slobodama, što je veliki problem na putu ka EU.
majku mu koli je taj koji nepostuje te sramne evropske konvencije :D da mu ime naroda ne pocinje sa s... (oni sto im je ime vezano za neke genocide i to)...nego @zlajo, sta kazes na ovo - jedva ceka evropa kad ce razvaliti BiH jelda?
jeza u ledja

#335 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by jeza u ledja »

nokia6170 wrote:
jeza u ledja wrote:Zar nije najjednostavnije rat u BiH nazvati ratom za nezavisnost?

Zasto komplikujemo? BiH je izglasala nezavisnost od SFRJ, a ova je zajedno sa domacim 'unionistima' pokusala da to sprijeci.

Drug Clan, ne mozes izjednacavati 'Srbe sa nacistima', ali sigurno mozes SDSovce i tadasnje rukovodstvo RS (a vlast u SA ne mozes). Politika koju su vodili je ista. Prvo izbacivanje neSrba iz lokalne vlasti, pa davanje otkaza Bosnjacima i Hrvatima, pa konc. logori i protjerivanje, pa sve do politike namjernog iseljavanja Srba iz Sarajeva da se ne bi miksali sa ostalima.
I drugo, ne zvuci objektivno ako izbacujes neke brojke kao zvanicne, ali onda dodas 'fusnotu' kako jedna od tih brojki nije bas realna u odnosu na druge dvije jer 'xyz'. To je klasican pokazatelj manipulacije cinjenicama da bi istakao jednu stranu argumenta.
opasna igra rijeci...ni slucajno rat za nezavisnost...jer su gradjani ove drzave 1992. godine na demokratski nacin izglasali nezavisnost i dobili medjunarodno priznanje, nisu to ucinili ratom. svim gradjanima sa pravom glasa u bosni i hercegovini je bila ponudjena mogucnost da iznesu svoje misljenje i stav na referendumu. nikom to nije bilo zabranjeno. sve nakon nezavisnosti nase drzave predstavlja rat protiv demokratije od strane onih koji nisu prihvatali rezultate demokratije i koji su narusavali kako domace, tako i medjunarodno pravo.

borba armije bosne i hercegovine je bila legalna i legitimna borba u sluzbi medjunarodno priznate drzave. ovo pravo je predvidjeno poveljom UN-a gdje svaka drzava ima pravo na samoodbranu, a ovo pravo je potvrdjeno u vise rezolucija kako vijeca sigurnosti, tako i generalne skupstine un-a.

ono sto srpska politika nikad nece moci osporiti rbih i arbih jeste legalitet borbe, a ono sto joj nikad nece moci nametnuti jeste sistemsko i plansko cinjenje zlocina...upravo te dvije stvari koje su karakterisale rs i vrs (ilegalno djelovanje i sistemski i planski zlocini rs-a).
Tvoj problem je sto ti gledas sve kroz medjunarodno pravni sistem.
Sta znaci to 'opasna igra rijeci' bogati? Je li to znaci ako se takvim karakter rata proglasi da ce neko negdje na nekom veoma vaznom sudu na osnovu toga reci da nije bila agresija ili tako nesto? Ima li 'rat za nezavisnost' svoju definiciju u medjunarodnom pravu? Vjerovatno ne. Sta je tesko prihvatiti u tome da smo mi izglasali nezavisnost, a da nam tadasnja 'Jugoslavija' nije dala da se na miran nacin odcijepimo? Znas, ja sam se davno batalio razmisljanja u maniru 'medjunarodno priznatih' relacija. Nasu nezavisnost nije priznala drzava iz koje smo se odcijepili i stoga nas silom htjela zadrzati. To je jedino sto je bilo bitno, a ostala 'medjunarodna priznanja' nam pri tome nisu puno pomogla, cak sta vise.
jeza u ledja

#336 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by jeza u ledja »

Drug Član wrote:
jeza u ledja wrote:Zar nije najjednostavnije rat u BiH nazvati ratom za nezavisnost?

Zasto komplikujemo? BiH je izglasala nezavisnost od SFRJ, a ova je zajedno sa domacim 'unionistima' pokusala da to sprijeci.

Drug Clan, ne mozes izjednacavati 'Srbe sa nacistima', ali sigurno mozes SDSovce i tadasnje rukovodstvo RS (a vlast u SA ne mozes). Politika koju su vodili je ista. Prvo izbacivanje neSrba iz lokalne vlasti, pa davanje otkaza Bosnjacima i Hrvatima, pa konc. logori i protjerivanje, pa sve do politike namjernog iseljavanja Srba iz Sarajeva da se ne bi miksali sa ostalima.
I drugo, ne zvuci objektivno ako izbacujes neke brojke kao zvanicne, ali onda dodas 'fusnotu' kako jedna od tih brojki nije bas realna u odnosu na druge dvije jer 'xyz'. To je klasican pokazatelj manipulacije cinjenicama da bi istakao jednu stranu argumenta.
Ratom za nezavisnost dva naroda dok se treci protivi, do te mjere da ih pogine preko 25000 interesantno. Cista agresija!? hm nisam siguran
Jesam li ja gdje spomenuo frazu 'cista agresija'? Nisam.
Nezavisnost su izglasali GRADJANI BiH, a ne 'dva naroda', jos 'protiv treceg'. Shvati to!
Srbin_iz_SRB

#337 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by Srbin_iz_SRB »

EVO OVAKO: Trazio sam po google slike Srbije... i slucajno sam nasao sliku u kojoj su Kosovo, Vojvodina, Sandzak odvojeni...
To me je jaako iznerviralo, pa sam odlucio da pogledam sa kog sajta stize takva ruzna slika!

Onda, video sam da je to sajt nasih POTURICA, izdajnika Srpskog roda!!!

Citao sam oko 4,5 strana, i dalje me je mrzelo, jer sam video da su sve to gluposti, na koje necu da gubim svoje dragoceno vreme.

A sad konkretno, da vam dam odgovor svima na sve vase postove:

Vi bre govorite o tome kako biste zeleli da u Bosni postoji jedan entitet, neki govore kako bi da se govori neki potpuno drugaciji jezik, kako bi svi bili slozni (ili sta vec)... ali ja sam na kraju jedno shvatio, a to je: Vi svi zelite da ukinete REPUBLIKU SRPSKU (-USKORO- Zapadnu teritoriju Srbije).

Mamicu vam jebem poturcenu!!! Pricate o tome kako je Srbima puno to sto imaju oko 50 ili 49 posto svoje teritorije i da bi trebalo maksimum 30 posto...
Pa picka li vam materina IZDAJNICKA!!

Ako niste znali, BOSNA je oduvek pripadala SRBIJI, i u njoj su oduvke ziveli iskljucivo SRBI!!! Onda su AustroUgari, kako bi pokusali da ne dozvole da Srbija ima toliko teritorije, napravili VESTACKU NACIJU!

A ta vestacka nacija ste vi!!!!! NAvodno neki Bosnjaci... sta vam znaci Bosnjak?? Musliman??? Bosanski jezik??? Ja za te pojmove nikad ranije nisam cuo.. sta to znaci?? Zasto pricate Srpski jezik, a ne TURSKI????
Srbiji je pre pripadalo, kada ste tek nastali kao vestacka nacija, oko 75% Bosne... a pre toga cela, ali dobro, vratimo se ovih 75... i tada (kao i sada) Srbi nisu radjali puno dece, pa nije bilo dovoljno Srba, kako bi i u Srbiji i tih 75 posto Bosne ziveli samo Srbi, i samo Srbi uspeli da nasele svu tu teritoriju. Onda je dosao Dejtonski sporazum, koji je po nas bio mnogo los!!! Jer nam je oduzeo 25% teritorije... i mi nismo mogli nista, to smo morali da prihvatimo.....

Sad govorite kako RS nece moci da se odvoji, e pa videcete da ce sve Rs odvojiti, budete li vi nastavili sa vasim provokacijama (a i ovako), samo od vas da li ce ranije ili kasnije, jer to spreciti necete!!!

A sto se tice Rata, tu smo vam se najebali keve za sva vremena!!!!! :D :D :-D :lol: :lol: :lol:
A bas mi je drago!!! Tako vam i treba majku vam jebem izdajnicku!!! Vi cete nasu decu da koljete za nase praznike, Bozic, Uskrs, Novu Godinu... i onda je nama dojadilo, i onda je nas RATKO MLADIC poslao svu vojsku na vas majku vam jebem pokvarenu!!! Onda je bilo mrtviiiiiiiiiiiiih sto mi je jako drago!!!!!!!!!!

Dabogda gorili svi u paklu majku vam jebem, Srbi POTURCENI IZDAJNICKI!!!!

Mozete vi da govorite sta hocete, da su vasi preci neki tamo MULA JUSUF, AGANLIJA, KUCUK ALIJA i ostali, jer nisu... nego su vasi preci Srbi!!! MIlan, Nenad, Goran, Ivan, Radisa, Stevan, NIkola........

Zapamtite jedno, sta god vi mislili, SRBI CE UVEK BITI ZAJEDNO I SPOJENI!!! Nece nama DRINA biti granica!!!

Republka Srpska polako prelazi DRINU i stize svojoj MATICI SRPSKOJ SRBIJI!!!

Da zna bula kakva je slanina, nebi nikad ljubila TURCINA!!! HAHA SRBIJA u SRCU, A bosna u KURCU!!! hahahahahaahaha

NApusite mi se svi moje prave SRPSKE KITE!!!!! Dole turci poturice GORE SRBIJA I SRBI!!!!
Srbin_iz_SRB

#338 Re: Čemu ovakva BiH?

Post by Srbin_iz_SRB »

zagazaga wrote::lol: :lol:
Sta se smejes majku ti jebem poturcenu??? xaxaa
Locked