Celulit i strije

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

tahoma

#76 Re: Celulit i strije

Post by tahoma »

Ma ja kad sam ugledala sta su mi pilule uradile od guze i butina u pola godine, umalo me nije prekinulo, sta god sam radila - pij ovo, ono - mazi ovo, ono, slusaj komsinice, citaj forum, garnier, afrodita, vichy - bilo je uzaludno, tako da mi je jedino ostalo da se prestanem gledati u ogledalo :roll:
Jednostavno, pilula toliko brzo nabija celulit da ga nista tako brzo ne moze unistiti...
mamica papucarka

#77 Re: Celulit i strije

Post by mamica papucarka »

pa ko vas goni da pijete pilule :mrgreen: ja sam jednom i dok odoh po recept osta trudna :skoljka: :run:
Citizen-X

#78 Re: Celulit i strije

Post by Citizen-X »

Postovane zene i cure, ako mislite da ce vam celulit i strije nestati onako kako vi mislite - medzik kremicama i slicno, grdno se varate.

Strije od poroda obicno nestanu - njih i razumijem, medjutim sve ostalo nastaje od NERADA i NEBRIGE za vlastito tijelo.

Nego curice i zenice, mars u prirodu trcat, zatezite guzice i nogice i trbusne misice bicikl-etom, fizickim sportom, plivanjem ili kojecime umjesto sto baljezgate po forumu o hari poter kremama koje ce vas uciniti ljepsim - radije pare dajte u merhamet ili caritas da se neko najede mjesto basnoslovnih "investicija u ljepotu".

Kad vam je vec stalo da budete seksi i jebozovne onda se i ponasajte tako, mjesto prezderavanja i gledanja TV-a i forumasenja.

Samo otici unazadnim procesom nastanka i shvatit cete sta je razlog i "bojleru" i "krompir" nogama.

Malo se aktivirajte.
mamica papucarka

#79 Re: Celulit i strije

Citizen-X wrote:Postovane zene i cure, ako mislite da ce vam celulit i strije nestati onako kako vi mislite - medzik kremicama i slicno, grdno se varate.

Strije od poroda obicno nestanu - njih i razumijem, medjutim sve ostalo nastaje od NERADA i NEBRIGE za vlastito tijelo.

Nego curice i zenice, mars u prirodu trcat, zatezite guzice i nogice i trbusne misice bicikl-etom, fizickim sportom, plivanjem ili kojecime umjesto sto baljezgate po forumu o hari poter kremama koje ce vas uciniti ljepsim - radije pare dajte u merhamet ili caritas da se neko najede mjesto basnoslovnih "investicija u ljepotu".

Kad vam je vec stalo da budete seksi i jebozovne onda se i ponasajte tako, mjesto prezderavanja i gledanja TV-a i forumasenja.

Samo otici unazadnim procesom nastanka i shvatit cete sta je razlog i "bojleru" i "krompir" nogama.

Malo se aktivirajte.
sto ti znas zensko ubit u pojam :mrgreen: fakat si gjozan :mrgreen: :lol:
SoFff

#80 Re: Celulit i strije

Post by SoFff »

mamica papucarka wrote:
Citizen-X wrote:Postovane zene i cure, ako mislite da ce vam celulit i strije nestati onako kako vi mislite - medzik kremicama i slicno, grdno se varate.

Malo se aktivirajte.
sto ti znas zensko ubit u pojam :mrgreen: fakat si gjozan :mrgreen: :lol:

I vise nego "gjozan" :lol: :lol:

P.S. Nasmijala sam se do suza :D
Alisa u zemlji čuda

#81 Re: Celulit i strije

Post by Alisa u zemlji čuda »

Citizen-X, žensko sam i potpuno se slažem sa tvojim stavom. Treba iskren biti prema samom sebi i malo se trznuti i poraditi na sebi. Rezultati nikada ne izostanu.
mamica papucarka

#82 Re: Celulit i strije

Alisa u zemlji čuda wrote:Citizen-X, žensko sam i potpuno se slažem sa tvojim stavom. Treba iskren biti prema samom sebi i malo se trznuti i poraditi na sebi. Rezultati nikada ne izostanu.
ma slazem se i ja sa njegovim stavom, samo sto se malo preokrutno obratio tom njeznom i osjetljivom zenskom spolu :mrgreen: Haman ko Nosferatu :skoljka: :lol: Ali, bas mi ih je zanimljivo i citat zbog njihovog zahebatog obracanja :mrgreen:

u svakom slucaju ljudima je zaista lakse vjerovati u kremice i krpice, nego se nakanit pa ici trcat kroz Vilsonovo, ili nedaj ti Boze gore oko stadiona (naravno, cast izuzecima :) ) Lakse se poturit pod noz i rijesit se kompleksa zvanog "dug nos" (ovo je samo primjer) nego poradit na svojoj glavi tj, samopouzdanju i zavolit se onakivim kakav si.
u svakom slucaju, svakom njegovo. Ko vjeruje nek izvoli. Ja bas i ne :D
Not For Sale

#83 Re: Celulit i strije

Post by Not For Sale »

tahoma wrote:Ma ja kad sam ugledala sta su mi pilule uradile od guze i butina u pola godine, umalo me nije prekinulo, sta god sam radila - pij ovo, ono - mazi ovo, ono, slusaj komsinice, citaj forum, garnier, afrodita, vichy - bilo je uzaludno, tako da mi je jedino ostalo da se prestanem gledati u ogledalo :roll:
Jednostavno, pilula toliko brzo nabija celulit da ga nista tako brzo ne moze unistiti...
Hm,a ja dobila celulit(postao vidljiv) kad sam prestala da pijem pilule :? al ajd recimo da je to od organizma do organizma,meni su te pilule bile spas...od regulisanja menstrualnih bolova,preko prestanka pojavljivanja bilo kakvih akni pa do ne znam ti ni ja sta!
I da,ne ostah trudna :D :D :D

Nego primjetih zimsku neaktivnost ove teme :lol: :lol: :lol: sto smo ti mi zene,hvatamo se za glavu 5do12!!

Nego ja se opskrbila onim GARNIER shock tretmanom,koristim ga vec 7 dana,kontam da je kao malo bolje al' kozu sebi zgulih :D
cini mi se da je onaj sa gumenim zelenim masazerom ucinkovitiji,al nije ni onaj roll-on los :wink: a cijene su mu vrlo pristupacne u odnosu na ostale!

Ja sve kontam da da su sve te kremice tu negdje,al je fol u tim masazerima..pa javljam ishod :D
walkabout

#84 Re: Celulit i strije

Post by walkabout »

Zharom skidam celulit po kucama! :oops:
*mima*

#85 Re: Celulit i strije

Post by *mima* »

Najbolja kozmetika za tijelo je..........collistar
Not For Sale

#86 Re: Celulit i strije

Post by Not For Sale »

mima wrote:Najbolja kozmetika za tijelo je..........collistar
Ma i Vichy i jos ihiii njih sa paprenim cijenama!
jebes to kad moras dati pola mjesecne plate :D
*mima*

#87 Re: Celulit i strije

Post by *mima* »

Not For Sale wrote:
mima wrote:Najbolja kozmetika za tijelo je..........collistar
Ma i Vichy i jos ihiii njih sa paprenim cijenama!

Ima ona .....koliko para toliko muzike........Collistar jeste skup,ali je ucinkovit.......ja to preporucujem jer sam probala.....i svaki dinar koji das se isplati.
ozbiljna

#88 Re: Celulit i strije

Post by ozbiljna »

mima, ja sam uzela one rukavice od colistara. imaju jednu grubu stranu i natopljene losionom. ali nesto sve cekam da dodjem do kakve masaze, mislim da je steta potrositi ih a ne masirati aktivno. limfna drenaza ili tako nesto. sta si ti od njih uzimala? cula sam da je i piling jako dobar.
*mima*

#89 Re: Celulit i strije

Post by *mima* »

Kapsule koje trljas......to je nevjerovatno....20 kapsula...za 20 dana...NEVJEROVATNO....
SoFff

#90 Re: Celulit i strije

Post by SoFff »

Not For Sale wrote:Ma i Vichy i jos ihiii njih sa paprenim cijenama!

Brsljan gel je extra, djelotvoran stvarno(provjereno!!!). Ima ga u svim biljnim apotekama,a cijena mu je jako, jakoooooo, jakooooooo pristupacna(4KM) :) :)
Postoji apsolutno isti proizvod kojeg radi jedna svicarska veledrogerija i skuplji je 15x(jedina razlika je u proizvodjacu...i naravno u cijeni :lol: )
Not For Sale

#91 Re: Celulit i strije

Post by Not For Sale »

SoFff wrote:
Brsljan gel je extra, djelotvoran stvarno(provjereno!!!). Ima ga u svim biljnim apotekama,a cijena mu je jako, jakoooooo, jakooooooo pristupacna(4KM) :) :)
Postoji apsolutno isti proizvod kojeg radi jedna svicarska veledrogerija i skuplji je 15x(jedina razlika je u proizvodjacu...i naravno u cijeni :lol: )
Jeste ...probala ;-)
mamica papucarka

#92 Re: Celulit i strije

ja vas nista ne kontam :D
namazite se malo zeticom i to je to :lol: kazu, dobra je i surutka :mrgreen: :run:
SoFff

#93 Re: Celulit i strije

Post by SoFff »

mamica papucarka wrote:ja vas nista ne kontam :D
namazite se malo zeticom i to je to :lol: kazu, dobra je i surutka :mrgreen: :run:

A moze i toz od kafice(i to sam od nekog cula) :lol: :lol:
Loulou

#94 Re: Celulit i strije

Post by Loulou »

Malo se aktivirajte.
1. Potrebno razlikovati celulit i strije! :-D

2. "Strije su oštećenje vezivnog tkiva nastalo uslijed prebrzog rastezanja kože. Možemo reći da su strije neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva. Pri naglom rastezanju kože vezivno tkivo se ne može tako brzo prilagoditi i dolazi do njegova oštećenja. Za razvoj strija je, uz genetiku, najvažnija brzina rastezanja kože. Što je brže rastezanje kože to je veće oštećenje.

Genetika određuje kvalitetu kože i vezivnog tkiva. Kod pojedinih ljudi vezivno tkivo je slabije kvalitete te je povećana sklonost razvoju strija. Strije tipično nastaju kada dolazi do naglog rasta uz rastezanje kože: pubertet, debljina i trudnoća. Kod body buildera strije nastaju uslijed prebrzog rasta mišića. "

- Kako spriječiti razvoj strija?

"Gotovo da i nema čovjeka bez strije. U većini slučajeva određenim se mjerama strije mogu dosta smanjiti. Tijekom puberteta i trudnoće ima smisla koristiti kreme protiv strija. To se odnosi naročito na djevojčice u pubertetu. Ono što je zajedničko trudnoći i pubertetu je da strije nastaju na istim mjestima: grudi, trbuh, bokovi, stražnjica i bedra. Na tim mjestima savjetuje se nanositi kreme protiv strija 1 do2 puta dnevno. Preporuča se hrana bogata bjelančevinama i dosta vitamina c. Potrebno je nastojati ne naglo povećavati tjelesnu težinu i mišićnu masu. Uvijek kod bilo koje fizičke aktivnost nosite grudnjak koji mora čvrsto držati grudi. Preporuča se što manje hodati bez grudnjaka jer se oštećuje vezivno tkivo, te uz razvoj strija dolazi do spuštanja grudi." - dakle, riječ je o prevenciji.

- Metode za uklanjanje strija

Strije se nikada ne mogu potpuno ukloniti, ali se mogu dosta smanjiti. Nije nikad kasno započeti tretman, iako se preporuča što ranije započeti. Za što bolje rezultate preporuča se kombinacija više raznih tretmana.
- Frakcijski laser
- Radiovalovi
- Neodimij Yag laser
- AFT tretman
- Led tehnologija
- Frakcijski radiovalovi
- Neablativni frakcijski laser

(http://www.poliderma.hr)

Toliko o metodama uklanjanja. Dakle, džaba priroda, "aktivacija"...

Što se celutita tiče:
- Celulit je jedan od najvećih neprijatelja žena. Ima ga skoro svaka žena, a niti sportašice i modeli nisu pošteđeni. Javlja se sve ranije, tako već učestalo susrećemo celulit u 12-oj godini života. (http://www.plivazdravlje.hr/)

I na kraju, biti "seksi" je stvar stava, ne strija ili celulita.

:-D
Cholina_Lokica

#95 Re: Celulit i strije

Post by Cholina_Lokica »

meine dame, fino nemojte koristiti lift, nego lagano pjeske, ako nemate stepenice, malo protrcite svaki, pa da vidite kako nestaje... zaj*bi sve kreme i preparate ako stalno samo s guza na guz... nema od toga nista
Loulou

#96 Re: Celulit i strije

Post by Loulou »

Dile wrote:meine dame, fino nemojte koristiti lift, nego lagano pjeske, ako nemate stepenice, malo protrcite svaki, pa da vidite kako nestaje... zaj*bi sve kreme i preparate ako stalno samo s guza na guz... nema od toga nista
Tema su strije i celulit...
(ref. post iznad) :-D
dina_arajevo

#97 Re: Celulit i strije

Post by dina_arajevo »

*mima* wrote:Najbolja kozmetika za tijelo je..........collistar
Mima znas li da li je i krema protiv strija (Collistar Intensive Anti-Stretchmarks Cream) efikasna kao ampule protiv celulita :?:
Unaprijed hvala :)
*mima*

#98 Re: Celulit i strije

Post by *mima* »

Ne znam za kremu.....ali su ampule fantazija.....toplo preporucujem....ali ja sam koristila protiv celulita.
nadja.salihbay

#99 Re: Celulit i strije

Post by nadja.salihbay »

Ma daajite. Kakve kreme, folovi. Samo zaglade, probala sam ih nekoliko. Kako ja shvatam, koža je nepropusna (inače bi se u vodi naduli ko baloni) i kako onda kroz nju do ispod kože d prođu te kreme. Fizika i fizika, trčanje, vježbe i to. Doduše, kome treba, ko je lijen, i tako to ima ultrazvučno razbijanje naslaga celulita, ali košta. Ne znam ko to radi u BiH. Ali izgleda da je djelotvorno, gledala na Discoveriju neki dan. TAj celulit je nemetabolizirana mast organizovana u male baloniće oko kojih je kapsula. I onda ih taj ultrazvuk pukne i oni odu u krv ili negdje i izmokre se...
alena76

#100 Re: Celulit i strije

Post by alena76 »

nadja.salihbay wrote:Ma daajite. Kakve kreme, folovi. Samo zaglade, probala sam ih nekoliko. Kako ja shvatam, koža je nepropusna (inače bi se u vodi naduli ko baloni) i kako onda kroz nju do ispod kože d prođu te kreme. Fizika i fizika, trčanje, vježbe i to. Doduše, kome treba, ko je lijen, i tako to ima ultrazvučno razbijanje naslaga celulita, ali košta. Ne znam ko to radi u BiH. Ali izgleda da je djelotvorno, gledala na Discoveriju neki dan. TAj celulit je nemetabolizirana mast organizovana u male baloniće oko kojih je kapsula. I onda ih taj ultrazvuk pukne i oni odu u krv ili negdje i izmokre se...
Pogledaj http://www.dermaclinica.ba/tehnologije/ ... rmologija/
rade u Bih
Post Reply