broj dva wrote:Izgubio me nakon prve recenice sa marksizmom u suknji.
Izbaciti oca iz familije i udati mamu za drzavu ?? Samo neoliberalni kreteni mogu smisliti takvu recenicu.
Vidi se da im fale 50e godine kad je zena bila u kuhinji a imigranti radili za hranu..
Eh, eh, sve su jači argumenti za bilo kakvo ljevičarsko uređenje društva.
Neo-liberalni kreten? Veoma lijepo. Definitivno golema količina "humanosti" i "ljudskosti" koje me je uvjerila da "pristanem" da se pognem da bi mi navukli ljevičarski društveni jaram.
Skoro svi smo mi rođeni u društvu gdje je opresija žena u velikoj mjeri suzbijena, i dobivena je sloboda u sljedećim stvarima:
- biranje ljubavnog i(li) bračnog partnera
- biranje da li će se ići u školu i koja škola/fakultet će se odabrati. Pa i biranje dokle će se školovati.
- Šta još? Jednakost pred zakonom. Npr. pri naslijeđivanju imovine.
Ja sam ovu temu počeo sa ozbiljnim namjerama i nije mi ni na kraju pameti da osporavam gornje stvari. Onda čitam ovdje da se zalažem za stvari koje mi nisu pale na um: da hoću da prisiljavam žene na rađanje i da sam protiv mini-suknji.
To nije pokušaj da se ospori moja pozicija, nego je u pitanju svojevrsno psihološko samobacanje dimne bombe da se ne bi ozbiljno prišlo argumentima.
To je isto kao ona feministička analiza serije gdje muž tuče ženu i na kraju je ubije. Zaključak analize? Društvo je za takvo nešto krivo i odobrava to. E pa ja nisam kriv niti mi je drago zbog toga, a o tome promislite i vi - jer se ovo "društvo" odnosi i na vas.
Evo konkretnog prijedloga: hajmo barem da se zalažemo da se ukloni finansiranje nekakvih parazitskih državnih savjeta za pitanja žena i finansiranje nekih feminističkih kvazi-umjetničkih udruga, pa da se taj novac utroši da se učine barem 3 žene iz tih sigurnih kuća ekonomski samostalne.
Ovo otvara mogućnost suzbijanja finansiranja beskorisnih sindikata i boračkih udruga. I svih sličnih.
"Neo-liberalni kreteni" nisu sveci, ali ne znam... tamo gdje su oni golemi je materijalni napredak.