Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

seln

#526 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

Black swan wrote:tribun hr je pravi sajt za prave muže

http://tribun.hr/osam-uznemirujucih-nac ... proizvode/

osam-uznemirujucih-nacina-koje-drustvo-feminizira-muskarce-hranu-proizvode/
Image
R A V E N

#527 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Naši intelektualci će zgodno prešutjeti razoran utjecaj feminizma na natalitet tamo gdje on uzme zamaha.

Ne natalitet. Nego feminizam. Gdje feminizam uzme zamaha, uzme zamaha i bjesumučni površni seks.

U gradu gdje se prije rađalo svaki dan po 9, 12-ero, danas se rodilo 3-je. I na Zapadu će to intelektualci prešutjeti, što je već uočeno u desnim krugovima, bilo libertarijanskim, bilo tvrđe desnim.
R A V E N

#528 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Black swan wrote:oplodio me pas :D
Je li ti vjeruješ u ovo ili se šališ? Ozbiljno pitanje koje važi i za ostale.
JThomas

#529 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by JThomas »

komi pička si ako mu ne odgovoriš... :-D
seln

#530 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

R A V E N wrote:] Gdje feminizam uzme zamaha, uzme zamaha i bjesumučni površni seks.
.
Amen! :izet:
R A V E N

#531 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

seln wrote:Image
Ovo liječi samo dvije stvari: a) doktorsku sujetu b) profite farmaceutske kompanije.

Ko je krenuo ka psihičkom ponoru, ovo će mu u najboljem slučaju samo usporiti pad. Ovo je slabo kome pomoglo.
R A V E N

#532 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Ako meni ne vjeruješ, otiđi doktoru i reci mu da ti treba Haloperidol za smirenje ili da ti televizor govori da se buniš protiv države - daće ti recept za manje od .7 s.

Očekivati od doktora da radi u koristi pacijenta a da zanemari finansijski interes farmaceutske kompanije je besmislemo isto koliko trenirati vuka koji nije jeo 6 mjeseci da ide čuvati jagnjad. To je najcrnji primjer sukoba interesa koji se može zamisliti.
R A V E N

#533 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Odlična vijest!
Drage čitateljice i čitatelji, danas, nakon nepune četiri godine, zatvaramo Muf.
Šest crtica uz kraj Mufa (arhivirano)
John Cleese

#534 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

R A V E N wrote:Vincit omnia veritas!
Ma prije ce biti - adventavit asinus, pulcher et fortissimus :|
John Cleese

#535 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

insomnia78 wrote:Je l to onaj Mujica sto ga Dodole zakiti?
Budimo realni - takvu nepodopstinu je, ipak, mogao pociniti samo Perica.
R A V E N

#536 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Ostao sam mnogima dužan repliku, ali evo nešto što je zlato...

Z L A T O !!!

Pa dajte im resurse, dajte tim jadnim ženama!!!

Najbolje im ubrizgajte pozitivan iznos na bankovni račun.
Last edited by R A V E N on 11/01/2018 01:09, edited 1 time in total.
R A V E N

#537 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Čuj kako reče, šta, šta... radikalna lijeva marksistička feministkinja?!!
R A V E N

#538 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Ma prije ce biti - adventavit asinus, pulcher et fortissimus :|
Humanly, All Too Humanly!
seln

#539 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

Jesi li primjetio da diskutiras sam sa sobom?
R A V E N

#540 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Oj selnu, de se dozovi pameti i pogledaj istini barem na djelić sekunde!

Kakva socijalna država u Bosni, sve se svodi na kapitalizam više ili manje. Ljudi će naseljavati područja izvan Sunčevog Sistema, u Bosni će popravljati nekakve socijane države i čekati da sve izađe na finansijski zelenu granu.

Pa jesi li ti vidio zdravstvenog sistema u Bosni - bolje da si otišao odmah u mrtvačnicu i legao, nego da si spao na javni bosanski zdravstveni sistem. Dobiješ uputu na kompjutersku tomografiju i čekaš 9 mjeseci tokom kojih umreš. Ili izvadiš pare i odeš privatniku ili platiš doktoru mito. Ispada opet kapitalizam - doktor kundači navodno javno, a zarađuje kao privatnik time što ti je uzeo mito da ti uradi kompjutersu tomografiju.

U međuvremenu Željko, Nermin, Denis i Sabina gledaju samo da prebace minimum glasova, pa će od njih imati koristi samo oni u društvenoj piramidi ispod njih. U međuvremenu dilaju heroin ljevice masama.

Kakvi doktori - heroji u bijelom! Eno opet nekavi doktorski sindikati dižu glasine i traže plate. Šta je suština ljevice: problemi su kolektivni - beneficije i koristi su striktno individualne.

I to ti je tako. Neće to promijeniti ni da se bujica uvreda napiše na ovoj temi.
Last edited by R A V E N on 23/01/2018 23:14, edited 1 time in total.
R A V E N

#541 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Niti će njihov progam tzv. bosanstva spasiti Bosnu kao što nije ni program jugoslovenstva spasio Jugoslaviju 2.
seln

#542 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

R A V E N wrote:Oj selnu, de se dozovi pameti i pogledaj istini barem na djelić sekunde!

Kakva socijalna država u Bosni, sve se svodi na kapitalizam više ili manje. Ljudi će naseljavati područja izvan Sunčevog Sistema, u Bosni će popravljati nekakve socijane države i čekati da sve izađe na finansijski zelenu granu.

Pa jesi li ti vidio zdravstvenog sistema u Bosni - bolje da si otišao odmah u mrtvačnicu i legao, nego da si spao na javni bosanski zdravstveni sistem. Dobiješ uputu na kompjutersku tomografiju i čekaš 9 mjeseci tokom kojih umreš. Ili izvadiš pare i odeš privatniku ili platiš doktoru mito. Ispada opet kapitalizam - doktor kundači navodno javno, a zarađuje kao privatnik time što ti je uzeo mito da ti uradi kompjutersu tomografiju.

U međuvremenu Željko, Nermin, Denis i Sabina gledaju samo da prebace minimum glasova, pa će od njih imati koristi samo oni u društvenoj piramidi ispod njih. U međuvremenu dilaju heroin ljevice masama.

Kakvi doktori - heroji u bijelom! Eno opet nekavi doktorski sindikati dižu glasine i traže plate. Šta je suština ljevice: problemi su kolektivni - beneficije i koristi su striktno individualne.

I to ti je tako. Neće to promijeniti ni da se bujica uvreda napiše na ovoj temi.
Oj Ravene, 'tico crna.... ne vrijedi se tebi dozivati pameti, jer ti jednostavno razmisljas pars pro toto.
Mozda si nekad upoznao neku drolju. Iz toga si zakljucio da su sve zene drolje.
Vidio si da u Bosni socijalna drzava ne funkcionise. Iz toga si zakljucio da socijalna drzava per se ne funkcionise.
Odacu ti tajnu: nisu sve zene drolje, no si ti razocaran. Socijalna drzava funkcionise (zivim u jednoj takvoj), ali Bosna nije socijalna drzava.
Idi sad i klanjaj cetiri rekjata nafile, mozda ti bude bolje.
R A V E N

#543 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

broj dva wrote:Izgubio me nakon prve recenice sa marksizmom u suknji.
Izbaciti oca iz familije i udati mamu za drzavu ?? Samo neoliberalni kreteni mogu smisliti takvu recenicu.
Vidi se da im fale 50e godine kad je zena bila u kuhinji a imigranti radili za hranu..
Eh, eh, sve su jači argumenti za bilo kakvo ljevičarsko uređenje društva.

Neo-liberalni kreten? Veoma lijepo. Definitivno golema količina "humanosti" i "ljudskosti" koje me je uvjerila da "pristanem" da se pognem da bi mi navukli ljevičarski društveni jaram.

Skoro svi smo mi rođeni u društvu gdje je opresija žena u velikoj mjeri suzbijena, i dobivena je sloboda u sljedećim stvarima:

- biranje ljubavnog i(li) bračnog partnera
- biranje da li će se ići u školu i koja škola/fakultet će se odabrati. Pa i biranje dokle će se školovati.
- Šta još? Jednakost pred zakonom. Npr. pri naslijeđivanju imovine.

Ja sam ovu temu počeo sa ozbiljnim namjerama i nije mi ni na kraju pameti da osporavam gornje stvari. Onda čitam ovdje da se zalažem za stvari koje mi nisu pale na um: da hoću da prisiljavam žene na rađanje i da sam protiv mini-suknji.

To nije pokušaj da se ospori moja pozicija, nego je u pitanju svojevrsno psihološko samobacanje dimne bombe da se ne bi ozbiljno prišlo argumentima.

To je isto kao ona feministička analiza serije gdje muž tuče ženu i na kraju je ubije. Zaključak analize? Društvo je za takvo nešto krivo i odobrava to. E pa ja nisam kriv niti mi je drago zbog toga, a o tome promislite i vi - jer se ovo "društvo" odnosi i na vas.

Evo konkretnog prijedloga: hajmo barem da se zalažemo da se ukloni finansiranje nekakvih parazitskih državnih savjeta za pitanja žena i finansiranje nekih feminističkih kvazi-umjetničkih udruga, pa da se taj novac utroši da se učine barem 3 žene iz tih sigurnih kuća ekonomski samostalne.

Ovo otvara mogućnost suzbijanja finansiranja beskorisnih sindikata i boračkih udruga. I svih sličnih.

"Neo-liberalni kreteni" nisu sveci, ali ne znam... tamo gdje su oni golemi je materijalni napredak.
R A V E N

#544 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Gdje sam ja napisao da su sve žene dr*lje?
R A V E N

#545 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

_BataZiv_0809 wrote:Ono kad procitas 3 kartice tekta u Blic zeni i milis da sve znas :facepalm:
Ja nikada nisam ni uzimao Bliz Ženu za ozbiljno niti je Bliz Žena politički, a kamoli desničarski magazin.
broj dva

#546 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by broj dva »

Da nemas internet stajao bi negdje na gajbi sa megafonom u rukama i derao se na prolaznike.
Zar ti ne dosadi monolog ?
R A V E N

#547 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

seln wrote:Jesi li primjetio da diskutiras sam sa sobom?
Mogu na ovoj temi napisati još 20 stranica sam. Ova tema se malo čita u feminističkim krugovima, jer u pravilu one ne mogu izdržati kritiku. A malo se čita i u lijevim krugovima jer sumnjam da i oni imaju odgovor na ovo.

Ja sam dobro znao na šta će tema izaći i ako još njih 2000 napiše ovdje bujicu uvreda, a 2001.-i uradi konkretnu produktivnu stvar, ja sam uspio.

Šta su te konkretne stvari? Npr. ne plaćanje RTV takse, neizlazak na izbore, ne plaćanje* i ne sudjelovanje u sindikatima. To naravno ima i svojih loših strana, ali svako treba da to samostalno ocijeni.

*) sindikalne članarine
Last edited by R A V E N on 12/02/2018 13:52, edited 1 time in total.
R A V E N

#548 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

broj dva wrote:Da nemas internet stajao bi negdje na gajbi sa megafonom u rukama i derao se na prolaznike.
Zar ti ne dosadi monolog ?
Jako sam rijetko ovdje.
seln

#549 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

R A V E N wrote: Skoro svi smo mi rođeni u društvu gdje je opresija žena u velikoj mjeri suzbijena, i dobivena je sloboda u sljedećim stvarima:

- biranje ljubavnog i(li) bračnog partnera
- biranje da li će se ići u školu i koja škola/fakultet će se odabrati. Pa i biranje dokle će se školovati.
- Šta još? Jednakost pred zakonom. Npr. pri naslijeđivanju imovine.
Estagfirullah! :shock:
I rospije opet nisu zadovoljne...

"Neo-liberalni kreteni" nisu sveci, ali ne znam... tamo gdje su oni golemi je materijalni napredak.
Jeste... za gornjih 10%.
A ostali sisaju motku.
R A V E N

#550 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Možeš li mi dati konkretan primjer?
Post Reply