liaar wrote: ↑23/06/2020 11:58
@TESLA_EDISON Nisam to ni pomenuo, nego mi više smetaju ljudi koji su do prekida lockdowna prskali namirnice iz prodavnice, nisu skidali masku ni po kući itd itd, a sad kako su mjere smanjene, pričaju kako Corona ne postoji, kako nas neko pravi budalama, kako mediji zakuhavaju itd.
Ako pratiš moje pisanje, ja nikad nisam rekao da virus ne postoji već ne postoji virus onakav kakav su nam predstavljali. Moju tvrdnju je dokazalo i ovo:
Ona je dodala kako je koronavirus ipak izgubio svoju potentnost i virulentnost. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu trenutno je smješteno 18 zaraženih koronavirusom od kojih su svi stabilnog zdravstvenog stanja, to jest niko nije na respiratoru.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/krizni- ... /200623063
Dođe bot na forum, otovri anketu "da li ste za vraćanje mjera". Njega podrži preko 50% članova foruma koji učestvuju u raspravi (većinom takvi koji prskaju namirnice). Počnu se pominjati grobovi, bageri, mrtvi po ulici. Pa izvini molim te, jesmo budale čim smo dopustili da nas dva mjeseca zatvore i sve unište ali ipak, toliko budale nismo. Još su oni uvjereni da će nešto postići svojim djelovanjem i piskaranjem.
Zatim, ako je neko pratio prvu on-line sjednicu Federalnog parlamenta, par poslanika je imalo masku i to propisno stavljenu dok su govorili preko kamere
Zašto? Razlog? Čisto preseravanje.
Maske su manje više diskutabilne, nekome su ok nekom nisu. Dezinfekcija treba biti pod moranje uvijek i u svako doba, nevezano za virus. O pranju ruku da ne govorim.