Canonova 5-megapikselna .VS JVC kamkoder visoke rezolucije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Canonova 5-megapikselna .VS JVC kamkoder visoke rezolucije

Post by shiljak » 13/01/2007 21:28

Pa mensecini 5 megapikselna kamera je bolja od ovoga HD-TV-a
Kompanija JVC je najavila kamkoder koji će moći snimati u formatu visoke rezolucije, sa hard diskom. GZ-HD7 je unaprijeđena verzija Everio serije sa hard diskom, s tim da je ovaj kamkoder nešto veći od ostalih iz serije. Ovaj kamkoder snima u 1080i formatu na 60GB hard diska. Prema JVC-u, taj prostor je dovoljan za pet sati snimanja u visokoj rezoluciji, pri brzini zapisa od 30Mbps. Što se ostalih karakteristika tiče, GZ-HD7 ima stabilizator slike, 10x optičko zumiranje, nekoliko digitalnih konektora, softver za editovanje i arhiviranje snimljenog materijala te opcionalno se može uzeti i DVD snimač, nazvan HD Everio Share Station. Pored ovoga, ima tri CCD-a te Fujinon leće.


Canon je predstavio svoju novu DVD video kameru visoke razlučivosti za koju ističe da je prva 5-megapikselna kamera na svijetu. Glavna karakteristika kamere službene oznake DC50 je optički CCD video senzor razlučivosti 5,39 megapiksela koji je opremljen i RGB filtrima za kvalitetniju reprodukciju boja.

Ostale karakteristike uključuju mogućnost izravnog snimanja na 8-centimetarske dvoslojne DVD medije, deseterostruki optički zoom s naprednim mogućnostima stabilizacije slike, Canonov procesor za obradu slike DIGIC DV II, te napredne mogućnosti snimanja fotografija koje se mogu pohranjivati na memorijske kartice MiniSD ili nove memorijske kartice velikog kapaciteta MiniSDHC.

Canon DC50 u prodaji bi trebao biti od ožujka uz preporučenu cijenu od 820 eura.


Ova je fakat jeftina kamera od 5 megapiksela...


Post Reply