Čanković: 29. marta inicijativa za izdvajanje RS-a iz BiH

Milan Mihaljcic

Post by Milan Mihaljcic »

danas wrote:
PITARKA_SA wrote: gdje ja ovo zivim yebo te :shock: :shock: :shock:
gdje zivis? ovdje -- War Is Peace; Freedom is Slavery; Ignorance is Strength

PS @Milan:
kazes, nesrecni ljudi iz RS-a... samo sto mi se cini da ti nemas pojma sta je to nesreca...
U pravu si. Ja nisam doziveo da ljudi koje volim postanu topovsko meso. Sve lose sto mi se ikada desilo nije ni blizu toga.
umorni

#27 12321

Post by umorni »

Italijo za sve si ti kriva zobg tebe nam kraljica postade kurva Bosanska...
Vingo

Post by Vingo »

stochar wrote:
Santos wrote:Dokle vise jebem vam Italiju.Kad ce se dole raspravljat o ekonomiji jebo vas vise i deyton i rat i kurac.
eh vidish, ovake priche se lansiraju upravo da narod ne bi raspravljao o ekonomiji ida se ne bi pitali zasto smo za 12 godina napravili samo 11km autoputa kao i sljedece:
- zasto plate padaju ili stagniraju a cijene rastu iz godine u godinu,
- zasto se penzionerima prvo da pa im se otme 10km pomoci zbog efekata PDV-a,
- zasto imamo PDV na hljeb, knjige i lijekove,
- zasto necemo biti u EU ni 2030. i milion slichnih pitanja.
- zasto jos nije formirana vlast u fbih i velikom broju kantona,
- zasto je albanija u svemu ispred nas,
- zbog cega imamo najskuplju struju (u odnosu na standard) u evropi,
- zasto telekom usluge konstantno poskupljuju dok je cijena istih u hrvatskoj u prosloj godini pala za 39 odsto (skupno za sve provajdere),
- zasto nam drzavni aparat jede vise od 60 posto budzeta dok socijalni programi prakticno i na postoje,

i, zato sto ce neko sad ovo procitati i reci: fale ti upitnici na kraju i recenica se pochinje velikim slovom.
I imas jedan zarez viska... :-D
Inace - :thumbup:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

nesto gledam i kontam-do koga je?

oni skupise 50 hiljada potpisa...

a vidi ovo

Read the Podrska Fati Orloviæ Petition

1749 Total Signatures
:( i toliko je narod uopste zainteresiran da ce se pobuniti tek kad budu morali pokazivati pasos na Jasiku, na pola puta do Jahorine....

:x :x :x
danas

Post by danas »

mIRCerka wrote:
:( i toliko je narod uopste zainteresiran da ce se pobuniti tek kad budu morali pokazivati pasos na Jasiku, na pola puta do Jahorine....

ne budali... nece se buniti ni tada... :oops:
horiznot

Post by horiznot »

Maksim wrote:Milane, kako to da ti vidis da su oni prevareni i nesretni a oni sami ne? Mislim, nista cudno u tome, isto tako i Majke Srebrenice vjeruju da su Naser Oric i Alija Izetbegovic bili njihovi zastitnici dok ih je prvi ostavio a drugi prodao.
Tacno .Uvijek se selo bolje vidi sa palnine a grad iz aviona.U Bosni zatvoren i slajfan propagandom ne mozes vidjeti kao onaj ko je rat proveo u Svicarskoj i imao sve moguce izvore informisanja i mogao da uporedjuje , stavi i odvadi , razmisli i odvagne .
karanana

Post by karanana »

mIRCerka wrote:nesto gledam i kontam-do koga je?

oni skupise 50 hiljada potpisa...

a vidi ovo

Read the Podrska Fati Orloviæ Petition

1749 Total Signatures

Samo ako uvedu i vize
mIRCerka

Post by mIRCerka »

A da li je ikad iko pokrenuo peticiju za ukidanje oba entiteta?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Objavljeno prije 9 minuta 16 sekundi
OHR: RS je integralan dio BiH, referendum o nezavisnosti nije dozvoljen

Republika Srpska je integralan dio Bosne i Hercegovine. Ustavom nije dozvoljen referendum o nezavisnosti, saopćio je Ured visokog predstavnika (OHR) u BiH.

Ovaj stav saopćen je danas Agenciji FENA na molbu da OHR prokomentira inicijativu nevladine organizacije Srpski narodni pokret "Izbor je naš" iz Republike Srpske o izdvajanju tog entiteta iz BiH.

Prema navodima predsjednika organizacije "Izbor je naš" Daneta Čankovića, 29. marta ove godine Narodnoj skupštini RS-a zvanično će biti predata na razmatranje inicijativa s potpisima 50.000 građana za raspisivanje referenduma o izdvajanju RS-a iz BiH.

(FENA)
horiznot

Post by horiznot »

zlatan01 wrote:Hm, referendum da, ali pod odredjenim uvjetima. Prvo na njemu trebaju da budu dva pitanja, jedno o otcjepljenju a drugo o novom ustavu BiH. Drugo, biracki spiskovi kao i referendumski "prag" moraju uzeti u obzir popis iz '91. Jednostavna racunica kaze da je na podrucju sadasnje RS prije rata zivjelo oko 50 % gradjana ne-srpske nacionalnosti koji su uglavnom kao sto znamo protjerani. Sa druge strane na tom referendumu ne smiju glasati novopeceni stanovnici RS-a iz Knina i drugih gradova RH. Ako ovo gore ispostuju, bujrum...
Tacno ! Ja bi volio da raspisu referendum .Zanci krse Dayton.Ako ga oni krse onda ga mi branimo u stvari i mi ga rusimo jer ako ne valja njima , nama pogotovo ne valja.I vracamo Bosnu onakvu kakva je bila 1990 .Republika Bosna bez kantona i zupanija i slicnih sranja nego uredjena po opstinama.Tako ce i biti.Sto se tice ratnih zlocinaca iz republike simske brine me jedino sto nemamo toliki zatvor.Haj snacemo se , Bosanci su fleksibilini ljudi :D :-D
karanana

Post by karanana »

_BosanaC wrote:

Republika Srpska je integralan dio Bosne i Hercegovine. Ustavom nije dozvoljen referendum o nezavisnosti, saopćio je Ured visokog predstavnika (OHR) u BiH.

Ovaj stav saopćen je danas Agenciji FENA na molbu da OHR prokomentira inicijativu nevladine organizacije Srpski narodni pokret "Izbor je naš" iz Republike Srpske o izdvajanju tog entiteta iz BiH.

Prema navodima predsjednika organizacije "Izbor je naš" Daneta Čankovića, 29. marta ove godine Narodnoj skupštini RS-a zvanično će biti predata na razmatranje inicijativa s potpisima 50.000 građana za raspisivanje referenduma o izdvajanju RS-a iz BiH.

(FENA)
Bravooooo. Medo Schwartz Shilling se probudio iz dubokog sna, podebljanog sa par flasa vina i dao njegovom segrtu Olegu Milisicu da napise ovako divno obavjestenje. sad moze opet na spavanje. A ja konto ovaj covjek ce da bude pravi visoki predstavnik i da je onaj Englez bio dno dna. Englez ispade mila majka i veliki prijatelj BiH u usporedbi sa ovim medom. Bez uvrede tvom medi mirci.
freak_with_a_laptop

#37 Re: Čanković: 29. marta inicijativa za izdvajanje RS-a iz Bi

Post by freak_with_a_laptop »

Referendum je jedino demokratsko i mirno rješenje ... bla bla blaaaa

cuj :shock:

ma ja, tako nekako ili slicno bi i 29.02.92 :oops:
BHG

Post by BHG »

mogul' se kako organizovati sabirni centri gdje cemo skupit sva govna koja nece da zive ovdje i fino ih prebaciti u matice...to bi najbolje bilo...
samo problem je sto ni matice nece govna... :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana wrote:
_BosanaC wrote:

(FENA)
Bravooooo. Medo Schwartz Shilling se probudio iz dubokog sna, podebljanog sa par flasa vina i dao njegovom segrtu Olegu Milisicu da napise ovako divno obavjestenje. sad moze opet na spavanje. A ja konto ovaj covjek ce da bude pravi visoki predstavnik i da je onaj Englez bio dno dna. Englez ispade mila majka i veliki prijatelj BiH u usporedbi sa ovim medom. Bez uvrede tvom medi mirci.
moj medo je Medo a ovaj o kojem ti govoris je MEDJED!

:D
danas

#40 Re: Čanković: 29. marta inicijativa za izdvajanje RS-a iz Bi

Post by danas »

freak_with_a_laptop wrote:
Referendum je jedino demokratsko i mirno rješenje ... bla bla blaaaa

cuj :shock:

ma ja, tako nekako ili slicno bi i 29.02.92 :oops:
vidi se da si dumb vehabijka :D
kad 'mi' to hocemo -- onda ne valja... kad 'oni' hoce, e onda je to 'jedino demokratsko i mirno rješenje'... :oops:
Hantraga

Post by Hantraga »

Kao sto kaze gornji komentar. RS nema usatvnu mogucnost za referendum, kao sto je to BiH imala u SFRJ.

SFRJ je promjenila ustav sedamdesetih godina, u kom je dozvoljen referendum bilo kojoj republici u SFRJ.

Ovakav ustavni zakon ne postoji u BiH, cak ni u tom njihovom Dejtonu ne postoji...
Ne znam kojim pravnim postupkom skupstina u RS, moze da proglasi referendum...

Rasprava poslanika o neustavnom referendumu je bacanje dnevnica poslaniku u skupstini...
..i eto gdje ce iscuriti budget RS, koji je napunjen od prodaje drzavne imovine...u rasprave o neustavnim peticijama... :lol: :lol:

Cilj ove peticije je propagandni....

Mi moramo da shvatimo da niti oni mogu da se odcijepe bez nase suglasnosti, niti mi mozemo da ukinemo RS bez njihove...

Sve u svemu Zacin C
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Objavljeno prije 17 minuta 38 sekundi
Dodik: Sastanak u Srebrenici "i nije neki događaj"

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Modriči da današnji sastanak u Srebrenici i "nije neki događaj", da će tamo biti samo neki predstavnici političkih partija i organa vlasti BiH, ali u ličnom svojstvu.

Dodik je, kako su javili mediji u RS-u, ponovio da će protiv svih onih koji budu radili izvan legalne procedure na promjeni ustava RS-a i BiH postupiti u skladu sa zakonom.

On je naveo da ako neko misli da Srebrenica treba da ima poseban status to treba da traži u skladu s Ustavom i zakonima RS-a.

Istaknuo je i da su predstavnici Vlade nedavno pokušali da organiziraju sastanak s rukovodstvom te općine, ali da je "nažalost, neko te pokušaje iskoristio da bi napravio spektakl".
Kako to Dodo laganini rijesi... PO ZAKONU...

Mi smo jedina drzava na svijetu gdje je Ustavom dozvoljeno raditi protiv te iste drzave, te se na tome sam Ustav po svoj prilici i zasniva. Stranke izbore dobijaju na platformama usmjerenim protiv interesa drzave, pojedinci sticu popularnost na tome, mediji se bogate, organizacije se finansiraju kako bi bolje promovisale rad protiv drzave...
horiznot

Post by horiznot »

BHG wrote:mogul' se kako organizovati sabirni centri gdje cemo skupit sva govna koja nece da zive ovdje i fino ih prebaciti u matice...to bi najbolje bilo...
U Hrvatskoj i Srbiji u skaldu sa aplikacijama za clansvo u EU moraju da postoje sabirni centri za azilante.Posto su ti centri prazni neka ih napune sa ovima koji su protiv cjelovite Bosne i koji traze referendume i entite :) :-) :) :-)
furlan

Post by furlan »

Jedno pitanje
A na koji nacin i po kojem ustavu se moze Srebrenica izdvojiti iz entiteta RS-a?
Meni sve to lici na ovu igru.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

furlan wrote:Jedno pitanje
A na koji nacin i po kojem ustavu se moze Srebrenica izdvojiti iz entiteta RS-a?
Meni sve to lici na ovu igru.
po ustavu ja mislim da ne moze, ali ono sto je jace od dejtona je medjunarodna arbitraza....

kad se stranci umijesaju, onda smo obrali bostan...
i bice fakat ko u vicu

Porodila se fata i pita muju kako ce mu dati ime, a Mujo kaze "de bona Fato pusti me malo, imamo vremena da damo" na sta ce Fata "Mujo, ako mu ga mi sad ne damo, dace mu ga Schilling"
Nonsense

Post by Nonsense »

BHG wrote:mogul' se kako organizovati sabirni centri gdje cemo skupit sva govna koja nece da zive ovdje i fino ih prebaciti u matice...to bi najbolje bilo...
:sax: :lol:
AmelFl

Post by AmelFl »

lol

a sta ce s muslimanima u takozvanoj rs

koliki je zvanicni broj muslimana u takozvanoj rs?

jeli i oni onda se odcijepljuju? da li ih namjeravaju slati u Srbiju?

koje su to budale, meni je ovo smijesno, ljudi dole su toliko zatupili, veoma tesko opisati situaciju nekome drugom
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Oni bi se samo odvajali, djelili od drugih, al nisu ni zasta krivi :roll:
Bas bi bila to neka lijepa drzavica rs s etnicki ociscenom teritorijom, gradovima
koji zarastaju i propadaju iz dana u dan od te iste vlasti :x
Jesu jadni......
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

stochar wrote:
Santos wrote:Dokle vise jebem vam Italiju.Kad ce se dole raspravljat o ekonomiji jebo vas vise i deyton i rat i kurac.
eh vidish, ovake priche se lansiraju upravo da narod ne bi raspravljao o ekonomiji ida se ne bi pitali zasto smo za 12 godina napravili samo 11km autoputa kao i sljedece:
- zasto plate padaju ili stagniraju a cijene rastu iz godine u godinu,
- zasto se penzionerima prvo da pa im se otme 10km pomoci zbog efekata PDV-a,
- zasto imamo PDV na hljeb, knjige i lijekove,
- zasto necemo biti u EU ni 2030. i milion slichnih pitanja.
- zasto jos nije formirana vlast u fbih i velikom broju kantona,
- zasto je albanija u svemu ispred nas,
- zbog cega imamo najskuplju struju (u odnosu na standard) u evropi,
- zasto telekom usluge konstantno poskupljuju dok je cijena istih u hrvatskoj u prosloj godini pala za 39 odsto (skupno za sve provajdere),
- zasto nam drzavni aparat jede vise od 60 posto budzeta dok socijalni programi prakticno i na postoje,

i, zato sto ce neko sad ovo procitati i reci: fale ti upitnici na kraju i recenica se pochinje velikim slovom.
BRAVO CARE! :thumbup:
horiznot

Post by horiznot »

Da li je iko ikada cuo Francuza kako u sred Pariza vice " ovo je Francuska " .....valjda nije jer za to nema potrebe .Moram priznati da jos 1992 godine kada sam cuo nacinaliste kako urlaju po stadionima ovo je Srbija ovo je Hrvatska da sam znao da od cjepanja Bosne nema nista.Hrvatska je u Zagrebu a Srbija u Kragujevcu.Onaj ko to ne zna morace da nauci tako sto ce otici tamo na traktoru.Ja ga vise u skolsku klupu necu vracati. Ja uvijek kazem , kada se ovako nesto desi , kao sto je ovaj poziv na referndum." Ko zna sta ima dobro u tome , ko zna zasto je to dobro " Sto god vise refernduma i samouporava i entiteta to manje ustasa i cetnika u Bosni.
Post Reply