caffe kogo, nevjerovatno!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Meshtar

#51 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by Meshtar »

Bonton? Umijeće življenja?

Ma daj lajno...preteška je to artiljerija za ovu pojavu ;)
Ma.Le.Na

#52 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by Ma.Le.Na »

nije to do bontona niti icega drugog do cinjenice da MI ne CIJENIMO novac
mi uopce nemamo postovanje prema zaradjenom novcu...odnosno radu koji smo ulozili da bi do njega dosli..

ne vraca se kusur...raji svejedno "sta se bunis to je samo 10pf"
novac na ulici...niko se nece sageti da uzme ista "zuto"....sitno je to (jbg nemamo cak ni ono lucky penny stav)
ofirno nam placat zutima..
odbijaju nam zute...jer odjednom to nije novac kao kovanica od 5KM ili papirna novcanica..
na kasama nas redovno zakidaju zaokruzivanjem...al sta ce nam to..to je sica..

blago nama kad smo takve hadze
:bih: :bih: :bih:
manki

#53 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by manki »

FKSarajevo wrote:nesto kontam kad oni mogu bit bezobrazni, mogu i ja. trebamo svi bit bezobrazni kad su ovakvi idioti u pitanju.
sutra ide poziv trznoj inspekciji, pa nek' plate kaznu ukrupno, a mogu i usitno.
Zovi obavezno, i javi kako je prošlo. :thumbup:
Meshtar

#54 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by Meshtar »

babyline wrote:znam ja to, Mestre ali nije zgoreg reci i kako bi drugacije moglo...

i znas sta, tamo gdej me ne tretiraju kako zelim ne idem...
pa mogu svoju kafu prodavati kome hoce...

Razumijem šta želiš reći. Ali ipak postoje neki zakoni u ovoj državi, ma kakva ona bila. Nije postavljač teme izvadio drahme, nego sitan novac. Na njegovom mjestu ja bih samo ostavio lovu uz račun i bez ikakve rasprave izašao.

Sa ovim drugim dijelom tvog posta se apsolutno slažem.
manki

#55 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by manki »

bjelave wrote:
JThomas wrote:ne znam kako se zove, al' nevjerovatan je lik, to je tolika količina animoziteta prema cijelom svijetu... :D meni smiješno bude, al' većinu gostiju će tako otjerati.

Gazda i vlasnik Koga je Sejo Bukvic koji je istu kafanu klepio u ratu. Prije toga je bio prvo piljar a onda sitni kafedzija na Bistriku.

Dio arogancije potice iz cinjenice da mu je zena Emela sudija, ne znam na kojoj instanci, a najveci problem je da je tip primitivac pa mu je bezobrazluk prirodni impuls.
Ovoj državi su više ovaj i slični primitivci tom Bukviću naštetili nego sve i jedan rat koji se vodio na njenom teritoriju. Pa to je strašno majkemi, a što je najgore ne možeš to iskorijeniti nikako. Fuj, eto jedino bih se zbog toga htio iseliti iz Bosne, ništa više, živio bih pod mostom ako treba s 2 marke u džepu, nije problem, ali te primtivčine ne mogu gledati i gotovo. :x
Last edited by manki on 11/01/2011 11:28, edited 1 time in total.
Meshtar

#56 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by Meshtar »

Da ću otići u taj kafić, neću... Ne idem tamo. Samo sam se želio našaliti. Pogotovo sad ne bih otišao.

Ali hajde, ne razumijemo se...valjda sam Bosanac bez bontona...šta li? :roll:
Meshtar

#57 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by Meshtar »

Ne znam kako da ti objasnim to na plastičan način. Stvar apsolutno nema veze s bontonom niti umijećem življenja ili nečim trećim. U pitanju su potpuno jasne stvari:

- Dakle, ako na tom mjestu plaćam sitnim novcem ja ispadam nekulturan, "bosanac", ovakav i onakav.

- Gazda kafića i konobar ispadaju normalni iako krše zakon.

Hajde de...onda se dobrovoljno svrstavam među one koje bonton "grize" :wink:
zaritisinebrute

#58 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by zaritisinebrute »

ahahaha ...

pade mi na pamet ... kako je moja prijateljica jednom ''ceh'' od 3 KM u jednom kaficu platila sa 50 KM ... a kako konobar nije imao krupnih novcanica da joj vrati kusur ... on joj sve vratio od po 1KM a tada su bile u papirnom izdanju ... umirali smo od smijeha ... ali konobaru svaka cast nit nas je pogledao poprjeko niti je gundjao ... :lol:

ne znam mene je uvijek bilo stid da u kaficu placam feninzima ... ali eto mozda je do mene ... zato se uvijek obezbjedim sa sicom ako planiram negdje popiti kafu (a i inace) ... mada ja te sve feninge stavljam u kasicu pa svakog mjeseca odem u granap i ukrupnim ... ali volim to jer me svi gledaju kao kakvog prosijaka :lol:
Troll_Happens

#59 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by Troll_Happens »

udwarach wrote:Znate sta,

treba razlikovati kafic i granap.

Kafic je luksuz, ja tamo ne idem ako nemam za pice plus baksis. Kamoli da placam kafu feninzima.
To je zapravo licemjerno, ici u kafic u centar grada bez para.
Ja da sam konobar ja bih radije nenaplatio, samo bih zamolio "platisu" da taj sitnis ubaci u jedan od onih humaniranih standova koji stoje na svakom koraku.
Naravno, to bih ucinio samo jedanput da se doticni/cna ne navadi.

Bila je ovdje vec tema o baksisu. Baksis je vise stvar nekih nepisanih pravila i navike, ali ono sto svi jako dobro znamo jeste da, za razliku od hrane, kafa u kaficu nije obavezna kategorija, vec luksuz.

I koliko god je nedopustivo da blagajnica u granapu odbija i najsitnije apoene, tako mi je zaista licemjerno placati kafu u kaficu feninzima!
Baksis se placa u situacijama da smo zadovoljni uslugom konobara.
Ukoliko ne dobijem vodu, casa prljava musava ili sto za kojim sjedim prljav konobar neljubazan pravi se englez dobice k.. a ne baksis od mene...
toliko
prijatno dovidjenja
zikmu

#60 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by zikmu »

Mnogo ljudi mrzi feninge... ali ostavljaj sa strane, pa na kraju mjeseca ukrupni, neces ih vise mrziti kad se skupi 20 KM...
sve_za_pet

#61 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by sve_za_pet »

Kafic je luksuz, ja tamo ne idem ako nemam za pice plus baksis. Kamoli da placam kafu feninzima.
Ja da sam konobar ja bih radije nenaplatio, samo bih zamolio "platisu" da taj sitnis ubaci u jedan od onih humaniranih standova koji stoje na svakom koraku.

Bila je ovdje vec tema o baksisu. Baksis je vise stvar nekih nepisanih pravila i navike, ali ono sto svi jako dobro znamo jeste da, za razliku od hrane, kafa u kaficu nije obavezna kategorija, vec luksuz.

I koliko god je nedopustivo da blagajnica u granapu odbija i najsitnije apoene, tako mi je zaista licemjerno placati kafu u kaficu feninzima!
E moj udwarach... :shock:

Pa nije to trend rasitniti novac i ici u kogo zahebavat Seju. Mada bi mogao postati :dance:
To se covjeku desi slucajno nekad ili nikad. Ali nakon ovakve reakcije konobarice, isti vjerovatno vise nikad ni feninga nece potrositi na tom mjestu. Sta na to reci: Bra'o Sejo!

U svakom slucaju to nije smjelo biti predmet rasprave izmedju konobarice i klijenta!!!
ultima_palabra

#62 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by ultima_palabra »

Dok sam bio mlađi, gledao sam da ne morim konobare sa tim fenizima, sad me vala boli neka stvar... nisam bio u tom Kogu jedno 10 godina, ali i tada su konobari glumili da su plave krvi :-) Mada su im burgeri bili beton...
Gospoda Ministarka

#63 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by Gospoda Ministarka »

Jedan001 wrote:

Ukoliko ne dobijem vodu, casa prljava musava ili sto za kojim sjedim prljav konobar neljubazan pravi se englez dobice k.. a ne baksis od mene...
toliko
prijatno dovidjenja
:thumbup:
zaritisinebrute

#64 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by zaritisinebrute »

Jedan001 wrote:

toliko
prijatno dovidjenja

ja mislim da niko normalan ne bi konobaru ostavio baksis a da on to nije zasluzio ... moras biti stvarno mazohista da da takvom konobaru kakvog ti opisujes ostavis baksis ... :lol:
Alkos

#65 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by Alkos »

Ma.Le.Na wrote:nije to do bontona niti icega drugog do cinjenice da MI ne CIJENIMO novac
mi uopce nemamo postovanje prema zaradjenom novcu...odnosno radu koji smo ulozili da bi do njega dosli..

ne vraca se kusur...raji svejedno "sta se bunis to je samo 10pf"
novac na ulici...niko se nece sageti da uzme ista "zuto"....sitno je to (jbg nemamo cak ni ono lucky penny stav)
ofirno nam placat zutima..
odbijaju nam zute...jer odjednom to nije novac kao kovanica od 5KM ili papirna novcanica..
na kasama nas redovno zakidaju zaokruzivanjem...al sta ce nam to..to je sica..

blago nama kad smo takve hadze
:bih: :bih: :bih:
:thumbup:
HiBreeD

#66 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by HiBreeD »

limun_junior wrote:
HiBreeD wrote:
JThomas wrote:kompleksaška posla. i to su pare. bilo gdje u evropi ti svugdje uredno vraćaju i 1 euro cent, samo bošnji ispod nivoa...
Bravo
Dozivio sam situaciju sa sitnim novcem u autobusu Centrotransa, kada sam placao dodatak od 1 KM za torbu u prtljazniku, dao sam u iznos od 1 marke u apoenima od 20 pfeninga, kondukter je rondao, mrmljao kako nece primiti, ali ja sam samo produzio na sjedalo...
Situacija s drustvom u Slozi...osim sto njihovi konobari zavrcu nenormalno, bezobrazni su za duplo...kada smo narucili turu, konobar je dosao, donio pice, naravno odmah se placa, sto je sasvim razumljivo, dajem mu pare, govori da nema sitno, treba da mi vrati 3 marke i umjesto kusura, kaze, donijet cu ti kao pivu, naravno, nema pive, kad sam ga zovnuo, trazio pivu, kaze nema vise piva...reko jebo te konj i piva, mrs jadu jedan, halal ti bilo...otad uvijek usitnim i boli me hoce li neko rondat zbog zutaca, hoces neces, okrenem se i mrš..
cuj nema pive :lol: i ti u to povjerovao?? :lol:
a ja sam sve do sad mislio da je u slozi piva 4KM. :shock:
ja radim sa 2 momka u kaficu pored jednog faxa i normalno tu ima sice, svaki skoro dan na kraju smjene po 10 ili 15 KM se sakupi ode negdje i ukrpuni to normalno, a niko nikad od nas nije pravio facu kad mu neko placa sa sicom. inace, mi jedan drugog zezamo: "sve sa osmjehom" :D
Drug, naravno da nisam povjerovao, da pive nema, kao sto ne vjerujem ni da nije imao sitno da mi vrati moj kusur, ali sta sam trebao, probijat se kroz onu guzvu, opalit mu samarcinu, pobit se s njim radi 3 marke, odnosno radi pive, ma jok ba, eto ciganu nek me ja zapallio za te 3 marke, ali nece vise nikad, uvijek imam sitno i da ti pravo kazem jebe mi se hoce li me neko smatram skrtcem, titizom, prostom dusom, sto znam platit usitno i sto pola marke ne smatram sicom...

nije tema, ali bezobrazluk sarajevskih konobara je nadaleko poznat...rodica mi pricala da je bila na kafi, (ne sjecam se koji kafic, davno je bilo) uglavnom ceh je bio 4 KM, kaze on, ovo je 4 i meni marka...Kaze ona njemu, ko kaze da je tebi marka, kaze on njoj, ja kazem, kaze ona, e vidjcemo, sjedicu ovdje dok mi ne doneses moju marku...njenom dustvu, svi studenti, bilo ofirno, ono kao hajmo, pusti ga, jebo marku, ali ona ne odustaje i lik na kraju ide i donosi joj papirnatu marku, jos su bile u opticaju, ona ustade, pred njim podera onu marku u komadice i govori mu, nije mi bolan do marke, al prije cu je poderat, nego trpit tvoj bezobrazluk...i na vrata...sve sam je ljubio kad mi je pricala :-D
Urban B.

#67 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by Urban B. »

Ovo za slogu sam cuo par puta al samo za jednog lika koji radi za sankom i koji ne vraca pare al ja licno to nikad nisam dozivio,uvijek mi normalno vrate pare bez ikakvog peglanje il natezanja :)
a za rodicu :lol:
bjelave

#68 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by bjelave »

Edin H. wrote:
JThomas wrote:ne znam kako se zove, al' nevjerovatan je lik, to je tolika količina animoziteta prema cijelom svijetu... :D meni smiješno bude, al' većinu gostiju će tako otjerati.
Je'l jos gazda onaj Sejo (cini mi se :roll: ) sto je prije drzao Bugati.

Ako je on gazda i ako je naredio :D da ne primaju sitan novac, onda i ne pokusavaj - Sejo je to :D .

Ja sam gledao kada se, istina birvaktile :D covjek sam tukao sa pet ljudi ispred Bugatija :-)
Nije to taj Sejo. Sejo kojeg pominjes je brat vlasnika Bugatija Sefke, ne znam kako se prezivaju. Oni nemaju nista sa Kogom.

Inace Sejo Bugati je gospodin za ovog otkosa.
mirzazmaj

#69 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by mirzazmaj »

braca Bukvici su vazda mrski bili, a neko rece da su maznuli taj kafic u ratu, e to ne znam al znam da su vazda para imali, i znam da im kogo radi vise od deset godina i nikako mi nije jasno kako su izdrzali do sada s obzirom da su otkad ih ja znam uvijek isti tj drski, neljubazni itd. ne mogu da vjerujem da jos uvijek imaju goste koji ulaze u taj njihov grill/ restoran ili kakovec
JThomas

#70 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by JThomas »

mnogo mu je dobra kuhinja. valjda zato i opstaje.

ma meni su komični takvi likovi, al' sam siguran da većinu ljudi otjera.
Ultragotiva

#71 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by Ultragotiva »

Cuj onog delegata kafa je luksuz :D nek sam i to saznao..

Ako je kafa luksuz,sta je onda auto,putovanje u dubai,vikendica? sve je to u istom rangu :D
kurty

#72 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by kurty »

Malo off topic....

Zapaljen jednom bio za cenera u jednom supermarketu... Ja u klin ona u plocu... Ja joj lijepo fino racun, ona meni drugu pricu i posto se inace zacrvenim za sekundu, stid me bilo i popustim (napravi me glupanom pred 20 ljudi)
7 dana poslije, odem da kupim hranu za jednu firmu.... Uzmem ona teretna kolica, i natovarim 15 paketa (pastete, ribe i naresci)... Sve ukupno treba da je 195 maraka... Ja na kasu i u gornjem djelu su tri paketa (svake vrste zbog kodova) i ja joj kazem sta je sve tu (a srecom ista ta radnica)... Ona u mene gleda i kaze mi "moram ja to sve provjeriti"... Sve pakete je ona pregledala i drzim ja novcanicu od 200 maraka kad ona meni "65, 70 KM"... Prvo mi suhveli sto ima iza zareza jos nesta, al sutim... Dam pare, i vrati mi kusur od 134,3KM... I jos ono ljutito me pogleda sa rjecima "sljedeci"...

Odem do auta, utovarim to sve, i vratim se, pa opet provjerim cjene... Pitam neku radnicu jesul to te cjene, i imal kakvih snizenje, akcija.. Kad nema...
Znaci, zafrkala me zena za cenera, pa 7 dana poslije sama sebe zafrkala i vratila mi gotov 130 maraka vise kusura :mrgreen:
S-A-R-A-J-L-I-J-A

#73 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by S-A-R-A-J-L-I-J-A »

Koji ste vi likovi.Lik postavio temu vezano za kafe Kogo,a vi govorite kako su vas zapalili u marketu i slicno:)
cigara

#74 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by cigara »

Meni se dogodilo isto, reko sam "udure kume, ne moras" i hladno izasao
Prava bosnjacka glupost i kompleks, i jos neko gore prica "kafic u centru grada moras krupno placati + baksis" dje si luksuzna kafa, jel to s torabijevom vodom?
slobodno ti drug, al ja godisnje skupim 200-300 KM u kasi tih "ofirnih apoena" pa mi znas kakva dobrila bude

Ne znam jel iko cuo u Japanu je jedan mafijas u nekom restoranu napravio ogroman ceh i htio je platiti karticom, posto mu nisu htjeli uzeti karticu nego kesh frajer je dovukao kamion s parama, sve po jedan jen
Konobari su citavu noc morali brojati

Ovo za slogu je istina, mog havera su zavrnuli za petaka, ja konobara zavrnu za cenera :-D
Comrad

#75 Re: caffe kogo, nevjerovatno!

Post by Comrad »

E onda se nemojte zaliti sto vas zavrcu, kad i vi zavrcete.

squid pro row, sto bi reko austin powers.
Post Reply