caffe kogo, nevjerovatno!
- Boom71
#26 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Kada bi svi koji dozive slicne stvari prijavljivali slucajeve inspekcijama ili kome vec treba,za izvjestan period bi se neke stvari dovele u red.
Dok god tolerisemo nepravilnosti i slicna ponasanja nema nama naprijed!
Dok god tolerisemo nepravilnosti i slicna ponasanja nema nama naprijed!
- JThomas
#27 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
ne znam kako se zove, al' nevjerovatan je lik, to je tolika količina animoziteta prema cijelom svijetu...
meni smiješno bude, al' većinu gostiju će tako otjerati.
- muha_sa
#28 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
vesna555 wrote:Haj iskreno, koliko vas kaže konobaru kad mu vraća kusur po 10, 20 feninga: "Nemoj mi tih žutih"??![]()
![]()
I meni su se u Mrkvi žalili kad sam im u feninzima dio platila, kaže neće raja da uzima to za kusur!
da mi je pun gepek tih žutih što ih niko nece
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
dajte ba ja sam radio na standovima
dodje frajer i donese nam 17 maraka u tegli bukvalno
po 20 i 10 pf
naravno da cemo uzeti...
kasnije se oduševe u granapu kad doneseš da ukrupniš
samo volje treba imati
ja sam znao sa 75 maraka u pfeninzima u granapu izazivati ovacije
po 20 i 10 pf
naravno da cemo uzeti...
samo volje treba imati
- dove
- Grijem se na: sluty
#30 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
odmah treba prijaviti nadležnoj inspekciji....
u par navrata sam doživio slične stvari, pa sam imao dilemu da li da prijavim, kao žao mi da neko ostane bez posla...al kad razmislim; i ja radim, trudim se biti ljubazan, sve što dolikuje poslu, pare su pare i zašto da me neko handri kad se ja trudim da to ne radim svojim kupcima. ko ih hebe, prijavi obavezno
u par navrata sam doživio slične stvari, pa sam imao dilemu da li da prijavim, kao žao mi da neko ostane bez posla...al kad razmislim; i ja radim, trudim se biti ljubazan, sve što dolikuje poslu, pare su pare i zašto da me neko handri kad se ja trudim da to ne radim svojim kupcima. ko ih hebe, prijavi obavezno
- Meshtar
#31 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
babyline wrote:razumijem tvoju ljutnju... opet nekeko je nepisano pravilo da tamo gdje cijene nisu u feninzima vec recimo na pola marke ili marka da se placa takvim apoenima...
znaci samoposluga i slicno gdje su cijene usitno... moze...
a u restoranima, lupam kupujes gume za auto placas ukrupno (bez feninga). A ko mi ne vrati kusur vise me vidjeti nece i smatram to kradjom. Naravno ovo ne bi trebalo biti pravilo ni jednoj ni na drugoj strani da insistira, jer pokvari medjusobni odnos... *ebo onda kafu
E lajno lajno
Kakve veze ima jesu li cijene u feninzima ili nisu. Uostalom ima cijena čiji je dio u feninzima. Npr 3,50 KM.
Ne bi oko toga trebalo uošte biti rasprave, to je domaća valuta sa pripadajućim apoenima, prema tome mora je primiti pa taman da mu doneseš 100 maraka po deset feninga.
Hirove vlasnika kafića ne trpim. Uostalom novac je novac, jednako je vrijedna marka u apoenu od 1KM, kao i 5 puta po 20KF.
Znači odoh u Kogo na kafu naoružan lijepo usitnjenim novcem
- arbosan
#32 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Ama trebala je Centralna Banka izdati novcice od pojedan Fening, pa zamisli onda kusura...
, steta so nisu. 
- limun_junior
#33 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
cuj nema piveHiBreeD wrote:BravoJThomas wrote:kompleksaška posla. i to su pare. bilo gdje u evropi ti svugdje uredno vraćaju i 1 euro cent, samo bošnji ispod nivoa...
Dozivio sam situaciju sa sitnim novcem u autobusu Centrotransa, kada sam placao dodatak od 1 KM za torbu u prtljazniku, dao sam u iznos od 1 marke u apoenima od 20 pfeninga, kondukter je rondao, mrmljao kako nece primiti, ali ja sam samo produzio na sjedalo...
Situacija s drustvom u Slozi...osim sto njihovi konobari zavrcu nenormalno, bezobrazni su za duplo...kada smo narucili turu, konobar je dosao, donio pice, naravno odmah se placa, sto je sasvim razumljivo, dajem mu pare, govori da nema sitno, treba da mi vrati 3 marke i umjesto kusura, kaze, donijet cu ti kao pivu, naravno, nema pive, kad sam ga zovnuo, trazio pivu, kaze nema vise piva...reko jebo te konj i piva, mrs jadu jedan, halal ti bilo...otad uvijek usitnim i boli me hoce li neko rondat zbog zutaca, hoces neces, okrenem se i mrš..
a ja sam sve do sad mislio da je u slozi piva 4KM.
ja radim sa 2 momka u kaficu pored jednog faxa i normalno tu ima sice, svaki skoro dan na kraju smjene po 10 ili 15 KM se sakupi ode negdje i ukrpuni to normalno, a niko nikad od nas nije pravio facu kad mu neko placa sa sicom. inace, mi jedan drugog zezamo: "sve sa osmjehom"
- udwarach
#34 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Znate sta,
treba razlikovati kafic i granap.
Kafic je luksuz, ja tamo ne idem ako nemam za pice plus baksis. Kamoli da placam kafu feninzima.
To je zapravo licemjerno, ici u kafic u centar grada bez para.
Ja da sam konobar ja bih radije nenaplatio, samo bih zamolio "platisu" da taj sitnis ubaci u jedan od onih humaniranih standova koji stoje na svakom koraku.
Naravno, to bih ucinio samo jedanput da se doticni/cna ne navadi.
Bila je ovdje vec tema o baksisu. Baksis je vise stvar nekih nepisanih pravila i navike, ali ono sto svi jako dobro znamo jeste da, za razliku od hrane, kafa u kaficu nije obavezna kategorija, vec luksuz.
I koliko god je nedopustivo da blagajnica u granapu odbija i najsitnije apoene, tako mi je zaista licemjerno placati kafu u kaficu feninzima!
Kafic je luksuz, ja tamo ne idem ako nemam za pice plus baksis. Kamoli da placam kafu feninzima.
Ja da sam konobar ja bih radije nenaplatio, samo bih zamolio "platisu" da taj sitnis ubaci u jedan od onih humaniranih standova koji stoje na svakom koraku.
Bila je ovdje vec tema o baksisu. Baksis je vise stvar nekih nepisanih pravila i navike, ali ono sto svi jako dobro znamo jeste da, za razliku od hrane, kafa u kaficu nije obavezna kategorija, vec luksuz.
I koliko god je nedopustivo da blagajnica u granapu odbija i najsitnije apoene, tako mi je zaista licemjerno placati kafu u kaficu feninzima!
- Ma.Le.Na
#35 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
trebali bi se onako coporativno uputit do koga...popit kafu ..promahalat..i onda na kraju platit ..svako za sebe u apoenima od 10pf 
- Alhemicarkaa
#36 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Kakvo je to pravilo? Je li to znači ako nešto košta 55 KM ja moram platiti krupnom novčanicom od 50 KM i kovanicom od 5 KM a nipošto novčanicama od 20 + 20 + 10 KM i kovanicama od 2 + 2 + 1 KM?babyline wrote:razumijem tvoju ljutnju... opet nekeko je nepisano pravilo da tamo gdje cijene nisu u feninzima vec recimo na pola marke ili marka da se placa takvim apoenima...
I od kad pola marke nisu feninzi? to je 50 feninga
- kokuz_sa
#37 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Code: Select all
http://www.ezadar.hr/clanak/racun-za-struju-platio-s-215-kilograma-kovanica- Meshtar
#38 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
A kako misliš bez para. Ako plaćaš kafu kovanicom sa dvije KM ili sa četiri kovanice po pola marke, vrijednost je ista. Čuj "bez para".udwarach wrote:Znate sta,
Trebam znači plaćati kafu petobankom, da bi se vidilo da imam i previše novca za platiti račun. O mali grade velikih kompleksa
- O'zone
- Globalni moderator
#39 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Ovdje nikom ne možeš udovoljiti i to mi je pravilo o sići bezveze jer u drugom slučaju da ste pokušali platiti taj ceh sa novčanicom od 50 ili 100 KM onda bi bilo "JOOOOJ!!! Jarane pa zar nemaš sitno, nemam ti ja ovo gdje usitiniti haj ti trkni do granapa pa to razmjeni" to mi se desilo bezbroj puta.FKSarajevo wrote:Danas odem na kafu u Kogo (kod Brasila). I da platimo, racun bio 14KM, damo 2x5KM, 3KM "ukrupno" i marku po 10 i 20 feninga, a konobarica i konobar nece da prime!! Kazu da ne primaju feninge (0,05, 10 i 20). Pitamo zasto, jer i to su pare normalno, a konobarica kaze "ne primamo, gazda rekao, nervozna sam, ne mogu sad objasnjavat.." Da ne povjerujes, od neljubaznosti od ovog da ne primaju nasu valutu.
Je l' jos neko ovo dozivio?
Volio bih da im uleti inspekcija da popije kafu, pa da ona odbije naplatit.
Sve je novac i ako želi da plati u apoenima od 5kpf može nači ću ja mjesto gdje ću to ukupniti meni je samo bitno da pazari kod mene
Last edited by O'zone on 11/01/2011 10:08, edited 1 time in total.
- makkaj
#40 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
dok ti ne uzimaju zveku, drugi stave cijenu kafe 1.70 u nadi da je nećeš imati pa da ćeš dati 2 marke...
-
ri0
#41 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
komi wrote:dajte ba ja sam radio na standovima
po 20 i 10 pf
naravno da cemo uzeti...
samo volje treba imati
-
photo
#42 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Prije par godina sam dug banci od 500 KM platio u kovanicama od 1, 2 i 5 KM. Dvije sluzbenice su brojale pred mojim ocima 15 minuta. Stajao security pored nas citavo vrijeme. Nisu nista rekle ali i da jesu ne bi me bilo briga. Valuta zemlje je validna u toj zemlji bez obzira o kojim apoenima se radi. Neka se mami zali. Dobro je da si nam ovo napisao. Zbog ovakvog odnosa prema musterijama, radnje ih gube sve vise i onda se gazde zapitaju sto njemu niko ne sjedi a kod Manjka (60ties) vazda puno. Kad god sam tamo donio sicu, samo sto me ne izljube, treba im sica k'o hljeb. Jos pitaju imas li jos da mi ukrupne.
- kokuz_sa
#43 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
najbolje kad vozacu tramvaja das 100KM kaze ja nemam reko ja nemam gdje usitnit kaze idi sjedni tamo nije do tebe
dodje reva kazes ja pokusao platiti niste imali vratiti i eto FREE voznja
dodje reva kazes ja pokusao platiti niste imali vratiti i eto FREE voznja
-
bjelave
#44 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
JThomas wrote:ne znam kako se zove, al' nevjerovatan je lik, to je tolika količina animoziteta prema cijelom svijetu...meni smiješno bude, al' većinu gostiju će tako otjerati.
Gazda i vlasnik Koga je Sejo Bukvic koji je istu kafanu klepio u ratu. Prije toga je bio prvo piljar a onda sitni kafedzija na Bistriku.
Dio arogancije potice iz cinjenice da mu je zena Emela sudija, ne znam na kojoj instanci, a najveci problem je da je tip primitivac pa mu je bezobrazluk prirodni impuls.
-
teAMICA
#45 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
udwarach wrote:Znate sta,
-
maxell_sarajevo
#46 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Samo da si jos kad su sve prebrojale upitao " a kusur? dao sam vam vise" one bi rekle nisi, ti jesi, zovi sefa i opet nek broje 15 minutaphoto wrote:Prije par godina sam dug banci od 500 KM platio u kovanicama od 1, 2 i 5 KM. Dvije sluzbenice su brojale pred mojim ocima 15 minuta. Stajao security pored nas citavo vrijeme. Nisu nista rekle ali i da jesu ne bi me bilo briga. Valuta zemlje je validna u toj zemlji bez obzira o kojim apoenima se radi. Neka se mami zali. Dobro je da si nam ovo napisao. Zbog ovakvog odnosa prema musterijama, radnje ih gube sve vise i onda se gazde zapitaju sto njemu niko ne sjedi a kod Manjka (60ties) vazda puno. Kad god sam tamo donio sicu, samo sto me ne izljube, treba im sica k'o hljeb. Jos pitaju imas li jos da mi ukrupne.
-
teAMICA
#47 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
koje bona pravilo? Novac je novac bez obzira gdje i čime plaćaš (dok je naša valuta)... pa taman da i auto (a ne gume) plaćaš u feninzima, moraju to primiti...babyline wrote:razumijem tvoju ljutnju... opet nekeko je nepisano pravilo da tamo gdje cijene nisu u feninzima vec recimo na pola marke ili marka da se placa takvim apoenima...
a u restoranima, lupam kupujes gume za auto placas ukrupno (bez feninga). A ko mi ne vrati kusur vise me vidjeti nece i smatram to kradjom. Naravno ovo ne bi trebalo biti pravilo ni jednoj ni na drugoj strani da insistira, jer pokvari medjusobni odnos... *ebo onda kafu
- muha_sa
#48 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
maxell_sarajevo wrote:Samo da si jos kad su sve prebrojale upitao " a kusur? dao sam vam vise" one bi rekle nisi, ti jesi, zovi sefa i opet nek broje 15 minutaphoto wrote:Prije par godina sam dug banci od 500 KM platio u kovanicama od 1, 2 i 5 KM. Dvije sluzbenice su brojale pred mojim ocima 15 minuta. Stajao security pored nas citavo vrijeme. Nisu nista rekle ali i da jesu ne bi me bilo briga. Valuta zemlje je validna u toj zemlji bez obzira o kojim apoenima se radi. Neka se mami zali. Dobro je da si nam ovo napisao. Zbog ovakvog odnosa prema musterijama, radnje ih gube sve vise i onda se gazde zapitaju sto njemu niko ne sjedi a kod Manjka (60ties) vazda puno. Kad god sam tamo donio sicu, samo sto me ne izljube, treba im sica k'o hljeb. Jos pitaju imas li jos da mi ukrupne.
žešci crnjak
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#49 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
maxell_sarajevo wrote:Samo da si jos kad su sve prebrojale upitao " a kusur? dao sam vam vise" one bi rekle nisi, ti jesi, zovi sefa i opet nek broje 15 minutaphoto wrote:Prije par godina sam dug banci od 500 KM platio u kovanicama od 1, 2 i 5 KM. Dvije sluzbenice su brojale pred mojim ocima 15 minuta. Stajao security pored nas citavo vrijeme. Nisu nista rekle ali i da jesu ne bi me bilo briga. Valuta zemlje je validna u toj zemlji bez obzira o kojim apoenima se radi. Neka se mami zali. Dobro je da si nam ovo napisao. Zbog ovakvog odnosa prema musterijama, radnje ih gube sve vise i onda se gazde zapitaju sto njemu niko ne sjedi a kod Manjka (60ties) vazda puno. Kad god sam tamo donio sicu, samo sto me ne izljube, treba im sica k'o hljeb. Jos pitaju imas li jos da mi ukrupne.
- Edin H.
#50 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Je'l jos gazda onaj Sejo (cini mi seJThomas wrote:ne znam kako se zove, al' nevjerovatan je lik, to je tolika količina animoziteta prema cijelom svijetu...meni smiješno bude, al' većinu gostiju će tako otjerati.
Ako je on gazda i ako je naredio
Ja sam gledao kada se, istina birvaktile