Č.Jovanović vs. M. Dodik

Locked
and

#1201 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by and »

irvinx1 wrote: Znaci ako Dodik ima podrsku vecine Srba, oni su zlocinci... Ili ako je neko glasao za Milosevica, taj je zlocinac... Ili ako je neko glasao za Tadica, to znaci automastki da je glasao za Tadicevu politiku prema BiH i da je podrzava. Samo sto obicnog covjeka boli kurac za stvari oko kojih vi razglabate bez ikakave sire percepcije drustva na ovim prostorima
.
hajde nam ti objasni širu percepciju društva na ovim prostorima.
čedo je fino objasnio gdje vodi ovakva politika.rekao je činjenice da je rs nastala na genocidu.
dik je rekao da je rs volja srpskog naroda?nezavisna rbih je volja 65%njenog naroda,nezavisna hrvatska je volja hrvatskog naroda....
Last edited by and on 01/02/2012 23:56, edited 1 time in total.
irvinx1

#1202 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by irvinx1 »

and wrote:
irvinx1 wrote:
and wrote: Znaci ako Dodik ima podrsku vecine Srba, oni su zlocinci... Ili ako je neko glasao za Milosevica, taj je zlocinac... Ili ako je neko glasao za Tadica, to znaci automastki da je glasao za Tadicevu politiku prema BiH i da je podrzava. Samo sto obicnog covjeka boli kurac za stvari oko kojih vi razglabate bez ikakave sire percepcije drustva na ovim prostorima.
hajde nam ti objasni širu percepciju društva na ovim prostorima.
čedo je fino objasnio gdje vodi ovakva politika.rekao je činjenice da je rs nastala na genocidu.
dik je rekao da je rs volja srpskog naroda?nezavisna rbih je volja 65%njenog naroda,nezavisna hrvatska je volja hrvatskog naroda....
Samo nije rekao ono sto si ti rekao, i jos neki odje ;-)
pemanapemani

#1203 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by pemanapemani »

plain vanilla wrote:jel Bojan jos u NS? :? :?
Dao je ostavku na mjesto predsjednika stranke nakon izbora 2010. Budala, ko je još vidio da se odstupa sa čela stranke nakon jednog izbornog poraza. :)

Moguće da je još u NS, ali sumnjam. Otišao/vratio se u NVO vode.

Samo da se upišem, Čeda :thumbup: .
Alfons Kauders

#1205 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Alfons Kauders »

Hemel wrote:
Pedja Kojovic je napisao/la:
zavrzlama

Mi imamo, relativno dugotrajnu (od naseg osnivanja) i vrlo prisnu saradnju sa Cedom, ne samo zbog toga sto je i njegova stranka liberalne politicke orijentacije kao i nasa - mi smo doduse socijalni liberali, nego i zato sto imamo slicne probleme (medijska blokada, itd) i stavove po kljucnim pitanjima.

Organi Nase stranke nisu zauzeli zvanican stav u odnosu na ovu izjavu, tako da bih vam ja mogao reci samo moj licni stav.
Za mene je njegova izjava, s obzirom da je data u kontekstu izbora, izuzetno hrabra, a, i izvan tog konteksta, vrlo postena.

p.k.
posteno... iskreno se nadam da ce ns postati manje politicki korektna i puno hrabrija, kao ldp... valjda su na proslim izborima skontali da ih je mlaki i pomirljivi pristup nekim pitanjima puuuno kostao
and

#1206 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by and »

irvinx1 wrote:
Samo nije rekao ono sto si ti rekao, i jos neki odje ;-)
a šta to?
stari grad Visegrad

#1207 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by stari grad Visegrad »

Entitet republika srpska formirana u otrobru 91 godine?? To nije tacno jer oni nisu formirali niakkav Entitet i nikakvu teritorju.
Ta "Republika Srpska" je formirana u nekoj sali nege manje zgrade na Palama, i tada nije imala 49% priejratne teritorije Republike Bosne i Hercegovine. Vec je formirana na 82 m2 te sale.
A da bi zauzela 49% teritorije Republike Bosne i Hercegovine srbi su zapoceli rat i morali ubiti i protjerati Bosnajke.
Zbog toga je Entitet Republika Srpska genocidna. Zbog grobnica Bosnjaka. Pogledajte kartu masovnih grobica pa ce vam biti jasno.
A sta je taj entitet nego genocidna tvorevina. Genocidi su se dogodili u svim gradovime danasnjeg sumskog entietta, jeino je Srebrenica istaknuta, jer su pobili 8000 bosnajka u 3 dana.
Bez obzira kojeg datuma su genocidasi odrzali sastnak otimanji i ubijanju, ta genocidna je priznata kao jedan Entitet tek 1995. Datum sastanka na Palama ne znaci nista.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1208 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by anthraxQ »

Stojadin wrote:
Bosnolog wrote: Nacionalsita je neko ko voli i brani svoju naciju kada je ugrozena i ponosan je time,ali ne osporava durgima njegova nacionalna i svaka druga prava koja takode uvazava,
Nije bas.. :)

Nacionalista je onaj ko stavlja svoju naciju ispred svih drugih i ko smatra da je kultura njegove nacije superiorna od kultura drugih nacija.

Tako barem u rjecniku pise.
Nije ni ovo tačno. Nacionalizam sam po sebi nije uopće negativna stvar, jer da ga nema ne bi bilo ni država, ni državnih uređenja, nikakvog političkog zajedništva ne bi bilo kakvo sada imamo u razvijenim nacijama. Nacionalizam ja shvatam kao prosoto domoljublje, patriotizam.

Druga stvar je šovinizam, antagonizam, ksenofobija i sl.
Korisničkoime

#1209 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Korisničkoime »

popajic wrote:
@Cyprus
Srbija je jedno društvo, BiH nažalost nije, nego unutar ove države paralelno egzistiraju 3 društva. Zbog toga nije moguć prikaz univerzalnog bosanskog Čede, pa ću odgovor na tvoje pitanje dati u vidu pretpostavljene trojice ''Čeda'':
Nikako da skontam zasto bi uopste pro BIH snage trebale svog Cedu :-)
Gdje su one kiksale da im treba ovakav jedan istinoljubivi "cistac" vlastite " avlije" ?
Gdje da krenem, odakle da počnem... Oprosti nemam namjeru uvrijediti te ali već samo tvoje pitanje je odgovor zašto bi trebali jednog istinoljubca. Misliš li da smo mi kao društvo toliko savršeni pa nam ne treba neko ko će istinu govoriti o svemu, da takvih imamo. Već sam naveo zato što bi svi naši mater prodali za vlast, istina o nama, o drugima, o 101 pitanju koje muči naše društvo im je ne bitna kad je vlast u pitanju. Jovanović ovo ne govori samo iz neke ljubavi prema istini ili Bosni već prije svega iz ljubavi prema svom narodu i Srbiji jer ovu priču u sadašnjoj Srbiji ne može pretvoriti u neke rezultate na izborima, naši sve što govor govore iz njihove ljubavi prema samim sebi i prema vlasti. Eto za početak je valjda dovoljno.
prilagodjena

#1210 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by prilagodjena »

:lol: :lol: :lol:
Image
Hemel

#1211 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Hemel »

Ma Ceda bi njeg' razbio...steta samo sto nece kod nas u NVZ. :oops:

evo sada nadjoh da jer i preCednik bio ljut...

Image
Last edited by Hemel on 02/02/2012 00:07, edited 1 time in total.
zlajapravaraja

#1212 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by zlajapravaraja »

Evo pregledah ovu "debatu" u njezinoj cjelosti, i na prvi pogled mi se sve ovo ucini planski izrezirano (doduse amaterski) kao namjerno pravljenje bine Duduku da zacementira postojece ublehe i uvjerenja u Republici Srbiji.

Chedo never had a chance :!:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1213 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by plain vanilla »

Korisničkoime wrote: Gdje da krenem, odakle da počnem... Oprosti nemam namjeru uvrijediti te ali već samo tvoje pitanje je odgovor zašto bi trebali jednog istinoljubca. Misliš li da smo mi kao društvo toliko savršeni pa nam ne treba neko ko će istinu govoriti o svemu, da takvih imamo. Već sam naveo zato što bi svi naši mater prodali za vlast, istina o nama, o drugima, o 101 pitanju koje muči naše društvo im je ne bitna kad je vlast u pitanju. Jovanović ovo ne govori samo iz neke ljubavi prema istini ili Bosni već prije svega iz ljubavi prema svom narodu i Srbiji jer ovu priču u sadašnjoj Srbiji ne može pretvoriti u neke rezultate na izborima, naši sve što govor govore iz njihove ljubavi prema samim sebi i prema vlasti. Eto za početak je valjda dovoljno.
to je cijela poenta..nije Cedo pokrenuo onu pricu jer voli Bosnu, nego jer voli Srbiju i zeli joj dobro
zemomak

#1214 Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by zemomak »

Skijaš wrote:
karanana wrote:kako to da ce jovanovica tuziti borci i porodice poginulih u republici srpskoj zbog njegove izjave da je rs izgradjena na genocidu a niko iz federacije ne tuzi dodika i sve ostale srpske politicare koji negiraju sudski presudjen genocid?
Pa Dodik to govori jer je uvjeren da su Bošnjaci "narod koji nije narod", beskičmenjaci koji će se smijati na njegove šale i nakon što opetovano negira genocid. Ne vidim da se neko trudi da dokaže suprotno.
jes brate, pogotovo kakvu sliku o bosnjacima salje kad izvali da 500 ljudi cija su imena uklesana u potocarima zivo i zdravo i da glasa na izborima...kao da smo mi neki prevrtljivci, licemjeri i lazovi...s tim govedom nikakav dalji dijalog ne dolazi u obzir...valjda se moze nac nesto u ovim nasim krivicnim zakonima i pravnom sistemu...

Sent from my iPad using Tapatalk
salihh

#1215 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by salihh »

Korisničkoime wrote: Gdje da krenem, odakle da počnem... Oprosti nemam namjeru uvrijediti te ali već samo tvoje pitanje je odgovor zašto bi trebali jednog istinoljubca. Misliš li da smo mi kao društvo toliko savršeni pa nam ne treba neko ko će istinu govoriti o svemu, da takvih imamo. Već sam naveo zato što bi svi naši mater prodali za vlast, istina o nama, o drugima, o 101 pitanju koje muči naše društvo im je ne bitna kad je vlast u pitanju. Jovanović ovo ne govori samo iz neke ljubavi prema istini ili Bosni već prije svega iz ljubavi prema svom narodu i Srbiji jer ovu priču u sadašnjoj Srbiji ne može pretvoriti u neke rezultate na izborima, naši sve što govor govore iz njihove ljubavi prema samim sebi i prema vlasti. Eto za početak je valjda dovoljno.
mislim da je pitanje bosanskog / bosnjackog cede u ovom trenutku i na ovoj temi irelevantno... bosnjacima ne treba katarza kakvu ceda, potpuno ispravno, prizeljkuje za svoj narod...
prizivanje bosnjackog cede u diskusiji o genocidnosti republike mrske je relativizacija u celofanu...
Not My Idea

#1216 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Not My Idea »

"Dragi Čedo, ako budeš htio da doniras organe kada umreš, molim te, muda ostavi bosanskim političarima. Lijevo Bakiru, desno Tihiću, a flautu Dodiku". - raja sa dna lonca...

:sax:
Melanholik

#1217 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Melanholik »

Not My Idea wrote:"Dragi Čedo, ako budeš htio da doniras organe kada umreš, molim te, muda ostavi bosanskim političarima. Lijevo Bakiru, desno Tihiću, a flautu Dodiku". - raja sa dna lonca...

:sax:
bilo prije ihihi stranica. :oops:
astala_vistala

#1218 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by astala_vistala »

Jel iko skuzio onog zutog ljigavca iz njegove vlade nmg mu se sjetit imena,uglavnom poveo gvožd i podanike :D
automatic

#1219 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by automatic »

takođe je kristalno jasno - da sve ono što Dodik želi i misli, misli i želi i većinska politička Srbija i to duplo više, samo što je Dodik trenutno isturen da to govori, dok Beograd u prikrajku priprema nekoga ko će kasnije nastaviti isto ili još jače, čim se Dodik istroši...
oridjidji

#1220 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by oridjidji »

Bosnolog wrote: Dodik nije nacionalista on je sovinista i fasita,....

Nacionalsita je neko ko voli i brani svoju naciju kada je ugrozena i ponosan je time,ali ne osporava durgima njegova nacionalna i svaka druga prava koja takode uvazava,

Sovinista je onaj ko smatra da je njegova nacija superiornija nad drugima nacijama i etnijama te ih smatra nizom rasom i to javno ispoljava rijecima ili djelima sto je korak do fasizma,.

Fasita je onaj ko zeli da uskrati drugima sva ljudska prava,od prava na slobodu,zivot,rad i opstanak to jest zivot,....
Kao prvo, nacionalista može biti neko ko voli i brani svoju naciju, ali se to ne identifikuje sa ljubljavlju več davanju prednosti nacionalnoj ili etničkoj pripadnosti prije svih ostalih principa koji čine jedno društvo, nacionalizam seže za nedozvoljenim sredstvima, svoju naciju, etničku pripadnost, grupu brani diskriminacijom, rasizmom, šovinizmom, fašizmom i svime onim što nije humano. Ta ideologija je ideologija zločina koja se kreće od latentnih stvari tj. diskriminacije do onih koji završavaju katastrofom tj. oduzimanjem svih prava pojedincima pokazujući etničku inferiornost u odnosu na druge koji toj etničkoj skupini pripadaju, te otvorenim nehumanim postupanjem prema određenoj grupi čineći nad njima sve oblike nepravde od spriječavanja da ostvare svoja prava u tome društvu, do oduzimanja imovine, onemogučavanje života, zločina koji ugrožavaju čast, krv, imovinu pojedinaca koji se nemogu poistovijetiti sa tom etničkom skupinom.

Patriotizam ili domoljublje je ono ščime je svaki pojedinac dužan da živi u jednome društvu, a ono se očituje u ljubavi prema svojoj otadžbini. Patriotizam istiće ljubav prema svima u njoj, neveže se izričito za etničku pripadnost nekoga naroda, uravnotežuje odnose u društvu, te daje potrebnu širinu zajednici i prava svakoj etničkoj grupi unutar te države. Patriotizam se vodi moralnim i univerzalnim vrijednostima i nema apsolutno nikakve veze sa nacionalizmom. Iako se mnogi nacionalisti pokušavaju predstaviti kao patriote oni to nisu jer moralne vrijednosti koje nosi patriotizam, duboko se kose sa fašizmom. Patriota podređuje život državi i zajednici u kojoj živi brinući o interesima svih ljudi unutar nje ravnopravno.
popajic

#1221 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by popajic »

Korisničkoime wrote:
popajic wrote:
@Cyprus
Srbija je jedno društvo, BiH nažalost nije, nego unutar ove države paralelno egzistiraju 3 društva. Zbog toga nije moguć prikaz univerzalnog bosanskog Čede, pa ću odgovor na tvoje pitanje dati u vidu pretpostavljene trojice ''Čeda'':
Nikako da skontam zasto bi uopste pro BIH snage trebale svog Cedu :-)
Gdje su one kiksale da im treba ovakav jedan istinoljubivi "cistac" vlastite " avlije" ?
Gdje da krenem, odakle da počnem... Oprosti nemam namjeru uvrijediti te ali već samo tvoje pitanje je odgovor zašto bi trebali jednog istinoljubca. Misliš li da smo mi kao društvo toliko savršeni pa nam ne treba neko ko će istinu govoriti o svemu, da takvih imamo. Već sam naveo zato što bi svi naši mater prodali za vlast, istina o nama, o drugima, o 101 pitanju koje muči naše društvo im je ne bitna kad je vlast u pitanju. Jovanović ovo ne govori samo iz neke ljubavi prema istini ili Bosni već prije svega iz ljubavi prema svom narodu i Srbiji jer ovu priču u sadašnjoj Srbiji ne može pretvoriti u neke rezultate na izborima, naši sve što govor govore iz njihove ljubavi prema samim sebi i prema vlasti. Eto za početak je valjda dovoljno.
Nisi ti upratio zasto sam ovo pitao.
Uopste nisam mislio na nase drustvo u cjelini , jer tu bi nam brat bratu trebalo 1000.000 Ceda.
O "nasim " klero sovinistima ( svih krvnih zrnaca) mislim sve - najgore. Tu vise ni a la Cede ne bi pomogle
Ja upitah za istinske PRO BIH snage . Nisu bas mogobrojne , ali svakako postoje .
Sta bi to trebao njihov Ceda odraditi . Kakvo bi smece taj Ceda u njihovo ime trebao pocistiti ?
Niti su koga napale , niti su koga diskriminirale , niti su pocinile kakve zlocine...mozda i zato sto u njima moralni ljudski i politicki Cedini stavovi vec postoje.
Jel' sad imalo jasnije ? :D
popajic

#1222 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by popajic »

plain vanilla wrote:
to je cijela poenta..nije Cedo pokrenuo onu pricu jer voli Bosnu, nego jer voli Srbiju i zeli joj dobro
Ceda voli Srbiju , sto ne treba da cudi , ali voli i istinu , a voleci istinu voli i BIH.
trafa

#1223 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by trafa »

Inteligencija vs Neandertalac
oridjidji

#1224 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by oridjidji »

zlajapravaraja wrote:Evo pregledah ovu "debatu" u njezinoj cjelosti, i na prvi pogled mi se sve ovo ucini planski izrezirano (doduse amaterski) kao namjerno pravljenje bine Duduku da zacementira postojece ublehe i uvjerenja u Republici Srbiji.

Chedo never had a chance :!:
Čedu je par puta voditeljica srezala da se razmaše. Ovaj interviju bi završio kao onaj sa Vukom Jeremićem da je pustila Čedu da govori. Ovako je mnogo Dodiku toga rekao što se ovome nije svidjelo, kao i mnogim nacionalistima u Srbiji. Mislim da će ovaj interviju izazvati nove dileme i trileme u Srbiji. Ako Beograd prepozna govor Čede Jovanovića, Čedo će mnogo dobiti na ovim izborima. Beograd je trenutno slušao silnike. Dosta im je razjarene omladine koja svako malo opustoši grad, pravi sranja po mitinzima, paradama, utakmicama, ulicama i previše pušta nacionalistima da svako malo orgijaju po gradu i dokazuju srpstvo siledzijstvom.
P.Starck

#1225 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by P.Starck »

Nenormalno je da neko javno poziva na disoluciju, govori o planovima i mogucnosti priznanja tog necega sto zeli odcijepiti, tj da ""podriva drzavni poredak", poziva na moguce buduce nerede ili u rat a da to drzava u kojoj se to događa ignorise. Najveci problem je izbjegavanje konfrontocije po svaku cijenu i politika daj da se uradi sta se moze (sda do sada a sdp od sada) . To odgađanje ili bjezanje od osnovnog problema je natovarilo jos brdo drugih problema koji se sada vezu uz osnovni.
Ili ima ili nema BiH. Ako je nema, sta onda ima. Ako je ima, kako je moguca ovakva eskalacija gluposti.

Ja licno ne zelim da svome sinu ostavim u amanet ovakvu zivotnu sredinu, i probleme koje smo gurali pod tepih sve ove godine. Treba dici glavu i reci ili ima ili nema ovakve bosne da prostis, pa da onda u skladu s time i postupamo.
Ako je neprijateljstvo jos u tolikoj mjeri zivo, ne mozemo se pretvarati da ga nema.
Locked