RedJohn wrote:Od Subwaysa se barem mozes najesti,barem izgleda na TV-u
Zar jos nisi naucio da TV laze? Zao mi je sto si ovo morao saznati od mene.
Ja imam tu (ne)srecu da su mi svi ovi junk foodovi u radijusu od par stotina metara.
McD je u najcentralnijem dijelu grada i tu je vec dugooo vremena i skoro uvijek je pun
Prije 2-3 godine odmah poreko puta Mekija se otvorio KFC, mislim da se nije zadrzao ni godinu dana i zatvorio, razloga za zatvaranje je bilo i vise nego dovoljno, pored McD nije imao sanse, sendvici u KFC su bili prazni, kupovao sam ih 2 puta, velicina pilece snicle prvi put je bila tacno 3 puta manja od velicine hljeba koji takodje nije bio veliki, ali snicla je bila kao fleka negdje u sredini, dam im ponovo sansu i opet isti slucaj, e reko nikad vise. Piletina u kantici, ono po cemu i jesu poznati je bila preskupa i za ovaj standard ovdje.
Nakon sto je KFC zatvorio ubrzo nakon njega je dosao Subway, on je jos tu ali po onom sto ja vidim kad prolazim pored a prolazim 2 puta dnevno je to da su skoro uvijek prazni. I u Subwayu sam jeo par puta, sendvici su im ok, nisu losi iskreno receno, za one koji vole junk food medju kojima ja nisam subway dodje kao dobra povremena zamjena za Meki, ali samo povremena. Cijenom za ono sto subway nudi skuplji je od mekija. Ja ocekujem da ce ubrzo i on dici rep i otici.
Burger King je jedini junk food koji nekako parira mekiju, meni licno je i bolji nego meki, ali na kraju krajeva sve je to ista stvar, sve isto smece.
Gledajuci cijenom meni licno je uvijek isplativije jesti negdje drugo. Za 6-6,5 eura u mekiju se dobije menu od kojeg se ni jedna muska odrasla osoba koja se normalno hrani ne moze najesti, cak ni blizu toga i pored toga sto u sebe unese ogroman broj kalorija.
Odlazak u prosjecan restoran, jelo plus sok ce kostati oko 10 eura, ali bar znas da ces se najesti, da ces pojesti nesto puno kvalitetnije, mozda i zdravije. razlika jest u 3-4 eura ali ko moze dati 6,5 da se ne najede moze i 10 pa da zna da je obavio rucak