Burger King u Sarajevu!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
opa22

#226 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by opa22 »

mogli bismo se sad s teme "mcdonalds sarajevo" prebaciti na ovu temu, mozemo li ocekivati otvaranje Burger Kinga u Sarajevu u narednih godinu dvije?
hopi

#227 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by hopi »

kako je na početku teme navedeno 100% provjereno
al nikada se ne zna nije se ni za mcd vjerovalo
ocaj

#228 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by ocaj »

Idemo dalje... :D
sarajevsko_pivo

#229 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

opa22 wrote:mogli bismo se sad s teme "mcdonalds sarajevo" prebaciti na ovu temu, mozemo li ocekivati otvaranje Burger Kinga u Sarajevu u narednih godinu dvije?
Licencu za McDonalds u Sloveniji ima jedan Sarajlija, mozda on otvori :)
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 10/05/2023 20:17, edited 1 time in total.
opa22

#231 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by opa22 »

mmmmm pizza hut definitivno najbolje pizze ever s najvise kalorija za popizdit mljac
Better Man

#232 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Better Man »

opa22 wrote:mmmmm pizza hut definitivno najbolje pizze ever s najvise kalorija za popizdit mljac
Svako ko se razumije sta je prva pizza reci ce ti da je Pizza Hut najobicnije sranje. ne znam samo kod nas ljudi zele da im se otvaraju najobicnije smece od restorana brze hrane. Toliko ima boljih stvari kad je hrana u pitanju i daleko kvalitetnijih, ali ljudi kod nas zele u pravo ono najgore.
opa22

#233 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by opa22 »

u nas ljudi zele biti dio svijeta. nije poenta u tome sto se netkom svidja hrana iz MCD ili Pizzahuta nego je poenta u tome sto u BiH ljudi nemaju izbora, a netko voli to "smece" da jede, a netko ne voli, netko ne bi nikad dao da neki svjetski brand udje na trziste BiH a drugi jedva cekaju, kao sto ja jedva cekam da se u sarajevo otvori i PizzaHut i McD i BK i h&m, i metro i liedel i ikea i interspar c&a itd itd pa da mogu birati da li cu kupovati u jednom od navedenih ili pak u todorica ili pak kod selimovica
manki

#234 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by manki »

Ufff Pizza Hut i Burger King. mmmmmmmmmmmmmmmmm :)
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#235 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Priorat »

Better Man wrote:
opa22 wrote:mmmmm pizza hut definitivno najbolje pizze ever s najvise kalorija za popizdit mljac
Svako ko se razumije sta je prva pizza reci ce ti da je Pizza Hut najobicnije sranje. ne znam samo kod nas ljudi zele da im se otvaraju najobicnije smece od restorana brze hrane. Toliko ima boljih stvari kad je hrana u pitanju i daleko kvalitetnijih, ali ljudi kod nas zele u pravo ono najgore.
i ja nemogu skontati da neko voli pizza hut. koo kvrgusa....bezzze
minjonja

#236 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by minjonja »

Better Man wrote:
he's back!! :D

ti smatras da je smece i ko god tamo ide je zaostao, zeljan svijeta, nije proputovao i jos nekakve filozofije u to ubacis, a ne mozes nikako da skontas da ima ljudi koji vole te stvari?! de gustibus non disputandum est! ja znam da se svaki pravi kuhar prekrsti kad vidi aginu pizzu, ali ja se tamo najedem za 3 i po marke i meni je pravo svidja i njegova pizza i palacinak i eurokrem i onaj sir na pizzi, iako sigurno najjeftinije kupuje. ti sto imas gace iz londona od 15 funti ne mora znaciti da su ista bolje od mojih sa pijace, ali ko sam ja da tebi govorim da je to precijenjeno smece?! radi sta hoces. zivi i pusti druge da zive. mozes ti i kulturno reci:" meni se ne svidja pizza hut/burger king, ja radije jedem ono tamo", a ne na svakoj temi u vezi svega post poceti sa "ko god se razumije u XY zna da je to obicno smece." nadam se da se neces uvrijediti, ali vremenom dosadi to citati.
manki

#237 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by manki »

Priorat wrote:
Better Man wrote:
Zar postoji neko ko ne voli kvrgušu?!?!?!? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Better Man

#238 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Better Man »

minjonja wrote:
Better Man wrote:
he's back!! :D

ti smatras da je smece i ko god tamo ide je zaostao, zeljan svijeta, nije proputovao i jos nekakve filozofije u to ubacis, a ne mozes nikako da skontas da ima ljudi koji vole te stvari?! de gustibus non disputandum est! ja znam da se svaki pravi kuhar prekrsti kad vidi aginu pizzu, ali ja se tamo najedem za 3 i po marke i meni je pravo svidja i njegova pizza i palacinak i eurokrem i onaj sir na pizzi, iako sigurno najjeftinije kupuje. ti sto imas gace iz londona od 15 funti ne mora znaciti da su ista bolje od mojih sa pijace, ali ko sam ja da tebi govorim da je to precijenjeno smece?! radi sta hoces. zivi i pusti druge da zive. mozes ti i kulturno reci:" meni se ne svidja pizza hut/burger king, ja radije jedem ono tamo", a ne na svakoj temi u vezi svega post poceti sa "ko god se razumije u XY zna da je to obicno smece." nadam se da se neces uvrijediti, ali vremenom dosadi to citati.
Vidis moje gace jesu iz Londona, ali nisu od 15 funti. Vjeruj mi gore se mozes za manje para obuci daleko kvalitetnije nego ovdje, jer su po tom pitanju jeftiniji nego Sarajevo. Nisam ja jedini koji Pizzu Hut i sl. smatra smecem, vec ogromna vecina ljudi. Zamisli sebe negdje vani i jede ti se pizza i ti pravac Pizza Hut, a mogao si otici i pojesti pravu talijansku pizzu vrhunske kvalitete. Poenta onog sto pisem je da ima puno kvalitetnijih stvari po pitanju hrane i koje bi bilo daleko bolje da se otvore od navedenog smeca. Ako vec zelimo dobru i kvalitetnu pizzu, zar nije bolje otvoriti jedan pravi talijanski restoran gdje bi mogli pojesti pravu talijansku pizuu, a ne ovo sto nam se podvaljuje pod istu. Kad vidim ljude da krhaju kecap po pizzi,a isti se uopce u Italiji ne stavlja na pizzu prestravim se.
opa22

#239 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by opa22 »

a recimo upravo te neke fake pizze su nekim ljudima bolje od orginalnih talijanskanih pizza, meni prvom prave talijanske pizze su bez veze
minjonja

#240 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by minjonja »

prosjecna plata u BiH je oko 800 maraka a i taj prosjek dizu parlamentarci kojima je plata par milja. da njih nema, bila bi prosjecna oko 400 maraka, tako da ce taj vrhunski italijanski restoran zjapit prazan, a u isto vrijeme se moze pojesti dobra pizza i u jeftinim restoranima i fast foodovima. kao sto house kaze :D : ljudima se vino od 10 dolara cini ukusnije kad mu kazes da je kostalo 90 dolara :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#241 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Toto »

manki wrote:
Priorat wrote:
Better Man wrote:
Zar postoji neko ko ne voli kvrgušu?!?!?!? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
nije kvrgusa sarajevski cevap da je prodaju za saku "hamburgera" :D :D
opa22

#242 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by opa22 »

:lol: :lol: wtf is kvrguša :S :lol:
El Vanjcho

#243 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by El Vanjcho »

Better Man wrote:
Slovenci su pizza pricu elegantno rijesili uvozom pizza majstora iz Italije.

U kojoj god boljoj pizzeriji sjedis, a obicno su pizza majstori na sredini lokala ako je veliki, tamo im je krusna pec i ostalo, pa kao zabava gledas ih dok razvlace tijesto bacajuci ga u zrak, svi unutar radnog polja, govore talijanski jezik. Cak i u manjim sredinama tipa Novo mesto ili Metlika.

Slicno sam vidio i u Minhenu, kod njih cak pizzerije uglavnom drze talijani. Bar ono sto sam ja vidio, velik grad, jos veca drzava.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#244 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Toto »

opa22 wrote::lol: :lol: wtf is kvrguša :S :lol:
krajiska icija :D :D
El Vanjcho

#245 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by El Vanjcho »

opa22 wrote::lol: :lol: wtf is kvrguša :S :lol:
Ono sto je kod nas kljukusa (rendani krompir sa brasnom) u Bos. Krajini zovu tako, mislim, ili je u pitanju razljevak, nisam siguran.

Ali znam da je u bBos. Krajini kljukusa nesto savim peto, pile izrezano na komade, preliveno nekim tijestom, pa zapeceno u rerni.
opa22

#246 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by opa22 »

:lol: prvi put cujem kvrgusa :lol: a i vidim ako je to ovo

Image

ako je netko voljan me zvati na veceru kad se bude pravila kvrgusa bio bih zahvalan donesem bocu vina :D
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 10/05/2023 20:17, edited 1 time in total.
ocaj

#248 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by ocaj »

Ni meni pizza hut nije cemu,ali je zato kvrgusa vrh vrhova!! :D Pileca krilca i bataci u ukusnom tijestu i na sve to dodas pavlaku...mmmmm :D
mrtva kokoš

#249 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by mrtva kokoš »

`ta ce burger king :mrgreen:
Curve

#250 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Curve »

manki wrote:Ufff Pizza Hut i Burger King. mmmmmmmmmmmmmmmmm :)
+ starbucks

mocha grande mmmmmmmmmmmm :lol: :lol:
Post Reply