Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#6101 Re: Bundesliga

Post by Logovan »

veella wrote:Danas Werder i HSV lete u zweitu :izet:
Spaha supak, mrs iz reprezentacije :thumbup:
Werder neće, HSV će najvjerovatnije odletiti.
vicious

#6102 Re: Bundesliga

Post by vicious »

dinooh wrote:
groove wrote:kad se kaze sta za skandal riberya, govoris da smo svi ljudi i grijesimo.
najlakse je na svoje pljuvati...
svi grijesimo, ali za greske treba i platiti...
na koji skandal mislis?
ovo je neprofesionalizam i seljacki nacin ponasanja, kao sto je i effenberg ucinio pa i bommel protiv reala. Treba sve sankcionirati. I kad kazu mi smo uzori djeci, poserem se na ovakve uzore.
Koliko se sjećam, Effenberg je zbog iste stvari vraćen kući sa SP u Americi. Ne kažem sad da Spahu treba otjerati, jer na kraju krajeva uradio je to u klubu a ne u dresu reprezentacije, ali neko bi trebao sa njim ozbiljno porazgovarati :) možda Begić i Švabo, ako mu se ne gadi...
veella

#6103 Re: Bundesliga

Post by veella »

dinooh wrote:
veella wrote:Danas Werder i HSV lete u zweitu :izet:
Spaha supak, mrs iz reprezentacije :thumbup:
konacno da se u necemu slazemo, da nije OK njegovo ponasanje.
Tu smo negdje :D :thumbup:
Pozdrav za rivale....
Partijaner

#6104 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Eh sto bi volio da Braunsvajg izbori makar doigravanje jer se stvarno trude srcano za razliku od HSV-a gdje padaju samo nize i nize, bjezi im HSV i Stuttgart 2 boda tako da Eintracht ima sanse.
fosil

#6105 Re: Bundesliga

Post by fosil »

Boga mi je HSV danas fino odigrao protiv Gladbacha. Mada bih i ja volio da HSV upadne, kao i Stuttgart.
groove

#6106 Re: Bundesliga

Post by groove »

pozdrav partijaneru :D
Partijaner

#6107 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

groove wrote:pozdrav partijaneru :D
Nastimano. :mrgreen:
MOSALJOZE

#6108 Re: Bundesliga

Post by MOSALJOZE »

Partijaner wrote:Eh sto bi volio da Braunsvajg izbori makar doigravanje jer se stvarno trude srcano za razliku od HSV-a gdje padaju samo nize i nize, bjezi im HSV i Stuttgart 2 boda tako da Eintracht ima sanse.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
missko

#6109 Re: Bundesliga

Post by missko »

McManaman: Das ist schwer zu beantworten, weil sich die Bundesliga und die Premier League nicht vergleichen lassen. Die Bundesliga ist doch keine Liga, sie besteht im Grunde nur aus einer Mannschaft, den Bayern. 23 Punkte vor dem Zweiten zu sein, ist absurd. In der Premier League und der Primera Division geht es unglaublich knapp zu, es gibt viele Topteams auf Augenhöhe. Aus meiner Sicht sind das die besten Ligen Europas - auch wenn die beste Mannschaft in Europa die Bayern sind.

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Partijaner

#6110 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Koga briga sta jedan "McDonalds" kaze za ligu, veoma je relevantan frajer.
missko

#6111 Re: Bundesliga

Post by missko »

Nije nigdje pogrijesio

Partijaner

#6112 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Pametan je on meni, nema sta, ne znam sto si ga citirao ovdje, pocinjes opet diskusiju za ligu od prije.
missko

#6113 Re: Bundesliga

Post by missko »

Malo se mora zakuhat pred okrsaj sutrasnji. Pa prenosim samo ove danasnje clanke iz svapskih medija

BHF_Manijak

#6114 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Sta on ima srat? Pa do jucer je i Spanija bila liga dva kluba, koji po 35 bodova bjeze trecoj ekipi, to je kao "woooow". :zzzz:

Sto se Engleske tice, strani kapital je glavni uzrok "izjednacenosti", a kao nuspojava imaju to da su im stadionu postali pozorista puni Kineza, Pakistanaca, Arapa sa turbanima, Indonezana i ostalih "fudbalskih" zemlja. :zzzz:
Dobijes na mostu, izgubis na cupriji.

A o ligi jednog kluba, "koja nije liga", najbolji odgovor su dobili prosle sezone, kada im Svabe izdrkase nasred "svetog" stadiona! Nema veceg udarac. Finale na Wembleyu, a dva njemacka tima ga igraju! :wink: :izet:
simonese

#6115 Re: Bundesliga

Post by simonese »

BHF_Manijak wrote:Sta on ima srat? Pa do jucer je i Spanija bila liga dva kluba, koji po 35 bodova bjeze trecoj ekipi, to je kao "woooow". :zzzz:

Sto se Engleske tice, strani kapital je glavni uzrok "izjednacenosti", a kao nuspojava imaju to da su im stadionu postali pozorista puni Kineza, Pakistanaca, Arapa sa turbanima, Indonezana i ostalih "fudbalskih" zemlja. :zzzz:
Dobijes na mostu, izgubis na cupriji.

A o ligi jednog kluba, "koja nije liga", najbolji odgovor su dobili prosle sezone, kada im Svabe izdrkase nasred "svetog" stadiona! Nema veceg udarac. Finale na Wembleyu, a dva njemacka tima ga igraju! :wink: :izet:
:thumbup:
Point.

#6116 Re: Bundesliga

Post by Point. »

Volio bih da se nadje jos jedan klub koji bi koliko toliko parirao Bajernu, jer ove sezone je BL negledljiva, bar sto se tice vrha. Kakva je car prvenstva a prvi osam kola prije kraja osigurao titulu? I ako se nadje koji talenat u Shalkeu, Mainzu ili sta ja znam, Werderu, Bayern ga brze bolje pokupi. Takodjer, bilo bi lose za ligu da jedan HSV ili Stuttgart ispadne, bez obzira sto su karine ove sezone.
BHF_Manijak

#6117 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Slazem se. I dan danas mi nije jasno kako Dortmund ima losu transfer politiku u zadnje dvije sezone. Kada su pocinjali projekat, to je izgledalo daleko bolje. Doduse tada si mogao sebi priustiti jeftinog igraca, talenta, jer si bio "na dnu", dok danas kaod pokucas na vrata kluba kao "Borussia Dortmund", odmah cijena skace za 4-5 puta!

Hajd jasno mi je sve, Bayern pokupuje bla bla bla, ali ne moze Bayern ima jebote 400 igraca u rosteru. Evo kupit ce npr. Draxlera, a ti onda dovedes Meyera. Kupe ovog, ti dovedes onog. Nije da nema para, pa da se to ne moze uradit! Nego ono, daj jeftino, a da valja - eh qrac!
missko

#6118 Re: AW: Bundesliga

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:Slazem se. I dan danas mi nije jasno kako Dortmund ima losu transfer politiku u zadnje dvije sezone. Kada su pocinjali projekat, to je izgledalo daleko bolje. Doduse tada si mogao sebi priustiti jeftinog igraca, talenta, jer si bio "na dnu", dok danas kaod pokucas na vrata kluba kao "Borussia Dortmund", odmah cijena skace za 4-5 puta!

Hajd jasno mi je sve, Bayern pokupuje bla bla bla, ali ne moze Bayern ima jebote 400 igraca u rosteru. Evo kupit ce npr. Draxlera, a ti onda dovedes Meyera. Kupe ovog, ti dovedes onog. Nije da nema para, pa da se to ne moze uradit! Nego ono, daj jeftino, a da valja - eh qrac!
Pa sto bi placali skupo kad opet nece moci Bayernu nista jer oni ne mogu kupovinom oslabit Bayerna Bayo moze njih. Ovako im dosta za drugo mjesto sto bi bilo i da pokupuju pola BL talenata i u laganoj ligi su konkurentni za euro takmicenja.
Sad ili nikad BvB ima sansu da rijesi pitanje golmana i uzme Adlera koji je po meni beton svijetska klasa a HSV ga mora prodat

BHF_Manijak

#6119 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

A nidje veze jarane. Pa pokazali su dvije godine zaredom da itekako pametnom kupovinom mozes sjebati Bayern. Kako rekoh, ne mogu oduzeti citavu ekipu i roster. ODvedu ti jednog-dvojicu igraca, ti iz zamjenis drugim.
Kako su Reusa pametno doveli, koji je tad zamjenio, cini mi se, Sahina. Znaci i vise nego dobra kupovina. Fazon je sto bi oni za 10mio kvalitetnog igraca. :-)
missko

#6120 Re: Bundesliga

Post by missko »

Nisu bili ozbiljni prvu godinu pa drugu su ih ozbilj o shvatili i ofmah osakatili. Uzeli su Reusa zato sto ga Bayern nije htio platit puno. Vidjet cemo u kojem ce smiheru krenuti stvari u eri poslije Ulija

Point.

#6121 Re: Bundesliga

Post by Point. »

Meni odavno Borussia Dortmund nije jasna. Haj sto su prodali Götze (koji je ispo pakas kako god okrenes), ali sto daju ovog poljaka drobara za dzaba Bajernu i jos ga pustaju da igra za njih. Trebali su mu, dan nakon potpisa za Bajern, zabraniti ulazak na stadion i dolazak na trening. Jest malo strogo, al vratiti makar malo ovima iz Minhena za ono objavljivanje transfera Götzea pred finale.
dinooh

#6122 Re: Bundesliga

Post by dinooh »

Point. wrote:Meni odavno Borussia Dortmund nije jasna. Haj sto su prodali Götze (koji je ispo pakas kako god okrenes), ali sto daju ovog poljaka drobara za dzaba Bajernu i jos ga pustaju da igra za njih. Trebali su mu, dan nakon potpisa za Bajern, zabraniti ulazak na stadion i dolazak na trening. Jest malo strogo, al vratiti makar malo ovima iz Minhena za ono objavljivanje transfera Götzea pred finale.
pa sto bi sami sebi skodili. Lewa igra dobro i dan danas za BVB. Nije kao prosle godine, ali igra dobro. Imali su mogucnost da ga prodaju bayernu ali nisu htjeli 15-ak milijuna jer su smatrali da ce im donijeti vise para ako ga ostave i sa njim pokusaju uci u LP. Znali su odmah da ce ici u Bayern, a na kraju krajeva da nije otisao u Bayern, otisao bi u Real ili neki drugi jaki klub.
BHF_Manijak

#6123 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

OK igrati, ali povecati i podebljati platu liku koji ti 100000% odlazi na kraju sezone je malo reci retadirano! Po tome vidis kako u biti naivno funkcionisu Uprava Dortmunda, romanticarsko onako...

Ne moras ga na tribine slati, ali koji mu qrac povecavas platu i tako saljes pogresnu sliku ostalim igracima, a ode ti frajer! :-) :-) :roll: :roll:
fosil

#6124 Re: Bundesliga

Post by fosil »

missko wrote:Nisu bili ozbiljni prvu godinu pa drugu su ih ozbilj o shvatili i ofmah osakatili. Uzeli su Reusa zato sto ga Bayern nije htio platit puno. Vidjet cemo u kojem ce smiheru krenuti stvari u eri poslije Ulija

Decko nije htio u Bayern i basta. :)
http://www.n24.de/n24/Sport/Fussball/1- ... aben-.html
missko

#6125 Re: Bundesliga

Post by missko »

Funkelu otkaz u 1860-cigu, ostat ce do kraja sezone i noga

Post Reply