Buducnost Sarajeva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#251 Re: Buducnost Sarajeva

Post by moonca »

Image
. neverovatno..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#252 Re: Buducnost Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

Hakiz wrote: 04/12/2020 18:15 Zar nije tema budućnost Sarajeva? :wink:
U pravu si, izostala je analiza sta moze Sarajevo od Osijeka prepisati.
moonca

#253 Re: Buducnost Sarajeva

Post by moonca »

Zasto nema grijanja u Bezistanu? :sad: primjetih u komentarima na FB --upuceni nacelniku.Hadzibajricu- pitaju se zasto ?
Haris.ba

#254 Re: Buducnost Sarajeva

Post by Haris.ba »

moonca wrote: 04/12/2020 20:40 Zasto nema grijanja u Bezistanu? :sad: primjetih u komentarima na FB --upuceni nacelniku.Hadzibajricu- pitaju se zasto ?
Bezistan se grijao koliko znam od hamama koji je bio pored. Imaju i danas temelji izmedju Bezistana i hotela Evropa.

A kakvo grijanje se sada trazi pored postojece struje?
moonca

#255 Re: Buducnost Sarajeva

Post by moonca »

Haris.ba wrote: 04/12/2020 20:53
moonca wrote: 04/12/2020 20:40 Zasto nema grijanja u Bezistanu? :sad: primjetih u komentarima na FB --upuceni nacelniku.Hadzibajricu- pitaju se zasto ?
Bezistan se grijao koliko znam od hamama koji je bio pored. Imaju i danas temelji izmedju Bezistana i hotela Evropa.

Izgleda da im ne griju. po napisanim komenatrima.... mozda individualno koriste grijalice- ali, i ja se sjecam, stanja prije rata ..da je bilo grijanje cijelog objekta.
Hakiz

#256 Re: Buducnost Sarajeva

Post by Hakiz »

moonca wrote: 04/12/2020 20:57
Haris.ba wrote: 04/12/2020 20:53

Izgleda da im ne griju. po napisanim komenatrima.... mozda individualno koriste grijalice- ali, i ja se sjecam, stanja prije rata ..da je bilo grijanje cijelog objekta.
To je bila socijalistička diktatura.

Sada je sloboda i ljudi imaju pravo da im ne bude grijano. Ako hoće, sami će grijati, neće im to niko nametati.
teodorfon

#257 Re: Buducnost Sarajeva

Post by teodorfon »

Toto wrote: 30/10/2020 09:43 Haman jedna petoljetka prosla kako je otvorena tema. Kakva je buducnost Sehera danaske?
Bio sam u srednjoj kad sam otvorio ovu temu, sad zavrsavam faks hahahahah :D
stubrijez

#258 Re: Buducnost Sarajeva

Post by stubrijez »

_BataZiv_0809 wrote: 04/12/2020 15:54
pritchard wrote: 04/12/2020 15:32 A Osijek/Esseg je oduvijek bio napredan i lijep grad, sam tramvaj na konjsku vucu je dobio godinu prije SA, a elektricni nesto kasnije. Pruga se isto pruza istok - zapad posto je i OS izduzen grad, nedavno je prosirena linija prema najzapadnijem predgradju Josipovcu. Popularna Tvrdja u centru grada je kao i sarajevsko Staro jevrejsko groblje na probnoj listi za UNESCO, Drava, Kopacki rit, svasta nesto ima. Ugl, vrlo fino mjesto za zivot koje se uspjesno oporavilo od opsade devedesetih i ne oslanja se na turizam kao primorje vec na industriju pa me ne bi cudilo da bolje prodje kroz ovu krizu od ST, DU itd.
Da, Osijek nije na ruku nikome iz BiH osim TK i Semberiji, a nije nesto posebno turisticki izreklamiran da bi se u njega islo maksuz, pa vecina samo prodje pokraj njega na putu za Budimpestu.

Ja sam imao tu srecu i privilegiju da me za njega vezala jedna lijepa romantična priča, pa proveo gore nekoliko dana. :stidljiva:

Grad je stvarno super, ima taj austrougarski i mađarski štih, što kažeš izdužen je i bilo mi je baš čudno za vidjeti onaj niz austrougarskih zgrada sa jedne strane a preko puta njih poljana i ravnica :) Tvrđa je isto super, a kupalište kraj Drave nisam vidio obzirom da je ovo bila zimska priča. Smještaj mi je bio u naselju Retfala, po sjećanju govoreći, jako sam brzo došao do odredišta po samom ulasku u grad. :thumbup:
hahahaha izvini ne znam odakle si, ali ovo ti je onako bas tipicno autisticno sarajevski, moram prokomentirat.... na tu temu bila je svojevremeno zajebancija kad je kreno neki lik ovamo iz mog kraja sa sjevera u Sarajevo iso, iso pa doso na kraju kaze lijep grad samo zabacen brate mili! Sve je relativno hocu da kazem, nije Bosna Sarajevo... A mozes mislit kako je tek njima iz Osijeka jebeno kad krenu na more, dalje vec meni a pogotovo tebi..?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#259 Re: Buducnost Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

@stubrijez

Teska se magla spustila na La Manš milorde.

Strasno! Evropa je odsječena ;-)
stubrijez

#260 Re: Buducnost Sarajeva

Post by stubrijez »

EU Bogu iza nogu bratac...
teodorfon

#261 Re: Buducnost Sarajeva

Post by teodorfon »

...
Last edited by teodorfon on 18/05/2022 03:42, edited 1 time in total.
teodorfon

#262 Re: Buducnost Sarajeva

Post by teodorfon »

lacrima wrote: 04/07/2016 22:42
Tesla10 wrote:
Daj molim te :-) .
Nismo mi Brazil da pravimo sebi novi glavni grad, niti imamo novca niti imamo prostora, niti pameti za takvo nešto. Imamo Sarajevo takvo kakvo jest, sa hiljadu nedostataka ali opet najljepši grad na svijetu.
Budućnosti Sarajeva je u izgradnji saobraćajne infrastrukture, da ja mogu iz Dobrinje doći u Vogošću za 15 minuta u svako doba. Zatim izgradnja i bolje upravljanje gradskim prijevozom, koji bi se protezao od Visokog do Ilijaša. Zatim bolje upravljanje i dogradnja kanalizcione mreže, vodovoda, električne mreže itd. Ne može se govoriti o metropoli ako nestaje vode od 12 sati.
Kada Sarajevo bude grad sa riješenim ovim problemima, onda će možda bogate Sarajlije da žive u Visokom, Konjicu, Bjelašnici ili Jahorini i moći će da budu na poslu u Centru za 20 minuta ili svojim autom, ili kombinacijom voz/gradski prijevoz.
Također, budućnost Sarajeva je u izgradnji urbane kulture, da se ne šaraju tramvaji, da se ne pljuje po ulici, da se zna koristiti lift i pokretne stepenice (ako se želi ići gore da se pritisne tipka za gore a ne obe tipke, a kad se želi stajati na pokretnim stepenicama da se stoji desno da ljudi mogu lijevo da prolaze), da se stvori saobraćajna kultura, da se stvori policija koja nema pardona ni prema babinim sinovima, da se ne baca smeće napolje, da se parkira isključivo na mjesta za to predviđena, da se ne prelazi na crveno, da su taksisti kulturni, da su svi građani kulturni i uslužni, pogotovo prema turistima.
Ovo je budućnost, a tvrdnje da se seli glavni grad bilo gdje jesu u rangu Hižeslava.
Eto 6 godina kasnije i mozes iz Visokog u Sarajevo vozom :D
Post Reply