Budućnost fudbala

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#126 Re: Budućnost fudbala

Post by -LIBERO- »

Baudelaire wrote:Kao što je diskutabilan i faul nad golmanom, također jedno preglupo pravilo. Golmani su zaštićeni kao polarni medvjedi, golman inicira kontakt sa protivničkim igračem pri tom ga udarajući u glavu i pošto se naravno ružno ispruži, padne na pod, a sudija svira faul nad golmanom. Još jedno pravilo koje treba dobro konkretizovati.
Slazem se.

Mada je u Engleskoj, barem djelomicno, vec na snazi ta korekcija..tamo ej puno dozvoljeniji taj kontakt igraca i golmana .A slazem se da bi se to trebalo korigovati
BHF_Manijak

#127 Re: Budućnost fudbala

Post by BHF_Manijak »

Jeste, kako De Geu redovno otpusu i zabiju gol! :lol: :mrgreen: Inace se slazem, prevelika je protekcija nad golmanom, u petercu je bukvalno i najmanji kontakt faul, sto je nidje veze, obzirom da je golman svakako u prednosti nad ostalim igracima jer moze rukom ici na loptu i hvatati te time i visi domet imati, pa mu jos daj i tu protekciju, ma nidje veze! Smijem se kladit da bi duplo vise golova nakon kornera bilo da porade na ovome. :wink:
Obuca9

#128 Re: Budućnost fudbala

Post by Obuca9 »

fosil wrote:A Suarez vs Ghana bi ostalo isto? Crveni i penal? Samo sto bi ja jos uveo da igrac puca na prazan go.
I još da umjesto s penala, puca sa peterca. I još da mu se dadne prilika i da ponovi udarac, ako ne pogodi iz prve.
fosil

#129 Budućnost fudbala

Post by fosil »

Obuca9 wrote:
fosil wrote:A Suarez vs Ghana bi ostalo isto? Crveni i penal? Samo sto bi ja jos uveo da igrac puca na prazan go.
I još da umjesto s penala, puca sa peterca. I još da mu se dadne prilika i da ponovi udarac, ako ne pogodi iz prve.
Ili bi mozda neki drugi Suarez ipak dva puta razmislio prije no sto "instiktivno" odbrani rukom. Taj penal je samo bio popravni i dodatna sansa za Urugvaj.
ultima_palabra

#130 Re: Budućnost fudbala

Post by ultima_palabra »

Ni prvi ni posljednji put da se desi to što je Suarez uradio, dobio je zasluženu kaznu. Samo što se raja uzbudila jer je bilo četvrtfinale SP gdje je igrala simpatična Gana, jer je bila zadnja minuta i jer je Gyan promašio ;-)
Obuca9

#131 Re: Budućnost fudbala

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Ni prvi ni posljednji put da se desi to što je Suarez uradio, dobio je zasluženu kaznu. Samo što se raja uzbudila jer je bilo četvrtfinale SP gdje je igrala simpatična Gana, jer je bila zadnja minuta i jer je Gyan promašio ;-)
Napokon :thumbup:

Ovdje svi živi gledaju stvari kroz emocije i simpatije. Ako nešto uradi igrač kojeg vole, onda je to božanski, ako uradi neko koga ne vole onda je to kretenski. Da je Spaha ovo uradio protiv Portugala, a mi prošli na Euro, bio bi bog i svi bi ga dizali u nebesa. Da je ovo uradio neki igrač Barcelone, jedni bi ga dizali u nebesa, oni drugi pljuvali. I tako u krug...

Meni se jebe i za Urugvaj i Ganu, simpaticni su mi i jedni i drugi, ali kada sam vidio ono Suarezovo slavlje nakon penala, bilo mi je drago što je tako bilo, jer je to momak očito uradio iz srca i radi svoje domovine, radi što boljeg rezultata. A to što je onaj kloc Gyan fulio, ko ga jebe, eno fulio je nekidan opet na Kupu Afrike, ko mu je kriv što je smotan.
Lakat Jebić

#132 Re: Budućnost fudbala

Post by Lakat Jebić »

da se pritefterim samo
jeza u ledja

#133 Re: Budućnost fudbala

Post by jeza u ledja »

Obuca9 wrote:
ultima_palabra wrote:Ni prvi ni posljednji put da se desi to što je Suarez uradio, dobio je zasluženu kaznu. Samo što se raja uzbudila jer je bilo četvrtfinale SP gdje je igrala simpatična Gana, jer je bila zadnja minuta i jer je Gyan promašio ;-)
Napokon :thumbup:

Ovdje svi živi gledaju stvari kroz emocije i simpatije. Ako nešto uradi igrač kojeg vole, onda je to božanski, ako uradi neko koga ne vole onda je to kretenski. Da je Spaha ovo uradio protiv Portugala, a mi prošli na Euro, bio bi bog i svi bi ga dizali u nebesa. Da je ovo uradio neki igrač Barcelone, jedni bi ga dizali u nebesa, oni drugi pljuvali. I tako u krug...

Meni se jebe i za Urugvaj i Ganu, simpaticni su mi i jedni i drugi, ali kada sam vidio ono Suarezovo slavlje nakon penala, bilo mi je drago što je tako bilo, jer je to momak očito uradio iz srca i radi svoje domovine, radi što boljeg rezultata. A to što je onaj kloc Gyan fulio, ko ga jebe, eno fulio je nekidan opet na Kupu Afrike, ko mu je kriv što je smotan.

Meni je licno ta stvar koja se desila sa Ganom i Suarezom ucinila cijelo SP mnogo zanimljivijim. Urugvaj mi je bio omiljena reprezentacija na tom SP, ali je Suarez jedan od najodvratnijih igraca (za razliku od recimo Forlana, Cavannija, itd). Jos kad je ovaj fulio... Bas ono prica da pricas djeci kad bude SP 2050 i neke. :P
Baudelaire

#134 Re: Budućnost fudbala

Post by Baudelaire »

Suarez potpuno rezonski postupio, nemojte biti levati. Dobio je kaznu koju je trebao dobiti. Gana nije oštećena, dobila je šansu koju je trebala iskoristiti. Ne treba Gana kriviti Suareza nego Gyana. Ko njemu dade da im izvodi sve bitnije penale :-)
jeza u ledja

#135 Re: Budućnost fudbala

Post by jeza u ledja »

Baudelaire wrote:Suarez potpuno rezonski postupio, nemojte biti levati. Dobio je kaznu koju je trebao dobiti. Gana nije oštećena, dobila je šansu koju je trebala iskoristiti. Ne treba Gana kriviti Suareza nego Gyana. Ko njemu dade da im izvodi sve bitnije penale :-)
Ja se slazem. Sve po pravilima. I ne mislim da ih treba mijenjati sto se tice toga.
fosil

#136 Budućnost fudbala

Post by fosil »

Meni vala samo penal i crveni nisu postena kazna, a vi kako hocete. :)
BHF_Manijak

#137 Re: Budućnost fudbala

Post by BHF_Manijak »

fosil wrote:Meni vala samo penal i crveni nisu postena kazna, a vi kako hocete. :)
Pa sta bi ti, da im se prizna gol, i jos pride izbaci 3 igraca?

Jebi ga, jest neposteno, ali imas penal kao kompenzaciju, a ruku na srce, penal je 80% gol! :wink: To sto je onaj kloc fulio to je druga stvar...
respo

#138 Re: Budućnost fudbala

Post by respo »

ogranicavanje klubova da kupuju do 30 miliona godisnje je jako bezveze
treba samo staviti da koliko zaradis toliko potrosis i to je sva prica
ovo ostalo cu drugom prilikom prokomentarisati
Baudelaire

#139 Re: Budućnost fudbala

Post by Baudelaire »

respo wrote:ogranicavanje klubova da kupuju do 30 miliona godisnje je jako bezveze
Pa to nije fer. To će zacementirati postojeće stanje. Kako da se tom logikom Aston Villa takmiči sa Unitedom?
Obuca9

#140 Re: Budućnost fudbala

Post by Obuca9 »

respo wrote:ogranicavanje klubova da kupuju do 30 miliona godisnje je jako bezveze
Slažem se da je nemoguće ograničiti na 30 miliona, isto ko što je besmisleno ograničiti i na to "zaradi - troši", jer ni to neće spriječiti šeike i naftaše da uliju pare, bar to nije problem, prodaš fiktivnih 3 miliona dresova, nek na svakom zaradiš po 20 eura, eto ti 60.000.000 eura za trošenje.

Po meni je najbolje ono što, možda sam dosadan, ali evo peti put pišem :) Ograničiti da svako može imati pet tuđih (kupljenih) igrača na terenu i isto toliko na klupi. Pa ti na njih troši ako hoćeš i 300 miliona, ali većinu ekipe ti moraju činiti igrači koje si sam sebi stvorio.

Ako Barcelona može sebi stvarati igrače, što to ne bi mogli raditi Milan, City, Chelsea? Koji su oni faktor, pa kod njih može doći Berlusconi/Menso/Roman i kršiti pare do mile volje?
respo

#141 Re: Budućnost fudbala

Post by respo »

Baudelaire wrote:
Pa to nije fer. To će zacementirati postojeće stanje. Kako da se tom logikom Aston Villa takmiči sa Unitedom?
kako nije fer?
kako ce se takmiciti? na terenu
niko nije kriv aston vili sto ne moze prodati dresove rekvizite igrace itd u iznosu od recimo 200 miliona godisnje
respo

#142 Re: Budućnost fudbala

Post by respo »

Obuca9 wrote: Slažem se da je nemoguće ograničiti na 30 miliona, isto ko što je besmisleno ograničiti i na to "zaradi - troši", jer ni to neće spriječiti šeike i naftaše da uliju pare, bar to nije problem, prodaš fiktivnih 3 miliona dresova, nek na svakom zaradiš po 20 eura, eto ti 60.000.000 eura za trošenje.

Po meni je najbolje ono što, možda sam dosadan, ali evo peti put pišem :) Ograničiti da svako može imati pet tuđih (kupljenih) igrača na terenu i isto toliko na klupi. Pa ti na njih troši ako hoćeš i 300 miliona, ali većinu ekipe ti moraju činiti igrači koje si sam sebi stvorio.

Ako Barcelona može sebi stvarati igrače, što to ne bi mogli raditi Milan, City, Chelsea? Koji su oni faktor, pa kod njih može doći Berlusconi/Menso/Roman i kršiti pare do mile volje?
vrlo lako se moze otkriti jeli prodaja bila fiktivna ili nije
o strukturi igraca u klubu nisam pisao nego samo o trosenju para
naravno da sam za to da na terenu uvijek ima recimo minimalno 5 igraca koji su ponikli u klubu
e sad mozemo diskutovati o tome sta znaci ponici u klubu
jeli messi ponikao u barci ili u argentinskom klubu u kojem je bio
cyprus

#143 Re: Budućnost fudbala

Post by cyprus »

Pa postaviš granicu, jednostavno... Npr. home grown igrač je onaj koji je imao najviše 15 godina kada je zaigrao za taj klub (za mlađe uzraste naravno)
jeza u ledja

#144 Re: Budućnost fudbala

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:Pa postaviš granicu, jednostavno... Npr. home grown igrač je onaj koji je imao najviše 15 godina kada je zaigrao za taj klub (za mlađe uzraste naravno)
Da, i tako slicno pravilo vrijedi u EPL, mescini...
Obuca9 wrote: Po meni je najbolje ono što,
E ali pravo pitanje je - za koga je najbolje?
Obuca9

#145 Re: Budućnost fudbala

Post by Obuca9 »

jeza u ledja wrote:
Obuca9 wrote: Po meni je najbolje ono što,
E ali pravo pitanje je - za koga je najbolje?
Za fudbal.
ultima_palabra

#146 Re: Budućnost fudbala

Post by ultima_palabra »

UEFA pristala na brisanje augustovskog termina
Nepopularni augustovski termin odigravanja međunarodnih prijateljskih utakmica reprezentacija izbrisan je iz kalendara takmičenja UEFA-e, objavila je Evropska asocijacija klubova (ECA) nakon što je postigla dogovor s Evropskom nogometnom federacijom.
Predsjednik Karl-Heinz Rummenigge izjavio je na generalnoj skupštini ECA-e u Varšavi da je dogovor postignut za period od 1. juna 2012. do 30. maja 2018. godine, te da očekuje isti dogovor i s FIFA-om, prenosi DPA.

Prema dogovoru, svi važniji međunarodni nogometni turniri trebaju da se završe do sredine jula da bi igrači imali dovoljno vremena za odmor kao i klubovi za organiziranje presezonskih kampova.

Finansijski detalji također su dio memoranduma, a UEFA je pristala da poveća sumu koju će isplatiti klubovima od prihoda s EP-a.

UEFA će igračima evropskih klubova, bez obzira na nacionalnost, osigurati pokriće u slučaju povrede za vrijeme nastupa za reprezentacije.

"Ugovor s UEFA-om predstavlja veliki napredak za evropski klupski nogomet. Ovim ugovorom UEFA je jasno prepoznala važnost klubova i njihov značaj u uspjehu nacionalnih timova", kazao je Rummenigge.

"Uime svih evropskih klubova iskreno zahvaljujem UEFA-i, posebno predsjedniku (Michelu) Platiniju, i radujem se našoj saradnji", dodao je.

Predsjednik ECA-e dodao je da se nada skorom dogovoru i s FIFA-om.
Klubovi su sve jači.
BHF_Manijak

#147 Re: Budućnost fudbala

Post by BHF_Manijak »

O tome isto pricah na temi fudbalski kurioziteti! Ma treba to sve razjebat, klubovi se nerijetko ponasaju ko uvrijedjene mlade. Shvatam ja da igrace klubovi placaju, ali nije da je i reprezentacija nebitna, sta da sad nacionalni savezi pocnu glumiti pa da tuze klubove zato sto im se igrac povrijedi na ligaskoj ili nekoj evropskoj utakmici pa propusti lupam EURO ili SP?! :roll:
Ali naravno, sad ce opet prica kako su im klubovi sve dali, kako tamo hljeb zaradjuju itd...
vaučer

#148 Re: Budućnost fudbala

Post by vaučer »

Meni su reprezentacije sranje i rado bih da se i više smanji njihov utjecaj na nogomet.
Ne proizvode ništa, zagušuju ionako zgusnut raspored, ozljeđuju igrače i još uzimaju pravo pametovati i folirati s nekim nenormalnim terminima i zahtjevima. Što manje reprezentativnog nogometa to bolje.
ultima_palabra

#149 Re: Budućnost fudbala

Post by ultima_palabra »

Meni je taj augustovski termin bio sranje, nikom se to nije igralo i bolje da su ih ukinuli.
cyprus

#150 Re: Budućnost fudbala

Post by cyprus »

Inače bih i ja protestovo, ali radi se o prijateljskim utakmicama, za koje mi je svejedno :) Mada mi je dosta draži reprezentativni od klupskog fudbala...
Post Reply