Budućnost bosanskih muslimana

SE7EN

Post by SE7EN »

senada wrote:
Maraschino wrote:
Ko tebe Senada toliko" ísfrustrira'' da ne vidis dalje od Bosnjakhisthana(jedva napisah) :? :)
nije fer pitanjem na pitanje odgovarati nego opet se ponavljam:
Molim uvazene forumase/ice da mi odgovore na postavljeno pitanje -

Zna li barem netko tko ce biti Kralj od Bosnjakhisthana :?

I koliko ce taj novi stan imati stanara :?

Koliko ce m2 obuhvatati stan :?
To bi bila drzava velicine jednog kovanog novcica , pennya.Na tom pennyu bi se mogao napraviti jedan minder na kojem bi sjedili Dzemo Latic , ova forumasica Ines.C ....i Abu Hamza .Ali proci ce i efendijno baljezganje .Svi zagovornici podjele bosne i Hercegovine ili su mrtvi ili su u Hagu ili su u bijegu .Takva sudbina ceka i one koji sada prpagiraju podjelu .I jos gora .
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Prije svega ja govorim za slucaj da zapad odluci da je ovakva BiH neodrziva i da primjeni princip Kosova na BiH. 1992. godine smo vjerovali da rata nece biti, danas po nekima trebamo isto tako slijepo vjerovati da ce svijet do kraja podrzati nedjeljivu BiH? O.K, i ja zelim da BiH ostane u ovim granicama ali je pitanje sta ako se to ne desi? Sta ako svijet odluci da bosansko pitanje rijesi podjelom? Hocemo li i tada isprazno pricati o multietnicnosti, zajenickom suzivotu i hraniti se iluzijama o prohujalim vremenima? Ja licno smatram da je to pogresno i da Bosnjaci jasno trebaju artikulisati svoje nacionalne ciljeve.
Drvosječa ostaje drvosječa. Najgori su soft balije, soft ustaše i soft četnici. Čik pogodi šta si ti?
SE7EN

Post by SE7EN »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Prije svega ja govorim za slucaj da zapad odluci da je ovakva BiH neodrziva i da primjeni princip Kosova na BiH. 1992. godine smo vjerovali da rata nece biti, danas po nekima trebamo isto tako slijepo vjerovati da ce svijet do kraja podrzati nedjeljivu BiH? O.K, i ja zelim da BiH ostane u ovim granicama ali je pitanje sta ako se to ne desi? Sta ako svijet odluci da bosansko pitanje rijesi podjelom? Hocemo li i tada isprazno pricati o multietnicnosti, zajenickom suzivotu i hraniti se iluzijama o prohujalim vremenima? Ja licno smatram da je to pogresno i da Bosnjaci jasno trebaju artikulisati svoje nacionalne ciljeve.
Nikada svijet nije odlucio da Bosansko pitanje rijesi podjelo .Nikada .A cak i da jeste , sta to ima veze .I ja hocu da Svedska podjeli izmedju Norveske i Danske ali mi neko ne yebe ni 2 % .Podjelu Bosne hoce Karadjic i Boban i slicni .A njima slicni su TI , ova balvica Ines C i efendija Ceric i Latic .....samo da ti kazem nesto , bosanske patriote nemaju milosti prema onome ko dijeli Bosnu , bez obzira da li se on zove Kacavenda , Karadjic Reis ul ulema ili Drvosjeca :x :x
marijindvorac

Post by marijindvorac »

Shahab wrote:Velika je zabluda da će nakon ovoga rata srpstvo sa svojim saveznicima na Zapadu u obliku bratstva kojem je pripadao Ivo Andrić ostaviti Bošnjake na miru.....
Nakon političke i ekonomske konsolidacije RS uz pomoć Zapada slijedi nova etapa čiji će početak biti vještačka tenzija na sekulariste i islamiste unutar Bošnjaka.....sa Sarajevom kao krajnjim ciljem osvajanja.. i novom Srboslavijom koja će se poceti stvarati u BiH...a završiti kao sve do sada... genocidom na muslimanima.
Vi pravite zamjenu teza...islam nije razlog propasti Bošnjaka, upravo suprotno u njemu je spas i ozdravljenje.
Ogromne su razlike izmedju bosnjacke BiH i muslimanske BiH. Muslimanska je uvijek postojala i zivjela u koegzistenciji sa drugima i uvijek ce postojati. Sa tim nema problema ni istok ni zapad a posebno drugi u zemlji.

Bosnjacka je nacionalisticko religiozna a posto to nije nekakav pokret sa statutom i pravilima, onda dio vokalno nadarenih istice negativnosti kod drugih (opravdano ili ne) dok sebe pazljivo zamotava u zelenu zastavu pravicnosti, mira i ljubavi. Svi "drugi" su "neprijateljski zapad" a ti Bosnjaci su valjda jedini cisti i pravilno okrenuti onima u cijem pravcu klanjaju jer drugacije ne ide. Takva Bosnjacka "vizija" je ta koja sumlja u sve i svakoga ali nikada u sebe. Ostali su ili neprijatelji ili oni "koji nas mrze". Takvi uvijek postavljaju znak jednakosti izmedju Bosnjak=Islam sto im postaje paravan za sve sto takvi Bosnjaci mogu da cine, ne cine, kazu ili optuze. Jer ako se neko usudi da ih oponira, dolazi do promjene transparenata na "Islam=Bosnjak" sto im daje pravo da se nakostrijese i optuze "neprijatelje" da su islamofobi cime se odrzava njihova pazljivo sracunata paranoja.
Ovo je cak jasno i Reisu preko cega on prelazi obzirom da mu uglavnom dobro dolazi.
Gornja razmisljanja "Sahaba" su razmisljanja dijela te manjine koja ce s vremena na vrijeme da truje ne samo odnose izmedju muslimana i drugih religija, nego i unutar samog muslimanskog dijela bh.
ines.c

Post by ines.c »

Za ocuvanje RBIH se je borilo i borit ce se kad god treba.Sta vi trazite da netko zivi u iluzijama da se pravim da ne vidim ovo sto sam postirala u predhodnom postu(ove odvratne snove RS)i onda mi isti ti koji snivaju odcjepljenje drze predavanja o tom kako Bosna treba da bude cjelovita.Ne budite licemjerni,ja sam ta koja je prva za cjelovitu RBIH druge drzave nemam.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Hajd' sad lagano ohladite glave.

Svi :oops: :zzzz:
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fox Mulder wrote:
Drvosječa ostaje drvosječa. Najgori su soft balije, soft usta�e i soft četnici. Čik pogodi �ta si ti?
Slusaj, ti kada dodjes u BiH ili Sarajevo javi se na PM pa cu ti reci u lice ono sto mislim o tebi. Takvim upadicama o cetnicima i balijama ne impresioniras nikoga.

Ja predlazem vrlo logicnu stvar za slucaj da zapad kaze da je podjela Bosne jedino rjesenje, sta ona? Ti ili si zlonamjeran ili ne razumijes elementarne stvari. Sta ti predlazes kod takvog scenarija? Da mirno gulimo luk i trabunjamo o suzivotu?
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

SE7EN wrote:
Nikada svijet nije odlucio da Bosansko pitanje rijesi podjelo .Nikada .A cak i da jeste , sta to ima veze .I ja hocu da Svedska podjeli izmedju Norveske i Danske ali mi neko ne yebe ni 2 % .Podjelu Bosne hoce Karadjic i Boban i slicni .A njima slicni su TI , ova balvica Ines C i efendija Ceric i Latic .....samo da ti kazem nesto , bosanske patriote nemaju milosti prema onome ko dijeli Bosnu , bez obzira da li se on zove Kacavenda , Karadjic Reis ul ulema ili Drvosjeca :x :x
Nek' si im vala rek'o. Jebe se nama za sve tamo anamo njih (drvosječe, inesice,reise,..)
SE7EN

Post by SE7EN »

ines.c wrote:Evo mali isjecak odvratnih snova

Samo VI braco Srbi, iz komsijske nam Republike Srpske, na predstojecem vam referendumu, zaokruzite ZA (sto vam i SRS-Seselj plakatima plavim vec preporucuje) i za ostalo se ne brinite. Republika Srpska ima potpuno pravo da se otcepi, po volji svojih gradjana, od BiH, i niko joj to ustavno pravo ne moze sankcionisati! Prema ustavu, Republika Srpska ima pravo na referendum, i na taj referendum se izjasnite. Mi, ovde u Srbiji cemo takodje dobiti referendum, i zaokruziti ZA, za pripajanje Republike Srpske Srbiji, i da bude Srbija jos veca, sa svim Srbima zajedno

a vi ovdje pricate bajke i cudite se kao od kud to?Ja sam za cjelovitu BIH ali neki ocito nisu.
Ja sam takodje napisao na tarabi sladoled .Dosad niko nije polizao .
Navrati ti do moje avlije . :) :-D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

_BosanaC wrote:Hajd' sad lagano ohladite glave.

Svi :oops: :zzzz:
Klodovik

Post by Klodovik »

Posmatrano sa druge strane ogledala... Neovisnost Kosova je RS-u više razlog za zabrinutost nego mogućnost odvajanja 8-)
senada

Post by senada »

BAN pet dana.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Over out :oops:
Locked