Budućnost bosanskih muslimana

Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Maraschino wrote:Ko Bosnu i Hercegovinu ne prihvata kao svoju jednu i jedinu domovinu,taj nema sta traziti u njoj i slobodno neka spakuje kofere i neka ide iz nje.Mozda su teske rijeci ali je to tako.
To care. Slažem se.
senada

Post by senada »

Fox Mulder wrote:
ines.c wrote:Mozda ce bosnjaci biti primorani da imaju bosnjacku drzavu,bosanski krscani hoce svoje,bosanski pravoslavci svoje i sta nam ostaje nego bosnjacka drzava,ili mozda mi trebamo da budemo mrtvi u toj prici,ne znam.
E jesi pametna.
Joj vidovnjacice mila Inesice,.. ma ti si meni reinkarnirana Super Nova Carica Milica! :)
Last edited by senada on 07/05/2007 15:18, edited 1 time in total.
Shahab

Post by Shahab »

Dolazim wrote:Niste se vljda vec prepali novog rata????
Treba da se plaše statusa quo.....u kojem su Bošnjaci pomnoženi sa nulom.
ines.c

Post by ines.c »

Fox Mulder wrote:
Maraschino wrote:Ko Bosnu i Hercegovinu ne prihvata kao svoju jednu i jedinu domovinu,taj nema sta traziti u njoj i slobodno neka spakuje kofere i neka ide iz nje.Mozda su teske rijeci ali je to tako.
To care. Slažem se.
Tako je,i ja se potpuno slazem,ali mislim mozemo se praviti ludi koliko hocemo ali svi znamo tko BIH ne smatra svojom drzavom i sanja dan kad ce da se "spoje"sa svojim"maticnim"drzavama.Molim vas smijesno je i pateticno.Jedino bosanci muslimani prihvataju BIH kao svoju drzavu i nemaju druge,niti gaje iluzije o kojekakvim spajanjima.Pa nemojte sad da postiram ovdje zelje i planove...molim vas.Objasnite mi kakvi su planovi za bosanske muslimane kada se svi "spoje"?
senada

Post by senada »

Zna li barem netko tko ce biti Kralj od Bosnjakhisthana :? I koliko ce taj novi stan imati stanara :?
patrius

Post by patrius »

Shahab wrote:
Dolazim wrote:Niste se vljda vec prepali novog rata????
Treba da se plaše statusa quo.....u kojem su Bošnjaci pomnoženi sa nulom.
nulom se ne mnozi...u nulu se pretvara...na nulu se svodi...aBosnjaci nikad blize tome nisu bili...bez obzira sto zive u iluziji da konacno zive u nezavisnoj drzavi...nikad ovisniji nisu bili...
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

ines.c wrote:
Fox Mulder wrote:
To care. Slažem se.
Tako je,i ja se potpuno slazem,ali mislim mozemo se praviti ludi koliko hocemo ali svi znamo tko BIH ne smatra svojom drzavom i sanja dan kad ce da se "spoje"sa svojim"maticnim"drzavama.Molim vas smijesno je i pateticno.Jedino bosanci muslimani prihvataju BIH kao svoju drzavu i nemaju druge,niti gaje iluzije o kojekakvim spajanjima.Pa nemojte sad da postiram ovdje zelje i planove...molim vas.Ojasnite mi kakvi su planovi za bosanske muslimane kada se svi "spoje"?
Ti imaš 18-20 godina i pojma nemaš o ovome. Bez uvrede, ali ne razumiješ stvari, ili si možda od dede Abida čula tako nešto...
SE7EN

Post by SE7EN »

ines.c wrote:Mozda ce bosnjaci biti primorani da imaju bosnjacku drzavu,bosanski krscani hoce svoje,bosanski pravoslavci svoje i sta nam ostaje nego bosnjacka drzava,ili mozda mi trebamo da budemo mrtvi u toj prici,ne znam.
Svaka ti cast , ni kcerka Radovana Karadjica ne bi napisala ovako nesto .
Nisi ni svjesna da se zalazes za cetnicku opciju podijeljene Bosne gdje bi Hrvatska granica bila na Marijin Dvoru a granica Srbije na Grbavici .U takvoj drzavi bi se ponovila Foca i Srebrenica o kojima ti tako rado ( i treba ) pises . :x :x :x U tvojoj viziji Bosne imala bi priliku da gledas reprizu Foce i Srebrenice .Ovaj put uzivo .
P.S. Vrlo interesantno da ljudi koji fale efendiju Cerica zalazu se za cetnicku ideju podijeljene Bosne .Vrlo interesantno .I kada neko kaze da efendija neprijatelj Bosne i neprijatelj bosanskigh muslimana odmah iza grma skacu ovakvi kao ova djevojka . :x :x :x :x
black

Post by black »

U najvecem dijelu 20. stoljeca evropski muslimani, bosanski muslimani, u islamskom svijetu su bili najveci bastinici tradicije klasicnog razdoblja islama, najveci bastinici tolerancije i primjene nauke. Nazalost, posljednjih godina dobrim su dijelom krenuli od tolerancije ka talibanizaciji. Usvajaju se retrogradne ideje iz najretrogradnijih dijelova svijeta...
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

SE7EN wrote:
Svaka ti cast , ni kcerka Radovana Karadjica ne bi napisala ovako nesto .
Nisi ni svjesna da se zalazes za cetnicku opciju podijeljene Bosne gdje bi Hrvatska granica bila na Marijin Dvoru a granica Srbije na Grbavici .U takvoj drzavi bi se ponovila Foca i Srebrenica o kojima ti tako rado ( i treba ) pises . :x :x :x U tvojoj viziji Bosne imala bi priliku da gledas reprizu Foce i Srebrenice .Ovaj put uzivo .
P.S. Vrlo interesantno da ljudi koji fale efendiju Cerica zalazu se za cetnicku ideju podijeljene Bosne .Vrlo interesantno .I kada neko kaze da efendija neprijatelj Bosne i neprijatelj bosanskigh muslimana odmah iza grma skacu ovakvi kao ova djevojka . :x :x :x :x
Stipu je. Veze ona nema. Čula od baaabe to pa prenosi. Znaš ono da djeca ne znaju slagati.
ines.c

Post by ines.c »

Kako vas nije sramota iskazivati svoju zelju za nestankom bosnjaka i BIH?
Maraschino

Post by Maraschino »

senada wrote:Zna li barem netko tko ce biti Kralj od Bosnjakhisthana :? I koliko ce taj novi stan imati stanara :?
Ko tebe Senada toliko" ísfrustrira'' da ne vidis dalje od Bosnjakhisthana(jedva napisah) :? :)
dashing

Post by dashing »

problem bosnjaka je cjelokupan poraz svih vrijednosti i kvaliteta koje su potrebni jednom malom narodu koje zivi u nimalo prijateljskom okruzenju. lopovluk, sebicnost, samo-interes i samo-ljubivsot, ljubomora i satro-kozmopolitski modernizam koji se izrazava u obliku krkanskih gozbi za iftar nase "bosnjacke elite" i sve ono najgore sto je izaslo na vidjelo dana u ovim poslje-ratnim godina - sve to u narodu stvara opravdan strah da bosnjacki narod, kao politicki faktor, zapravo nema drzavotvorne sposobnosti - i zaista, tuzno, ali istinito, jedinstvena bih - pa makar u njoj i vodili glavnu rijec oni koji nam ne misle dobre je bolje nego biti odgovoran za svoju sudbinu, svoju drzavu, itd.

to susjedi i medjunarodna zajednica vide, pa ce krojiti tu zajednicku bih prema interesu svih samo ne njenog najbrojnijeg naroda i ostalih patriota, jer znaju da bosnjaci misle da je i sve bolje od bilo kakvog "bosnjakistana".

onog trenutka kada bosnjaci, korekcijom gore navedenih idiotskih pojava, pokazu i dokazu da imaju dovoljno mudrosti i politcke svijesti, drzavotvorne sposobnosti, da znaju zastiti svoje interese, te da se ne boje ni "bosnjakistan" opcije - tek tada cemo moci ocekivati pomoc medjunarodne zajednice u stvaranju normalne bih sa dovoljno prostora za sviju - jer sam osobno uvjerena da je upravo za medjunarodnu zajednicu "bosnjakistan" jedina neprihvatljiva opcija u svemu ovome!

hajmo biti objektivni, uz sve nase zrtve i borbu, svijet nije ocuvao suverenu bih zato sto vjeruje u vladavinu prava, ljudskih i demokratskih vrijednosti - nego zato sto je sve bolje od bosnjakistana. to bosnjaci trebaju iskoristiti u svoju korist - ne stidljivo izbjegavati ideju bosnjakistana, nego reci ok - ako necete bosnjakistan, onda mora ovako... riskantno, ali mislim da je vrijedno rizika, jer ovo sada ne izgleda nimalo optimisticno...
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

black wrote:U najvecem dijelu 20. stoljeca evropski muslimani, bosanski muslimani, u islamskom svijetu su bili najveci bastinici tradicije klasicnog razdoblja islama, najveci bastinici tolerancije i primjene nauke. Nazalost, posljednjih godina dobrim su dijelom krenuli od tolerancije ka talibanizaciji. Usvajaju se retrogradne ideje iz najretrogradnijih dijelova svijeta...
Bravo! Fino razmatranje. :thumbup: :bih:
SE7EN

Post by SE7EN »

ines.c wrote:
Fox Mulder wrote:
To care. Slažem se.
Tako je,i ja se potpuno slazem,ali mislim mozemo se praviti ludi koliko hocemo ali svi znamo tko BIH ne smatra svojom drzavom i sanja dan kad ce da se "spoje"sa svojim"maticnim"drzavama.Molim vas smijesno je i pateticno.Jedino bosanci muslimani prihvataju BIH kao svoju drzavu i nemaju druge,niti gaje iluzije o kojekakvim spajanjima.Pa nemojte sad da postiram ovdje zelje i planove...molim vas.Objasnite mi kakvi su planovi za bosanske muslimane kada se svi "spoje"?[/quote]

A ko je tebi rekao da ce se neko uopce spajati i sparivati .Zato sto je neko htio da se spoji izbio je rat u kome je poginulo preko 100 000 ljudi .I sapjanje je otpalo .Gdje ti zivis ? Zasto se ratovalo i ginulo ? Da bi ti sada otpisala 80 % drzave Bosne i Hercegovine susjednim drzavma . :x :x
senada

Post by senada »

Maraschino wrote:
Ko tebe Senada toliko" ísfrustrira'' da ne vidis dalje od Bosnjakhisthana(jedva napisah) :? :)
nije fer pitanjem na pitanje odgovarati nego opet se ponavljam:
Molim uvazene forumase/ice da mi odgovore na postavljeno pitanje -

Zna li barem netko tko ce biti Kralj od Bosnjakhisthana :?

I koliko ce taj novi stan imati stanara :?

Koliko ce m2 obuhvatati stan :?
patrius

Post by patrius »

ines.c wrote:Kako vas nije sramota iskazivati svoju zelju za nestankom bosnjaka i BIH?
ko je to iskazao???draga Inesice,nek ti je Allah dz.s. na pomoci ako ti je reis duhovno-politicki idol...
ines.c

Post by ines.c »

SE7EN wrote:
ines.c wrote:
Fox Mulder wrote: To care. Slažem se.
Tako je,i ja se potpuno slazem,ali mislim mozemo se praviti ludi koliko hocemo ali svi znamo tko BIH ne smatra svojom drzavom i sanja dan kad ce da se "spoje"sa svojim"maticnim"drzavama.Molim vas smijesno je i pateticno.Jedino bosanci muslimani prihvataju BIH kao svoju drzavu i nemaju druge,niti gaje iluzije o kojekakvim spajanjima.Pa nemojte sad da postiram ovdje zelje i planove...molim vas.Objasnite mi kakvi su planovi za bosanske muslimane kada se svi "spoje"?[/quote]

A ko je tebi rekao da ce se neko uopce spajati i sparivati .Zato sto je neko htio da se spoji izbio je rat u kome je poginulo preko 100 000 ljudi .I sapjanje je otpalo .Gdje ti zivis ? Zasto se ratovalo i ginulo ? Da bi ti sada otpisala 80 % drzave Bosne i Hercegovine susjednim drzavma . :x :x
[/quote]

JA NE NIKAKO.BAS NAPROTIV.Ali molim vas,oni koji su to zeljeli 91" zele i sad.
SE7EN

Post by SE7EN »

ines.c wrote:Kako vas nije sramota iskazivati svoju zelju za nestankom bosnjaka i BIH?
Kako tebe nije stid da ovdje postirs Tudjamnove i Miloseviceve razgovore i ideje iz Kardjordjeva .Kako te nije stid ? Ili je na tom sastanku u Kardjordjevu prisustvao i efendija Ceric i alija Izetbegovic a da ja nisam znao za to :x :x :x Reci nam oko cakano :oops:
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

dashing wrote:problem bosnjaka je cjelokupan poraz svih vrijednosti i kvaliteta koje su potrebni jednom malom narodu koje zivi u nimalo prijateljskom okruzenju. lopovluk, sebicnost, samo-interes i samo-ljubivsot, ljubomora i satro-kozmopolitski modernizam koji se izrazava u obliku krkanskih gozbi za iftar nase "bosnjacke elite" i sve ono najgore sto je izaslo na vidjelo dana u ovim poslje-ratnim godina - sve to u narodu stvara opravdan strah da bosnjacki narod, kao politicki faktor, zapravo nema drzavotvorne sposobnosti - i zaista, tuzno, ali istinito, jedinstvena bih - pa makar u njoj i vodili glavnu rijec oni koji nam ne misle dobre je bolje nego biti odgovoran za svoju sudbinu, svoju drzavu, itd.

to susjedi i medjunarodna zajednica vide, pa ce krojiti tu zajednicku bih prema interesu svih samo ne njenog najbrojnijeg naroda i ostalih patriota, jer znaju da bosnjaci misle da je i sve bolje od bilo kakvog "bosnjakistana".

onog trenutka kada bosnjaci, korekcijom gore navedenih idiotskih pojava, pokazu i dokazu da imaju dovoljno mudrosti i politcke svijesti, drzavotvorne sposobnosti, da znaju zastiti svoje interese, te da se ne boje ni "bosnjakistan" opcije - tek tada cemo moci ocekivati pomoc medjunarodne zajednice u stvaranju normalne bih sa dovoljno prostora za sviju - jer sam osobno uvjerena da je upravo za medjunarodnu zajednicu "bosnjakistan" jedina neprihvatljiva opcija u svemu ovome!

hajmo biti objektivni, uz sve nase zrtve i borbu, svijet nije ocuvao suverenu bih zato sto vjeruje u vladavinu prava, ljudskih i demokratskih vrijednosti - nego zato sto je sve bolje od bosnjakistana. to bosnjaci trebaju iskoristiti u svoju korist - ne stidljivo izbjegavati ideju bosnjakistana, nego reci ok - ako necete bosnjakistan, onda mora ovako... riskantno, ali mislim da je vrijedno rizika, jer ovo sada ne izgleda nimalo optimisticno...
U principu je to sve tačno. BOSANSKI MUSLIMANI (pogrešno zvani Bošnjaci) nemaju državotvornu svijest i ne zaslužuju bolji život i normalnu državu. To je fakat. :thumbup:
SE7EN

Post by SE7EN »

ines.c wrote:
SE7EN wrote:
ines.c wrote: Tako je,i ja se potpuno slazem,ali mislim mozemo se praviti ludi koliko hocemo ali svi znamo tko BIH ne smatra svojom drzavom i sanja dan kad ce da se "spoje"sa svojim"maticnim"drzavama.Molim vas smijesno je i pateticno.Jedino bosanci muslimani prihvataju BIH kao svoju drzavu i nemaju druge,niti gaje iluzije o kojekakvim spajanjima.Pa nemojte sad da postiram ovdje zelje i planove...molim vas.Objasnite mi kakvi su planovi za bosanske muslimane kada se svi "spoje"?[/quote]

JA NE NIKAKO.BAS NAPROTIV.Ali molim vas,oni koji su to zeljeli 91" zele i sad.
[/quote]

I ti se nasla da udovoljis njihovoj zelji .Jeli to radis za njihovu ljubav ili onako volonterski ? :-D
Shahab

Post by Shahab »

Gledajući u kontekstu emocija u RS ti si ines.c u pravu.
Mnoge patriote smatraju besmislenim i uzaludnim ocekivanje neke evolucije srpstva prema toleranciji Bošnjaka i njihovih interesa....ali fatalizam po pitanju Bosne poguban je upravo za Bošnjake....RS je nastala silom i tako će i nestati.....bosanske patriote nemaju alternative osim borbe za BiH...jer ona je faktički već u stanju podjele....tako da iskreno i nemamo druge opcije.

Pozdrav!
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Prije svega ja govorim za slucaj da zapad odluci da je ovakva BiH neodrziva i da primjeni princip Kosova na BiH. 1992. godine smo vjerovali da rata nece biti, danas po nekima trebamo isto tako slijepo vjerovati da ce svijet do kraja podrzati nedjeljivu BiH? O.K, i ja zelim da BiH ostane u ovim granicama ali je pitanje sta ako se to ne desi? Sta ako svijet odluci da bosansko pitanje rijesi podjelom? Hocemo li i tada isprazno pricati o multietnicnosti, zajenickom suzivotu i hraniti se iluzijama o prohujalim vremenima? Ja licno smatram da je to pogresno i da Bosnjaci jasno trebaju artikulisati svoje nacionalne ciljeve.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

SE7EN wrote:
Kako tebe nije stid da ovdje postirs Tudjamnove i Miloseviceve razgovore i ideje iz Kardjordjeva .Kako te nije stid ? Ili je na tom sastanku u Kardjordjevu prisustvao i efendija Ceric i alija Izetbegovic a da ja nisam znao za to :x :x :x Reci nam oko cakano :oops:
Ma kažem ti stipu nju. Djeca ne znaju slagati i prenose mračne tajne iz svoje familije. Jednostavno je premlada za diskusiju o državi. Ništa ona ne zna.
ines.c

Post by ines.c »

Evo mali isjecak odvratnih snova

Samo VI braco Srbi, iz komsijske nam Republike Srpske, na predstojecem vam referendumu, zaokruzite ZA (sto vam i SRS-Seselj plakatima plavim vec preporucuje) i za ostalo se ne brinite. Republika Srpska ima potpuno pravo da se otcepi, po volji svojih gradjana, od BiH, i niko joj to ustavno pravo ne moze sankcionisati! Prema ustavu, Republika Srpska ima pravo na referendum, i na taj referendum se izjasnite. Mi, ovde u Srbiji cemo takodje dobiti referendum, i zaokruziti ZA, za pripajanje Republike Srpske Srbiji, i da bude Srbija jos veca, sa svim Srbima zajedno

a vi ovdje pricate bajke i cudite se kao od kud to?Ja sam za cjelovitu BIH ali neki ocito nisu.
Locked