Budući hrvatski predsjednik

nellington

#701 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by nellington »

Control panel wrote: pa niko normalan nebi glasao za onog bandica. pod ovim normalan ne mislim da samo budale glasaju za takve likove, nego ne glasaju rezonski.
'91 smo tako govorili: niko normalan ne bi glasao za nacionalne stranke, sva naša raja glasala za Reformske Snage, Liberale... i bi šta bi. Normalnost nema očito veze s izborima u ovoj zemlji.
ultima_palabra

#702 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by ultima_palabra »

Control panel wrote:
vee-jay wrote:
donBeton wrote:Moram staviti repliku na zadnjih koliko stranica ove teme, i na masovnu uzrečicu u medijima zadnjih dana. Za Bandića nisu glasali Hercegovci, nego hrvatski državljani koji žive u BiH, i Bandić nema apsolutnu podršku Hercegovaca, nego Hrvata u BiH.
Itekako je očita zlonamjernost ovakvog izvještavanja i opisa situacije.
Pa da to sam i ja rekao, zato sam pitao da li neko ima detalje rezultate izbora u BiH. Negdje sam cuo da je 18.000 sarajevskih Hrvata glasalo za Bandica. Kako objasniti taj fenomen?!?!?!?!?!?!?!?!?
ma nema tu nikakvog fenomena. ja sam ubijedjen da se kod nas, od 1990 kada su poceli izbori, uvijek se nastele. pa me ne cudi da toliko sarajlija ''glasa'' za bandica.

pa niko normalan nebi glasao za onog bandica. pod ovim normalan ne mislim da samo budale glasaju za takve likove, nego ne glasaju rezonski.
Oni koji bi glasali za Josipovića su vjerovatno ubijeđeni da im pravo glasanja na hrvatskim izborima i ne pripada.
Bosnolog

#703 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Bosnolog »

Bravo Toto,i ja sam se citajuci statistiku nide veze ibretio novinarskoj gluposti i matematicke nepismenosti,....samo da dodam da ovaj novi zakon sto hrvatska usvaja nema kakve veze sa ishodom rezultata i mogucih dosadasnjih maniplacija dvoadresnih prebivalista i kave posljedice ce iati po BH Hrvate u buducnosti:,....
Novi zakon u Hrvatskoj
Hrvati iz BiH neće moći imati dva prebivališta

Novi Zakon o prebivalištu koji su razmatrali političari u Hrvatskoj donijet će bitne promjene. Hrvati iz BiH više neće moći imati dva prebivališta - jedno u BiH, a drugo u Hrvatskoj, pa tako ni dvaput glasati.

Foto: Reuters
Ovaj zakon bi se pred ministrima u susjednoj nam zemlji mogao naći već u četvrtak, a njegovim provođenjem ozbiljnije bi se sredili birački spiskovi, potvrdila je premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, ne želeći detaljnije govoriti o ovoj temi, piše Jutarnji list.

Moguće je da će građani i putem Interneta moći promijeniti prebivalište, što je uobičajena praksa u brojnim evropskim zemljama.

Izvor http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100113015

Onaj jedini glas za Josipovica u Ravnom od svih glasova dobro bilo da javno kazu ko je ili da se sam objelodani da znamo ,......mnogi bi voljeli znati da ipak ne vlada 100% jedinstveno jednoumlje u njemu,...... onako ako smije,.... :mrgreen:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#704 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Toto »

Liska wrote:Trebate znati da teritorij npr. konzulata u Mostaru obuhvaća čitavu Hercegovinu i dijelove Bosne. Isto tako, veleposlanstvo u Sarajevu ne obuhvata samo Sarajevo nego i čitavu srednju Bosnu. Podatke o tome imate na stranici DIP-a Hrvatske. Na tim stranicama nigdje nema statistike o glasovima po pojedinim općinama, tako da se sa velikom sumnjom mogu uzimati svi podaci koje netko objavljuje po općinama. Samo glasanje nije organizirano po općinama, tako da je nemoguće i prebrojiti glasove po općinama. Npr. u Mostaru su glasali mnogi glasači koji nisu uopće nastanjeni na teritoriji Mostara a isto vrijedi i za Sarajevo, Banju Luku i Tuzlu. Organizacija glasanja je potpuno drugačija u odnosu na izbore u BiH.

Ako se ne slazu pojedinacni rezultati onda se bar zbirni rezultati moraju slagati.
Ne moze se reci da je ukupno u BiH glasalo 98000 a kad saberes tri najveca biracka mjesta ispne da ima 120 000 hiljada i to sabires samo onih 99 % sto je glasovalo za Tita Bandica. Ne daj boze da neka plavokosa sekretarica provuce biracke spiskove kroz najobicbniji sort ili Pivot Table u Excelu. Bilo bi ih u Celovini koliko god hoces.
Ovako idiotski prezentirani rezultati samo stvaraju opravdanu sumnju u regularnost izbora. Nema veze koliko je jedno biracko mjesto i koliko opcina poklapa. Ima ljudi koji glasuju na tri mjesta. Travnik (opcina rodjenja), Mostar stolni grad i jestogdje placa porez i Makarska ljetna vila i rezidencija.
Koliko je ova vrsta kriminala uzle maha govori i to da cak i hrvatska vlada priprema zakon kojim ce sprijeciti ovaj hercegbosanski kriminal. HDZ zna sta je i sam radio i sad mu isti recept podvaljuju i za Bandica & Co.
Liska

#705 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Liska »

Toto, ti donosiš zaključke na odnosu novinarskog teksta a ja na osnovu službenih rezultata. Na službenim rezultatima nema rubrike koliko je tko dobio u kojoj općini, pa je veliko pitanje da je novinar tko zna kako došao do podataka i vrlo je vjerojatno da su nevjerodostojni (da ne kažem izmišljeni). Ali činjenica ostaje da je manje od 50 % birača izašlo na izbore. Što se tiče prebivališta, i to će biti tresla se brda, rodio se miš. I po današnjem zakonu je zabranjeno imati dva prebivališta. Vrlo lako mogu, bez novog zakona, pronaći sve one koji su glasali i u Hrvatskoj i u BiH. Ja sam siguran da je taj broj vrlo malen, jer nitko nije lud rizikovati neke privilegije da bi dao glas bilo kojem kandidatu.
rahmanjin

#706 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by rahmanjin »

Meni jedno nije jasno, vecina raje je ovdje za Josipovica ( i ja sam ), i svi govore kako je on dobar, evropski politicar a Bandic populista, lopov... E kad predjete na druge teme na forumu ti isti ljudi u BiH govore kako su nasi populisti dobri, kako drugi ne valjaju, jer su cetnici, ustase, balije. Konkretno mislim na ljude poput Hairsa, Dodika, Covica...
Hrvoje_Hrvatinic

#707 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

rahmanjin wrote:Meni jedno nije jasno, vecina raje je ovdje za Josipovica ( i ja sam ), i svi govore kako je on dobar, evropski politicar a Bandic populista, lopov... E kad predjete na druge teme na forumu ti isti ljudi u BiH govore kako su nasi populisti dobri, kako drugi ne valjaju, jer su cetnici, ustase, balije. Konkretno mislim na ljude poput Hairsa, Dodika, Covica...

Znaš kako je kume - svakome tuđe govno mnogo više smrdi nego njegovo vlastito.. s oproštenjem na izrazu.
Toto

#708 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Toto »

ja sam citirao i komentirao tekst iz vecernjaka i nisam govorio o zvanicnim rezultatima....ako niko od stranaka ili demokratske javnosti ne "pokopi" i ne demantira ovakve tendeciozne napise ja nisam kriv sto se uvjek mogu pozvat na njih i napraviti ovakvo serendanje i napraviti milion konsktrukcija. ZAmisli za pet godina kad Bandic opet izadje u trku za predjsednika ja se opet docepam ove arhive i trazim da se Bandic zbog ocitih laziranja izbora posalje u progonstvo u Donje Mamice.
Ko ce tada znat da su ovi podaci isfabrkovana glupost nekog potplacenoh novinara. Svak moze reci pise u Vecernjaku.
Liska

#709 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Liska »

Toto, čitam i ne vjerujem. Ne znam jesi li toliko glup ili samo tjeraš inat. Zato i postoje službeni rezultati i nema tog suda na svijetu koji će uvažiti rezultate zapisane u nekim novinama umjesto službenih podataka. Po toj logici, što god netko danas izjavi u novinama a nitko ne demantira, to postaje istina i to čak dovoljna i za sud. Baš bih volio vidjeti kako ćeš tužiti Bandića na osnovu teksta o u Večernjem listu. Tuži ga, molim te!
Geronimo81

#710 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

Liska wrote:Toto, čitam i ne vjerujem. Ne znam jesi li toliko glup ili samo tjeraš inat. Zato i postoje službeni rezultati i nema tog suda na svijetu koji će uvažiti rezultate zapisane u nekim novinama umjesto službenih podataka. Po toj logici, što god netko danas izjavi u novinama a nitko ne demantira, to postaje istina i to čak dovoljna i za sud. Baš bih volio vidjeti kako ćeš tužiti Bandića na osnovu teksta o u Večernjem listu. Tuži ga, molim te!
inat :)
Geronimo81

#711 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

rechts432 wrote:Na komentare sam i mislio. Nisu svi mučenici ali me ne čudi da je Nova TV upravo takve izabrala. Novinari bi trebali pluralnije pristupati i puno jednostavnijim i nevažnijim temama.
Pa to je sada aktualno hercegovci odlucuju vlast hrvatimau hr za sve njene dugove koje su stvarali godinama su krivi hercegovci ta nije fora pokazati i one dobre komentare iz hercegovine fora je pokazati te lose pa da se nastavi taj trend krivaca za sve lose.Ako sam dobro povijest ucio Hitler je na vlast dosao zahvaljujuci tome da su Jevreji najveci krivci za sve sto je lose u njemackoj.U Yu zagrebčanima su bili krivi srbi za sve sto je njima lose a danas nema srba pa su hercegovci za to krivi :) ali stas to je svagdje tako negdje javno negdje nije evo recimo mostarci isto krive sve škutore i bosance da su krivi sto nemaju posla ,Sarajlije krive sandžaklije Beograđani su krivili crnogorce itd .Nek ukinu pravo glasanja da mogu da vidim koga ce zagorci sledeceg da optuze da im je kriv ja mislim dace to biti dalmatinci .
hercegovac_pravi

#712 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by hercegovac_pravi »

Geronimo81 wrote:
rechts432 wrote:Na komentare sam i mislio. Nisu svi mučenici ali me ne čudi da je Nova TV upravo takve izabrala. Novinari bi trebali pluralnije pristupati i puno jednostavnijim i nevažnijim temama.
Pa to je sada aktualno hercegovci odlucuju vlast hrvatimau hr za sve njene dugove koje su stvarali godinama su krivi hercegovci ta nije fora pokazati i one dobre komentare iz hercegovine fora je pokazati te lose pa da se nastavi taj trend krivaca za sve lose.Ako sam dobro povijest ucio Hitler je na vlast dosao zahvaljujuci tome da su Jevreji najveci krivci za sve sto je lose u njemackoj.U Yu zagrebčanima su bili krivi srbi za sve sto je njima lose a danas nema srba pa su hercegovci za to krivi :) ali stas to je svagdje tako negdje javno negdje nije evo recimo mostarci isto krive sve škutore i bosance da su krivi sto nemaju posla ,Sarajlije krive sandžaklije Beograđani su krivili crnogorce itd .Nek ukinu pravo glasanja da mogu da vidim koga ce zagorci sledeceg da optuze da im je kriv ja mislim dace to biti dalmatinci .
geronimo@
hajde da ostavimo ove neproduktivne priče sa strane a da pričamo o nečemu konkretnom
Kakav je tvoj stav povodom novog zakon o "dvojnom prebivalištu"? Po meni, Kosorka se polako sprema za nove izbore i želi izbjeći sve komplikacije koje su nastale na ovim izborima(dosta ljudi iz njenog potencijalnog biračkog tijela nije bilo u stanju glasati zbog važećih zakona). Kako će se to odraziti na BH Hrvate? Zar Kosorka sa ovim ne "tjera" još veći broj Hrvata da zvanično napuste BiH? Nisam siguran šta ova gospođa misli ali zbog šačice potencijalnih glasova za HDZ, odvodi Hrvate iz BiH u još većem broju...Plitko ...veoma plitko. Ponovo se BH Hrvati koriste za "podkusurivanje" sitnih stranačkih interesa HDZ-a a u tom podkusurivanju ponovo će najveći gubitnici biti BH Hrvati.
Geronimo81

#713 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

hercegovac_pravi wrote:
Geronimo81 wrote:
geronimo@
hajde da ostavimo ove neproduktivne priče sa strane a da pričamo o nečemu konkretnom
Kakav je tvoj stav povodom novog zakon o "dvojnom prebivalištu"? Po meni, Kosorka se polako sprema za nove izbore i želi izbjeći sve komplikacije koje su nastale na ovim izborima(dosta ljudi iz njenog potencijalnog biračkog tijela nije bilo u stanju glasati zbog važećih zakona). Kako će se to odraziti na BH Hrvate? Zar Kosorka sa ovim ne "tjera" još veći broj Hrvata da zvanično napuste BiH? Nisam siguran šta ova gospođa misli ali zbog šačice potencijalnih glasova za HDZ, odvodi Hrvate iz BiH u još većem broju...Plitko ...veoma plitko. Ponovo se BH Hrvati koriste za "podkusurivanje" sitnih stranačkih interesa HDZ-a a u tom podkusurivanju ponovo će najveći gubitnici biti BH Hrvati.
Sta mislim pa to sto si i napisao.
rechts432

#714 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by rechts432 »

@Hercegovac_pravi Ne zamjeram, naravno. Jedina mi je želja da se ljude (bio to Raspudić, Gatalo, Hadžiomerović) ne trpa u ladice prije nego što se temeljito upozna s njihovim stavovima jer time naše društvo puno gubi. Bila bi šteta kad bi netko samo odmahuo rukom i a priori kazao "još jedan bi-turbo kamenjarski hrtvatokatolik" jer on zbilja nije takav. Štoviše, ako je tvoj nadimak na ovome forumu izraz lokal-patriotizma (a ne ironija ili nešto treće) već imaš nešto u čemu s slažeš s njim.

Rekao bih ti i što mislim o Nikoli kad bih znao na kojeg Nikolu misliš.
Toto

#715 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Toto »

Liska wrote:Toto, čitam i ne vjerujem. Ne znam jesi li toliko glup ili samo tjeraš inat. Zato i postoje službeni rezultati i nema tog suda na svijetu koji će uvažiti rezultate zapisane u nekim novinama umjesto službenih podataka. Po toj logici, što god netko danas izjavi u novinama a nitko ne demantira, to postaje istina i to čak dovoljna i za sud. Baš bih volio vidjeti kako ćeš tužiti Bandića na osnovu teksta o u Večernjem listu. Tuži ga, molim te!
I jedno i drugo. Po hercegovackoj liniji sam glup a po bosanskoj inat. 95 % pucanstva cita tisak a zvanicne podatke samo par univerzitetskih profesora.
Ti umjesto da oderes onog novinara sto javno pise i objavljuje onakve nebuloze i degradira cijeli izborni poces "lijepe vase" ti se poduhvatio mene sto se cerekam na onog vecernjakovog hablecinu, koji je ocito rasni hercegovac cim uoci laze da je za Bandica vise glasalo u Mostaru nego Sarajevu.
Ne treba niko tuzakati po sudu vecernjakovog hercegovca. Ta nije Covic. Nek mu neko iz novinrskog esnafa u javnim medijima razdere macku za rad objektivne informacija.

Koje je razmjere uzela hercegovacka trofaznost i lopovluik govori i ovo: da im maticna dzava mora donijeti zakon kontra hercegovaca ne bi li se odbranila od njihovog izbornog kriminala i lopovluka. Isto to rade i u BiH. Pa nije antihercegovacki zakon radi par postotaka budalasa koji dopodne glasaju u Hrvatskoj a popodne u Hercegovini. Hrvatska vlada zna stvarsno stanje a to je toliko da se zakonom mora braniti od Hercegovaca.
Geronimo81

#716 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

Toto wrote:
I jedno i drugo. Po hercegovackoj liniji sam glup a po bosanskoj inat. 95 % pucanstva cita tisak a zvanicne podatke samo par univerzitetskih profesora.
Ti umjesto da oderes onog novinara sto javno pise i objavljuje onakve nebuloze i degradira cijeli izborni poces "lijepe vase" ti se poduhvatio mene sto se cerekam na onog vecernjakovog hablecinu, koji je ocito rasni hercegovac cim uoci laze da je za Bandica vise glasalo u Mostaru nego Sarajevu.
Ne treba niko tuzakati po sudu vecernjakovog hercegovca. Ta nije Covic. Nek mu neko iz novinrskog esnafa u javnim medijima razdere macku za rad objektivne informacija.

Koje je razmjere uzela hercegovacka trofaznost i lopovluik govori i ovo: da im maticna dzava mora donijeti zakon kontra hercegovaca ne bi li se odbranila od njihovog izbornog kriminala i lopovluka. Isto to rade i u BiH. Pa nije antihercegovacki zakon radi par postotaka budalasa koji dopodne glasaju u Hrvatskoj a popodne u Hercegovini. Hrvatska vlada zna stvarsno stanje a to je toliko da se zakonom mora braniti od Hercegovaca.
Prvo toto kako je toliko trn u oku glup covjek kao sto rece da su hercegovci glupi a evo ispade da samo sa marsom ne upravljaju.
Kako od tako glupi ljudi nastade toliko glupi knjizevnika koje uce i u BiH i u Srbiji i u Hrvatskoj.
Zakon je dobar za hr dobice jos građana i time da malo namire svoj natalitet posto im je u kurcu ali zato gube hrvati u bih pace ih sa ovim jos manje biti i na kraju ce da bude drzava bih sa dva entiteta jedan bosnjacki jedan srpski a hrvati ce da nestanu.
Nebi me cudilo da udovolje zahtjevu silajdžića od prije par godina da se ukinu dvojna drzavljanstva.

http://www.youtube.com/watch?v=cGKHZKHhQsE
Toto

#718 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Toto »

@geronimo
okani se ti mene i moje samokriticnosti. :D :lol: :lol:
Sto ne razders macku onom glupom vecernjakovom novinaru i ne priznas da ima i nas hercegovaca glupih i svakakvih. Daj link zvanicnih rezultata. Demantujes i idemo dalje.
Sta se odmah razpekmezis cim te neko krivim okom pogleda??
De nam odgovori na ovo prethodno pitanje sto ti @hero_pravi postavi. Sto je hrvatska Vlada prisiljena donositi ovaj antihercegovacki zakon? Koja je to nevolja njih natjarala.
Ta ne dolazi americka i australijska dijaspora u 'rvacku dvaput da glasa. Bolje je da fino priznamo sta je i kako je nego da nas meze ovi sto su alergicni na nas.
Na tamo nekoj temi ste oblajavali Lijanovice kako su pokupovali glasove, kako su dovodile umrle bake i dede iz Hrvatske da glasaju za njih. Sad kad su zagorci culi sta hercegovci rade spremili ovaj zakon i sad frka i kuknjava. Sad ce prica o ugrozanosti i opstojnosti za podrucju zagrcebackih opcina.
I sam znas da su lijanovi bili ADZ-ovci i da su tamo ispekli zanat podvaljujuci na izboriam. Tad je to bilo OK jer je postojao samo ADZ, pa je bilo za ordena podvaljivat ostalim konstutivnima.
Sad doslo po onaj gangi: " pobili se popovi i fratri kako nece Srbi i Hrvati", pukla bruka pa se poskocilo sanirat kolateralne stete.

Definitivno je jasno da su se hercegovci ogadili zagorcima i dalmatincima i sad su zagorci ukljucili herceg eliminator.
Bosnolog

#719 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Bosnolog »

Toto wrote:@geronimo
Sto ne razders macku onom glupom vecernjakovom novinaru i ne priznas da ima i nas hercegovaca glupih i svakakvih. Daj link zvanicnih rezultata. Demantujes i idemo dalje.
De nam odgovori na ovo prethodno pitanje sto ti @hero_pravi postavi. Sto je hrvatska Vlada prisiljena donositi ovaj antihercegovacki zakon? Koja je to nevolja njih natjarala.
Ta ne dolazi americka i australijska dijaspora u 'rvacku dvaput da glasa. Bolje je da fino priznamo sta je i kako je nego da nas meze ovi sto su alergicni na nas.
Na tamo nekoj temi ste oblajavali Lijanovice kako su pokupovali glasove, kako su dovodile umrle bake i dede iz Hrvatske da glasaju za njih. Sad kad su zagorci culi sta hercegovci rade spremili ovaj zakon i sad frka i kuknjava. Sad ce prica o ugrozanosti i opstojnosti za podrucju zagrcebackih opcina.
I sam znas da su lijanovi bili ADZ-ovci i da su tamo ispekli zanat podvaljujuci na izboriam. Tad je to bilo OK jer je postojao samo ADZ, pa je bilo za ordena podvaljivat ostalim konstutivnima.
Sad doslo po onaj gangi: " pobili se popovi i fratri kako nece Srbi i Hrvati", pukla bruka pa se poskocilo sanirat kolateralne stete.

Definitivno je jasno da su se hercegovci ogadili zagorcima i dalmatincima i sad su zagorci ukljucili herceg eliminator.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Totu unaprijed kandidujem za forumasa 2010, :thumbup: ..... :mrgreen: ,.. za sada hercegovine a mogao bi se naci ubrzo za kandidata vascijele Bosne i ponosite Hercegovine a pride dajem jos i Jokera,.......... :sax: :lol: :lol: :lol:

Ova ADZ Kosorka djevojka je odlucila da zabrani mrtvima da glasaju a i onima uz tamo/amo, granicu :mrgreen: .....

Pospremanje biračkih spiskova u Hrvatskoj
Kosor ukida dvostruko glasanje na izborima

Ivor:e-Novine
Image

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor najavila je da će uskoro mijenjati Zakon o prebivalištu koji bi trebao spriječiti dvostruko glasanje na izborima

Predsjednica Vlade Hrvatske, nakon što je najavila i izmjeneza podnošenje kandidature za predsjednika, ovaj put odlučila je da sređuje stvari za koje svi u toj zemlji znaju da ne valjaju, da sredi biračke spiskove, ukidajući dva prebivališta Hrvatima iz BiH. Ovaj potez bi bio hvale vrijedan da nije rezultat sujete zbog katastrofalnog poraza HDZ-ovog kandidata na izborima za predsjednika Hrvatske. Ovako je to samo hir jedne autokratske stranke.

„Hrvati iz BiH neće moći imati dva prebivališta, jedno u BiH, a drugo u Hrvatskoj te tako dvaput glasati na hrvatskim izborima“, rekla je premijerka Kosor nakon razgovora s koalicijskom partnerima. Napomenula je kako će, nakon što se promjene usvoje, svi građani moći imati samo jedno prebivalište.

To bi trebao biti samo početak sređivanja biračkih popisa oko kojih se svi slažu da su katastrofalni. Taj posao bi se trebao do kraja obaviti do sljedećih parlamentarnih izbora. Podsjetimo, na ovim izborima se pojavio broj od 900.000 birača više nego na izborima kada je biran Franjo Tuđman, Hrvatska već dvije decenije ima problem sa mrtvima na biračkim spiskovima, ali vladajuću HDZ to nije zabrinjavalo dok je mogla da ih koristi za svoje pobjede. Svi problemi oko biračkih spiskova pominjani su već odavno, uključujući i poslednje izbore, međutim, do najtežeg poraza u istoriji HDZ-a vlast nije reagovala.

Premijerka Jadranka Kosor najavila je najprije, nakon prvog kruga izbora, da će se limit za kandidaturu povećati na 50.000 potpisa, a onda je najavila i navodno sređivanje biračkih spiskova.
Geronimo81

#720 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

Toto liska ti je rekao ranije u vezi toga i evo ti link sa sluzbenim rezultatima a novinar tih 5 % josipovicevi glasova moze da svrstava gdje god zeli

http://www.izbori.hr/2009Predsjednik/re ... _9901.html

Rekao ti je hercegovac prvi a i ja isto mislim .
Nek meze koliko zele kad izmeze bas me zivo interesuje koga ce zagorci onda da meze kako reko na redu su dalmatinci :)
Nikad ja nista drugo vec ovo od onih u cijoj krvi pliva 2/3 alkohola i koji odgajaju jedno dijete da nebi doslo do tuzbi i ubojstava.
Malo jadranka kupi bodove za novi HDZ a izbor hercegovaca između Bandića i Hebranga je malo naljutilo.
rechts432

#721 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by rechts432 »

@Toto Nema to veze s gađenjem nego s političkim interesima koji su, blago nama, iznad zakona, etike i razuma. Neka je Jadranka povukla taj potez. Znam puno ljudi s jednim (BIH) prebivalištem koji redovito izlaze na izbore za Sabor i predsjednika RH i glasaju "samo" jednom pa ih nije vrag odnio. Neće ni ove koji će uskoro izgubiti svoje "pravo"(uživanjem kojeg su blatili one BiH/RH građane koji nisu zlorabili rupe u hrvatskim zakonima).

@Bosnolog Nije smiješno nego je žalosno kako skupinu naivčina vuku za nos, iskorištavaju za protuzakonito djelovanje pa onda napucaju. Kao što i Josipović reče, nije za izborne malverzacije krivo Sarajevo ni Mostar nego Zagreb, tj. oni koji MISLE da od toga imaju koristi.
rechts432

#722 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by rechts432 »

Der HerrHDZ gibt
der HerrHDZ nimmt
doch gibt er nur dem
den er auch liebt
bestrafe BH Kroaten :mrgreen: :mrgreen:
ultima_palabra

#723 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by ultima_palabra »

Nisam znao da je to dosad moglo :? Pa komšije ne može se tako u Evropu :-D
hercegovac_pravi

#724 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by hercegovac_pravi »

Geronimo81 wrote:

Toto liska ti je rekao ranije u vezi toga i evo ti link sa sluzbenim rezultatima a novinar tih 5 % josipovicevi glasova moze da svrstava gdje god zeli

http://www.izbori.hr/2009Predsjednik/re ... _9901.html

Rekao ti je hercegovac prvi a i ja isto mislim .
Nek meze koliko zele kad izmeze bas me zivo interesuje koga ce zagorci onda da meze kako reko na redu su dalmatinci :)
Nikad ja nista drugo vec ovo od onih u cijoj krvi pliva 2/3 alkohola i koji odgajaju jedno dijete da nebi doslo do tuzbi i ubojstava.
Malo jadranka kupi bodove za novi HDZ a izbor hercegovaca između Bandića i Hebranga je malo naljutilo.
U onaj moj prijašnji post, slobodno možeš dodati i stavku da je ovaj zakon o dvojnom prebivalištu (doduše još ne usvojen ali je poruka dovoljno glasna i bez usvajanja), svojevrsno upozorenje Čoviću i HDZ-u u BiH da se okane sulude politike..u protivnom slijede još oštriji potezi. Neznam da li na ovoj temi ili na nekoj drugoj, rekao sam da će Čović "platiti" političku cijenu svoje sulude politike i želje da se "osamostali" od Zagreba....ne ide to tako jednostavno. Dakle, Kosorka jednim udarcem ubija dvije muhe...Čitava ova anti-Hercegovačka kampanja koja se provodi u HR medijima je prevelika i komplikovana da bi bila slučajna.
U biti..ovo Čović treba protumačiti kao direktnu poruku da za svoju "populističku" politiku neće imati potpore Zagreba....to vam je to odprilike...ako "iščeprkam" još štogod...postavit će na ovu temu.
Last edited by hercegovac_pravi on 14/01/2010 23:23, edited 1 time in total.
Socijalista

#725 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Socijalista »

Post Reply