Budući hrvatski predsjednik

osa

#651 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by osa »

and wrote:@osa,ne stigoh odgovoriti,pohvale majci za priču o njemačkom pasošu :thumbup:
pobijedi tvoj favorit,mada i ovaj bandić je često dolazio u sarajevo i ne bi rekao da je nešto pokvaren,al stvarno nije za predsjednika.predsjednik vam je izgledom ko čeh :razz: ,ali hrvatska sve više smanjuje uticaj desnice i grabi ka evropi.
a kako to česi izgledaju, ne znam, čehinje mi iste ko i ove naše. u hrvatskoj ne postoji ljevica i desnica to su političarske floskule. desnica bi po vokaciji trebala biti stranka krupnog kapitala, koja smanjuje prava radnika i socijalna davanja, u hrvatskoj je to radio sdp, a hdz totalno kontra, on je kupovao birače socijalom i davanjem povlastica. a što se tiče zastupanja nacionalnih interesa, mislim da tu nema razlike, dapače, sdp je po meni tu čak odgovornija stranka od hdz-a.
and

#652 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by and »

osa wrote:
and wrote:@osa,ne stigoh odgovoriti,pohvale majci za priču o njemačkom pasošu :thumbup:
pobijedi tvoj favorit,mada i ovaj bandić je često dolazio u sarajevo i ne bi rekao da je nešto pokvaren,al stvarno nije za predsjednika.predsjednik vam je izgledom ko čeh :razz: ,ali hrvatska sve više smanjuje uticaj desnice i grabi ka evropi.
a kako to česi izgledaju, ne znam, čehinje mi iste ko i ove naše. u hrvatskoj ne postoji ljevica i desnica to su političarske floskule. desnica bi po vokaciji trebala biti stranka krupnog kapitala, koja smanjuje prava radnika i socijalna davanja, u hrvatskoj je to radio sdp, a hdz totalno kontra, on je kupovao birače socijalom i davanjem povlastica. a što se tiče zastupanja nacionalnih interesa, mislim da tu nema razlike, dapače, sdp je po meni tu čak odgovornija stranka od hdz-a.
ma bitno je da si ti kao građanin hrvatske zadovoljan i da su ljudi savladali geografiju.
jedna

#653 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by jedna »

nellington wrote:Što da ne, Kemica je stalno u Zagrebu, a već je sa Alenom Islamovićem pjevao za naš SDP :)
ako me sjećanje ne vara, bio je i vijećnik :?
Dee dee zagreb

#654 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Dee dee zagreb »

Mene podsjeća na Šveđanina, poput nekog Skandinavca je. Sav uglađen, kulturan, a i fizičkim izgledom je poput Skandinavaca.
and

#655 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by and »

Dee dee zagreb wrote:
Mene podsjeća na Šveđanina, poput nekog Skandinavca je. Sav uglađen, kulturan, a i fizičkim izgledom je poput Skandinavaca.
:thumbup: slažem se ,može i skandinavac
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#656 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Toto »

jedna wrote:
nellington wrote:Što da ne, Kemica je stalno u Zagrebu, a već je sa Alenom Islamovićem pjevao za naš SDP :)
ako me sjećanje ne vara, bio je i vijećnik :?
zagrebacki ili sarajevski
zavrzlama

#657 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by zavrzlama »

veoma je lako znati ko ce biti Hrvatski predsjednik...onaj protiv koga su BIH hrvati :D
Control panel

#658 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Control panel »

cudno je to da je vladajuca petorka kod nas neko otvoreno a neko stidljivo podrzao Bandica a niko osim SDP BiH nije podrzao Josipovica.

ovi nasi diletanti ne mogu se ni oko cega dogovoriti a vrlo lako se dogovore da su protiv SDP-a pa makar i hrvatskog. treba im reci da lagumdzija nije i tamo predsjednik.
Maraschino

#659 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Maraschino »

zavrzlama wrote:veoma je lako znati ko ce biti Hrvatski predsjednik...onaj protiv koga su BIH hrvati :D
:lol: :lol:

a i nije fino drugome birati predsjednika... :wink:
hercegovac_pravi

#660 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by hercegovac_pravi »

osa wrote:
nije dalek put do podcrtanog, čim se riješi nacionalno pitanje, koje je usko vezano uz unutrašnji teritorijalni ustroj, ovo je moguće.
Ti si unverzalac svega mi.... dokle misliš promovisati politiku Ive Mire Jovića a pozivati se na političke vrijednosti SDP-a :? ?? To ti je isto kao da zeliš putovati u Beč i umjesto odlaska na Pleso i kupovine avionske karte odeš u Split na rivu i tržiš trajektnu kartu za Bečku destinaciju. Jednostavno Ivo Miro Jović i politika SDP ne mogu zajedno....hebiga moraš se odlučiti :-) ili rizikuješ da ostaneš zbunjen (u najmanju ruku). Ili možda želiš da nas ubijediš kako Hrvatski SDP promovoše "etničku segregaciju" ? Apsurdno i ne održivo političko stajalište.
black

#661 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by black »

Josipović :thumbup:
zemo_online

#662 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by zemo_online »

Ovaj izbor ne znaci skoro nista i nista se nece promjeniti.
Kad nije za vrijeme Mesica nece ni sada.
zemo_online

#663 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by zemo_online »

osa wrote:

meni nije jasno da neko moze uopce da poredi hdz sa sdp-om ili nekom drugom strankom u hrvatskoj.
pljackali vas do 2000. i sad je sdp odgovoran????? cirkus.
osa

#664 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by osa »

test01 wrote:
osa wrote:

meni nije jasno da neko moze uopce da poredi hdz sa sdp-om ili nekom drugom strankom u hrvatskoj.
pljackali vas do 2000. i sad je sdp odgovoran????? cirkus.

svašta se stvarno može pročitati na forumu, pa socijalna prava i prava iz radnog zakonodavstva je trebalo smanjiti, dakle sdp je činio dobro a hdz loše.
Better Man

#665 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Better Man »

Gledam sinoć dnevnik Nove Tv i prilog o Hrvatima Hercegovine i za koga su glasali i šta misle o novom predsjedniku Hrvatske. Ne mogu da se načudim koliko je mržnje u tim ljudima prema Josipoviću. Govore kako je sramota da je predsjednik katoličke Hrvatske agnostik Josipović i kako je veliko zlo snašlo hrvatsku i Hrvate. Samo što Josipovića nisu proglasili sotonom. Šta ima bilo kakve veze to što je Josipović agnostik? I ja sam više agnostik nego vjernik, tj bliži mi je ateizam. Ljude treba da gledamo samo po tome kakvi su kao ljudi, kako rade svoj posao, da li je vjernik ili nevjernik i kako se zove boli me briga, jer to je nebitno i to mi je zadnja stvar u životu. Još mi je u sjećanju pobjeda (mislim) krajem 1999. godine koalicije SDP - HSLS u Hrvatskoj i mržnje Hercegovačkih Hrvata prema Hrvatima iz Hrvatske zato što nisu glasali za HDZ i maltretiranja na granici raznoraznih uvreda i pogrdnih transparenata.
Vodenjak

#666 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Vodenjak »

Better Man wrote:Gledam sinoć dnevnik Nove Tv i prilog o Hrvatima Hercegovine i za koga su glasali i šta misle o novom predsjedniku Hrvatske. Ne mogu da se načudim koliko je mržnje u tim ljudima prema Josipoviću. Govore kako je sramota da je predsjednik katoličke Hrvatske agnostik Josipović i kako je veliko zlo snašlo hrvatsku i Hrvate. Samo što Josipovića nisu proglasili sotonom. Šta ima bilo kakve veze to što je Josipović agnostik? I ja sam više agnostik nego vjernik, tj bliži mi je ateizam. Ljude treba da gledamo samo po tome kakvi su kao ljudi, kako rade svoj posao, da li je vjernik ili nevjernik i kako se zove boli me briga, jer to je nebitno i to mi je zadnja stvar u životu. Još mi je u sjećanju pobjeda (mislim) krajem 1999. godine koalicije SDP - HSLS u Hrvatskoj i mržnje Hercegovačkih Hrvata prema Hrvatima iz Hrvatske zato što nisu glasali za HDZ i maltretiranja na granici raznoraznih uvreda i pogrdnih transparenata.
U Bosni je narod prevaren izjednacavanjem vjere i nacije i zato se nije cuditi sto se ovako razmislja...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#667 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Truba »

u bosni je vrijeme stalo ba na 1990
da ne kažem na 1945.

nemojte optuživati ljude bez razloga nisu oni krivi... nije niko kriv što ima pravo izbora između dva kandidata i što izabere svog zemljaka

jednostavno kod nas ljudi nisu promijenili način razmišljanja zadnjih 20 godina

izbori u hrvatskoj pokazuju koliko je ta zemlja napredovala u demokratskom smislu a u kojoj smo mi gabuli :cry: :cry: :cry:
Bosnolog

#668 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Bosnolog »

Better Man wrote:Gledam sinoć dnevnik Nove Tv i prilog o Hrvatima Hercegovine i za koga su glasali i šta misle o novom predsjedniku Hrvatske. Ne mogu da se načudim koliko je mržnje u tim ljudima prema Josipoviću. Govore kako je sramota da je predsjednik katoličke Hrvatske agnostik Josipović i kako je veliko zlo snašlo hrvatsku i Hrvate. Samo što Josipovića nisu proglasili sotonom. Šta ima bilo kakve veze to što je Josipović agnostik? I ja sam više agnostik nego vjernik, tj bliži mi je ateizam. Ljude treba da gledamo samo po tome kakvi su kao ljudi, kako rade svoj posao, da li je vjernik ili nevjernik i kako se zove boli me briga, jer to je nebitno i to mi je zadnja stvar u životu. Još mi je u sjećanju pobjeda (mislim) krajem 1999. godine koalicije SDP - HSLS u Hrvatskoj i mržnje Hercegovačkih Hrvata prema Hrvatima iz Hrvatske zato što nisu glasali za HDZ i maltretiranja na granici raznoraznih uvreda i pogrdnih transparenata.
To samo govori o stanju ljudskog sludenog uma i plemensko primitivne polupismene rulje koja je hebana u mozak,ne mogu da podnesu poraz jer su listom glasali 95% za coj'ka svoje gore lista baustelca Bandica,sada mrze Hrvatsku sto nisu izabrali predsjednika po zelji drzavljna Hrvatske koji zive u susjednoj drzavi kojoj ne placaju porez a u kjoj se bira predsjednik ,kako mogase naci falenku stotinu puta kompletnijem kandidatu i licnosti Josipovicu ,nasli su mu slabu tacku njegovu vjersko nevjernicku sektasku falenku i namah najavili propast Hrvatske i hrvatskog naroda,katolicka crkva ce jedva docekati prvu gresku da ga okrpi barazom uvreda kao slabog ili nikakvog predsjednika/ citaj vjernika /i sotonu.....mada im je bila sasvim prihvatljiva Bandiceva rezirana i lazna predsjednicko vjerska predstava mucenika koji je od sebe napravio veceg Isusa mucenika od samog Isusa,samo da bi se dodvorio vjerskoj glasackoj bazi i dobio glasove istih,....Ne vide nesretnici da je taj Josipovic svijetlosnim godiinama evoluirao isperd Bandica,iste te glave grakcu i na predsj.Komsica jer nije po ukusu zapadnokamenjarskog smeka,.....Hebiga kod nas se odavno prestalo biti mjerilo kakav je neko kao licnost da li je obrazovan,sposobam i kakav uspjeh ima iza sebe kao i kakav program i viziju nudi njmu i njegovoj buducnosti kao i buducnosti nejgove porodica,drzave i okruzenja/integracije i medunarodni ugled drzave/,..... vec u kakvom se drustvu/mafiji/ krece i koliko je firmi u meduvremenu uspio upropastiti,stranaka promjeniti prije nego ga krunisu za najvece propast poziciju u drzavi.

Sami sebe mozemo pitati kada ce nase drustvo evulirati i dostici tu demokratsku ljestvicu da gradani biraju svoje gradonacanike opstinama svojom rukom kao i premijera vlade i jednog predsjednika drzave,kao svi normalni i demokratski ljudi svijeta,ako vec imamo izbore da ljudi odluce kome ce dati svoj glas.Ne znam koliko smo daleko odmakli kada je demokratija u pitanaju od pecinsko plemenskog razmisljanja,dok ovce sve ove godie cekaju da im pop u crkvi i hoda na dzumi kazu za koga da zaokruze i koju stranku da izaberu jer nemaju mozga da prepoznaju ko im nudi bolji program i buducnost njemu njegovoj djeci i drzavi onda su nam izbori nepotrebno bacanje novca,tuzno je to,.... jos malo nece koristiti ni olovku vec otisak prsta pa neka ga imaju u izbornoj arhivi /bazi podataka/ i nega umjesto izbora u buduce koriste istu kopiju otiska kakvu im ulema ili svestenstvo crkve odredi,.i medusobno rastale glasove shodne tome i zauvijek zadrzimo tropatrijski/trovjerski/stranacki vjerski sitem,....svakako kao drusvo nismo jos sazreli da bi primjenjivali demokratske civilizirane standarde.Ili je mozda najbolje da budemo stopostotni protektorat i da nam stranci urede drzavu i vladaju njom ,jer smo nestankom srednjovjekovne Bosne uvijek imali negog tutora nad nama,..... barem bi imali nekakvu buducnost,sa ovakvom nacional-fasisoidnom vlascu samo tonemo a medunarodni tutor odnosno VP nece nikada moci napustiti BiH jer ce se peko noci plemena medusobno iskrviti braneci jedni drugima mjesanje u svoje torove odnosno nesporazume izmedu i unutar etnotorovskih stada,......BiH nasa,... lijepa li si,mracna li si,. tmurna li si tuzna li si, nesretna li si,.....bez pameti li si ,......kada su tvoji gradani sluge sujedima i mrze sebe sto su u tebi,iz tebe idu a tamo su do groba stranci,.oprostim im zemljo i mati Bosno i Hecegovinooooooooooo,kad te macehom zovu........
Geronimo81

#669 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

Bosnolog@
I ti si postao kamenjar kako kazes kad si popljuvao Komsica neki dan ni tebi vise nije dobar a i izdajica ti je , pa sta onda zamjeras hrvatima sto toliko vole komsica kad ga nisu ni birali da ih prestavlja.
Liska

#670 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Liska »

Zaključak i ne može biti drugačiji kad ga praviš na osnovu jednog TV priloga. Nikome nije palo na pamet da je možda bilo i drugačijih izjava, ali nisu puštene jer se ne uklapaju u stereotip. Npr. ja sam dao potpuno drugačiju izjavu za NOVU TV od ovih koje su puštene i nisam bio jedini, ali nijedna od tih izjava nije puštena u prilogu. Je li kome palo na pamet da je na ovim izborima glasalo jedva 20 % glasača iz BiH, što znači da 80% ljudi nije glasalo. Prema tome, na osnovu 20 % glasača izvući zaključak o cjelokupnom biračkom tijelu je i više nego pogrešno. Meni je svejedno, Josipović će sigurno biti bolji od Mesića za Hrvate u BiH, a ovi što ga danas hvale na sva usta, uskoro će biti prvi u napadu na njega.
amrica

#671 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by amrica »

Ono je bilo grozno gledati :cry: Da čovjek ne povjeruje, koliko mržnje, i ljutnje... samo ne znam na koga? Šta oni umišljaju, da 120.000 Hercegovaca treba uredjivati Hrvatsku? I taj stav mučenika, haloooo :shock:

Sad ne mogu da nadjem, čitala sam negdje izjavu nekog analitičara, upravo vezanu za religioznost predsjednika, i piše čovjek, otprilke: Katolička crkva je najbolje surađivala i imala najviše koristi i beneficija tokom Račanovog mandata, mnogo više nego u doba vlasti Tuđmana i Sanadera....
Tako da ne vjerujem da će se crkva nešto miješati, izbori su završeni, narednih 5 godina je Ivo šef, prilagodit će se jedni drugima, to će fercerati besprijekorno. U granicama koje je postavio Mesić :mrgreen:
amrica

#672 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by amrica »

I još malo estradizacije i tračOva 8)

U Ivinom stožeru, čekajući rezltate, su bili: Kemica, Hus, Tarik F.....

Kod banderasa: Alka :shock: , Boris N. :? , Mia B......
keep it real

#673 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by keep it real »

komi wrote:
izbori u hrvatskoj pokazuju koliko je ta zemlja napredovala u demokratskom smislu a u kojoj smo mi gabuli :cry: :cry: :cry:

napredovali su strasno , komunistu nacionalistu demokratu mesica zamjenio je kandidat koji je u pred izbornoj kampanji pokazo na kojem je nivou . ta prepucavanja izmedju bandica i josipovica dokazuju da nijedan nije za funkciju predsjednika . obadvojica su uzasni , ko da ih je dodik ucio zanatu . nisu oni mesicu ni do koljena sto se tice politike .
Bosnolog

#674 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Bosnolog »

Geronimo81 wrote:Bosnolog@
I ti si postao kamenjar kako kazes kad si popljuvao Komsica neki dan ni tebi vise nije dobar a i izdajica ti je , pa sta onda zamjeras hrvatima sto toliko vole komsica kad ga nisu ni birali da ih prestavlja.
Daleko sam od kamenjara ,ja sam ti drugi dio Bosne ponosne,ali nema veze ,...sve je to tu negdje nemoj se ljutiti sto ja to kazem tako sve je to moj narod i moja drzava,a za Komsica i njegovu izjavu kao i moj post ,Komsic me je zaista mnogo iznenadio,mada sumnjm da je to samo navlakusa za Milokrada,i ovog njegovog BLEBERENDUMA,......... ali covjek nema nista sa potpisom i legalizaciji iste te tgenocidne tvorevine u Deytonu ,....sto je sasvim neka druga prica i nema veze sa spornim Januarskim datumom i proslavom ,....koji slave dabicevi nasljednici ,mada pretpostavljam da je to bila njegova ishitrena nepromisljena izjava ali eto nema veze opet mi je najdrazi od svih hebi ga ,covjek je mnogo moralniji posteniji, iskreniji i bolji od svih drugih skupa.Ona izjava mu je bila nepotrebna ali sam mu halalio jer je mlad , nedovoljno iskusan i oprezan sto mu se desilo i ranije ,.... zasigurno su mu mnogi oprostili jer njegova izjava ne mijenaj sustinu niti ono sto sam osjecao prema njemu kao covjeku a i prama genocidnom brlogu,.....Komsic je po meni i mnogima gigan covjek i moralna licnost, u poredenju sa drugim fukarama i politickim funjarama,. :mrgreen: :thumbup: :bih: .........
amrica

#675 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by amrica »

i amlo komentara sa dnevnik.hr na većspomenuti prilog iz Hercegovine

"ronald

12.01.2010, 10:51. ivo!ivo!ivo!!!! al ne smradader nego josipovic! svim primitivcima smeta obrazovan i kulturan čovjek¨. sva sreca da su u manjini i vecinom u talibanskoj hercegovini!!!
ronald

12.01.2010, 10:49. ma nabijem vas na kuru hercegovacku!!!! vi cete nama govorit kako je u hrvatskoj!!!???? **bem vam sve po spisku! jos vas placamo dolje i hranimo i serete tako!!!
gloria_tz

12.01.2010, 10:11. Hrvatskoj treba predsjednik poput Ive Josipovica, emancipovan, obrazovan, kulturan covjek, a prije svega demokrata. Takav covjek treba svakoj drzavi i svakom narodu. Gradjani Hrvatske treba da budu sretni sto je tako lijepa drzava dobila takvog covjeka za njeno vodstvo u jos bolje. Al ja znam da je tesko primitivcima koji ne razlikuju vjeruj od religije da razlikuju dobro od loseg. Naucite ljudi da ne mjesate kruske i jabuke i pri tome ih sve nazivate sljivama. Drzavi ne treba svestenik, nego obrazovan, sposoban i pravedan vodja. Svestenici i svi drugi vjerski sluzbenici neka se drze vjere, Boga i neka narod koji vjeruje u Njega pokusavaju nauciti osnovnim ljudskim vrijednostima, a ne da mrze druge zato sto su drugaciji. Nadam se da ce g. Ivo Josipovic opravdati ukazano povjerenje, i samim tim pokazati svima kako se vodi drzava i kako se ljudi vrednuju.
CorpusAegrus

12.01.2010, 10:04. ajde hercegovci sjasite vise s qurca hrvatima koji ZIVE U HRVATSKOG,KOJI RADE U HRVATSKOJ I TU PLACAJU POREZE I DOPRINOSE ZEMLJI!! Usput ovaj post se odnosi i na sve u dijaspori koji se prave velikim hrvatima i zele meni i ostalim milijunima hrvata birati tko ce nama u rodnoj zemlji,zemlji u kojoj zivimo i u dobru i u zlu,vladati slijedecih 5 ili 4 g! Fuj,okanite nas se vise ili se doselite u Hrvatsku!
Iribajemeso

12.01.2010, 09:37. Ako je Hrvat samo onaj koji mora podrzavati HDZ i slične desnicarske nacionalisticke stranke, onda ja Hrvat nisam. Ako je Hrvat samo onaj koji se kune u Boga, a potajice pljacka ljude- poštene radnike kojima je jedino bitno zaraditi kruh za svoju obitelj, onda ja Hrvat nisam. Ako je Hrvat samo onaj koji glasa za Bandica, onda ja Hrvat nisam! "

http://izbori.dnevnik.hr/clanak/milan_b ... tskoj.html
Post Reply