moras piti dosta kafe..Hendrix wrote:I mene posao ubi što se spavanja tiče , još kad čujem ove kolege do mene pričaju kako su legli u 1 ili 2 a gledam ih super odmorni sjede a ja suzdržavam se da ne zijevam.![]()
Znate onaj fol kad zijevaš a ne otvoriš usta a oči suze , joj to me ubi na poslu , jednom mi direktor naiđe kaže šta je tebi , ma reko alergija neka proće to brzo.
U 6 ustajem a legnem nekad u 11 nekad u 9 , uvijek nenaspavan , evo dok pišem ovo 9 sati meni već san na oči hoće a nekad sam u 1 znao sjedit i kontat da mi je zaspati.Studentski dani hehe.
Budjenje
-
pita_zeljanica
-
Lubenica
ee svaka cast ko se sjeti otvoriti ovu temu. ja imam uzasnih problema sa spavanjem, noc mi je najdrazi dio dana
volim biti budna do 5-6 ujutro (posebno ljetiii, pa s prvim pticama u krevet
zbog obaveza ustajem najdalje do 10 ali sam naredna 2 sata ko zombi,bolje mi ne prilazit
ako ne daj Boze moram ustat do 8, obicno zamolim nekog da me zove na tel u ta doba i da prica sa mnom par minuta dok ne dodjem sebi... ti razgovori su nebuloze zive
tesko meni kad se zaposlim...
ako ne daj Boze moram ustat do 8, obicno zamolim nekog da me zove na tel u ta doba i da prica sa mnom par minuta dok ne dodjem sebi... ti razgovori su nebuloze zive
tesko meni kad se zaposlim...
- Chopper_Horrace
posao nekad starta u 1 nekad u 2 kako kad znaci budjenje najkasnije do 11..
ali radim do 8-9 navecer..i osjecam kako ipak je bolje u 8 biti naposlu pa do 4-5 jer imas nesta od dana za sebe..opet ovo je dobro sto ozes izacei u grad poslije ili biti u kuci budan do 2-3. Meni odgovara ja sam nocna ptica ali opet ako imas djevojku koja ima normalno radno vrijeme ili zenu i djecu opet je malo zeznuto...
ali radim do 8-9 navecer..i osjecam kako ipak je bolje u 8 biti naposlu pa do 4-5 jer imas nesta od dana za sebe..opet ovo je dobro sto ozes izacei u grad poslije ili biti u kuci budan do 2-3. Meni odgovara ja sam nocna ptica ali opet ako imas djevojku koja ima normalno radno vrijeme ili zenu i djecu opet je malo zeznuto...
- SsTtEeLlAa
I ja imam uzasnih problema sto se tice ranog ustajanja...jednostavno volim duze da spavam....kad sam slobodna taj dan se ne budim prije 10 pola 11h... kao odmaram 
Inace legnem oko 1 h
Kada radim sat navijem u 10 do 6, pa mi onda sat zvoni po ne znam ni ja koliko puta, dok se u 06:30 ne trznem i onda trcim po kuci i spremam se za posao ko muha bez glave...
Na poslu popijem dvije velike solje kafe. al djaba ...
Kao sto rece @Hendrix u sebi zijevam :d skoro do 10 h i tek onda se prihvatim posla kako treba...sve do tada nemoj niko da me dira slucajno
Ma katasrtofa sam ziva
Inace legnem oko 1 h
Kada radim sat navijem u 10 do 6, pa mi onda sat zvoni po ne znam ni ja koliko puta, dok se u 06:30 ne trznem i onda trcim po kuci i spremam se za posao ko muha bez glave...
Na poslu popijem dvije velike solje kafe. al djaba ...
Kao sto rece @Hendrix u sebi zijevam :d skoro do 10 h i tek onda se prihvatim posla kako treba...sve do tada nemoj niko da me dira slucajno
Ma katasrtofa sam ziva
-
Lesli Eldridž
Ja ne spavam po noći. Tada ninđe rade... A kad zaspem budim se kad treba jer imam osjećaj za vrijeme, a haragei uvijek bdi nad mojom sigurnošću. Ninđa uvijek mora biti spreman...
-
Lesli Eldridž
Ma ja, moraš vazda biti na oprezu, ali zna se ona brinuti o sebi...
-
pita_zeljanica
Kada smo vec kod nocnih aktivnosti.
Kako neki uspiju uciti po noci? To mi nije nikada bilo jasno. Naprave sebi termosku punu kafe i uce. Zar nije prirodnije uciti po danu, a po noci spavati?
Kako neki uspiju uciti po noci? To mi nije nikada bilo jasno. Naprave sebi termosku punu kafe i uce. Zar nije prirodnije uciti po danu, a po noci spavati?
-
O.o
Jutros sam vas se sjetila dok sam se nadala da ja spavam i sanjam da je vrijeme da se dizem za posao....
Inace lijezem oko 11, ustajem u 7 (odlucila sam da se ne foliram da mogu ovako i onako, ipak je meni 8 sati mjera) al zadnjih dana zbog posla u krevet idem u 12.30 i sva sam neispavana, bogu hvala sutra subota pa cu da paaaaaaaaaaaaavam
Inace lijezem oko 11, ustajem u 7 (odlucila sam da se ne foliram da mogu ovako i onako, ipak je meni 8 sati mjera) al zadnjih dana zbog posla u krevet idem u 12.30 i sva sam neispavana, bogu hvala sutra subota pa cu da paaaaaaaaaaaaavam
-
mamica papucarka
znam neke koji su se goli skidali i ucili u hladnoj prostorijipita_zeljanica wrote:Kada smo vec kod nocnih aktivnosti.![]()
-
Lesli Eldridž
Je li to bolja koncentracija kad im je hladno?mamica papucarka wrote:znam neke koji su se goli skidali i ucili u hladnoj prostorijipita_zeljanica wrote:Kada smo vec kod nocnih aktivnosti.![]()
- madner
To je stara fora, sve za protok krvi.mamica papucarka wrote:znam neke koji su se goli skidali i ucili u hladnoj prostorijipita_zeljanica wrote:Kada smo vec kod nocnih aktivnosti.![]()
- zena21
ustajem u 6 svako jutro a izlazim iz kuce u 7.20. volim ranije ustati tako da ne moram letiti ujutro i spremati se na brzinu. volim se istusirati, popiti kafu na miru i onda lagano spremanje
a sto se tice odlaska u krevet, nekad u 23, nekad u 02, nekad u 21
sve zavisi od date situacije... dakleM nemam odredjeno vrijeme odlaska na spavanje, ali je vrijeme ustajanja isto uvijek
ono sto je dobro kod mene je to da je samo dovoljno reci samoj sebi - zeno, ti sad spavaj.. i spavam

a sto se tice odlaska u krevet, nekad u 23, nekad u 02, nekad u 21
ono sto je dobro kod mene je to da je samo dovoljno reci samoj sebi - zeno, ti sad spavaj.. i spavam
- chuchumbamayumbe
Idem na spavanjac kako kada, uglavnom oko 23-24, budjenje u 07:00-07:30.
- anais_nin
to sve zavisi od osobe do osobepita_zeljanica wrote:Kada smo vec kod nocnih aktivnosti.![]()
meni su termoske kafe trebale samo ako moram sastaviti par dana ucenja, zavisno od rasporeda ispita....inace su bila nocna ucenja bez kafeze
-
baxus
na sve se covjek navikne
ljetos sam radio 2 mjescea od 6.00, znaci ustajanje u 5.20
lijegao sam u 23.30, obavezno upalim tv da me uspava
nije mi jasno kako neko ne moze cuti alarm, pa prespava??
ljeti se puno lakse ustaje rano nego zimi, zimi je katastrofa, dodje ti da se ubijes
mada nema nista gore nego mahmuran doci ujutro na posao
ljetos sam radio 2 mjescea od 6.00, znaci ustajanje u 5.20
lijegao sam u 23.30, obavezno upalim tv da me uspava
nije mi jasno kako neko ne moze cuti alarm, pa prespava??
ljeti se puno lakse ustaje rano nego zimi, zimi je katastrofa, dodje ti da se ubijes
mada nema nista gore nego mahmuran doci ujutro na posao
-
Lubenica
hmm ja sam recimo navikla na zvuk alarma na mobitelu, mjenjam ga svake sedmice, al uzalud, i to ga obicno stavim na drugi kraj sobe, da bih morala hodati do njega i tako se razbuditi, ali kad ustanem obicno se ni ne sjecam kako sam dosla do mobitela i iskljucila ga. kupovala sam one satove s alarmom, kineske
ne valjaju vragu. zna li ko gdje se imaju kupiti oni starinski budilnici, mislim da se zovu vekerice? idealno bi bilo uzeti takav sat, staviti ga u serpu pa jos i par kasika pored, mislim da to iz mrtvih dize
(jedna stara tetka mi je pricala da se ona tako budila, nekad davno)
(jedna stara tetka mi je pricala da se ona tako budila, nekad davno)
- Vares City
#71 Re: Budjenje
Kad radim obicno mi ne treba ni mobilni a ni sat da me budi,probudim se tamo oko 12 sati,tusiranje,brijanje,kafa,vijesti nesto zvaknem i na posao.pita_zeljanica wrote:U koliko sati vam zvoni sat ili mobitel? Kada se morate definitivno dici iz kreveta?
Postavljam temu, jer zavidim svima koji mogu duze od pet sati ujutro spavati.
Radim od sest, i zimi je katastrofa, pogotovo kada pada kisa.
![]()
Svako jutro "psujem" sama u sebi kada po hladnoci na biciklu idem na posao, samo cekam da me jedno jutro auto udari.
Tako godinama.
Ako ne radim(radim 4 dana pa onda 2 slobodna)onda nema pravila.