bizet wrote:
ti bas volis kontrirati...djevojka slatka ko med, a ti vidio mnogo ljepsih
nego ako tako nastavis biti probirljiv nece to valjati...ima ona stara, narodna, za imati na umu: "bolja ce uvijek ostati"...pa ti porazmisli
sta fali njenom zivotnom putu?...djevojka ce sutra zavrsiti fax, naci sebi posao...to sto se malo promovise ne znaci odmah da je parazit...zene vole paradirati i biti primjecene, sad iz kojih razloga je individualno, ali cemu odmah osuda?...najgore misli?...i
cemu taj pesimizam tj. lazni optimizam u recenici nadam se da ce one izabrati neki bolji zivotni put?...svako ima svoj put...nisi ti kompetentan, a ni ja ova, da sudim ciji je put bolji ili losiji...mi mozemo samo komentarisati koji put je nama blizi ili drazi, a koji je bolji to samo nebo zna
dobro smo, uhodavamo se sa pojacanim apetitom, i fali namsna

Ne kontriram, nego samo kažem da je izbor za miss besmislen, jer nemoguće je objektivno procjeniti da je neka djevojka najljepša.
Ja mislim da te što se prijavljuju na izbor za miss i ne žele baš nešto previše da završavaju normalne škole i fakultete, pa da sutra obavljaju neko normalno zanimanje, neko zanimanje od kojeg će koristi imati i one i društvo, mislim da je njima stalo do brze i lake zarade i slave, i kao što ti reče, ne bih ni ja, ako bih imao dijete, svom djetetu dao "blagoslov" da se bavi zanimanjem "prodavanja fizičke ljepote", jer nekako mi je to jadno i "jeftino".
Mi možemo komentarisati šta god hoćemo, nije isto krtikovati i osuđivati, ali svi imamo pravo da kažemo da neki "put" smatramo pogrešnim ili ispravnim.
A ovo što se tiče mene, i moje navodne probirljivosti, to nije baš tako, ja sam trenutno u fazi kad o "biranju" i ne razmišljam, a vala nisam ni nenormalan da "biram" djevojke kojima još malo pa otac mogu biti.
E pa znači, napredujete, drago mi je zbog toga