ma gledacemo mi njega opetDaysleepeR wrote:A jebiga buraz, mutna je ta noc sad kad se sjetim, potpuno nestvarno
Bruce Dickinson u Sarajevu 1994-te
Moderator: _BataZiv_0809
- DobroJutroKolumbo
A sjeca li se ko plakata ko lafo najave koncerta Bajage a dole malim slovima i Iron Maiden...jebote oni mu ko predgrupa...

- DaysleepeR
Almanah ne postoji od 1995, Dejan Pejakovic ima svoj studio, kod njega snimaju uglavnom narodnjaci, nemam vise kontakta sa njim.
Sa Sikterom jos manje...
Sa Sikterom jos manje...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Kod deje snima onaj ko ima pare, jer ni dejo nije studio dobio na lutriji...DaysleepeR wrote:Almanah ne postoji od 1995, Dejan Pejakovic ima svoj studio, kod njega snimaju uglavnom narodnjaci, nemam vise kontakta sa njim.
Sa Sikterom jos manje...
Sve moze kad se hoce
promahalacu
- Guento
Zavidim ti UZASNO, tebi i svima koji su vidjeli Brucea tada!TGSTK wrote:Ovako, ja sam bio na tom koncertu i pokrenuo sam temu iz jednog razloga, da li iko ima bilo kakve fotografije sa tog koncerta ili neki video zapis, znam da je bilo dosta TV kuca iz Sarajeva koje su to snimale, trazim iz tog razloga jer sam bio na bini dok je Bruce pjevao i dobio sam autogram na ledja prilikom silaska s bine oko 10-ak kamera je bilo upereno sto u mene sto u njega, volio bih to imati pa cak i platiti ako netko posjeduje,jer ne uzima se autogram od Brucea svaki dana koncert je bio 12.10.1994. pred grupa sikter almahan. ljudi cca 200 covjek doso kroz tunel u sa i nisu imali opreme osim vlastitih gitara, bubanj je posudjen od Almanaha
eto toliko
pa ako ko ima ili ima neku inf o video zapisu bio bih mu zahvalan
- DaysleepeR
Moj jaran sa posla je imao cak tu cast da derneci sa Bruceom i bendom dan poslije koncerta ui prostorijama međunarodne vatrogasne brigade koja je u ratu bila stacionirana na Cvili.
Cak su i svirali skupa, kazu da se Bruce zakocenuo od smijeha kad su mu dali plasticni Levis mikrofon sa pijace da pjeva na njega.
Ima sve snimljeno na VHS-u.
Eto.
Cak su i svirali skupa, kazu da se Bruce zakocenuo od smijeha kad su mu dali plasticni Levis mikrofon sa pijace da pjeva na njega.
Eto.
- Koshpa
Cak mislim DaysleeperU da tvoj bivsi bubnjar ima par slika s koncerta i sliku sa Bruce-om, pitat cu ga kad ga vidimDaysleepeR wrote:Moj jaran sa posla je imao cak tu cast da derneci sa Bruceom i bendom dan poslije koncerta ui prostorijama međunarodne vatrogasne brigade koja je u ratu bila stacionirana na Cvili.
Eto.
- hrusta
daysleeper upraviu si sto se tice vatrogasne stanice na c.vili, ko ti je jaran sigurno me zna jer sam i ja tamo bio. vako oni nisu dosli ispod tunela, ali trebali su, ali se aerodrom otvorio dan prije i doleti li su avionom preko splita, sve je to sredio britanski major martin morris i trevor gibson, to je bila takva zajebancija na avionu, hahahaha, to se sve odigravalo '94. koncert je bio dobar (meni se licno nije svidio jer nisam ljubitelj te zike) ali druga raja su tu sizila i ludila
ja ustvari nisam nesto puno znao o njemu i bendu ali su bili nako raja. pitate se kako znam ja ovo, mozda ce me neki prepoznati na forumu, ja sam bio prevodilac u toj americkoj vatrogasnoj stanici UN FIRE EMS-GOFRS predvodjeni Jonom Jordanom Americkim vatrogascem) i tako da se to sve odigravalo pred mojim ocima a ja nisam imo veze s vezom ko su to oni, hahahaha. dosli smo na aerodrom po njih i usli u SA preko dobrinje tj, kontrolnog punkta ARBiH, i nas zaustavi nas da id pregleda i pita mene ko su ovi divljaci i sta hoce, ja kazem dosli oni na koncert i on mene gleda ko da sam pao sa marsa, i kaze ne zajebavaj sta ce oni tu, ja njemu opet isto i on bleji nije mogro vjerovati dosli ovi usred rata da size ovde kod nas a granate rokaju, aman zaman hahahaha to je bilo komicno, dali smo mu majicu i kutiju malbora i pusti nas vojnik (nadam se da je momak prezivio) tako smo se fino nasmijali. i onda je taj koncert bio, ja sam samo doso pred kraj. druge noci su odrzali 'unpluged version' u nasoj stanci, bilo je dosta raje, enes zlatar (sikter) je bi tu i jos drugi, unproforaca, bilo je raje iz amercke ambasade itd, dreka vriska, zika pravi ba party, onako oko 23.30 dosla patrola policije da nas upozori kakva se to buka cuje glasna muzika i vriska, ja izaso pred vrata stanice i oni meni tako kazu, znate li vi ba da je policiski sat i nesmije se frka praviti i ovo i ono, hahahahaha usred rata mi dernecimo i buku pravimo, mogo nas je neko cuti hahahahaha, mi njih zovnemo unutra konzervu pive u ruku bilo neke klope i dernek se nastavi, pitam ja mozemo li malo pojacati, jeli uredu jer je policiski itd, kaze drot: ma samo ti pojacaj kolko hoces jebo policiski, a i rat je svakako......hahahahaha. poslje derneka oko 03:00 svi na spavanje i otisli su ujutro sa galvoboljom. sve to tako prodje preadmonom a ja nisam ni znao koliko je frajer toliko poznat, eto to je jedno 'fino' sjecanje iz rata
- DaysleepeR
U pravu si.TGSTK wrote:Cak mislim DaysleeperU da tvoj bivsi bubnjar ima par slika s koncerta i sliku sa Bruce-om, pitat cu ga kad ga vidimDaysleepeR wrote:Moj jaran sa posla je imao cak tu cast da derneci sa Bruceom i bendom dan poslije koncerta ui prostorijama međunarodne vatrogasne brigade koja je u ratu bila stacionirana na Cvili.
Eto.
-
Pataren Ponthus
ha mogu misliti.moj idol u ratu dolazio u sa!plakao bih...
Screaaaam bruce!!!!Daj boze da nam doje i u miru!da li neko ima slike!????
Screaaaam bruce!!!!Daj boze da nam doje i u miru!da li neko ima slike!????
-
SergioV
#39 Dickinson, Almanah
Vozdra svima...Ja sam takodjer svirao na koncertu kad je bio Dickinson, ali nazalost, nemam ni jednu sliku niti snimak...ako bilo ko ima bilo kakav snimak ili par slika sa tog koncerta, ili snimak Almanah-a, molim da se javi...hvala
Pozdrav,
Sergio
Pozdrav,
Sergio