Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
madner

#126 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by madner »

Kako se zove ono kad su cevapi u jufki od pite?

E to je prava uzina izmedju janjetine. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#127 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by plain vanilla »

Nakon par slicica niko vise kalorije ne broji :D
kurty

#128 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by kurty »

Hemel wrote:kakve ba calorije... :-) :D

moze li deset u pola i jogurt... :P

p.s. sa vise luka, molit cu lijepo :-)
nakon par zalogaja skontas da ce ti faliti lepine, pa jos pola narucis... :lol: :lol: :lol: :lol:

nego koliko ima u ovome???

Image

1200grama teletine, 1400 grama karabataka, 250 grama sampinjona, 2kg krompira, 2 glavice luka (srednje velicine), malo ulja, vegete i soli par puta medju prstima???
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#129 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by Entropio »

plain vanilla wrote:Nakon par slicica niko vise kalorije ne broji :D
:lol:
madner

#130 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by madner »

kurty wrote:

nakon par zalogaja skontas da ce ti faliti lepine, pa jos pola narucis... :lol: :lol: :lol: :lol:

Image

1200grama teletine, 1400 grama karabataka, 250 grama sampinjona, 2kg krompira, 2 glavice luka (srednje velicine), malo ulja, vegete i soli par puta medju prstima???
Ma ovo ti je dijetalno, nema masnoce gotov nikako :D
JThomas

#131 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by JThomas »

to su samo nezasićene masne kiseline, ne goji uopšte :D
kurty

#132 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by kurty »

ladyblue18 wrote:Sto se tice badema, oraha, ljesnjaka, kikirikija u ljusci oni su odlicni za grickati, ja pojedem svaki dan ili malo badema ili kikirikija, a i u dijetama se svakako preporucuju tako da nisu to nikakve lose masti. ;-)
mali off topic... par godina ljetovali na Hvaru u gradicu Jelsa... I svake godine u isto vrijeme sve isti ljudi budu... jednu noc je jela iz breze, drugu noc jela iz tuzle, trecu noc francuzi nam neke bljutavice pravili (kad smo se svi vratili u svoje apartmane, cijelu noc se frizider otvarao), jednu noc beogradjani i obicno noc pred polazak, dalmatinska kuhinja (kod domacina kod kojih budemo)... Elem, kad smo krenuli kuci, gazdarica donese vrecu BAJAMA (papirna vreca, oko 40tak kilograma i strpa u gepek.... mi mo zurili do Sucuraja i rajekta i tek na trajektu otvorim ja vrecu da svecano vidim sta su bajami, kad bademi u ljuski... u drveniku naisli na neke prijatelje i ja i njohov sin... ko djeca sa voca... u majce natrpali bajame i sjeli na sred ceste u drveniku i tucamo bademe... svako malo neko prolazi i sagne se da i on proba po jedan.
kurty

#133 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by kurty »

madner wrote:
JThomas wrote:to su samo nezasićene masne kiseline, ne goji uopšte :D

na prvi pogled nema...al znas kako se da umociti nakon dva sata srednje vatre
madner

#134 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by madner »

To je takozvani saft, ako umocih domaci hljeb i dodas malo sira i kajmaka to je ok. :D
Chisum

#135 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by Chisum »

notsure wrote:Ja glavu dajem da u Džankinim ćevapima ima bar 2500 kalorija.
Za neupućene, kad krenete od Lašve prema Travniku, nakon prve veće uzbrdice je restoran "Kod Fehre":
Image

Otkako je tu Nisvet Džanko snimao Pozitivnu geografiju, služe tzv. Džankine ćevape (kažu da su ih neki Talijani na svom naglasku zvali džankini, s naglaskom na prvom "i" umjesto na "a"). To je porcija ćevapa koji plivaju u kajmaku u zemljanoj posudici (kao ona za lazanje), a odozgo poklopljeni lepinom s koje cijedi masnoća... za sve koji imaju preko 35 godina života, nakon male porcije ove kalorijske bombe slijedi tri dana želučanih tegoba, dok se jetra izbori s ovim, na prvu ekstra ukusnim, ali poslije toga teškim specijalitetom.
Image
Uh, krv ti jebem... kakva slika....
Ja jesam lokal-patriota, u mnogo cemu - a pogotovo kad smo kod cevapa i slicnih zajebancija... Ali bih sada sa uzivanjem mlatnuo ovu porciju! Bez pitanja...
Prvo bih pojeo zemljanu posudu.
Last edited by Chisum on 13/04/2011 21:16, edited 1 time in total.
kurty

#136 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by kurty »

madner wrote:To je takozvani saft, ako umocih domaci hljeb i dodas malo sira i kajmaka to je ok. :D
hebo te miš, znam sta je saft... i zato sam i rekao da se da umociti kasnije... a pomjesalo se sve...i iz teletine i iz piletine i iz krompira...a i luk je dao svoj doprinos
madner

#137 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by madner »

kurty wrote:
madner wrote:To je takozvani saft, ako umocih domaci hljeb i dodas malo sira i kajmaka to je ok. :D
hebo te miš, znam sta je saft... i zato sam i rekao da se da umociti kasnije... a pomjesalo se sve...i iz teletine i iz piletine i iz krompira...a i luk je dao svoj doprinos
Pa saft je njemacka rijec za sok, a sta ja zdravije od prirodnog soka. Dakle kao sto rekoh, tu u biti i nema kalorija :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#138 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by Entropio »

Chisum wrote: Uh, krv ti jebem... kakva slika....
Ja jesam lokal-patriota, u mnogo cemu - a pogotovo kad smo kod cevapa i slicnih zajebancija... Ali bih sada sa uzivanjem mlatnuo ovu porciju! Bez pitanja...
Prvo bih pojeo zemljanu posudu.
:lol:
Ridjobrki

#139 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by Ridjobrki »

Uh kad Chisum pomenu jedenje posude... Bungur čorba sa teletinom u onom kruhu! Jedeš onu čorbu a odlamaš od ''posude'' i umačeš/udrobiš.. Jest da je dijetalno ali me prenese, sorry raz oftopika.
kurty

#140 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by kurty »

Ridjobrki wrote:Uh kad Chisum pomenu jedenje posude... Bungur čorba sa teletinom u onom kruhu! Jedeš onu čorbu a odlamaš od ''posude'' i umačeš/udrobiš.. Jest da je dijetalno ali me prenese, sorry raz oftopika.
napisi na kraju svakog posta:

"koliko ovo ima kalorija???" i neces oftopicit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#141 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by Toto »

Nula kalorija - samo kosti glabas
Image

po ovome je nekad bascarsija bila poznata
i cevap je bio posebna okusa po pacama
danas je poznat samo po tuzlanskoj sodi bikarboni koja sagorjeva kalorije
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#142 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by ALexis »

kurty wrote:
Ridjobrki wrote:Uh kad Chisum pomenu jedenje posude... Bungur čorba sa teletinom u onom kruhu! Jedeš onu čorbu a odlamaš od ''posude'' i umačeš/udrobiš.. Jest da je dijetalno ali me prenese, sorry raz oftopika.
napisi na kraju svakog posta:

"koliko ovo ima kalorija???" i neces oftopicit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kud otvorih na ove slike :shock:

btw. koliko ovo ima kalorija? :D
Toto

#143 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by Toto »

madner wrote:
kurty wrote:

Image

dijetalna verzija je kad se izbuse rupe na tevsiji i kalorije same oteku do nule
Sunrise00

#144 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by Sunrise00 »

Za neupućene, kad krenete od Lašve prema Travniku, nakon prve veće uzbrdice je restoran "Kod Fehre":
Image

Otkako je tu Nisvet Džanko snimao Pozitivnu geografiju, služe tzv. Džankine ćevape (kažu da su ih neki Talijani na svom naglasku zvali džankini, s naglaskom na prvom "i" umjesto na "a"). To je porcija ćevapa koji plivaju u kajmaku u zemljanoj posudici (kao ona za lazanje), a odozgo poklopljeni lepinom s koje cijedi masnoća... za sve koji imaju preko 35 godina života, nakon male porcije ove kalorijske bombe slijedi tri dana želučanih tegoba, dok se jetra izbori s ovim, na prvu ekstra ukusnim, ali poslije toga teškim specijalitetom.
Image
koliko god kalorija da ima, meni je voda na usta krenula :lol: :lol:
guidoski

#145 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by guidoski »

Sunrise00 wrote:
Image

Image
Should We say mashallah for this? :D

Ovo je baš meraklijska porcija ćevapa, ono kad se pije da ne 'vata alkohol. :D Čovječem ovdje ima toliko masnoće da srčani udar možete primjetiti ako se bolje zagledate u ovu zemljenu posudu. Ali da je ukusno, jeste. :bih:
guidoski

#146 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by guidoski »

I da dodam da ove Džanikine ćevape treba kandidirati za Ginisovu knjigu rekorda kao najmasnije jelo na svijetu. :) (Umal' ne napisah za Nobelovu nagradu za najmasnije jelo.)
Sunrise00

#147 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by Sunrise00 »

guidoski wrote:
Sunrise00 wrote:
Image

Image
Should We say mashallah for this? :D

Ovo je baš meraklijska porcija ćevapa, ono kad se pije da ne 'vata alkohol. :D Čovječem ovdje ima toliko masnoće da srčani udar možete primjetiti ako se bolje zagledate u ovu zemljenu posudu. Ali da je ukusno, jeste. :bih:
ma kakav srcani :D mlada, zdrava, ne debljam se :lol:
Toto

#148 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by Toto »

guidoski wrote:I da dodam da ove Džanikine ćevape treba kandidirati za Ginisovu knjigu rekorda kao najmasnije jelo na svijetu. :) (Umal' ne napisah za Nobelovu nagradu za najmasnije jelo.)
imamo kod naske boljih kandidata za ove nagrade
ovo jelo je u sarajevu poznato ko djevojacke grudi i ima oko 1600 kalorije -u jednoj "porciji"
Image
guidoski

#149 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by guidoski »

Toto wrote:
guidoski wrote:I da dodam da ove Džanikine ćevape treba kandidirati za Ginisovu knjigu rekorda kao najmasnije jelo na svijetu. :) (Umal' ne napisah za Nobelovu nagradu za najmasnije jelo.)
ovo jelo je u sarajevu poznato ko djevojacke grudi i ima oko 1600 kalorije -u jednoj "porciji"
Uh, ovo je ono jelo od iznutrica samih.

Šta bi na ovo rekla kaurma? :D
Toto

#150 Re: Broj kalorija u ''deset u pola s lukom i kajmakom''

Post by Toto »

guidoski wrote:
Toto wrote:
Uh, ovo je ono jelo od iznutrica samih.

Šta bi na ovo rekla kaurma? :D
kaurma je prva pratilja
Post Reply