Nisam upratio da ima još jedan drvosječa na forumu niti imam poremećaj višestruke ličnostiMaystor wrote:Drvosječa, da li vas ima više koji koristite isti nick?
Mislio sam da ne postoji nijedna tema na kojoj bih ja imao približno isto mišljenje kao onaj stari drvosječa, ali ovaj novi me je iznenadio ...
neki dan si imao odlično poređenje Harisa Silajđića i Zlatka Lagumdžije![]()
Što se tiče "matematike", obrati pažnju kako sam to napisao. Rekao sam da ima osnova da se preispita ... nemoguće je reći u ovom trenutku, matematički, profitiraće ili neće ovom odlukom, jer to zavisi od miliona faktora. Pošto se englezi klade na sve i svašta, žargonski rečeno, kvota i nije tako loša kako se nastoji prikazati u javnosti. I zato je hrabra odluka naroda, jer nisu poslušali ono što im je sugerisano, od obje vodeće stranke, medija (bbc pa nadalje), ipak to nisu ovce (kao što se sada pokušava predstaviti).
Ja sam bio banovan kad se dešavao referendum, pa nisam mogao iznijeti svoju prognozu, a bio sam ubijeđen da će pobijediti "leave" iz jednog prostog razloga što su sve ankete (koje nisu bile, očigledno frizirane - a i to se lahko moglo prepoznati) sugerisale izjednačenu trku. Postoji jedan određen procenat ljudi koje je bilo stid reći da su za izlazak i ne žele da se deklarišu tako, ali glasaju - to je tih famoznih 2 do 4%. Nije adekvatno poređenje, ali sjetih se Berluskonija - on je uvijek dobijao nekoliko procenata više nego što se "očekivalo", jer neke ljude u Italiji je bilo stid reći da su za Berluskonija, a na kraju glasaju za njega.
Brexit
- Drvosjeca iz Dejcica
#2001 Re: Brexit
-
baxul
#2002 Re: Brexit
sinuhe wrote:The Economist
Liberalism after Brexit
The politics of anger
The Irish Times
Brexit and the politics of the fake orgasm
http://www.irishtimes.com/news/world/br ... -1.2707398
- General War
#2003 Re: Brexit
Ziva istina, evo sad sa prijateljem pricam kojemu je sestra u londonu, da je glasala za izlazak jer im prvo poljaci uzimaju poslove a arapi na socijali, i ubi se covjek da dokaze kako nije to ba isto sto je ona iz Bosne dosla...i posvadjasmo seEdin H. wrote:Bas tako, nema veze sto nisam bio sposoban ni nauciti jezik zemlje u kojoj zivim, ali bitno je da sam ja tu, a za patnje i probleme ostalih zaboli me chundaraDrvosjeca iz Dejcica wrote:Kako i koliko jadno moraš pasti da govoriš sam protiv sebe. Šta kapitalizam i imperijalizam uradi ljudima, dovede ih do tačke da sami pišaju po sebi.
![]()
Mnogi Bosanci koji su izbjegli ili naselili se u UK slicno razmisljaju, zalosno.
- Edin H.
#2004 Re: Brexit
Ne bi se trebao svadjati, sigurno mu sestra radi kao vodoinstalater ili fizikalac na gradjevini, pa joj Poljaci otese posao.General War wrote: Ziva istina, evo sad sa prijateljem pricam kojemu je sestra u londonu, da je glasala za izlazak jer im prvo poljaci uzimaju poslove a arapi na socijali, i ubi se covjek da dokaze kako nije to ba isto sto je ona iz Bosne dosla...i posvadjasmo se
- General War
#2005 Re: Brexit
Ma jok samo kao Engleskinja je vrlo zabrinuta za invaziju ovijeh iz nazadnih zemalja clanica EU i boze sacuvaj onih prljavih sto nece nista da rade, samo socijalu uzimaju.Edin H. wrote:Ne bi se trebao svadjati, sigurno mu sestra radi kao vodoinstalater ili fizikalac na gradjevini, pa joj Poljaci otese posao.General War wrote: Ziva istina, evo sad sa prijateljem pricam kojemu je sestra u londonu, da je glasala za izlazak jer im prvo poljaci uzimaju poslove a arapi na socijali, i ubi se covjek da dokaze kako nije to ba isto sto je ona iz Bosne dosla...i posvadjasmo se
-
daddy-kool
#2006 Re: Brexit
Referendum je normalno proveden i rezultat glasanja je potpuno jasan. Sada britanski političari trebaju da preuzmu svoju ulogu i da povedu ove procese oko izlaska iz EU i "otvaranja prema svijetu i stvaranja FTA sa ostalim zemljama što prije nisu mogli". Takođe trebaju da ograniče imigraciju i da srežu socijalu za ove (iz drugih zemalja) što u nju nisu nikada uplaćivali nego su se samo parazitski nakačili na istu. To je sve razumljivo, slični procesi će se dešavati i u ostatku Evrope, osim što druge zemlje neće izaći iz EU.Maystor wrote:Britanski narod je donio hrabru i ispravnu odluku, na referendumu čistom kao suza.
Međutim, odluka o izlasku nije hrabra, po meni nije ni ispravna. Pa ona je donesena iz pozicije slabosti i straha, kao reakcija na događanja, nepromišljeno, kontra svakom savjetu obrazovanih i upućenih. Ovo nije hrabrost ovo je bježanje od realnosti.
- Saian
#2007 Re: Brexit
plachem
http://www.thepoke.co.uk/2016/06/27/sei ... regretxit/
The plot concerns George being banned from the executive toilet. Because of this he quits his job, but immediately regrets the decision. He discusses job opportunities with Jerry, but is unable to think of an occupation that would suit him. Jerry suggests that George could try to go back to work and pretend he never quit
- hadzinicasa
#2008 Re: Brexit
sjajno! oplakah i jaSaian wrote:
plachem![]()
http://www.thepoke.co.uk/2016/06/27/sei ... regretxit/
The plot concerns George being banned from the executive toilet. Because of this he quits his job, but immediately regrets the decision. He discusses job opportunities with Jerry, but is unable to think of an occupation that would suit him. Jerry suggests that George could try to go back to work and pretend he never quit
- Saian
#2009 Re: Brexit
jesi upratila onaj Brexit momenat u Muchkama? Ono mi je bilo superhadzinicasa wrote:
sjajno! oplakah i ja
- hadzinicasa
#2010 Re: Brexit
nopeSaian wrote:jesi upratila onaj Brexit momenat u Muchkama? Ono mi je bilo superhadzinicasa wrote:
sjajno! oplakah i ja
ker tu ser?
- Saian
#2011 Re: Brexit
ovaj
, ne znam sta ker tu ser znaci
Saian wrote:
simpaticno
iz ove epizode
- hadzinicasa
#2012 Re: Brexit
ahahahaha. fani.Saian wrote:
......
simpaticno
.....
- Gojeni H
#2013 Re: Brexit
Edin H. wrote:Bas tako, nema veze sto nisam bio sposoban ni nauciti jezik zemlje u kojoj zivim, ali bitno je da sam ja tu, a za patnje i probleme ostalih zaboli me chundaraDrvosjeca iz Dejcica wrote:Kako i koliko jadno moraš pasti da govoriš sam protiv sebe. Šta kapitalizam i imperijalizam uradi ljudima, dovede ih do tačke da sami pišaju po sebi.
![]()
Mnogi Bosanci koji su izbjegli ili naselili se u UK slicno razmisljaju, zalosno.
Na zalost, masa je takvih ... beskicmenjackih miseva koji nista u zivotu nisu sposobni uraditi sami osim uvaliti se u ekonomski naprednu zemlju i kriviti druge zato sto se san o velikoj kuci sa bijelom ogradom nije ostvario
.
Imam teoriju

https://en.wikipedia.org/wiki/Jackie_Arkl%C3%B6v
Arklöv is an ex-neo-Nazi and Yugoslav Wars mercenary,[2] who, with two other neo-Nazis, murdered two police officers during a botched robbery in 1999
-
statixx
#2014 Re: Brexit
Kakav ba clanak 50. Koji referendum ba, to se raja zacugala taj dan pa se malo igrali.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2015 Re: Brexit
Slavljenički Brexit-song predsjednika Republike Srpske, buduće članice Commonwealtha.
Vesela je Britanija,
Ode od Brisela,
Veselim se sa njom i ja,
I Srpska mi cijela.
Vesela je Imperija
I kraljica Beti,
Od veselja, evo, i ja
Silazim s pameti.
Veseo sam jer znam da su
Glasali Englezi
Da stolujem na Vrbasu
Ko da sam na Temzi.
Veseo sam – što se kaže
Na engleskom – hepi,
Oj, Najdžele, oj, Faraže,
I Srpsku
Od Bosne nas, brate, spasi,
Tamnog vilajeta;
Srpsku priznaj i proglasi
Dijelom Komonvelta!
Referendum nov raspiši
I napusti NATO,
Pa se s nama integriši
U "Jandrino jato"!
Ojkaćemo sve hitove
"Bitlsa" i "Kvina",
Naš entitet nek' se zove
Britanska Krajina!
Da zapjevam ojkalicu,
San je mojih snova,
"Bože čuvaj nam Kraljicu"
U Domu lordova!
Kako će se ponositi
Otadžbina naša –
Milorad će milord biti,
Milord od Laktaša!
- Edin H.
#2016 Re: Brexit
Lijepa zivotna pricaGojeni H wrote:
![]()
Na zalost, masa je takvih ... beskicmenjackih miseva koji nista u zivotu nisu sposobni uraditi sami osim uvaliti se u ekonomski naprednu zemlju i kriviti druge zato sto se san o velikoj kuci sa bijelom ogradom nije ostvario
.
Imam teoriju... ta bolest se zove Jackie Arklov
https://en.wikipedia.org/wiki/Jackie_Arkl%C3%B6v
Arklöv is an ex-neo-Nazi and Yugoslav Wars mercenary,[2] who, with two other neo-Nazis, murdered two police officers during a botched robbery in 1999
Gdje ima kupiti Arklovih slika?
- Gojeni H
#2017 Re: Brexit
On je prvi koji mi je naumpao. Crni neo-naci kreten.Edin H. wrote:
Lijepa zivotna prica, premda nisam sasvim siguran kakve veze ima sa temom.
Meni ima svake veze s Bangali misem koji kaze sinu da je glasao za Izlazak "zbog njega".
Pacovi, ljudi ispod nivoa zivotinje, dostojni samo prezira.
Sad ce Bangali napravit' majice sa likom Arklova.
- Edin H.
#2018 Re: Brexit
Znao je Arkl sta radi, dobru je vojsku odabrao u skladu sa svojim zivotnim i politickim stavovima - na putu ka slobodi HVO vas vodi.Gojeni H wrote:On je prvi koji mi je naumpao. Crni neo-naci kreten.Edin H. wrote:
Lijepa zivotna prica, premda nisam sasvim siguran kakve veze ima sa temom.
Meni ima svake veze s Bangali misem koji kaze sinu da je glasao za Izlazak "zbog njega".
Pacovi, ljudi ispod nivoa zivotinje, dostojni samo prezira.
Sad ce Bangali napravit' majice sa likom Arklova.
Prema ne znam sto ga suborci ne utepase, s obzirom da se ne uklapa u njihove rasne stavove.
Nas sud ga pravilno osudio - torturing pregnant Bosniak prisoners in camps in Gabela and Grabovina - , a onda Svedjani kao sta znaju oni domoroci, pa ga oslobode.
Onda kad je obio banku i rokno dva policajca, Bosanci su bili u pravu.
- stakasa
#2019 Re: Brexit
Za sve antiglobaliste - Enleska je smanjila poreze preduzecima na ispod petnaest posto a sve sa ciljem da ih proba zadrzati nakon brexita. Da li ce se smanjeni priliv novca u drzavnu kasu kompenzirati vracanjem Poljskih baustelaca u maticnu zemlju ostaje da se vidi
- stakasa
#2021 Re: Brexit
Oni ne znaju sta ce sa pobjedombaxul wrote:FARAGE RESIGNS AS UKIP LEADER
:/
- mO k3
#2022 Re: Brexit
Reko sam ranije nisu imali plan bstakasa wrote:Oni ne znaju sta ce sa pobjedombaxul wrote:FARAGE RESIGNS AS UKIP LEADER
- General War
#2023 Re: Brexit
Pizde separatisticke, kao da su iz jedne ispali, sta budale napravise.mO k3 wrote:Reko sam ranije nisu imali plan bstakasa wrote:Oni ne znaju sta ce sa pobjedombaxul wrote:FARAGE RESIGNS AS UKIP LEADER
-
L u c i f e r
#2024 Re: Brexit
Britanski zastupnik u Europskom parlamentu Nigel Farage danas je najavio svoju ostavku na mjesto predsjednika UKIP-a, Stranke nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva.
Farage je bio glasan pobornik izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, a nakon rezultata referenduma ustvrdio je kako je 'odradio svoj dio posla'.
Izjavio je kako je vođenje UKIP-a bilo 'povremeno teško', no 'vrijedno svog truda', te naglasio kako Ujedinjenom Kraljevstvu treba 'premijer za Brexit'.

Farage je bio glasan pobornik izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, a nakon rezultata referenduma ustvrdio je kako je 'odradio svoj dio posla'.
Izjavio je kako je vođenje UKIP-a bilo 'povremeno teško', no 'vrijedno svog truda', te naglasio kako Ujedinjenom Kraljevstvu treba 'premijer za Brexit'.
-
Romanija
#2025 Re: Brexit
Pet Tory kandidata od kojih ce jedan postati iduci premijer, poredani po trenutacnim sansama da budu izabrani
+ kandidat-1, najvece sanse, bio za 'Remain' ali uvjek negdje u sjeni iza paravana, bazicno neko ko ima najvece sanse da vodi pregovore sa EU oko raskida veza sa EU, premda nikad nije ni mislio da te veze trebaju biti prekinute
+ kandidat-2, rigidni 'Leave' zagovornik, 25+ godina u finansijskoj industriji, u osnovi 'Margaret Thatcher 2.0' koja buducnost UK u post-Brexit zivotu vidi kao mnogoljudniju verziju Kajmanskih Otocja ili Paname
+ kandidat-3, rigidni 'Leave' zagovornik, britanska verzija neo-konzervativca u stilu Paul Wolfowitz-a, samo-proglaseni cionista, covjek koji se u par mjeseci posrao na dva najcvrsca politicka prijateljstva i koji je unistio dvije politicke karijere a sebe u politici posmatra kao karakter u Game of Thrones (to guess which one?!?)
+kandidat-4, 'Leave' zagovornik, socijalni konzervativac, koji medju ostalim stvarima ocigledno misli da prava vjera u boga - u ovom slucaju krscanstvo - je pravi lijek protiv homoseksualnosti i ostalih tricarija, dok ostali kandidati nemaju karizmu, on ni ne zna sta je karizma
+ kandidat-5, rigidni 'Leave' zagovornik, britanska verzija neo-konzervativca u stilu Doonald Rumsfeld-a, samo-proglaseni cionista, politicar koji cijeli svijet vidi kao potencijalni vojni poligon gdje USA-UK vojni efektivi vjezbaju istresanje bombi.
Koje kude moj harambasa.......
+ kandidat-1, najvece sanse, bio za 'Remain' ali uvjek negdje u sjeni iza paravana, bazicno neko ko ima najvece sanse da vodi pregovore sa EU oko raskida veza sa EU, premda nikad nije ni mislio da te veze trebaju biti prekinute
+ kandidat-2, rigidni 'Leave' zagovornik, 25+ godina u finansijskoj industriji, u osnovi 'Margaret Thatcher 2.0' koja buducnost UK u post-Brexit zivotu vidi kao mnogoljudniju verziju Kajmanskih Otocja ili Paname
+ kandidat-3, rigidni 'Leave' zagovornik, britanska verzija neo-konzervativca u stilu Paul Wolfowitz-a, samo-proglaseni cionista, covjek koji se u par mjeseci posrao na dva najcvrsca politicka prijateljstva i koji je unistio dvije politicke karijere a sebe u politici posmatra kao karakter u Game of Thrones (to guess which one?!?)
+kandidat-4, 'Leave' zagovornik, socijalni konzervativac, koji medju ostalim stvarima ocigledno misli da prava vjera u boga - u ovom slucaju krscanstvo - je pravi lijek protiv homoseksualnosti i ostalih tricarija, dok ostali kandidati nemaju karizmu, on ni ne zna sta je karizma
+ kandidat-5, rigidni 'Leave' zagovornik, britanska verzija neo-konzervativca u stilu Doonald Rumsfeld-a, samo-proglaseni cionista, politicar koji cijeli svijet vidi kao potencijalni vojni poligon gdje USA-UK vojni efektivi vjezbaju istresanje bombi.
Koje kude moj harambasa.......