Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dozer

#1501 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Dozer »

A kako ga to dozivaljavaju muslimani?
Ja ga ne dozivljavam nikako - @ebe mi se. Ne idem, i gotova stvar. Licni bojkot iz licnih razloga. I nebitno je da li je to zato sto smatram da je "cetnikusa" (a realno, ona to nije pa ma sta bilo ko ovdje o tome milsio) ili zato sto je ne volim slusati ili zato sto misli mda je ruzna, da je baba, da je kobila, da su joj ruzne cipele, ili mozda zato sto ne mogu gledati galve onih koji ce sljegnut sa sviJEh strana da joj se dive.

Stvarno je ovo otislo u krajnost koja nema veze s pamecu...i dobro neko rece - sto se isto ne desi Coli, Bregi...? Ni oni se ne izjasnise protiv onoga sto je radjeno, ali niko ih, valjda, ne vidje ni u kakvoj uniformi, pa je to OK. A, za rasliku od Brene, njih dvojica rodjene Sarajlije...
zimomor

#1502 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by zimomor »

Bas me interesuje kako nije bilo ovakvih protesta kad su se nasi pjevaci "patriote" vracali poslije rata u Sarajevo.

Jel' iko cuo npr. Hari Mata Harija da je ikad govorio o ratu. Sta mislite kakav bi bio njegov odgovor da ga je Senad pitao ko je pucao po Sarajevu?
Da ne spominjem Colu i Bregu, te sarajevske "velicine".
Isto tako razne Semse, Kemale i ine koji su pjevali kao i Brena na toj ekavici i na njoj izgradili karijeru, a nisu se culi tokom rata da osude srbijansku agresiju i sl. Sta je sa svom onom bulumentom srbijanskih pjevaca i pjevaljki koji pohode Bazene i Aqua-u svaki vikend? Oni su kao OK?
zimomor

#1503 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by zimomor »

kekec wrote:
Ima jedan ritam nov
da li cujes njegov zov
nije rumba, nije samba
to je igra tamba lamba
"Tamba lamba" je sifra za "cetnikovanje" ! :D
Evo je u Africi sa svojom "ideologijom" :
http://www.youtube.com/watch?v=szSJ7KvKxm8
Evo je i u "uniformi"
Image
Znaci ona se u Africi spremala za rat!!! :D
Dozer

#1504 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Dozer »

Ma ovdje bi bil odivno da se sada izjasne svi koji su za islamsku fildzan BiH. Meni ovo ne lici ni na sta drugo nego na to...
staza

#1505 Deco, deco...

Post by staza »

kockica_kockica wrote:
KatarinaKosaca wrote:Meni nije bitno ni ko joj je muž, niti kako joj se zovu djeca. Nije mi bitno niti kako se ona nacionalno osjeća. Ali, jeste mi bitno, na primjer sljedeće

Nakon koncerta u Tuzli (ili prije koncerta, ne znam, uglavnom tad u Tuzli), otišla je da položi cvijeće za poginulu mladost 1995 (danas je godišnjica) na Kapiji. U Beogradu su posuli po njoj da je davala spomen mjestu gdje piše .... srpski zločinci.
Onda se dotična gospođa pravdala kako to nisu samo tamo ubijena muslimanska djeca, nego ih je bilo raznih nacionalnosti. Znači da su samo muslimanska njeno polaganje cvijeća ne bi bilo opravdano. E, sad neka mi netko kaže da to nije fašizam jednak Thomposonovom.
A što se tiče intervjua kod Senada, ovjde je Bandiera Rosa dao super presjek, pa da to ne ponavljam.

Brena je rekla da nisu samo muslimanska djeca izginula vec da ih je bilo raznih nacionalnosti... ti ne znas ( osim ako nisi vidovita djemila ili njen suradnik) sta je ona mislila i da li se ona pravdala... i otisla je i polozila cvijece.. ne sjecam se da je Thompson to uradio ili jeste pa se branio kao i ona... mozda se pravdala a mozda i nije.. mozda im je htjela dati na znanje da nije vazno sta pise vec da je vazna ta mladost koja je izginula bez obzira na nacionalnost... i u svakoj gesti pa makar i bila ona dobronamjerna vidite ( ne samo ti vec i istmisljenici s tobom) nesto lose... uradi = nije dobro, nemoj uraditi = nije dobro, ogradi se= nije dobro, ne ogradi se = opet nije dobro...

pa sta hocete ????

ne volim ni ja Merlina pa ne stvaram hajku na njega sto ima koncerte.. zaboli me da ne kazem sta... nije ni njegovo maslo za ramazana.. i on je iz dijaspore pjevao da te nije Alija a hladio svoja muda negdje gdje nije bilo rata... al' je on patriota jer je pjevao Aliji, obukao kratke hlacice i kupio vas sa tim... fuj...

Ocigledno je da Brena ne zeli niciju stranu drzati... i to je veliki problem.. to je njena stvar.. sta ti ili bilo ko drugi zna sta ona misli i kako misli.. jeli vam to ona rekla mozda dok je pisala one nebulozne grafite kod Sutjeske ???

62 stranice citam ove supljake i ne mogu da vjerujem.. svi sve znaju... ali ne znate da ima zivota i van ove nase jadne drzave, da ljudi zive i imaju svoj zivot... VI se ljudi bavite tudjim zivotom... zabavite se oko svog zivota i sebe.. pustite Brenu i slicne.. oni dodju i prodju ...
Druže Tito (mi ti se koljemo), sretan Ti rođendan.
Iskreno, mislim da sam se prilično kasno uključio u ovu forumsku diskusiju: bilo mi interesantno da vidim šta nakon 40. strane ljude toliko fascinira...
Inače, CD-ovski intervju u prolazu pogledah: Brena se podmladila, odlično je ošišana, lijepa je: nikad ne bih rekao da je narodna pjevačica: pogotovo ne ona od prije 30 godinâ: znači doživjela je evoluciju, a i vidim da je sretna i uspješna osoba, i meni može biti samo milo (da parafraziram Ramba Amadeusa), jer što je više sretnih ljudi na planeti, svima će nama biti bolje.
A da mogu uz njenu muziku biti sentimentalan ne mogu: jer to što ona prilično znalački pjeva (iako je čitavo vrijeme, kao i Cecu, prate profesionalci, koji nemaju pretjerane veze sa socijaldemokratskim ili nacionalističkim strankama, i ne govore da su profesionalci, nego danonoćno rade u pozadini, i vrlo skromno se javno eksponiraju) ne smatram bilo kojim žanrom.
Sentimentalan mogu biti uz Isovića, Jasnu Zlokić, Mišu Kovača, Hanku Paldum, Josipu Lisac, Duška Kuliša...
Šta Brena radi u društvu vojske?!
Sa desetinama ljudi, koji su najteže godine, proveli širom Srbije, sam razgovarao: ako si imao ogroman ili mali novac i ako na konkretniji način nisi bio vezan za politički ili društveni život tamo: niko te nije ni primjećivao: za najmanji antidržavni pokret duha ili riječi, ljudi su nestajali preko noći.
Zašto Balašević nije otišao u inostranstvo; neki mu danas spočitavaju da je vršio verbalne tirade i to tamo gdje je najugodnije na svojim koncertima: te njegove tirade su bile važan arhivski materijal DB-a, a govoriti nešto otvoreno čitavu noć pred beogradskom ili novosadskom mahalom, koje su daleko više turske nego Sarajevo, ravno je samoubistvu.
Evo kako se nestajalo preko noći...

Od Brene niko nije tražio da daje svoj stav: neki mladi i perspektivni Brčaci, s kojima sam pred rat nekih godina u više navrata kampovao, nestala je u jednom danu (prema informacijama kojima raspolažem, a volio bih da nisu tačne): strijeljani su, po kratkom postupku.
Brčko je mala sredina: svako svakog zna: njeni roditelji su, Boga mi, nevjerovatno dogurali do poznijih mjeseci '93., i tek su onda, vjerovatno zbog princes krofni u herojskoj akciji Lepe Brene evakuirani.
Nemam ja ništa protiv bilo koga: i da sutra dođe Neda Ukraden, i Bora Čorba, ako tako zakonodavac odluči, nemam ništa protiv.
Ali ako sam već uzeo učešće u ovoj temi, neću da budemo neiskreni.
:thumbup:
Slijedeće: izem ti takvu državu u kojoj svi se izjašnjavaju ili traže da se domicilni ili vandomicilni izjašnjavaju.
To ič ne vredi.
Ako meni žensko kaže da se ludo zaljubilo u privatnika koji ima 30 privatnih firmi, lupam, i da su se zaljubili namah, možda i povjerujem, čuda se dešavaju, ali sumnjam da tu velike ljubavi ima: što ne znači da me ne raduje, ako je jedan par sretan: ljudi imaju različite vizije života, žive različite priče, imaju različite prošlosti i na drugačije načine sa drugima spajaju svoje sadašnjosti: ali bitno je da su skupa, i da su sretni, da njihova priča šljaka.
Stoga, nek' Brenina priča šljaka.
(I da se razumijemo prijespomenuti primjer je slučajan, i ne odnosi se na uspješnu poslovnu ženu Brenu, jer vjerujem da je između nje i Bobe iskrena ljubav: uzeo sam kao primjer za neke druge stvari, koje ću ovdje napisati).
Ali mene interesira: kako mi reagiramo na tu priču koja nam se prodaje.
Tako što svaka individua ima svoju viziju i nastoji je prodati narodu: a njega je lahko okrenuti, pogotovo nakon zadnjega rata: narod je teško odgojiti, za to je potrebno vrijeme, pravi ljudi na pravom mjestu, nestranačka i neboračka uplitanja, timski rad...
Praviš džamiju skupocjenu u stilu Saudijske Arabije, u blizi nje je masakr nad hrv. življem bio: ostavljaš u amanet ljudima koji će tu živjeti: haram i pred dunjalukom i pred Allahom.
Ali ne, ti znaš da je 500.000 onih tvojih za tu džamiju, a anamo je njih 10.000 i nisu bitni.
Gdje je tu država.
Već sam na jednom forumu pisao ispričanu mi priču o ribarskom evropskom naselju: koga su u zadnjem ratu naselili naši tronacionalci: u kojem se stoljećima nije ratovalo: svi ratovi su ih zaobišli: u tom seocetu nisu imali ozbiljnije pravne organe vlasti: od dolaska naših ljudi kreću svađe i javni problemi: da pikantnije bude, nisu se svađali nacionalno (valjda su dobro živjeli), nego oko banalnih stvari: zašto nemaju ovo, pa zašto na ovoga ili onoga ne obrate pažnju: domicilno stanovništvo su ušutjelo, ali uskoro je država došla, i nakon tolikih stoljeća, oformila tu i sud, i policiju, i sve moguće.
Sad je sve u redu.
A ne, ustanem danas, pa kažem sebi: ma neće smetati mome pašaluku i majkama ubijene djece da im malo zasvira Čačak, a onda se probudim prekosutra, pa kažem sebi: vidiš, ipak nisam bio u pravu, smetat će im...
Možda im neće smetati, barem dok se država ne oformi.
:bih:
TarikSA

#1506 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by TarikSA »

Dozer wrote:Ma ovdje bi bil odivno da se sada izjasne svi koji su za islamsku fildzan BiH. Meni ovo ne lici ni na sta drugo nego na to...
To ja vec odavno pisem, pa me napadose kako sam ja moderan i nepodoban valjda ovom drustvu...nigdje veze...pored toga nisam musliman...itd...
safran

#1507 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by safran »

63 stranice - ne mogu da vjerujem :run:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1508 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote:Ma ovdje bi bil odivno da se sada izjasne svi koji su za islamsku fildzan BiH. Meni ovo ne lici ni na sta drugo nego na to...

Fildžan valjda znači mala. Ne znam onda kako će se povećati, ako dođe Brena, pa neće biti fildžan nego šolja za bijelu kafu. Valjda ti nitko nije odgovorio jer je pitanje dosta čudno, da ne kažem glupo. Opet zašto muslimanska povlači automatizam fildžana. Postoje velike muslimanske države. U konkretnom slučaju sam rekla da nisam muslimanka pa tako valjda se podrazumijeva i da nisam za muslimansku državu. Iako, evo, kažete da će mi rati toga skoro u Sarajevu skidati glavu ha izađem na ulicu. :-) :roll:
TarikSA

#1509 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by TarikSA »

KatarinaKosaca wrote:

Fildžan valjda znači mala. Ne znam onda kako će se povećati, ako dođe Brena, pa neće biti fildžan nego šolja za bijelu kafu. Valjda ti nitko nije odgovorio jer je pitanje dosta čudno, da ne kažem glupo. Opet zašto muslimanska povlači automatizam fildžana. Postoje velike muslimanske države. U konkretnom slučaju sam rekla da nisam muslimanka pa tako valjda se podrazumijeva i da nisam za muslimansku državu. Iako, evo, kažete da će mi rati toga skoro u Sarajevu skidati glavu ha izađem na ulicu. :-) :roll:
Dobro jasno je meni zasto hrvati toliko shishte na Brenu...nismo dali Tomsonu da nastupi...e pa sta cemo vam mi...izgleda da ce Brena ipak nastupiti, a Tomson nikad:) znam ja da je vatra sto jednima dajemo sansu, a drugima ne, al eto tako je...odoh dosta mi je i moje i tudje vise gluposti...odoh da odmaram...nema ovome izgleda kraja, a nazalost izgleda da Brena ipak nastupa...ja ne idem, al eto ona je odlucila iako ja tamo necu biti da ce ona doci i otpjevati ovim ostalim otpadnicima (kako ih vi nazivate ocigledno)....pozzzz :run:
Last edited by TarikSA on 25/05/2009 15:51, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1510 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by pici »

Image

jooooooojjj kad se u subotu Hovako BaČi u publiku a ja u prvom redu......ima da je za dupe i siku naFaČam :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Dozer

#1511 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Dozer »

Joooo...katarina, pametnice draga...fildzan jeste mala, a ne vidim ni jedan jedini rezon po kojem bi islamska drzava ovdje, u kontekstu BiH, mogla biti velika... :)

Tooo Piciiiiiii!!!! I slikaj, slikavaj bre, pa nam postiraj da i mi koji necemo ici to vidimo :D :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1512 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

TarikSA wrote:Dobro jasno je meni zasto hrvati toliko shishte na Brenu...nismo dali Tomsonu da nastupi...e pa sta cemo vam mi...izgleda da ce Brena ipak nastupiti, a Tomson nikad:) znam ja da je vatra sto jednima dajemo sansu, a drugima ne, al eto tako je...
:lol: :lol: Ne nagađaj, sviju ti. To oko moje nacionalnosti :-)
A pogotovo oko podrške Thompsonu
pici

#1513 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by pici »

Dozer wrote:Joooo...katarina, pametnice draga...fildzan jeste mala, a ne vidim ni jedan jedini rezon po kojem bi islamska drzava ovdje, u kontekstu BiH, mogla biti velika... :)

Tooo Piciiiiiii!!!! I slikaj, slikavaj bre, pa nam postiraj da i mi koji necemo ici to vidimo :D :D

HoČem......ima da bude lom :mrgreen: :dance: :thumbup: :bih:
HAVANA

#1514 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by HAVANA »

Pici ,mogul i ja s tobom??????
Skakaćemo i fatat seljanke za guzove. :D
pici

#1515 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by pici »

HAVANA wrote:Pici ,mogul i ja s tobom??????
Moreeee ......sam nemoj blizu mene da se sluČajno nezbunimo pa nafatamo jedan drugog :mrgreen: :thumbup: :bih:
burek_in_space

#1516 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by burek_in_space »

Khm khm... :oops: :mrgreen:
HAVANA

#1518 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by HAVANA »

burek_in_space wrote:
Khm khm... :oops: :mrgreen:

Hajd dobro,ne rondaj odma. :D Ideš i ti. :wink:
_ja_

#1520 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by _ja_ »

Dupli
Last edited by _ja_ on 25/05/2009 16:04, edited 1 time in total.
burek_in_space

#1521 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by burek_in_space »

HAVANA wrote:

Hajd dobro,ne rondaj odma. :D Ideš i ti. :wink:
Ali ja vec imam VIP karte,jestel' raspolozheni za vip guzove?! :mrgreen:
_ja_

#1522 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by _ja_ »

pici wrote:
Moreeee ......sam nemoj blizu mene da se sluČajno nezbunimo pa nafatamo jedan drugog :mrgreen: :thumbup: :bih:

Daleko najbolji post, stare mi moje :lol: :lol: :lol: :lol:
konrad

#1523 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by konrad »

Hoce li biti i drugi koncert ?
HAVANA

#1524 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by HAVANA »

pici wrote:

Ma haj ,guzovi ko guzovi. :D
Nećemo se izradit,imamo mi istančan osjećaj za obline. :oops:

Nema više cile mile,ojhaaaaa :dance:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1525 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Latina »

Locked