Brega, hvala ti...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
El-Vedex

Post by El-Vedex »

Ma Pishajte vishe Bregovica . . .

Pa jebo te koliko raja pricha onjemu stichem utisak da neki imaju bash jebene komplexe zbog Brege . . .

Ljudi opustite se vec jednom , znate onu otrcanu frazetinu "za dobrim se konjem prashina dize" . . . toliko je otrcana da nikad nisam ni vjerovao u nju , ali koliko se ovaj thread razvukao pocecu da sumnjam u predhodno ubjedjene...

Cool Down
Zio

Post by Zio »

DeanGospo wrote:Brega nije bio neutralan za vrijeme rata. Neutralan je bio Chola, koji je sutio.
Brega je lagao i izmisljao, a sebe je lafo distancirao pricajuci da to nije njegov rat. Da je samo rekao da su se tamo neki posvadjali i da je opsada ustvari samo to sto "ovi odozgo uzvracaju na napade ovima sto su unutra", vec se svrstao na jednu stranu, jer je ON ZNAO STA SE DESAVA.
tacno. da se brega ponio kao chola nebi se moglo sta reci.

i mimo alije i poredjenja s alijom, brega je moralna nula, ljiga, lesinar.
Sarajlija i to pravi...

#128 Ko ste? Odakle ste?

Post by Sarajlija i to pravi... »

Vidim mnogi pisu nekim cudnim i meni bas ne jasnim jezikom. Neki ekavci, neki bekavci, neki drekavci a neki bogami, ne znaju niti jedan...Neki brane neki napadaju... STA VAM JE? KO STE? ODAKLE STE? :?
Evo Vam svima pjesma mog jarana (nepoznat kao pjesnik ali znan kao sarajlija) Ona je napisana u prvom mjesecu rata pa sami sudite jer ste navikli da budete i sudije i osudjeni i branioci i napadaci i sarajlije i dosljaci.

Nekad bilo, moje Saraj’vo!

Ovo je pjesma o jednom umrlom gradu,
Pjesma sto grije umirucu nadu.
Bosno moja, divna mila…
Naprijed Zeljo, ceto plava, nek se cuje tvoja slava…
Vino piju nane, age sarajlije…
O, boze dal’ su ikad cuti ove pjesme,
Il’ kraj Begove djamije pit’ vode…sa cesme?
E, grade, grade dodjose ti glave !

Poce pucat’ jaran na jarana, poce pucat brat na brata.
Zavadise ih kurvini sinovi,
Zavadi ih kopilad rodjena iz djubreta i blata!
Tesko Sarajevu kada mrznja medju rajom plane,
S kugom mu se djeca radjala ko god zavadi najbolje jarane.
I dok gledam kako neki,
Svima nama nepoznati ljudi,
Hoce da te uniste, da te slome…
E, da znas, moj umrli grade, sto vise pokusavaju,
To si drazi srcu mome !
To sto svi brane a i polako ruse,
To je tijelo bivseg grada…Tijelo bez duse.

Nikad nikom ljepse bilo nije,
Veselit’ se niko nije znao ko’ sto znaju sarajlije !
Svi derneci s rajom, te pijane noci…
Estrada, Bugatti, eh da mi je jos jednom, onom starom, carsijom proci.
Nikad oni nisu znali za tvoju ljubav grade,
Za tvoju dusu I srce sto sa prvim metkom stade.
Ko zna odakle su i ko im je mati,
Tuzno li je… oni ce se sarajlijama zvati.
Volim te moj umrli grade, volim!
Pocivaj u miru
Netaknut I nasmijan u snovima mojim.
Spavaj grade I ne zaboravi tvoju sarajevsku raju
Koja te u srcima nosi onakvog kakvog te samo oni znaju !

Nek’ ti je rahmet i
Pokoj ti dusi, ljubavi nasa.

E hajde sad, popijte po jednu i neka traje vijecno sve sto je SARAJEVO dalo!
bl-uesbrother

Post by bl-uesbrother »

Htjeli vi to ili ne Bijelo Dugme je SARAJEVSKA grupa, vazda bila...pa tek onda sve ostalo...
bl-uesbrother

Post by bl-uesbrother »

Htjeli vi to ili ne Bijelo Dugme je SARAJEVSKA grupa, vazda bila...pa tek onda sve ostalo...
mostarac

Post by mostarac »

bandit wrote:Brega je sinoc samo od ulaznica zaradio 1,2 miliona maraka! Svaka cast Bosanci i Hercegovci a bogami i ostali sto ste mu to omogucili. Pa nek jos neko kaze da se milioner nemoze postati preko noci ....
Brega radi po ugovoru i za tri koncerta ce dobiti milion, a sa ulaznicama nema apsolutno nista. Toliko o informisanosti. A sad sto je Brega gradio svoje ime nekih 35 godina pa moze reci hocu milion za tri koncerta ne znaci da je taj milion dobio preko noci. To znaci da je ulozeno mnogo rada, truda znoja i krvi da se jedno takvo ime stekne. Ne ulazim u to kakav je Brega covjek, ali ko muzicar je najveci na ovim prostorima i jebi ga covjek je imao talent i iskoristio ga. Ako mu neko to prigovara onda ili je s druge planete ili nije dobar. Sve se placa i nigdje nista nema dzabe. to je bilo samo u komunizmu na koji ovi, sto najvise kukaju na cijene i neimastinu, najvise i zugaju. Problem sa ovim narodom je sto svoj mentalni sklop nije prebacio iz komunizma u kapitalizam. Mozak nam je u komunizmu, a zivimo u kapitalizmu. Logicna posljedica je da smo FUKARA.
hadis

Post by hadis »

Evo HADISU je DOSLO IZ GUZICE U GLAVU rece vam BREGA JE SAMO JEDAN OBICNI UMJETNIK KOJEM SU GLAVU SAPRALE RAZNE BJELOSVJTSKE DROGE!!!
Zao mi je sto moram reci AL BREGA TI NIKAD NECES BITI NI SLOVO OD MOG TIFE A JOS MANJE NEKO SLOVO OD MOG PREDSJEDNIKA I VELIKOG GOSPODINA I COVJEKA KOJI JE BIO NOMINIRAN ZA NOBELOVU NAGRADU, MOG I NASEG ALIJE IZETBEGOVICA!!!

ZNAM BRACO BOSANCI trebalo mi je PUNO VREMENA DA SE OSVJESTIM AL IPAK SAM BRZO DOSAO SEBI I SHVATIO DA JE BREGA SAMO JOS JEDAN OD ONIH KOJI SAD ZELE BITI SARAJLIJE!!!
Vi Sarajllije nemojte sebi umisljati da ste najbolji na planeti jer svi VASI MUZICARI (a i moji su isto tako) DOLAZE U KRAJINU DA UZMU VELIKE SVOTE NOVCA! SVI, AL JEDINI KOJI JE NAS I KOJI JE PRAVI BOSANAC SE ZOVE MLADEN VOJICIIC TIFA!!!!
MAJSTORE TEBI KAPA DO PODA!!!!TI si TAJ koji je OTPJEVAO "GRBAVICU" i TI si TAJ KOJI CE PJEVAT U BEOGRADU IAKO SI PJEVAO TO STO SI OTPJEVAO AL HVALA TI JER SI PJEVAO ZA SVOJ NAROD JER SI PJEVAO ZA BOSNU I HERCEGOVINU!!!!

TIFA TI SI LEGENDA, A BREGA, ALEN (iako je moj BISCANIN) se mogu pokupiti i PRAVAC SUSJEDNE "ZEMLJE"!!!!
E DA BEBEK-SVE VAM JE REKAO SINOC!!!HVALA TI ZELJKO KAO BRATU RODJENOM!!!!
Sarajlija i to pravi...

#133 Moj dobri Hadise

Kako lijepo pricas i samo za jednu stranu navijas. Ne valja jarane, jer ako hoces da budes posten i nesvrstan u etnicke grupe, a ne nacije kako to mnogi zele reci) zasto onda jos nekom ne skines kapu i jos nekoga pohvalis osim Alije. Osim toga, ako za Tifu misle, ono sto ti tvrdis, nebi ga prebili u NJEGOVOM sarajevu tri puta samo zato sto mu ime ne valja i sto je pjevao samo Vilicu a ne i ostalim, pojedinim kretenima i idiotima?
Ako se dohvatis neke teme, dobro je razdradi i nadji cinjenice a ne rekla-kazala.
Aj' zivio ti meni.
Sarajlija i to pravi...

#134 Moj dobri Hadise

Kako lijepo pricas i samo za jednu stranu navijas. Ne valja jarane, jer ako hoces da budes posten i nesvrstan u etnicke grupe, a ne nacije kako to mnogi zele reci) zasto onda jos nekom ne skines kapu i jos nekoga pohvalis osim Alije. Osim toga, ako za Tifu misle, ono sto ti tvrdis, nebi ga prebili u NJEGOVOM Sarajevu tri puta samo zato sto mu ime ne valja i sto je pjevao samo Vikicu a ne i ostalim, pojedinim kretenima i idiotima?
Ako se dohvatis neke teme, dobro je razdradi i nadji cinjenice a ne rekla-kazala.
Aj' zivio ti meni.
Ispravka jer ima malo stamparskih gresaka, pardon :)
Sarajlija i to pravi...

umro je mostar wrote:
bandit wrote:Brega je sinoc samo od ulaznica zaradio 1,2 miliona maraka! Svaka cast Bosanci i Hercegovci a bogami i ostali sto ste mu to omogucili. Pa nek jos neko kaze da se milioner nemoze postati preko noci ....
Brega radi po ugovoru i za tri koncerta ce dobiti milion, a sa ulaznicama nema apsolutno nista. Toliko o informisanosti. A sad sto je Brega gradio svoje ime nekih 35 godina pa moze reci hocu milion za tri koncerta ne znaci da je taj milion dobio preko noci. To znaci da je ulozeno mnogo rada, truda znoja i krvi da se jedno takvo ime stekne. Ne ulazim u to kakav je Brega covjek, ali ko muzicar je najveci na ovim prostorima i jebi ga covjek je imao talent i iskoristio ga. Ako mu neko to prigovara onda ili je s druge planete ili nije dobar. Sve se placa i nigdje nista nema dzabe. to je bilo samo u komunizmu na koji ovi, sto najvise kukaju na cijene i neimastinu, najvise i zugaju. Problem sa ovim narodom je sto svoj mentalni sklop nije prebacio iz komunizma u kapitalizam. Mozak nam je u komunizmu, a zivimo u kapitalizmu. Logicna posljedica je da smo FUKARA.
Dobro pises jarane, dooobro. I tvoj je grad mrtav, k'o i moj. Jebiga.
hadis

Post by hadis »

TIFA je moj BOSANAC i to je cijela ISTINA!
To STO STE GA VI SARAJEVSKA HULIGANIJO LUPALI JE VASA SRAMOTA!!!
TIFA je moj, TIFA je nas, TIFA je Sarajlija, TIFA je VELIKI BOSANAS i na kraju TIFA JE NAJTIRAZNIJI OD SVIH BIJELOM DUGMETU!!!
EVO NAKON STO SAM SE OSVJESTIO RECI CU- TIFA TEBI HVALA JER SI BAS PRAVI SARAJLIJA (iako nisi tamo rodjen) I HVALA TI JER SI PRAVI BOSANAC I JA SE PONOSIM S TOBOM!!!

TIFA (ma nek te prozivaju da si narkoman, ja sam sjedio s tobom i ZNAM KO SI I STA SI) HVALA TI ZA SVE!!!!

TIFA TI SI HODAJUCA LEGENDA!!!
hadis

#137 Re: Moj dobri Hadise

Post by hadis »

Sarajlija i to pravi... wrote:Kako lijepo pricas i samo za jednu stranu navijas. Ne valja jarane, jer ako hoces da budes posten i nesvrstan u etnicke grupe, a ne nacije kako to mnogi zele reci) zasto onda jos nekom ne skines kapu i jos nekoga pohvalis osim Alije. Osim toga, ako za Tifu misle, ono sto ti tvrdis, nebi ga prebili u NJEGOVOM Sarajevu tri puta samo zato sto mu ime ne valja i sto je pjevao samo Vikicu a ne i ostalim, pojedinim kretenima i idiotima?
Aj' zivio ti meni.
Sram nek te bude!!!VIKIC I OSTALI SU ZA TEBE KRETENI!!!
MA STIDI SE!!!!
Sarajlija i to pravi...

#138 Re: Moj dobri Hadise

hadis wrote:
Sarajlija i to pravi... wrote:Kako lijepo pricas i samo za jednu stranu navijas. Ne valja jarane, jer ako hoces da budes posten i nesvrstan u etnicke grupe, a ne nacije kako to mnogi zele reci) zasto onda jos nekom ne skines kapu i jos nekoga pohvalis osim Alije. Osim toga, ako za Tifu misle, ono sto ti tvrdis, nebi ga prebili u NJEGOVOM Sarajevu tri puta samo zato sto mu ime ne valja i sto je pjevao samo Vikicu a ne i ostalim, pojedinim kretenima i idiotima?
Aj' zivio ti meni.
Sram nek te bude!!!VIKIC I OSTALI SU ZA TEBE KRETENI!!!
MA STIDI SE!!!!
Okano, izgleda da si ti KRETEN koji ne razumije da sam ja kretenima nazvao Cace, Cele, Batka i njima slicne a ne Vikica, lutko moja, sa kojim sam radio. Razmisli prije nego nesto napises. a sto se tice Tife, stanovali smo zgrda do zgrade, prvo na grbavici a onda u Kate Govorusic. Nemoj jarane pisati ono sto ne znas i nemoj na osnovu dva minuta poznanstva misliti da znas ljude. Procitate novine i mislite da sve znate. Sta ti je? Jesi li ti normalan?
hadis

Post by hadis »

A ne kontam STA JE TO BILO RUZNO U PJESMI -ponesi zastavu, pobjedu salvicu, ponesi zatavu DRAGANE VIKICU?IL MOZDRA JOS GORE-HEJ GRBAVICE BOLNA SI MI PRITISLA ME TEKSA TUGA NA TRENUTAK I POMISILM DA SI SADA NEKA DRUGA....???STA TO KAO NESTO NE VALJA U OVIM PJESMAMA????

MA PJESME SU OK AL VI NE VALJATE!KRIVO VAM JE STO JE NEKI DRAGAN VIKIC HEROJ SARAJEVA (i mozda bas zato ga danas napadate kao sto neki napadaju MOG TIGRA u BIHACU)!!!!

MA VAZNO JE DA JE VAMA DINO "VOJNIK SRECE" IDOL (al ne zaboravite da je on to pjevao iz BERLINA)!!!E MOJ (a Boga mi i vas) TIFA JE URLAO IZ SRED SARAJEVA I PLAKAO ZA TAJ GRAD ISTO KAO STO PLACE SVAKI PUT I BILO GDJE DA ZAPJEVA TU LEGENDARNU "GRBAVICU"!

PA TIFA JE KRALJ!COVJEK AKO PJEVA U SARAJEVU ZA 5-aka ONDA JE TAKO I U BIHACU, A TAJ VAS "POSTOVANI (iako ga ja nazalost OBOZAVAM)" DINO MERLIN U ISTOM MOM BIHACU DUSU CUPA S ULAZNICOM OD 15 MARAKA DA BI NAKON 7 DANA U SARAJEVU PJEVAO ZA 5-aka!!!
PA IMA LI VECI BOSANAC OD MOG MLADENA VOJICICA TIFEEEEEE????
hadis

Post by hadis »

Ha JA BIO KRAIJISNIK I OSTAO KRAJISNIK!!!
E krajisnik vam zapusi usta sa samo jednim ali vrijednim komentarom!!!!
Sarajlija i to pravi...

hadis wrote:A ne kontam STA JE TO BILO RUZNO U PJESMI -ponesi zastavu, pobjedu salvicu, ponesi zatavu DRAGANE VIKICU?IL MOZDRA JOS GORE-HEJ GRBAVICE BOLNA SI MI PRITISLA ME TEKSA TUGA NA TRENUTAK I POMISILM DA SI SADA NEKA DRUGA....???STA TO KAO NESTO NE VALJA U OVIM PJESMAMA????

MA PJESME SU OK AL VI NE VALJATE!KRIVO VAM JE STO JE NEKI DRAGAN VIKIC HEROJ SARAJEVA (i mozda bas zato ga danas napadate kao sto neki napadaju MOG TIGRA u BIHACU)!!!!

MA VAZNO JE DA JE VAMA DINO "VOJNIK SRECE" IDOL (al ne zaboravite da je on to pjevao iz BERLINA)!!!E MOJ (a Boga mi i vas) TIFA JE URLAO IZ SRED SARAJEVA I PLAKAO ZA TAJ GRAD ISTO KAO STO PLACE SVAKI PUT I BILO GDJE DA ZAPJEVA TU LEGENDARNU "GRBAVICU"!

PA TIFA JE KRALJ!COVJEK AKO PJEVA U SARAJEVU ZA 5-aka ONDA JE TAKO I U BIHACU, A TAJ VAS "POSTOVANI (iako ga ja nazalost OBOZAVAM)" DINO MERLIN U ISTOM MOM BIHACU DUSU CUPA S ULAZNICOM OD 15 MARAKA DA BI NAKON 7 DANA U SARAJEVU PJEVAO ZA 5-aka!!!
PA IMA LI VECI BOSANAC OD MOG MLADENA VOJICICA TIFEEEEEE????
E sad se jarane slazemo u potpunosti. Sto se tice Dine i sto se tice Tife i Vikare. Tifa i Dragan su moji drugovi i VELIKE SARAJLIJE a Dino je Dino. Svi mi u gradu znamo sta je bio, pokusavao i postao. Izvini ako sam te uvrijedio jer je izgleda bila nesuglasica i nerazumjevanje.
Aj' zivio moram da idem.
DTL

#142 Re: Moj dobri Hadise

Post by DTL »

Sarajlija i to pravi... wrote: [Okano, izgleda da si ti KRETEN koji ne razumije da sam ja kretenima nazvao Cace, Cele, Batka i njima slicne a ne Vikica, lutko moja, sa kojim sam radio. Razmisli prije nego nesto napises. a sto se tice Tife, stanovali smo zgrda do zgrade, prvo na grbavici a onda u Kate Govorusic. Nemoj jarane pisati ono sto ne znas i nemoj na osnovu dva minuta poznanstva misliti da znas ljude. Procitate novine i mislite da sve znate. Sta ti je? Jesi li ti normalan?
Haveru, ba sto se palis svega ti?

Sta ba papak zna o Sarajevu? Nista?

Sta ba papci znaju o Domu kulture Vaso Pelagic, o turnirima u dvoristu"29 novembra", o kradji rezdelija i zelenih sljiva i jabuka na Sljiviku. Jasno ti je o cemu pricam.

Znas s kim si rastao, znas s kim si se igrao, koja ti je treba iz ulice bila prva ljubav?

I znas da toga sada nema!

Doselili se u nase ulice s koca i konopca.

Doselili i nece da idu.

Zato oni ne kontaju ni Dugme, ni Orkestar ni Pusenje.

Ne znaju ni sta je ni ko je Bolero, ne znaju nista o satima proba u Vasi Pelagicu.

Pusti ba papke da pjene.

Vidis da samo sto nisu bombe u ruke uzeli da nas pobiju ovo jos malo sto u Gradu zivimo. Ko sto su i na Bregu s bombama krenuli.

Sta ce kad drukcije ne umiju. Papak je to, dosljo.

Satro branili papci Sarajevo.

Pa jebali mater svoju, sto nisu svoja sela branili, sto pobjegose iz Podrinja ko picke.

Sto Sandze, kad toliko mrze Srbe, ne ostase tamo da svoje odbrane?

Ma zato haveru moj, nemoj ni ti ni onaj Mostarac da se palite, pusti ih nek svoje pricaju.

Mi smo svoje rekli na Stadionu.

Oni to nikada nece moci.

I opet kad bi bio koncert za 10 godina, opet bi isto bilo, taman da je karta petobanka.

Davno smo mi rekli jednu narodnu:

nije zvaka za seljaka.

Tako ni Dugme nije za primitivce.

Njima ostaje Dino i Al'Dino.

Pozdrav
perfektan

Post by perfektan »

DTL..SVAKA CAST..KO DA SI MENE PITO.
A vi seljacine i papci....vama eno aque... eno gologuzih pjevaljki iz Srbije,
sastajte se kod ''gume koja gori'',eno vam vase selendre i vasi seljacki obicaji...eno vam kese koje bacate kroz prozor...eno vam koze koje uvodite u liftove...eno vam vasi poklici..podriskivanja...mlataranje zastavama...transparentima...eno vam vasi politicari koji su dosli s koca i konopca da nas jebu ovdje za citav zivot...sve vam evo..sem GRADA..to necete dobiti...
Prenj

Post by Prenj »

Evo kako izgleda sarajevska zavist i glupost u svom "najboljem" izdanju :(
rei

Post by rei »

fokke wulf wrote:
O.K.,koncert je bio i šta sad?
Tresla se gora,rodio se miš,....već se jedno heftu dana nadjebavate oko Brege,te valja,te ne valja,opsov'o Aliju,itd.
Ja Bregu inače ne šmekam nešto,ružno mu je i to psovanje,ali skoro svaki dan možete čuti naulici skoro svakog dana,ljude (Bošnjaci,uglavnom),koji kad im se ptica posere na glavu psuju Aliju,...
dakle sve je ovo oko Dugmeta ispolitizirano,te ovi su izdajnici,ovi patriote.
Jebi ga,on jeste smrad ispao za Sa. kad je najteže bilo,e sad ko hoće da i pored toga ide na koncert,neka uživa.Brega je jedan obični japi,čovjek lovi gdje i kad može.To da je ostavio neizbrisiv trag na ex-Yu muzičkoj sceni je fakat,kao što je fakat da je i plagijator.
Ali nema veze,samo nemojte bit pičke i njemu se do neba zahvaljivat,atmosferu koncerta ste napravili vi koji ste bili na njemu,bez VAS bi koncert bio kita!!!
Brega je napunio džepove,vi uživali i super!
Samo čemu toliko jebeno idolopoklonstvo,nek se Brega vama zahvaljuje i izvinjava,JEBO VAS BREGA!!!!

Da ne bi ove provokativne teme ostala bi u ubjedjenu da ima malo onih
koji normalno razmisljaju, medjutim ima super komentara a ovo sto je boldirano je od mene i Adi super ti majica , ... :lol:
sudnjidan

#146 Re: Ko ste? Odakle ste?

Post by sudnjidan »

Nekad bilo, moje Saraj’vo!

Ovo je pjesma o jednom umrlom gradu,
Pjesma sto grije umirucu nadu.
Bosno moja, divna mila…
Naprijed Zeljo, ceto plava, nek se cuje tvoja slava…
Vino piju nane, age sarajlije…
O, boze dal’ su ikad cuti ove pjesme,
Il’ kraj Begove djamije pit’ vode…sa cesme?
E, grade, grade dodjose ti glave !
Poce pucat’ jaran na jarana, poce pucat brat na brata.Zavadise ih kurvini sinovi,Zavadi ih kopilad rodjena iz djubreta i blata!
Tesko Sarajevu kada mrznja medju rajom plane,
S kugom mu se djeca radjala ko god zavadi najbolje jarane.
I dok gledam kako neki,
Svima nama nepoznati ljudi,
Hoce da te uniste, da te slome…
E, da znas, moj umrli grade, sto vise pokusavaju,
To si drazi srcu mome !
To sto svi brane a i polako ruse,To je tijelo bivseg grada…Tijelo bez duse.
Nikad nikom ljepse bilo nije,
Veselit’ se niko nije znao ko’ sto znaju sarajlije !
Svi derneci s rajom, te pijane noci…
Estrada, Bugatti, eh da mi je jos jednom, onom starom, carsijom proci.
Nikad oni nisu znali za tvoju ljubav grade,
Za tvoju dusu I srce sto sa prvim metkom stade.
Ko zna odakle su i ko im je mati,
Tuzno li je… oni ce se sarajlijama zvati.
Volim te moj umrli grade, volim!
Pocivaj u miru
Netaknut I nasmijan u snovima mojim.
Spavaj grade I ne zaboravi tvoju sarajevsku raju
Koja te u srcima nosi onakvog kakvog te samo oni znaju !
Nek’ ti je rahmet i
Pokoj ti dusi, ljubavi nasa.

Haveru, ba sto se palis svega ti?

Sta ba papak zna o Sarajevu? Nista?

Sta ba papci znaju o Domu kulture Vaso Pelagic, o turnirima u dvoristu"29 novembra", o kradji rezdelija i zelenih sljiva i jabuka na Sljiviku. Jasno ti je o cemu pricam.

Znas s kim si rastao, znas s kim si se igrao, koja ti je treba iz ulice bila prva ljubav?

I znas da toga sada nema!

Doselili se u nase ulice s koca i konopca.
Doselili i nece da idu.

Zato oni ne kontaju ni Dugme, ni Orkestar ni Pusenje.

Ne znaju ni sta je ni ko je Bolero, ne znaju nista o satima proba u Vasi Pelagicu.

Pusti ba papke da pjene.

Vidis da samo sto nisu bombe u ruke uzeli da nas pobiju ovo jos malo sto u Gradu zivimo. Ko sto su i na Bregu s bombama krenuli.

Sta ce kad drukcije ne umiju. Papak je to, dosljo.

Satro branili papci Sarajevo.

Pa jebali mater svoju, sto nisu svoja sela branili, sto pobjegose iz Podrinja ko picke.

Sto Sandze, kad toliko mrze Srbe, ne ostase tamo da svoje odbrane?

Ma zato haveru moj, nemoj ni ti ni onaj Mostarac da se palite, pusti ih nek svoje pricaju.

Mi smo svoje rekli na Stadionu.

Oni to nikada nece moci.

I opet kad bi bio koncert za 10 godina, opet bi isto bilo, taman da je karta petobanka.

Davno smo mi rekli jednu narodnu:

nije zvaka za seljaka.

Tako ni Dugme nije za primitivce.
Njima ostaje Dino i Al'Dino.
:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
hadis

Post by hadis »

Dugme je MOJE kao i vase i nema te pjesme od dugmeta da je na na pamet ne znam!
Opet ponavljam da sam branio BREGU sve ove dane al ipak... ipak...zar SARAJEVO nije zasluzilo MALO VISE OD TOG ISTOG BREGE!!!!
I opet cu ponoviti ne zanima mene ni Sarajevo ni Sandzaklije (kojima sad sarajevo nazalost pripada)!!!Ja sam BISCANIN I zelim samo reci DA JE BREGA KAO UMJETNIK "BOG" U BiH, AL DA JE TAJ ISTI BREGA KAO COVJEK GNJIDA!!!

BREGA HVALA TI ZA DUGME I ZA SVE ONE PJESME KOJE SAM RANIJE NABROJAO, AL MAJKA MU STARA PA ZAR NI MINUT SUTNJE ZA SARAJLIJE ZA TVOJE NEGDASNJE SKOLSKE DRUGOVE!!!
PA BREGA AKO JE I OD TEBE PREVISE JE MAJKE MI MOJE!!!
rumenko

Post by rumenko »

Vidim ziva se diskusija razvila....sta je misevi nema me par sati pa se odma uzdignete....aaaaa..ne mogu ovo sve da citam samo cu citirati jednog vrlo pametnog covjeka negdje sa pocetka foruma koji kaze:

"Ne duguje SA bregi nista...brega se ne moze podrediti sa SA...brega je pljunuo SA u lice kad je u SA na dan ginulo ljudi koliko on oma u svom usranom orkestru...nije niko trazio da se vrati u SA u ratu ali je mogao reci jednu jedinu rijec za SA za vrijeme dok su nas rokali...tada "to nije bio njegov rat"...jok eto bio je one sarajevske dijece sto su 4 godine jela humanitarnu....da je jedan put nesto pozitivno za SA rekao....jok jarane..."nije njegov rat"...Koji je qrac onda sad dosao...pa da vam uzme to malo jada sto imate po dzepovima..zato je dos'o...bekani...

Dok je budala ..bice i brega...."

pravo je srochio ovo...jos bih dodao.....vjezbajte supci kod kuce pred ogledalom "eeeedjurdjevdan je.." pa na vidovnan pravac BG...aferim
UBL

#149 Re: Moj dobri Hadise

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:47, edited 1 time in total.
Ali_G

Post by Ali_G »

Nabijem ja svu ovu "sarajevsku raju" na k****. Jel to neko manje covjek ako nije iz Sarajeva? Fuj gadite mi se sto dijelim grad s vama. Nije supak brega puno pogrijesio kad je reko da smo selendra velika. I jesmo, veliko selo. Zamisli vi ste krali sljive, jedini vi imali domove kulture, prve ljubavi. Popisam se ja na gradjane kojima je glavni uspjeh kradja sljiva i koji jedva cekaju da nekom kazu kako je on papak jer nije iz Sarajeva jer mu roditelji nisu odavde, jer je doso iz drugog grada. Fuuuuj.

A ti sto vako falis bregu, nek ti na sahrani njegov trubacki orkestar koju srpsku patriosku otpjeva. Od topole pa do ravne gore s kalasnjikovom. Jebo vas brega. Dajte ulicu i kusti i neletu. Jebiga puno su uradili za nas, al kad treba ALiji dat ulicu e onda ne moze.
Post Reply