Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Bosna i Hercegovina će u grupi F završiti na ovom mjestu:

1.
60
15%
2.
280
69%
3.
42
10%
4.
22
5%

Total votes: 404

Mirza007

#1101 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Mirza007 »

noiserr wrote:
pirmin wrote:Ko od nasih igraca, objektivno gledajuci, fizicki moze izgurati 90+ minuta ubitacnog tempa?
Kolasinac, Lulic, Ibisevic...dalje?
- Dzeko ima dosta kondicije. Jedino sam ga vidio da se umorio protiv Everton-a. A od njega se zahtjeva da non stop skace i da vrsi pressing, odbrana kornera i slicne stvari, ima velik zadatak u City-ju.

- Spahic se ne umara, on brani postavljanjem, tipa Maldini.

- Ne mislim ni da ce Bicakcic imati nekih problema. Mlad decko u kondiciji.

- Medunjanin moze punih 90 minuta bez problema.

Ima tu jos par ali pitanje je hocel igrati u prvoj postavi. Imamo kriticna dva 3 igraca koje moramo cuvati. Pjanica (treba paziti), Miske nemoze 90 minuta izdrzati, a I Salihovic cesto ne igra punih 90 u Hoffenheim-u.

Steta sto se trenira u Bosni, Susic ih je trebao negdje u mocvaru dovesti da se navikavaju na klimu, ali dobro pripremit ce se u Brazilu.
Ne bih se kladio da Misimovic i Medunjanin mogu trkacki parirati Argentincima obzirom da se radi o veznom redu. Medunjanin moze izdrzati 90 minuta ali ne protiv gaucosa.
condy

#1102 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by condy »

Pored onakvog trening kampa u Zenici, u koji je uloženo oko 10 miliona eura, Sušić izvodi i trenira igrače na zapuštenom i neuvjetnom terenu. Napominjem da trening kamp reprezentacije u Zenici raspolaže sa 2 terena pod reflektorima od čega je jedan sa prirodnom i drugi sa umjetnom podlogom. Imaju 3.300 sjedećih mjesta tribine centra u Zenici, ispod kojih su smještene prostorije sa ostalim pratećim sadržajima, uključujući restoran, kuhinju, salu za sastanke, moderne svlačionice, fitnes centar, vešeraj, 24 dvokrevetne moderno opremljene sobe omogućuju reprezentativcima potpunu izolaciju i potrebni mir u sklopu priprema za važne mečeve. Međutim, Sušiću to nije uopće bitno. On je i tako odavno izgubio svaki kredibilitet ozbiljnog i inteligentnog trenera.Kakav mahalc.... :roll:
Darkstorm

#1103 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Darkstorm »

condy, plan je vec odavno bio da se pripreme za kvalifikacije kao i za samo svjetsko prvenstvo u Brazilu odrade u Hrasnici.U Zenicu se premjestaju vec od narednih kvalifikacija. ;-)
macmoodan

#1105 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by macmoodan »

Naravno! Na istom portalu možemo pročitati i ostale istine poput "Napokon je duhan dobar za zdravlje" i "Mumificirani hobit pronađen u Tolkinovom muzeju" :lol:
5 0 5

#1106 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by 5 0 5 »

Bucko iz mahale wrote:I svecki Aftonbladet je objavio da bi mozda Ibra mogao da zaigra za nasu repku,posto ima i nase drzavljanstvo...a ovo mu je zadnja sansa da zaigra na svjetskom prvenstvu
zamisli situaciju u kojoj safet ostavlja edina na klupi da bi igrao zlatan. ne•mo•gu•ce.
5 0 5

#1107 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by 5 0 5 »

Senf wrote: Imam osjecaj da su ljudi Susica vec etiketirali, tako da sta god napravili on ce biti krivac i njegov necak.
sam je za to kriv.
Logovan

#1108 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Logovan »

505sCrtom wrote:
Senf wrote: Imam osjecaj da su ljudi Susica vec etiketirali, tako da sta god napravili on ce biti krivac i njegov necak.
sam je za to kriv.
Ma kako god okreneš, Sušić će biti za sve kriv.
Ako kojim slučajem ostvarimo dobre rezultate onda će biti zaslužan Ćiro, Osim, Hajrovićev gol u Slovačkoj, itd.
Kinaski

#1109 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Kinaski »

Ovo za Ibrahimovica je nevidjena glupost
Darkstorm

#1110 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Darkstorm »

AtleticoMadrid wrote:Nezahvalan narod, ma bice dobro ovo Svjetsko, zavrsit cemo drugi ja mislim. Vec sam odigrao listic za svjetsko, igr'o sam pobjedu Bosne protiv Nigerije i Irana, nemojte me iznevjeriti momci :D
Nece to biti tako lako.O Argentini ne moram nista govoriti, jaka su ekipa, s izuzetno jakim napadom kontra nase uzasne odbrane koja je i najslabiji dio tima.Nigerijci izuzetno jaki fizicki, Musa izuzetno brz igrac.Jedina prednost je sto smo mi bar znali dobro se postaviti u nekim vecim utakmicama, Nigerijcki takticki i nisu neki znalci... Iran nikad nije bio za odbaciti, pogotovo iz nase perspektive nakon silnih poraza od njih u prijateljskim utakmicama.Nemaju nekih superzvijezda, ali na kraju sve ovisi kako ce se postaviti kao ekipa.Na kraju krajeva, Nigerija i Iran su ucestvovali vise puta na svjestkim prvenstvima i imaju iskustva, dok mi debitujemo.

Da bar hocemo srediti atmosferu unutar ekipe, pa bi se bar i mogli necemu nadati.
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#1112 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Yahweh »

-
Last edited by Yahweh on 20/03/2015 23:44, edited 1 time in total.
suadfor

#1113 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by suadfor »

messi ce prekucati ovo svjetsko
Amir_sabanovic

#1114 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Amir_sabanovic »

suadfor wrote:messi ce prekucati ovo svjetsko
Jeb'o Messija, ko će čuvati Di Maríju? :D
moa

#1115 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by moa »

Zamisli ali zamisli mi nekim slucajem dobijemo Argentinu sa recimo 2:1 ili 3:2. :mrgreen:
BadCopy

#1116 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by BadCopy »

Mi Argentini ne mozemo dat 3 gola na 7 svijetskih prvenstava

Od zla oca od gore matere
noiserr

#1117 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by noiserr »

BadCopy wrote:Mi Argentini ne mozemo dat 3 gola na 7 svijetskih prvenstava

Dali smo Portugalu 2 sa igracem manje, more more. Ako im prvi uvalimo gol, i njihova ce guza zaigrati.
pashasolidni

#1118 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by pashasolidni »

ti i tvoja raja s termina sigurno ne mozete,na 50 sp
al ima ko moze!
Logovan

#1119 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Logovan »

E jesi pesimista. :D
Mirza007

#1120 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Mirza007 »

Analiza ekipa poziciju po poziciju jasno ukazuje da smo kvalitetniji od Nigerije i Irana (i to znacajno) te da smo objektivno slabiji od Argentine. Stoga mozemo ocekivati jedan poraz i dvije pobjede sto bi nam bilo siguran prolaz (osim u slucaju neke lude kombinacije). Za nas bi bilo dovoljno i jedna pobjeda (Iran) te nerjeseno (Nigerija) ali bi onda ovisili od drugih a to je situacija koju si ne bismo smjeli dozvoliti.
Znaci, kljuc je utakmica protiv Nigerije i objektivno gledana jaci smo po svim pozicijama.
1) Begovic - Eyenama (bitna razlika u kvaliteti za nas)
2) Odbrana (da ne idem po imenima)
Opet bitna razlika u nasu korist. Koliko god mi tvrdili da nam je odbrana losiji dio tima uzmite u obzir da su svih 4-5 nasih igraca koji kandidiraju za zadnju liniju standardni bundesligaski igraci (Mujdza, Bicakcic, Spahic, Salihovic i Kolasinac). E sad poredajte Nigerijsku odbranu pa cete vidjeti da se radi o bitnoj razlici u kvaliteti)
3) Srednji red
Ovdje bi se mogle raditi usporedbe. Svi ce naravno odmah skociti na Mikela ali nisu ni nasi aduti za odbaciti: Pjanic (po mnogim anketama u ekipi sezone Seria Ai mislim da je na ravnoj nozi sa Mikelom ), Lulic (vjerovatno novi igrac stare dame), Miske, Medo, Besic (najbolji strani igrac u Madjarskoj ove sezone) itd. Da se razumijemo ima i Nigerija jos dobrih i vrlo dobrih veznih igraca ali smo ipak makar za nijansu igracki jaci od njih i na ovoj liniji)
3) Napad
Bez obzira igrali mi sa jednim ili dva spica, nas dvojac Dzeko - Ibisevic je znacajno bolji od bilo koja dva (od tri vrhunska) napadaca Nigerije. Musa, Emenike i Moses, koliko god dobri bili, su ipak u klasi jednog Ibisevica dok je Dzeko ipak jedna stepenica vise. Osim toga Dzeko je sezonu zavrsio u vrhunskoj formi (nadam se da se je uspjeti odrzati), igrao je vise i dao vise golova od svakog njihovog napadaca. U stvari po ucinku, ovi njihovi napadaci su blizi ucinku Ibisevica (koji btw nije imao nikakvu sezonu ali i dalje ima kvalitet).
Znaci po linijama i imenima gledano imamo prednost i ne vidim razloga zasto ne ocekivati prolaz u drugi krug. E sad ostaje pitanje kako to se ukomponirati u cjelinu. Vjerujem da ce Susicu to poci za rukom i da ce naci nacina da takticki nadmudri stratega na drugoj strani. Slusali smo interview, covjek je realan i ne bih rekao da i sam trazi neki izgovor za eventualni rezultatski neuspjeh (ovdje molim safetovce da ne potezu argument klime jer je sam Safet explictno rekao da to nikakvog uticaja nece imati na rezultat pa stoga nema potrebe biti veci katolik od Pape).
Prema tome, vjerovati u sebe, ozbiljno se pripremiti i ostaviti srce na terenu (i tribinama). Prolaz ne bi smi doci u pitanje.
limeni

#1121 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by limeni »

i ja mislim da smo mi u blagoj prednosti nad nigerijom ali zaboravljas neke cinjenice. mi smo debitant na sp-u dok su oni redovni. oni su prvak afrike i to treba da se postuje. oni su drzava koja ima vise od 120 miliona stanovnika.
sto se tice igraca..
begovic-enyeama: klubovi lille i stoke su tu negdje dok je begovic malo bolji golman ali i ovaj brani kao lud. 1-0
mujdza-omeruo: freiburg i middlesbrough, tu su negdje. mislim da je mujdza bolji igrac od ovog talentovanog mladica.2-0
bicakcic-amrose: braunschweig i celtic, bolji skoti. bolji je i ambrose ubjedljivo od ermina. 2-1
spahic-yobo: bayer i norwich, bolji bayer. bolji je i spaha mada su slicni igraci, stari i iskusni. 3-1
kolasinac-elderson: schalke i monaco, bolji francuzi. igraci su tu negdje, kola malo neiskusan.nerjeseno 4-2
besic- onazi: madjaska i lazio, bolji lazio. onazi ubjedljivo bolji od muhe. 4-3
medunjanin- mikel: ubjedljivo bolji mikel 4-4
pjanic-moses: roma i liverpool, tu su negdje. malo je pjanic bolji igrac od ovog. 5-4
misimovic-obinna: kina i chievo, bolji talijani. misimovic je bolji igrac od ovoga. 6-4
lulic- musa: lazio i cska, tu su negdje. igraci su takodjer tu negdje, blaga prednost musi. 7-5
dzeko- emmenike: city i fener, bolji city. edin je ubjedljivo bolji igrac. 8-5

nasi vrijede oko 119 miliona eura dok igraci nigerije vrijede oko 96 miliona.
nasih prvih 11 koje sam naveo vrijede 84 miliona dok njihovi vrijede 74.5 miliona.

razlika nije velika po igracima ali imam nadu da nasi igraju takticki zrelije od ovih, da imaju motiv da se dokazu na prvom velikom takmicenju i da imaju srce kao igman.
nas cilj treba biti drugi krug takmicenja i ako bude sve po planu mozemo ga ostvarit.
Mirza007

#1122 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Mirza007 »

limeni wrote:i ja mislim da smo mi u blagoj prednosti nad nigerijom ali zaboravljas neke cinjenice. mi smo debitant na sp-u dok su oni redovni. oni su prvak afrike i to treba da se postuje. oni su drzava koja ima vise od 120 miliona stanovnika.
sto se tice igraca..
begovic-enyeama: klubovi lille i stoke su tu negdje dok je begovic malo bolji golman ali i ovaj brani kao lud. 1-0
mujdza-omeruo: freiburg i middlesbrough, tu su negdje. mislim da je mujdza bolji igrac od ovog talentovanog mladica.2-0
bicakcic-amrose: braunschweig i celtic, bolji skoti. bolji je i ambrose ubjedljivo od ermina. 2-1
spahic-yobo: bayer i norwich, bolji bayer. bolji je i spaha mada su slicni igraci, stari i iskusni. 3-1
kolasinac-elderson: schalke i monaco, bolji francuzi. igraci su tu negdje, kola malo neiskusan.nerjeseno 4-2
besic- onazi: madjaska i lazio, bolji lazio. onazi ubjedljivo bolji od muhe. 4-3
pjanic-moses: roma i liverpool, tu su negdje. malo je pjanic bolji igrac od ovog. 5-4
misimovic-obinna: kina i chievo, bolji talijani. misimovic je bolji igrac od ovoga. 6-4
lulic- musa: lazio i cska, tu su negdje. igraci su takodjer tu negdje, blaga prednost musi. 7-5

nasih prvih 11 koje sam naveo vrijede 84 miliona dok njihovi vrijede 74.5 miliona.

razlika nije velika po igracima ali imam nadu da nasi igraju takticki zrelije od ovih, da imaju motiv da se dokazu na prvom velikom takmicenju i da imaju srce kao igman.
nas cilj treba biti drugi krug takmicenja i ako bude sve po planu mozemo ga ostvarit.
Posto se u dosta toga slazemo, ja cu navesti samo one dijelove gdje imam nesto drugacije misljenje:
- Ovi argumenti o broju stanovnika zemlje i iskustvima sa svjetskih prevenstava po meni nisu toliko bitni. Utamicu igra 14-15 igraca a ne svi stanovnici. Da je drugacije Kina bi bila vodeca svjetska sila u svim ekipnim sportovima.
- Biti sampion Afrike jeste za respekt ali tradicionalno vrhunske ekipe dolaze ili iz Evrope ili iz Juzne Amerika. Uostalom do Spanije 82 (Kamerun) su Africke ekipe bile uglavnom kante za napucavanje sto doduse vise nije slucaj. Ipak mislim da bi protiv takvih ekipa i BiH imala veliku sansu da bude prva.
- Zadnja dva svjetska prevenstva Nigerija nije prosla grupu. Najbolje rezultate su osvarili davno i ta njihova generacija je proslost. Mi sada imamo mozda ponajbolju generaciju ikada i sve su to igraci sa iskustvom iz (manje-vise) liga petice sto ce reci da konstantno igraju fudbal na visokom nivou. Neki od nasih igraca su znacajni igraci vrhunskih timova iz tih liga (Dzeko, Pjanic, Lulic, Spahic itd.) tako da cinjenica da debituju na SP moze biti samo motiv, vise nego nedostatak. U krajnjoj liniji, nismo mi pali s Marsa na fudbalsku scenu. Imamo svo pravo polaganja na tradiciju (ili dio te tradicije) bivse YU koja je, ako vec hocemo, bila bitnije ime na sceni od Nigerije (kad se vec vracamo u proslost)
- Pjanic je bitno bolji igrac od Mosesa (ovaj doduse igra malo drugaciju poziciju - ne znam koliko sam usporedba stoji). Moses niti je redovan u Liverpoolu niti ima neku sezonu (i za ono sto je odigrao nema bog zna kakve ocjene za razliku od Mireta koji je po mnogim anketama u idealnom timu Seria A ove sezone)
- Imamo puno, puno boljeg golmana od Nigerije
- Tesko je usporedjivati Lulica i Musu, mislim da su drugaciji tipovi igraca.
Kako god okrenes bolji smo. Ne previse ali dovoljno.
limeni

#1124 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by limeni »

Mirza007 wrote:
limeni wrote:i ja mislim da smo mi u blagoj prednosti nad nigerijom ali zaboravljas neke cinjenice. mi smo debitant na sp-u dok su oni redovni. oni su prvak afrike i to treba da se postuje. oni su drzava koja ima vise od 120 miliona stanovnika.
sto se tice igraca..

Posto se u dosta toga slazemo, ja cu navesti samo one dijelove gdje imam nesto drugacije misljenje:
- Ovi argumenti o broju stanovnika zemlje i iskustvima sa svjetskih prevenstava po meni nisu toliko bitni. Utamicu igra 14-15 igraca a ne svi stanovnici. Da je drugacije Kina bi bila vodeca svjetska sila u svim ekipnim sportovima.
- Biti sampion Afrike jeste za respekt ali tradicionalno vrhunske ekipe dolaze ili iz Evrope ili iz Juzne Amerika. Uostalom do Spanije 82 (Kamerun) su Africke ekipe bile uglavnom kante za napucavanje sto doduse vise nije slucaj. Ipak mislim da bi protiv takvih ekipa i BiH imala veliku sansu da bude prva.
- Zadnja dva svjetska prevenstva Nigerija nije prosla grupu. Najbolje rezultate su osvarili davno i ta njihova generacija je proslost. Mi sada imamo mozda ponajbolju generaciju ikada i sve su to igraci sa iskustvom iz (manje-vise) liga petice sto ce reci da konstantno igraju fudbal na visokom nivou. Neki od nasih igraca su znacajni igraci vrhunskih timova iz tih liga (Dzeko, Pjanic, Lulic, Spahic itd.) tako da cinjenica da debituju na SP moze biti samo motiv, vise nego nedostatak. U krajnjoj liniji, nismo mi pali s Marsa na fudbalsku scenu. Imamo svo pravo polaganja na tradiciju (ili dio te tradicije) bivse YU koja je, ako vec hocemo, bila bitnije ime na sceni od Nigerije (kad se vec vracamo u proslost)
- Pjanic je bitno bolji igrac od Mosesa (ovaj doduse igra malo drugaciju poziciju - ne znam koliko sam usporedba stoji). Moses niti je redovan u Liverpoolu niti ima neku sezonu (i za ono sto je odigrao nema bog zna kakve ocjene za razliku od Mireta koji je po mnogim anketama u idealnom timu Seria A ove sezone)
- Imamo puno, puno boljeg golmana od Nigerije
- Tesko je usporedjivati Lulica i Musu, mislim da su drugaciji tipovi igraca.
Kako god okrenes bolji smo. Ne previse ali dovoljno.
vidim slazemo se u vecini stvari :thumbup:
ne mozes uporediti kinu i nigeriju jer kinezi se slabo bave fudbalom dok je u nigeriji kao i kod nas fudbal najpopularniji sport. da africki fudbal nije toliko jak kao evropski, to pokazuje zambija koja neke godine osvoji to prvenstvo.
takodjer se slazem da nigerija nije pokazala da je top reprezentacija, ali ipak ne treba potcijenit africkog prvaka.
mi kao debitant to jednostavno ne smijemo. pa dobro pjanic je kad je u formi igrac koji moze biti igrac koji rijesava sam utakmice, to smo vidjeli protiv milana neki dan.
na mnogo pozicija smo jaci od njih, od golmana do napadaca ali nas defanzivni vezni koji bi trebao biti kicma ekipe je nizerazredan i to bi nas moglo kostati ako budemo suplji kao protiv slovacke ali eto nadam se da ce pape naci rijesenje.
ta citava atmosfera oko slovacke je bila gadna i svi znamo sta se desavalo tad i ja mislim da je to sad proslost i da svi igraci guraju ka zajednickom cilju u brazilu. ja mislim da idemo u cetvrtfinale.
So What!

#1125 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by So What! »

Image
Post Reply