Bravo SDP!

dalje

#26 Re: Bravo SDP!

Post by dalje »

sebija wrote:
dalje wrote:Jedina prava reforma SDPa bi bila reforma u ljevicarsku bosnjacku stranku.
U svijetu nije zabilježeno da jedna (ozbiljna) partija bude istovremeno socijaldemokratska i narodna.

SDP jeste bošnjačka partija, ali ne samo bošnjačka. Bavi se opstankom BiH na jedini mogući način, a to je da svi žive kao jednaki građani. Tzv narodne stranke se bave pojedinačnim plemenima i samim tim trajno proizvode sukobe i nerazumijevanja. Oni nisu u stanju sačuvati BiH takvim ponašanjem. Ako ih se ne riješimo završiće svoj posao i napraviti tri države koje će potom propasti.

Vijest koja slijedi je "Zlatko Lagumdžija dao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika SDP BiH".
Bosna je specificna drzava.
Jedna ljevicarska stranka ne moze u BiH okupiti tri naroda.
Ako cete se baviti iluzijama i lazima osudjeni ste na propast bez obzira ko ce vam biti na celu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#27 Re: Bravo SDP!

Post by plain vanilla »

sebija wrote:
dalje wrote:Jedina prava reforma SDPa bi bila reforma u ljevicarsku bosnjacku stranku.
U svijetu nije zabilježeno da jedna (ozbiljna) partija bude istovremeno socijaldemokratska i narodna.

SDP jeste bošnjačka partija, ali ne samo bošnjačka. Bavi se opstankom BiH na jedini mogući način, a to je da svi žive kao jednaki građani. Tzv narodne stranke se bave pojedinačnim plemenima i samim tim trajno proizvode sukobe i nerazumijevanja. Oni nisu u stanju sačuvati BiH takvim ponašanjem. Ako ih se ne riješimo završiće svoj posao i napraviti tri države koje će potom propasti.

Vijest koja slijedi je "Zlatko Lagumdžija dao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika SDP BiH".
Vijest koja slijedi je da Zlaja nece dati ostavku. Njega samo mogu otrovati i sl, samovoljno otici nece.
zelenjava

#28 Re: Bravo SDP!

Post by zelenjava »

Sebija legendo :lol: :lol:
Banja Luka

#29 Re: Bravo SDP!

Post by Banja Luka »

Kome treba bosnjacka SDP neka pravi sebi novu stranku...
Danguba

#30 Re: Bravo SDP!

Post by Danguba »

Banja Luka wrote:Kome treba bosnjacka SDP neka pravi sebi novu stranku...
:thumbup:
omega369

#31 Re: Bravo SDP!

Post by omega369 »

Meni se cini da je ovo ipak kraj SDP-a. Obzirom da su SDP vec poodavno napustili iskusni i kvalitetni kadrovi, ljudi koji su sigurno mogli voditi tu stranku poput zlaje a mozda i bolje, ja ne vidim licnost koja moze ih podici i vratiti na puteve "stare slave". Prije ce biti da je DF preuzeo ulogu SDP-a a da ce SDP polako ali sigurno ici ka gasenju, odnosno gravitiranju poput SBiH. :wink:
zivi bili pa vidjeli. lokalni izbori su blizu

bravo zlaja majstore :!:
Arsenal Royal

#32 Re: Bravo SDP!

Post by Arsenal Royal »

Saksonsko wrote: Generalno se slazem s tobom, u medjuvremenu Bosnjacima treba jedna klasicna iskljucivo bosnjacka socijaldemokratska partija da budu alternativa dzematlijama SDA.
I ja bih volio da imamo striktno bošnjačku nacionalnu stranku koja bi ličila na one nacionalne stranke sa kojima su se onomad u 19 stoljeću preporodile evropkse nacije tipa Njemačke, Engleske Francuske pa čak i naše komšije ali zarad jedinstva Bošnjaka i zarad ne razbijanja bošnjačkog biračkog tjela moramo biti presretni i sa ovim što imamo- Ne mogu zamisliti koja bi bila kataklizma za Bošnjake kad bi se SDA raspala ko što se sada raspada SDP, mi to jednostavno ne možemo sebi priuštiti
crvenebrigade

#33 Re: Bravo SDP!

Post by crvenebrigade »

"Ja sam svoje razloge jasno naveo. Cijenim da sam suodgovoran za katastrofalan rezultat SDP-a. Mislim da to moj lični čin. Svi mi u organima SDP-a moramo položiti račune za ono što se desilo na Općim izborima. Na Kongresu SDP-a trebamo doći do novog vodstva", kazao je Nikšić.

Nermin Niksic je priznao kako je kriv za katastrofalan rezultat na izborima i koji je nepotisticki uhljebio brata na mjesto direktora, te umocen u brojne afere za vrijeme mandata ima obraza da kaze kako ce se kandidovati za predsjednika SDP-a.

Vjerovatno mu je jedini motiv da se kao predsjednik SDP-a zastiti od policijsko-pravosudnih organa koji ce mu veoma brzo zakucati na vrata.

Ovakve bi trebalo smijeniti i iskljuciti iz SDP-a.
plavipatriota

#34 Re: Bravo SDP!

Post by plavipatriota »

ko zadnji izađe iz stranke nek ugasi svjetlo
sebija

#35 Re: Bravo SDP!

Post by sebija »

Banja Luka wrote:Kome treba bosnjacka SDP neka pravi sebi novu stranku...
Baš tako.

U RS-u su osnovali "SDP RS" i niko živ ih nije ozbiljno shvatio. To su nespojive stvari.
plavipatriota wrote:ko zadnji izađe iz stranke nek ugasi svjetlo
Joj ovih Zukićevih humorista. :zid:
ketronsd1

#36 Re: Bravo SDP!

Post by ketronsd1 »

Saksonsko wrote:SDP se treba pribliziti bosnjastvu vise, postati prava bosnjacka socijaldemokratska partija i razbijati SDA na njenom terenu.

Ne moze SDP propagirati rimokatolicanstvo, finansirati ga iz tuzlanskog kantonalnog budzeta i ocekivati bosnjacke glasove? To su gluposti.

Bore se za bosnjacke glasove, posvetiti se Bosnjacima, rjesavati bosnjacke probleme, ne vatikanske probleme.

Mislim ako hoce da budu relevantni u buducnosti. U suprotnom tonu samo dublje i dublje i ne mogu se oni vise nositi sa SDA jer se tu glasovi Bosnjaka svaki godine sve vise i vise izdvajaju.

Pogledajte DF Komsic, jedva skuckali 100k glasova, cak ih krimos Radoncic pobijedio.

Bosnjacima se okrenuti, a pustiti DF neka kupi glasove onih par procenata "ostalih".

SDP kad bi postao prava istinska bosnjacka socijal-demokratska partija kupili bi i po 500 000 glasova i SDA bi im ne bi mogla prismrditi.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :run:
Prijatelju na cemu si ti danas.

Hebo te belaj sta sve neces i procitati ovdje u pm.
crvenebrigade

#37 Re: Bravo SDP!

Post by crvenebrigade »

Svi članovi SDP-a moraju birati novog predsjednika, dosta je intriga, manipulacija i prevara, izjavio je Jasmin Imamovic.

Ne moze kompromitovani i nesposobni Nermin Niksic biti Zlatko umjesto Zlatka.

Svi clanovi SDP-a moraju ucestvovati u demokratizaciji SDP-a bez kadrova i nosaca Lagumdzijine tasne, tipa Niksica, Hadzica, Selimovica...
Last edited by crvenebrigade on 16/10/2014 22:05, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38 Re: Bravo SDP!

Post by KatarinaKosaca »

Valjda misle da ce ih ostavke spasiti zatvora
zrakomlat

#39 Re: Bravo SDP!

Post by zrakomlat »

Arsenal Royal wrote:SDP se treba ukinuti. U zemlji gdje hrvati i srbi uvjek glasaju za nacionalne stranke, Bošnjaci sami sebi pucaju u noge ako se opredjele za nekakve "građanske" stranke koje će operisati na 33 % teritorije BIH gdje su Bošnjaci većina.Glasati za građanske stranke Bošnjaci mogu tek kad ih bude preko 80 % u zemlji na 80 % teritorije BIH. Onda glasajte za SDP, nosite kurtone na glavi umjesto kape i izjašnjavajte se ko džedaji na popisima
:lol:
Locked