BRAVO HARI I OSTALA RAJA !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bosna_E

Post by Bosna_E »

mc_aselook wrote:HARI 4 PRESIDENT :D
Ma jok to nego, Hari za Visokog Predstavnika (njega se u Bosni vise pita nego svetrojice u predsjednistvu)
everybody hurts

Post by everybody hurts »

Slovenac sa onim komentarom je super bio.....

A dobro, nemojte sad nezahvalni biti, ovo je super plasman,ne moze sve preko noci, nije prvi put da najbolja pjesma nije pobijedila, i zeljko je imao najbolju pjesmu prije 2 godine, pa opet to nije dovoljno bilo da pobijedi onu divljakusu.....

btw. bosanci u njemackoj, sramota, 7 bodova???? :x :x :x
mr_kravitz

#53 Svaka cast!!!

Post by mr_kravitz »

Iako nije pobjedila najbolja pjesma,tj. nasa,jer je i na kladionicama bila prva,monako je imao strucni ziri koji nam je dodjelio 12 poena a i zeljko je dobio nagradu za naboljeg autora,i jos mnogo cinjenica,koje ocito nisu bitne na eurosongu..ali 3. smo to je veliki uspjeh.Svaka cast Hariju i ostaloj ekipi,odlican posao!!!Finci pobjedise,jer takva je omlaTina danas,sto gore to bolje, Rusi drugo,jer na koliko se drzava raspadose pa nije ni cudo,a bosna trece-kvalitet!!!
Bice bolje!!! :roll: :-D
spongebob

Post by spongebob »

everybody hurts wrote:Slovenac sa onim komentarom je super bio.....

A dobro, nemojte sad nezahvalni biti, ovo je super plasman,ne moze sve preko noci, nije prvi put da najbolja pjesma nije pobijedila, i zeljko je imao najbolju pjesmu prije 2 godine, pa opet to nije dovoljno bilo da pobijedi onu divljakusu.....

btw. bosanci u njemackoj, sramota, 7 bodova???? :x :x :x
hm...ja zaboravih spomenuti, da sam za pjesmu pokusao glasati koliko je bilo moguce, moj glas je prosao samo 2 put!!! :x

BILO ZAUZETO!!!
dseytan

Post by dseytan »

cHupjahalic@ wrote:Bas cu potraziti pjesmu od norveske grupe Wig Wam koja je predstavljala Norvesku prosle godine. Ova pjesma je cista kopija. Jedina greska norvezana prosle godine je bila sto nisu odvojili novca da i oni srede kakav dobar kostim, a plasman bi bio nevjerovatan i ovaj bi ove godine fakat "po*usio".
ja stvarno ne znam po cemu pjesme "In my dreams" i "Hard rock hallelujah" lice, a da ne govorim da je ova druga "cista kopija" prve.
i lordi nije sredio kostime za ovu priliku, ljudi su takvi od kad znam za njih. pametan potez finske - dobise eurosong na kostime.
licno - smijesni su mi kostimi, i kompletan scenski nastup, pjesma mi je dobra. ali ova pjesma nebi nikad pobjedila da nije onakvog izgleda i nastupa lordi-ja. poenta cijelog takmicenja i jeste u 3 minute privuci najvecu paznju gledalaca, a ne napraviti najbolju pjesmu i tako pobjediti. ja ne mogu da vjerujem da ima neko ko jos vjeruje da se eurosong dobiva kvalitetnom pjesmom...
pa dajte ljudi na takvim manifestacijama prolazi samo kic, sund, pjesme bez poente (ili ako je i ima, onda sa istom poentom).
finska je ove godine najbolje uradila i (u skladu sa sistemom takmicenja) zasluzeno dobila. mozemo mi sebi davati utjehu da nam je najkvalitetnija pjesma (sto objektivno i jeste), ali NAROD odlucuje... i odlucio je.
i da zakljucim - kada narod po kaficima, diskotekama... bude trazio da se pusta mozart, beethoven (ili bilo koje druge muzicke velicine, ne samo iz svijeta klasike) a ne: turbo-folk, ultra-super-turbo-folk, nekakvi noviteti iz svijeta elektronske muzike, pop... TADA cu biti iznenadjen da na jednom takmicenju (u kojem glasa publika) pobjedi pjesma koja nije najkvalitetnija.
a do tad... slusajte s*anja i cudite se sto ona prolaze.
po meni je pobjedila druga pjesma takmicenja, odmah iza nase.
cestitke fincima i hariju.
Last_one

Post by Last_one »

spongebob wrote:ili ukrainci sa 10 -tkom...necu nikad razumjet :D
..znaju ljudi sta valja....a jesmo vala face.... 8-) 8-) 8-) 8-)
Altsa

Post by Altsa »

cHupjahalic@ wrote:
JBT wrote:Nije pobijedila finska pjesma nego finski kostimi!Rusija je bila druga jer ima milion komsija i jer je pjevala na engleskom.
BiH je treca jer je imala najbolju pjesmu. I najbolje izvodjenje.

Cestitke nasoj ekipi. Bili ste najbolji!
Upravo tako.
Bas cu potraziti pjesmu od norveske grupe Wig Wam koja je predstavljala Norvesku prosle godine. Ova pjesma je cista kopija. Jedina greska norvezana prosle godine je bila sto nisu odvojili novca da i oni srede kakav dobar kostim, a plasman bi bio nevjerovatan i ovaj bi ove godine fakat "po*usio".
Sad treba sjesti, skontat kakvu dobru pjesmu, melodiju za sljedecu godinu i opet poslati nekoga ko stvarno ima glas i duha da pjeva (ne saljite majke ti vise Deen-a da nas sramoti :D ).

Skandinavske zemlje su glasale za Finsku zato sto su im mediji probusili usi i oci zadnjih sedmica sa tom pjesmom i kako je ona "wooow" (mada postoje forumi gdje se ljudi zale, jer niko ne zeli da im oni budu Idol djeci).
a gitarski rif na pocetku pjesme od ovih Klingonac iz finske je kao jedna pjesma od Generacije 5.
no ipak je ovo uspjeh za harija i bih.
severina :lol: :lol: :lol: :lol:
UBL

#58 Re: BRAVO HARI I OSTALA RAJA !

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:17, edited 1 time in total.
vee-jay

Post by vee-jay »

Evo da se i ja pridruzim cestitkama:

Svaka vam cast, pjesma je stvarno super a i koreografija je bila velicanstvena. Trece mjesto je stvarno zasluzeno.
:-D
Den

Post by Den »

pirmin wrote:Ja sam duboko razocaran bosanskom dijasporom koja je zakazala po svim linijama. :D :D
Glasao sam 4 puta... :(
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Cestitam Hariju na odlicnom predstavljanju Bosne i Hercegovine i na postignutom!

Inace da ne bi svih onih ruso-ljubaca(bivse sovjetske zemlje) i monstruma iz Finske bili bi prvi. Sljedeci put ja predlazem trio, Sanela Sijercic, Dr. Zoo i Kemal Malovcic!
Gera

Post by Gera »

Eeeee, sve je dobro bilo i proslo no nama valja sutra opet krampati i valjati one kamencine po Visoccici. Lijepi Goli otok... :oops:
upala

Post by upala »

Bosanac_21 wrote:Najvise me cudi da ama bas ni jedan bod nismo dobili od Engleske, a toliko tamo nasih ima. Il se nisu sjetili glasati za svoju zemlju, ili su glasali za druge. Njemacki komentator me pravo raskravio kada je rekao da je Hari s Lejlom otvorio srce Balkana i pokazao ljepotu BosneImage

Makar smo ovo trece mjesto zasluzili, a cak smo trebali i vise :D ImageImage
[/img]

i to onaj isti njemacki komentator koji je maltene za sve pjesme imao neki ironicni komentar...cini mi se da je za severinu reko da je pjesma tipa ringe raja....ili tako nesto....

joj hari hvala ti....nekako smo sinoc svi bili ponosniji na ovu zemlju....i na onu prelijepu sevdalinku o lejli......
a ukraina i monako prosto su me ostavili bez komentara...dajuci nam 10 i 12 poena...a englezi uh! :x
kekec

Post by kekec »

upala wrote: joj hari hvala ti....nekako smo sinoc svi bili ponosniji na ovu zemlju....
i na onu prelijepu sevdalinku o lejli......
Cuj sevdalinku ?! :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Pop-sevdalinka, kako rekoše na BHT1!
sweet_dreamer

Post by sweet_dreamer »

DJ Cool wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Moje najveće ushićenje bijaše kada nas Monašani :D i Monašanke :D obdariše sa tucetom poena. :)
Ja nisam mogla vjerovati, da smo od Monaka dobili 12 poena....

Svaka čast nama.....

Jedino što me je iritiralo kod Harija, je kad god bi nam dali 12 poena, on nije bio zainteresiran uopšte. Ostali su se radovali, a Hari sjedi i ne pokazuje nikakve znakove ushićenja.
To me je izbacivalo iz takta!

I mene je to najvise iznerviralo; Zeljko se slomio saljuci poljupce a on nista. Ali na kraju kada su svi izasli na binu nas Hari i ekipa se probise u prvi red!
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

cestitke hariju i zeljku... :-)

kakve cestitke bosni?? :?
trebao nam srbijanac da napise pjesmu :?
muha_sa

Post by muha_sa »

Vozdra_123 wrote:cestitke hariju i zeljku... :-)

Takvi smo mi--moj bože :oops: sve ću ti oprostit osim uspjeha..
Briga me ko je napisao pjesmu---predstavnik BiH je nastupao.
Pardon--odoh -imam pametnijeg posla.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

muha_sa wrote:

vjeruj mi bilo mi je drago dok nisam saznao ko mu je tu pjesmu napisao....
jesmo li mi to nesposobni za napisati pjesmu?
krivo mi je jel ce neko sutra pricati evo opet imamo jugu...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Vozdra_123 wrote:
muha_sa wrote:

vjeruj mi bilo mi je drago dok nisam saznao ko mu je tu pjesmu napisao....
jesmo li mi to nesposobni za napisati pjesmu?
krivo mi je jel ce neko sutra pricati evo opet imamo jugu...
Ne kaki :D meni je bas drago sto je pisao, one godine kad Zeljko nastupi za SCG ovi "RS"-ovci trubise kako su za njega i kako ne valja Deen itd. A onda sada taj isti Zeljko napisao Bosni pjesmu i lijepo se pokakio na to sve :lol: :lol: Neka, neka pa i Vesna kako li se zvala iz Hrvatske je pisala Deen-u.
Post Reply