U Srebrenici izgubio, u Sarajevu sve to unovciocassius wrote:
Brand Srebrenica
-
mario001
#476 Re: Brand Srebrenica
-
yasaq
#477 Re: Brand Srebrenica
Zlo izgubi smisao ako se ignoriše, zato k'o ima imalo pameti, savjesti i saosjećanja lagano ovog zlog papčića na opciju ignore staviti.mario001 wrote:U Srebrenici izgubio, u Sarajevu sve to unovciocassius wrote:
-
julisiz es grant
#478 Re: Brand Srebrenica
Na godišnjice genocida u Srebrenici ništa, ni jedan post se ne upiše na ovaj forum, ne do Bog da se tema otvori. Al se sad odjednom javiše "građani" i multivitaminski kojima odjednom Srebrenica plaho važna 
-
julisiz es grant
#479 Re: Brand Srebrenica
Nego u šutnji, naravno, ako može kako da se zaboravi...yasaq wrote:Zar treba o tome nešto više pisati, raspravljati sa polulikovima o Srebrenici. Genocidu u Srebrenici nije mjesto na forumu !!!julisiz es grant wrote:Na godišnjice genocida u Srebrenici ništa, ni jedan post se ne upiše na ovaj forum, ne do Bog da se tema otvori. Al se sad odjednom javiše "građani" i multivitaminski kojima odjednom Srebrenica plaho važna
-
yasaq
#480 Re: Brand Srebrenica
Naravno, ne zaboraviti ali ne zarađivati na tom podsjećanju !julisiz es grant wrote:Nego u šutnji, naravno, ako može kako da se zaboravi...yasaq wrote:Zar treba o tome nešto više pisati, raspravljati sa polulikovima o Srebrenici. Genocidu u Srebrenici nije mjesto na forumu !!!julisiz es grant wrote:Na godišnjice genocida u Srebrenici ništa, ni jedan post se ne upiše na ovaj forum, ne do Bog da se tema otvori. Al se sad odjednom javiše "građani" i multivitaminski kojima odjednom Srebrenica plaho važna
-
howdy
#481 Re: Brand Srebrenica
fikrete pedercino.
da si uradio ovo sto si uradio i stavio cijenu da se pokriju troskovi i uracunao
marku-dvije da se donira povratnicima u srebrenicu prvi bih kupio tu majicu.
ovako, nit ce HIFA od mene vise vidjet marku, nema veze sto su odustali kad
su vidjeli da su pojeli govno, nit ces ti zaradit na racun genocida kojeg si prezivio.
sram nek te bude. ljigavce.
srebrenicu i treba spominjati svaki dan, zaradjivati na istoj NE.
da si uradio ovo sto si uradio i stavio cijenu da se pokriju troskovi i uracunao
su vidjeli da su pojeli govno, nit ces ti zaradit na racun genocida kojeg si prezivio.
- Thorgerson
#482 Re: Brand Srebrenica
HIFA je odustala kad je vidjela kakvi komentari pristizu na fejbuk.
Njihovo je ovdje maslo kao i fikretovo.
Kontali valjda, sigurno ce raja kupovat ove majice, a ko ce doci na pumpu samo zbog majce, makar ce morat natocit i cvaju.
Kontali valjda, sigurno ce raja kupovat ove majice, a ko ce doci na pumpu samo zbog majce, makar ce morat natocit i cvaju.
-
yasaq
#483 Re: Brand Srebrenica
Da je im'o iskrene namjere uložio bi trud da pronađe sponzore za ovaj projekat, ne sumnjam da ih ne bi našao, da isfinansiraju taj projekat i da se majice podijele onima koji hoće da šire poruku o genocidu. Ali on bi da širi poruke ali preko leđa naroda i da se hvali po ograničenom mediju kako je on patriota.howdy wrote:fikrete pedercino.
-
mario001
#485 Re: Brand Srebrenica
Ma nije, ti ljudi toliko rade dobrih stvari da ih je i ovaj vjerovatno navukao na pricu o pomoci Srebrenici.Thorgerson wrote:HIFA je odustala kad je vidjela kakvi komentari pristizu na fejbuk.
Sigurno njima zarada na njegovim krpama nije bila motiv za ulazak u ovu pricu...
- karanana
#486 Re: Brand Srebrenica
meni se i dalje cini da je ljudima najveci problem to sto je majica 25 maraka a ne sama morbidnost ideje o modnoj liniji sa ovakvim porukama i slikama.
znaci da je maja 10 maraka ova tema ne bi ni postojala nego bi svi bili u redu na hifi da kupimo cool FH design majicu made by Haad.
znaci da je maja 10 maraka ova tema ne bi ni postojala nego bi svi bili u redu na hifi da kupimo cool FH design majicu made by Haad.
-
Nadzorna_ploca
#487 Re: Brand Srebrenica
Moze biti tako, sto ne mijenjaju cinjenicu da je ekipa koja se okupila oko toga odron teski.
-
hladan.preminger
#488 Re: Brand Srebrenica
Licno meni je problem da se ovakve majice uopće prave, čak i da se džabe dijele.karanana wrote:meni se i dalje cini da je ljudima najveci problem to sto je majica 25 maraka a ne sama morbidnost ideje o modnoj liniji sa ovakvim porukama i slikama.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#489 Re: Brand Srebrenica
piupiu wrote:Zašto su budalaste? Način na koji se ljudi nose sa stvarima nije uniforman. I ti si jedan od ljudi koji o svojim iskustvima u ratu, na primjer, priča s puno humora. I meni se svidja način na koji ti to radiš. I razumijem ga. I poštujem. U tome ima puno snage.Fudo387 wrote:Madam Pijupiju, to su nista drugo do budalaste teorije jos budalastijih likova.
- Raigor Stonehoof
#490 Re: Brand Srebrenica
I sta je tu lose? Ocito da su ocekivali bolju reakciju, vidjeli da su se zajebali i lagano se povukli. Nit se brane, nit i dalje seru da su upravu ko ovaj coban.Thorgerson wrote:HIFA je odustala kad je vidjela kakvi komentari pristizu na fejbuk.
- spreca
#491 Re: Brand Srebrenica
Fikret je izgubio KompasDr. Kuca wrote:Fikrete patetican si.
- pirpa
#492 Re: Brand Srebrenica
bas takoBHF_Manijak wrote:Ova slika ove cure s majicom 8372, uz jos dodatni palac gore i kez od uha do uha, je toliko bolesna, morbidna, da granici s sizofrenijom. Tesko da bi Seselj ili Mladic bolju kampanju osmislili.
Ne mogu da vjerujem da ovo moze nekome pasti napamet.
-
KIseljak12
#493 Re: Brand Srebrenica
Znamo da je pobjeguljama i najvecim sinovima Bosne koji ne zive u njoj ovo cak izvrsna ideja.bogoljub wrote:
insomnia78 wrote:Kad vidim forumsku ekipu koja najvise pljuje protiv ovoga odjednom mi se to sa majicama cini kao jako dobra ideja
- karanana
#494 Re: Brand Srebrenica
da.pirpa wrote:bas takoBHF_Manijak wrote:Ova slika ove cure s majicom 8372, uz jos dodatni palac gore i kez od uha do uha, je toliko bolesna, morbidna, da granici s sizofrenijom. Tesko da bi Seselj ili Mladic bolju kampanju osmislili.
Ne mogu da vjerujem da ovo moze nekome pasti napamet.![]()
![]()
evo ovo me nagnalo na razmisljanje....zamislimo da je ova slika sa ovom trebom postavljena na sajt seseljeve stranke i da recimo znamo da je treba simpatizerka seselja i radikala....apsolutno bi bilo prikladno zar ne?
- insomnia78
#495 Re: Brand Srebrenica
Jok, njima je ovo degutantno
Zanimljivo kako se, npr. likovi koji svim snagama opravdavaju ruski veto na rezoluciju o Srebrenici ovdje nalaze uvrjedjeni komercijalizacijom
Zanimljivo kako se, npr. likovi koji svim snagama opravdavaju ruski veto na rezoluciju o Srebrenici ovdje nalaze uvrjedjeni komercijalizacijom
-
sumirprimus
#496 Re: Brand Srebrenica
jasta neg je degutantno i sramotno.
- dustaban
#497 Re: Brand Srebrenica
Dakle van svake sumnje je da ove "genijalce" koji su se ovoga sjetili treba isamarat!
Ali ujedno razmisljam... fakat se i ove stvari mogu dostojno obiljezavati vizuelnim detaljima. I mislim da je to vec davno rjeseno - odgovarajuci bedz na reveru recimo, jeste najbolji nacin. Uostalom imate toliko takvih primjere u svijetu - one razne znackice kojima se obiljezavaju "razni Danovi" - Dan borbe protiv tumora, Side itd.
I onaj vezeni srebrenicki cvijet mi je bas OK. Svaki put kad to vidim u sebi cestitam onome ko se toga sjetio. Taj cvjetic posebno dobiva na tezini ako je rucno radjen i ako su ga pravile same Zene Srebrenice.
I zato me sad izbacuje iz cipela ovo nekakvo spominjanje "originalne ideje". Koja je jebena originilana ideja ukrasti simbol koji vec postoji i stampati ga na majicu u raznim nesuvislim kombinacijama.
U svemu ovome bih jedino izdvojio HIFU. Ta kompanija je, siguran sam, imala najbolju namjeru ali su ih ovi foliranti navukli. Ali su se oni jedini i prvi ogradili od ove bruke.
Vratimo se na cvjetic. Boljeg i dostojnijeg obiljezja srebrenickog genocida necemo naci.

Ali ujedno razmisljam... fakat se i ove stvari mogu dostojno obiljezavati vizuelnim detaljima. I mislim da je to vec davno rjeseno - odgovarajuci bedz na reveru recimo, jeste najbolji nacin. Uostalom imate toliko takvih primjere u svijetu - one razne znackice kojima se obiljezavaju "razni Danovi" - Dan borbe protiv tumora, Side itd.
I onaj vezeni srebrenicki cvijet mi je bas OK. Svaki put kad to vidim u sebi cestitam onome ko se toga sjetio. Taj cvjetic posebno dobiva na tezini ako je rucno radjen i ako su ga pravile same Zene Srebrenice.
I zato me sad izbacuje iz cipela ovo nekakvo spominjanje "originalne ideje". Koja je jebena originilana ideja ukrasti simbol koji vec postoji i stampati ga na majicu u raznim nesuvislim kombinacijama.
U svemu ovome bih jedino izdvojio HIFU. Ta kompanija je, siguran sam, imala najbolju namjeru ali su ih ovi foliranti navukli. Ali su se oni jedini i prvi ogradili od ove bruke.
Vratimo se na cvjetic. Boljeg i dostojnijeg obiljezja srebrenickog genocida necemo naci.
-
archi_a
#498 Re: Brand Srebrenica
karanana wrote:meni se i dalje cini da je ljudima najveci problem to sto je majica 25 maraka a ne sama morbidnost ideje o modnoj liniji sa ovakvim porukama i slikama.
- JanuaryJones
#499 Re: Brand Srebrenica
Kad vidim cvijet, vidim majke u bijelom oko zelenog tabuta:dustaban wrote:Dakle van svake sumnje je da ove "genijalce" koji su se ovoga sjetili treba isamarat!

Koliko moraš biti poremećen da tu simboliku staviš na majicu i prošetaš gradom? Šta je sljedeće, cekeri, peškiri?
Moralni sunovrat
- dinao
#500 Re: Brand Srebrenica
Cvijet Sjećanja se zove, ne cvijet Srebrenice.. Mislim da obilježava dostojno sjećanje na sve žrtve genocida, i Srebrenice i Prijedora, te pokolja u Višegradu i drugih zločina.
Idejno rješenje je Udruženja Gračaničko keranje, i zaštićen je. Radi se ručno, keranjem, nesto poput heklanja valjda. A to je čini mi se specifično za Bosnu. Rade ga ručno žene iz Gračanice medju kojima ima i izbjeglica iz Srebrenice. Svake godine u ovo vrijeme budu gosti na našim tv kanalima.
Bilo je nekad u Avazu da su tužili i onog nekog zlatara koji pravi ovakav cvijet za 117 KM, moguće da su sad tužili i samoprozvani brend FH pa se povukao.
HIFA me razočarala, imao sam dobro misljenje o njima, sipao gorivo isključivo kod njih, ali necu vise! Malo im bareli love pa bi da se bogate na tragediji. A zanimljiv mi je onaj Haad kako se frajko svugdje nadje, svugdje se ugradi. Izgradio firmu na donacijama a nema kome nije duzan.
Sve je ovo jako ruzno, drago mi je samo da je javnost prepoznala i reagovala. Bilo bi zaista gnusno vidjeti brendiranje tragedije.
Idejno rješenje je Udruženja Gračaničko keranje, i zaštićen je. Radi se ručno, keranjem, nesto poput heklanja valjda. A to je čini mi se specifično za Bosnu. Rade ga ručno žene iz Gračanice medju kojima ima i izbjeglica iz Srebrenice. Svake godine u ovo vrijeme budu gosti na našim tv kanalima.
Bilo je nekad u Avazu da su tužili i onog nekog zlatara koji pravi ovakav cvijet za 117 KM, moguće da su sad tužili i samoprozvani brend FH pa se povukao.
HIFA me razočarala, imao sam dobro misljenje o njima, sipao gorivo isključivo kod njih, ali necu vise! Malo im bareli love pa bi da se bogate na tragediji. A zanimljiv mi je onaj Haad kako se frajko svugdje nadje, svugdje se ugradi. Izgradio firmu na donacijama a nema kome nije duzan.
Sve je ovo jako ruzno, drago mi je samo da je javnost prepoznala i reagovala. Bilo bi zaista gnusno vidjeti brendiranje tragedije.