Ne @jefferson moj status je bio nelegalan od momenta kad je istekla studentska viza. I prošlo valjda nešto vremena dok me se nisu sjetili

I onda mi kao dali 15 dana ili će me oni deportovati, mada nisu nikad valjda niti jednog Bosanca, jer je skupa karta

Sigurno se može vjenčati i ako si ilegalno ušao ili ako ilegalno boraviš, naravno sa Špancem, ne sa drugim ilegalcem
Bugari su opet poseban slučaj. Jedno je vrijeme bio strašan deficit za građevisnkim kadrom i zanatlijama, jer su u zaduženju koju su pravili Španci počeli da odbijaju poslove tipa konobar, kuhar, stolar, zidar, tako da u ugostiteljstvo ulijeću Južno Amerikanci kao i u trgovinu

, srozaju potpuno nivo usluge, a Bugari i Rumuni kao ludi navale da rade u poljoprivredi i građevini. Tad su mogli dobijati kao deficitarna zanimanja (jer nije bilo Španaca na birou sa tim zanimanjima) u nekim provincijama tipa Castilla la Mancha ili Navara kratkoročne boravišne dozvole, međutim kako nisu lokalnog karaktera nego državnog, oni to dobiju u Cuenci, sutra su na Palma de Mallorca
Tako, da mene od samog početka čudi i ova tema i pitanje, jer vjerenik te cure to tamo jednim klikom na računaru ili jednim telefonskim pozivom sazna sve. Ima i besplatna pravna pomoć, ljudi specijalizirani. Utoliko mi otvaranje teme miriše na trollanje