Brak

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Sedef

#51 reklama

Post by Sedef »

reklama je pola posla !
O.K. raskosna plava ciganka ! a nece sa svakom posla da ima

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
teletrader

Post by teletrader »

E hajmo sada malo ozbiljno...
KOliko forumasica,a koje se nalazi u duzhim/dugim vezama bi se sada "u startu" udalo da im dragi postavi sudbosnosno pitanje..
Zasto vas pitam?
Imam poprilicno sto rodica sto prijateljica i ne znam da bi ijedna rekla "NE" kada bi joj se ovo pitanje postavilo..
Jedna mi je nedavno rekla,posto je izasla iz veze od 2 godine sa momkom koji nije ni pomisljao na brak (jedan od tipicnih predstavnika nove shon-fonerske sarajevske elite,direktor neke firme,solidna plata i zhivot jedna veeeeelika exkurzija,nema veze sto je vec oko 40te) da joj je dosadilo izlaziti i da bi se sada "najradije udala.."
A ja ovu jednacinu sa vise nepoznatih nikako da rjesim... :-)
Raskosna plavusa

#53 brak

Post by Raskosna plavusa »

u jednu ruku ima pravo .
za mene je brak sigurna luka puna mira , dobrote , uzajamne paznje , zajednickih izlazaka , puno humora , cesto cvijeca , sitnih iznenadjenja , dobrote , ljubavi i seksa .
treba samo pravog partnera pronaci . da moram ponovo da biram , probrala bih opet svog dragog supruga !
volim ga vise nego na pocetku braka zato jer me osvaja svaki dan iznova !
amalka

Post by amalka »

Ja se ne bih jos udala. Priznajem da razmisljam o tome, ali nisam jos za to. Moji roditelji imaju odlican brak, i onda hocu i ja :D
Raskosna plavusa

#55 gledaj

gledaj a posebno slusaj svo buduceg supruga . neka te ne zavedu raznobojne (zelene , plave ...)oci jer i i tako neces zapazati nakon kratkog vremana .nek te ne zavede gusta , crna kosa jer ce one ( kod muskaraca ) i tako otpasti .....gledaj da je posten ( u rijeci i djelu ) , gledaj da je dobar preme tebi i drugima , gledaj da te voli iskreni i da ti njega volis .

nemoj zuriti .druzi se s njim , gledaj sta najvise voli i tako to

to je put za uspjeh

JOS ne slusaj sta drugi o njemu govore ako je negativno .Ljudi to cesto rade iz ne znanja ili iz ljubomore
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Ja licno mislim da je brak jedna skola,mozes proci ili pasti.Zivim sa svojim muzem vec 10 godina,od toga 6 godina u braku,imamo 2 prekrasne djece.Pricati o nekoj idealnosti u braku je cista izmisljenost,svugdje ima trzavica,negdje manjih,negdje vecih.Jedino sto se vecina ljudi tjesi sa tim,da je sve ok i da ce sutra biti bolje.Od inata ubjedjena sam da nema nista,moze samo biti gore.Bitna je demokratija,postenje,razumljevanje,bez tih tacki covjek netreba ni da se upusta u nesto dublje,a to se vec da ustanoviti u pocetku obicne veze.Sto kod nas ljudi kazu,2 glave jedan um.Nezelim da pametujem nikome,prosto iz svog iskustva kazem ako se covjek vec uputi na taj korak,treba biti spreman i odlucan na zivot u dvoje.
hari_be

Post by hari_be »

pametan čovjek +glupa žena =afera
pametan čovjek +pametna žena=romansa
glup čovjek +pametna žena=brak
glup čovjek +glupa žena=trudnoća
Raskosna plavusa

#58 nisam vjerovala

udala sam se jer sam ga voljela. mislila sam da ce ta ljubav proci , ona prva , jaka i da cu onda sjediti s nekim ko ce mi biti dosadan .
naravno da je proslo dosta vremena dok nisam otkrila sve dobre i lose strane svoga muza i da je bilo nesporazuma . nikad nisam pomislila da odem od njega jer zato nije bilo razloga .
svakodnevno otkrivam kolika je njegova dobrota prema meni , prema djeci , komsijama....

sve ono sto je najljepse u braku ; povjerenje , iskrenost , postovanje , ljubav beskrajnu , srecu sam dobila od svog muza ( Bogu hvala ).

Ja trebam samo to da vratim svim svojim srcem i svom svojom dusom .
Neka Dragi Bog dadne da moj muz dugo zivi sa nama i da bude sretan kao sto smo i mi sretni sa njim !
daduli_sa

#59 Re: brak

Post by daduli_sa »

veca_sa wrote:
Sedef wrote:Dao mi je Bog da imam odlicnog partnera(ne samo u sexu ) .Da mogu birati opet bi sve isto uradio .Nisam se pokajo .
a partnericu nisi imao?
Sto ti je leksicki osvijestena osoba.... :lol: :lol: :lol:
daduli_sa

#60 Re: nisam vjerovala

Post by daduli_sa »

Raskosna plavusa wrote:udala sam se jer sam ga voljela. mislila sam da ce ta ljubav proci , ona prva , jaka i da cu onda sjediti s nekim ko ce mi biti dosadan .
naravno da je proslo dosta vremena dok nisam otkrila sve dobre i lose strane svoga muza i da je bilo nesporazuma . nikad nisam pomislila da odem od njega jer zato nije bilo razloga .
svakodnevno otkrivam kolika je njegova dobrota prema meni , prema djeci , komsijama....

sve ono sto je najljepse u braku ; povjerenje , iskrenost , postovanje , ljubav beskrajnu , srecu sam dobila od svog muza ( Bogu hvala ).

Ja trebam samo to da vratim svim svojim srcem i svom svojom dusom .
Neka Dragi Bog dadne da moj muz dugo zivi sa nama i da bude sretan kao sto smo i mi sretni sa njim !
:shock:

Sorry, ali meni ovo zvuci kao sapunica ili ono"pokusavam_sam(a)_sebe_da_ubijedim_u_nesto"....
mamica papucarka

#61 Re: brak

Post by mamica papucarka »

daduli_sa wrote:
veca_sa wrote:
Sedef wrote:Dao mi je Bog da imam odlicnog partnera(ne samo u sexu ) .Da mogu birati opet bi sve isto uradio .Nisam se pokajo .
a partnericu nisi imao?
Sto ti je leksicki osvijestena osoba.... :lol: :lol: :lol:
oj ludjaka :lol: fakat ste ludi :lol:
Raskosna plavusa

#62 nije

nije ba sapunica .To je prava i ziva istina ! Eto da se zna da i to postoji !

Volim svoga muza sada vise nego na pocetku braka .Ono sto narod kaze : Svaki dan ga vise volim !

Vjerovo ili ne !
A znam da nisam jedina da ima mnogo brakova gdje se dvoje vole i zive dobro .Da pozelim svakome da ima srecu .
mema mo

Post by mema mo »

jao sto vas je lijepo citati....kako se svi volite...
Brunello

Post by Brunello »

Brak???
Brak je veza izmedju dva spola (muskarca i zene), koji ima za ulogu da se lakse podnesu PROBLEMI u zajednickom zivotu izmedju doticnih osoba kojih nebi imali da se nisu uzeli(ozenili)................. :-)
sekretar

Post by sekretar »

Raskošna plavuša je spamBOT.
Altsa

#66 Re: Brak

Post by Altsa »

ana-x wrote:Sad čitam genijalan članak o braku
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070831050
pa me zanima šta vi mislite o braku?! Kakva su vaša iskustva?
Bajka, horor ili tragikomedija?!
a zasto mislis da je brak i jedno od ovo troje sto si navela.
anais_nin

Post by anais_nin »

teletrader wrote:E hajmo sada malo ozbiljno...
KOliko forumasica,a koje se nalazi u duzhim/dugim vezama bi se sada "u startu" udalo da im dragi postavi sudbosnosno pitanje..
Zasto vas pitam?
Imam poprilicno sto rodica sto prijateljica i ne znam da bi ijedna rekla "NE" kada bi joj se ovo pitanje postavilo..
Jedna mi je nedavno rekla,posto je izasla iz veze od 2 godine sa momkom koji nije ni pomisljao na brak (jedan od tipicnih predstavnika nove shon-fonerske sarajevske elite,direktor neke firme,solidna plata i zhivot jedna veeeeelika exkurzija,nema veze sto je vec oko 40te) da joj je dosadilo izlaziti i da bi se sada "najradije udala.."

A ja ovu jednacinu sa vise nepoznatih nikako da rjesim... :-)
okruzujes se nekim cudnim tipovima :D evo recimo ja sam vise puta rekla NE :D ne kontam ljude koji se udaju/zene "jer je doslo vrijeme za to" :oops: a znam da ih ima....isto tako oko mene je puno zena koje bi rekle NE, koje su rekle NE, ili koje su izabrale zajednicki zivot BEZ BRAKA.... :D

taj tvoj komentar mi zvuci malo kao nesto sto bi moja mama rekla....ono ako dvoje zive zajedno nevjencano, ona je uvijek ubjedjena da je zensko to koje bi se vjencalo, ali on nece :D ono sto kupiti kravu, kad dobivas mlijeko besplatno :D ali nije to san bas svake zene .....da bude necija "supruga" :D
pesak

Post by pesak »

ne volim papire i obaveze. samo ono sto je iskreno i sto traje takvo. kad je laz, onda je gotovo... nazalost. a to boli zesce. pa je mozda bolje ne trpati i brak tu.
Post Reply