Brak

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

terapija wrote:
Dirty Harry wrote:
terapija wrote: Ovo nema veze s temom, no nervira me sto Sa-X novinari nikada ne stave originalni izvor svojih tekstova. Nemamo pojma ko je autor clanka, pozadinu istog, nego ovako - tekst pao s neba.

A sto se braka tice, to je kao i zivot i ljudi uopste. Sve zavisi od pojedinca.

A kako u braku obicno imamo dva, dvije ili dvoje pojedinaca, onda je to proizvod zavisnosti.

Elem mozemo razglabati unedogled. Ili sto bi Azem rekao - nemoj boga ti da ti ja ovo radim, idi kuci pa lijepo na carsafu...
Dje si kolegice ... :D
koga? :)
Ma vidim slušali smo isti izvor mudrosti :D

:lol:
zena21

Post by zena21 »

chuchumbamayumbe wrote:Meni je u braku odlicno. Bebara je tu, druga na putu, volimo se, ovo-ono...
Ja sam se vjencao sa svojom simpatijom iz skolske klupe, zajedno smo isli u isti razred 8 godina. Sta dalje da vam pricam...
Sve zavisi od partnera, njihove zrelosti i iskrenosti.

Moze se reci ovako:
Dobar brak - raj!
Los brak - pakao.
blago tebi :-) :-) :-)
ziggy

Post by ziggy »

Legenda Woody Allen kaze:Brak je pokusaj da se udvoje rijese problemi koje covjek,da je sam,nikada ne bi ni imao :D
Meni je brak ipak nesto najljepse sto mi se dogodilo u zadnjih par godina :thumbup:
zena21

Post by zena21 »

ziggy wrote:Legenda Woody Allen kaze:Brak je pokusaj da se udvoje rijese problemi koje covjek,da je sam,nikada ne bi ni imao :D
Meni je brak ipak nesto najljepse sto mi se dogodilo u zadnjih par godina :thumbup:
svima nam je bilo lijepo prvih nekoliko godina :P

sala mala... super ako je tako :-) :-) :-)
O.o

Post by O.o »

Ja ne zelim da se udam. Jednostavno, not my thing. Ionako se poslije ljudi razvode, steta para za sve sto ide uz brak, pa sam odlucila da si umjesto toga odmah kupim brand new car :D

I'll be the one cruising around in Peugeot 406 boja trule visnje :D

Svaka cast onima koji su u braku i koji jos uvijek vjeruju da Vjencani list ima special magical powers :D za njihov buduci zifot :-D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

nama ce za nekoliko dana punih pet :D
ziggy

Post by ziggy »

Zanimljivo je da se protiv braka odlucuju osobe koje su imale los primjer od svojih roditelja ili bliskih ljudi,kojima brak nije uspio.
I ja sam cula takva komentare prije udaje,kao sta ces se udavati kad ces se ionako nakon nekoliko godina razvesti.Btw to mi je rekla osoba koja ima vanbracno dijete i ciji su roditelji razvedeni.Tako da tu obicno ima neka pozadina.
Zhaba

Post by Zhaba »

mamica 31 wrote:nama ce za nekoliko dana punih pet :D
to ces nas morati castiti :D
mamica papucarka

Zhaba wrote:
more, more, kod Zooma u kahvani :lol:
O.o

Post by O.o »

ziggy wrote:Zanimljivo je da se protiv braka odlucuju osobe koje su imale los primjer od svojih roditelja ili bliskih ljudi,kojima brak nije uspio.
I ja sam cula takva komentare prije udaje,kao sta ces se udavati kad ces se ionako nakon nekoliko godina razvesti.Btw to mi je rekla osoba koja ima vanbracno dijete i ciji su roditelji razvedeni.Tako da tu obicno ima neka pozadina.
Meni su straci 25 godina u braku. Ili malo vise... ne znam sad...
Nemam vanbracne djece.
Imam finog momka al ne bih da se udam, simple as that.
Ne vjerujem da Vjencani list ista posebno donosi sto ne mogu da imam bez njega (osim legalno pravo na njegovu imovinu, al me ni to ne zanima hahah :lol: )
Zhaba

Post by Zhaba »

mamica 31 wrote:
Zhaba wrote:
more, more, kod Zooma u kahvani :lol:
dobro ja cu se psihicki i fizicki pripremiti :lol: :lol:
mamica papucarka

O.o wrote:
ziggy wrote:Zanimljivo je da se protiv braka odlucuju osobe koje su imale los primjer od svojih roditelja ili bliskih ljudi,kojima brak nije uspio.
Meni su straci 25 godina u braku. Ili malo vise... ne znam sad...
Nemam vanbracne djece.
Imam finog momka al ne bih da se udam, simple as that.
Ne vjerujem da Vjencani list ista posebno donosi sto ne mogu da imam bez njega (osim legalno pravo na njegovu imovinu, al me ni to ne zanima hahah :lol: )
brak je brak ako zivis sa nekim i sve dijelis. Sta ja znam. Slicnog sam razmisljanja, mada sam se udala zbog toga da ne komplikujem situaciju. :D
Majami

Post by Majami »

[quote="ziggy"]Legenda Woody Allen kaze:Brak je pokusaj da se udvoje rijese problemi koje covjek,da je sam,nikada ne bi ni imao :D

Pa to je bas tako nekako. Naravno, ako rano udjes u brak neces imati pojma sta bi bilo kad bi bilo, tj. kad bi neke stvari prozivljavao sam ili s drustvom ili mijenjajuci partnere... Ljudi koji znaju zivjeti sami, koji su zadovoljni svojim drustvenim zivotom i koji godinama te imaju te nemaju vezu, uletjece u vezi/braku u nove "frke" koje podrazumijeva zivot udvoje. a laze ko kaze da je to uvijek bajka.
terapija

Post by terapija »

O.o wrote: ...
Ne vjerujem da Vjencani list ista posebno donosi sto ne mogu da imam bez njega (osim legalno pravo na njegovu imovinu, al me ni to ne zanima hahah :lol:.... )
Zakonski gledano, ne znam tacno, ali nakon nekoliko godina zajednickog zivota, bez obzira imala ili nemala vjencani list, imas ista prava.

eto, ne moras se udavati da bi se udala... :P
O.o

Post by O.o »

terapija wrote:
Zakonski gledano, ne znam tacno, ali nakon nekoliko godina zajednickog zivota, bez obzira imala ili nemala vjencani list, imas ista prava.

eto, ne moras se udavati da bi se udala... :P
Jel ti to kontas neku eventualnu pravdu traziti preko nasih sudova? :lol: :lol: :lol:
leptiric sarenic

Post by leptiric sarenic »

-brak je kao kokosinjac;jedni hoce vani,
drugi unutra......... :roll:
Sedef

#42 brak

Post by Sedef »

Dao mi je Bog da imam odlicnog partnera(ne samo u sexu ) .Da mogu birati opet bi sve isto uradio .Nisam se pokajo .
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Suicidal Siberian wrote:pa otprilike je tako...sebi izaberes nekoga sa kime ces biti u "rovovima"....samo svi problemi koji nastaju uopste u medjuljudskim odnosima, su uvijek posljedica egoizma, i nekih odbrambenih mehanizama koji nam ne dozvoljavaju da sagledamo situaciju iz svih uglova, nego uvijek budemo ti koji vide čašu polupraznu...ili pola punu...ali eto...hvala bogu, pa postoje tablete za smirenje :D
Rovovi, da to je prisutno, vrlo ih je tesko ukloniti i ne uzimati za zlo greske partnera u braku.Treba uklopiti dvoje ljudi i izdrzati sve izazove i krize, sa sto manje posljedica za bilo koga i to na duze vrijeme, ne radi se o par godina, cilj bi bio valjda ostatak zivota.Vrlo tezak zadatak, ljudi imaju razna misljenja i tesko prihvataju misljenje drugog i ne prave kompromise.Uz to je tu i interakcija sa okolinom, porodicom, problemi na poslu, bolest i moguca neraspolozenja, a zbog brzeg zivota, cesto se ne obrati paznja na to i nastane problem.Osnovno je po meni da ljudi mogu rijesiti probleme bez posljedica za dalji medjusobni odnos.Ako to tesko ide, ako ne shvate jedno drugog kako reaguju na problematicnu situaciju i ako se stvari trpaju u sebe, a partner se ne obavjestava u tome, brak postaje otezavajuca okolnost u zivotu.Mislim da se bolje razici na pocetku, dok nema djece, nego cekati bolja vremena koja nece doci.Naravno ljubav bi trebala biti povod za brak(ne treba je mjesati sa povoljnim materijalnim stanjem i prednostima u zivotu, to nije ljubav).
Sedef

#44 veca_sa

Post by Sedef »

de ba veco_sa nemoj minirat sve sto napisem .PARTNERICU nego sta ?!!!
fantom slobode

#45 Re: veca_sa

Post by fantom slobode »

Sedef wrote:de ba veco_sa nemoj minirat sve sto napisem .PARTNERICU nego sta ?!!!
Veca_sa pokusava da se dopadne i dokaze, za oprostiti mu je.
Nadam se da je uspio da polozi vozacki ispit.
MadamPiaNo

Post by MadamPiaNo »

...
Last edited by MadamPiaNo on 13/09/2007 12:49, edited 1 time in total.
teletrader

Post by teletrader »

MadamPiaNo wrote:Brak je pola vjere :)
@Moj r.dedo je imao obicaj ovu izreku (koja je btw. Hadis with all due respect) ponoviti ali malo drugacijim rjecima:
"Becarluk je po vl..aluka" ;)
Raskosna plavusa

#48 plava

Post by Raskosna plavusa »

Raskosna je plava , raskosna i zensko .
MadamPiaNo

Post by MadamPiaNo »

...
Last edited by MadamPiaNo on 13/09/2007 17:01, edited 1 time in total.
MadamPiaNo

#50 Re: plava

Post by MadamPiaNo »

...
Last edited by MadamPiaNo on 13/09/2007 18:34, edited 2 times in total.
Post Reply