Brak po drugi put?!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Brak po drugi put?

Sretna/sretan sam u braku po drugi put i imam odgovarajucu osobu kraj sebe !
7
14%
Po drugi put sam u nesretnom braku!
1
2%
Nakon iskustva u drugom braku mislim da se sve to svede na kraju na isto!
4
8%
Nikad se necu udati/zeniti po drugi put,jedna trauma mi bila dosta!
16
31%
Nadam se da cu naci odgovarajucu osobu i stupiti u brak ponovo!
23
45%

Total votes: 51

Ridjobrki

#201 Re: Brak po drugi put?!

Post by Ridjobrki »

alternativna wrote:
Katy wrote:
Ridjobrki wrote:Ja znam lika koji se dvaput razvodio od iste žene. :roll:
Ne valja skoro nista krpiti....ljubav pogotovo.....mislim nakon drugog puta da mu je sve jasno.
To je nesto tipa: nemogu sa tobom, nemogu bez tebe. Ne moze uploditi smirajem.
Filter wrote:
? to nesta popularno izgleda ?? i ja znam jednog, sad je ozenjen treci put, ali druga zena :-)
Da prepričam njegovu priču:

"...(nije išlo i razveli se)... i budući da nam je stan zajednički da ne bi niko nikog iseljavao i da ga ne bismo prodavali i dijelili pare pošto nijedno tada nije moglo isplatiti ono drugo niti mu plaćati kiriju dogovor je bio da neko vrijeme dok malo finansijski ne krene nabolje živimo u tom stanu zajedno...i sve dogovorili, svako ima svoju sobu, zajedničke prostorije koristili i održavali po rasporedu, ne govorimo mi ali se podnosimo i tako... ma haman da se nismo ni susretali u stanu, poštovali prostor jedno drugoga i bogami fino bilo i tako nekoliko mjeseci ali nema ništa zajedničko i niko ni habera... nikad bolan rahatniji u životu nisam bio! podijelili poslove a nemamo obaveze jedno prema drugome. kad jednu noć ona meni "bil ti kafu"? napravila sebi pa joj dosadilo valjda samoj piti. ja rekoh gdje ću reći da neću ako je već upitala i mi nju popijemo i progovorimo. i priča na priču, seks po seks, fino nama. Skontamo koje smo budale bili i kako možemo funkcionisati kad hoćemo i nakon par mejseci vjenčamo se mi opet! Fino bilo neko vrijeme a onda opet počeli ISTI problemi zbog kojeg smo se i prvi put razveli i sve po starom i ne možeš se vratiti na ovaj novi put da si pita!!! I tako se ja dva puta ženio i razvodio od iste žene..."
Filter

#202 Re: Brak po drugi put?!

Post by Filter »

Ridjobrki wrote:
? to nesta popularno izgleda ?? i ja znam jednog, sad je ozenjen treci put, ali druga zena :-)
Da prepričam njegovu priču:

"...(nije išlo i razveli se)... i budući da nam je stan zajednički da ne bi niko nikog iseljavao i da ga ne bismo prodavali i dijelili pare pošto nijedno tada nije moglo isplatiti ono drugo niti mu plaćati kiriju dogovor je bio da neko vrijeme dok malo finansijski ne krene nabolje živimo u tom stanu zajedno...i sve dogovorili, svako ima svoju sobu, zajedničke prostorije koristili i održavali po rasporedu, ne govorimo mi ali se podnosimo i tako... ma haman da se nismo ni susretali u stanu, poštovali prostor jedno drugoga i bogami fino bilo i tako nekoliko mjeseci ali nema ništa zajedničko i niko ni habera... nikad bolan rahatniji u životu nisam bio! podijelili poslove a nemamo obaveze jedno prema drugome. kad jednu noć ona meni "bil ti kafu"? napravila sebi pa joj dosadilo valjda samoj piti. ja rekoh gdje ću reći da neću ako je već upitala i mi nju popijemo i progovorimo. i priča na priču, seks po seks, fino nama. Skontamo koje smo budale bili i kako možemo funkcionisati kad hoćemo i nakon par mejseci vjenčamo se mi opet! Fino bilo neko vrijeme a onda opet počeli ISTI problemi zbog kojeg smo se i prvi put razveli i sve po starom i ne možeš se vratiti na ovaj novi put da si pita!!! I tako se ja dva puta ženio i razvodio od iste žene..."[/quote]

tu je bilo i romantike. ovo dvoje su bilo ko` "dinastija". vriske, cike, zaklinjanja na vjecnu ljubav, proganjanja, odlazenja, dolazenja, svrljanja. cuspajz pravi...
smor i sebi i drugima a pofino godina u gu3ici. :-)
elem, kontao sam da mozda ne pricamo o istom liku
Katy

#203 Re: Brak po drugi put?!

Post by Katy »

eeeeeee ...... :sad:

Taj potpis i taj papir nekad obrnu situaciju potpuno!
Ne znam kako je bilo u tom slucaju i zbog kojih problema tako da ovo nevezano sad pisem za taj slucaj ali.....
Cim se pocnu ljudi ponasati kao da je onaj drugi potpisao da je privatna svojina ovom prvom.... jer je potpisao taj papir!
Tu se sve raspada.....Toliko puta vec cujem ljude koji tvrde da je sve u redu bilo dok su samo zivjeli skupa,kad su potpisali sve naopako krenulo.....
Nekako kao da vecina shvati taj papir da mogu da od ovog drugog rade sta hoce i da se ponasaju kako hoce i tjeraju samo po svom......eeeeeeee...... :sad:
Tirkiz

#204 Re: Brak po drugi put?!

Post by Tirkiz »

Katy wrote:eeeeeee ...... :sad:

Taj potpis i taj papir nekad obrnu situaciju potpuno!
Ne znam kako je bilo u tom slucaju i zbog kojih problema tako da ovo nevezano sad pisem za taj slucaj ali.....
Cim se pocnu ljudi ponasati kao da je onaj drugi potpisao da je privatna svojina ovom prvom.... jer je potpisao taj papir!
Tu se sve raspada.....Toliko puta vec cujem ljude koji tvrde da je sve u redu bilo dok su samo zivjeli skupa,kad su potpisali sve naopako krenulo.....
Nekako kao da vecina shvati taj papir da mogu da od ovog drugog rade sta hoce i da se ponasaju kako hoce i tjeraju samo po svom......eeeeeeee...... :sad:

a koji si se ti put potpisala... :-D :-D :-D :-D
Katy

#205 Re: Brak po drugi put?!

Post by Katy »

A kako njega sve interesuje! :lol:
Tirkiz

#206 Re: Brak po drugi put?!

Post by Tirkiz »

Katy wrote:A kako njega sve interesuje! :lol:

mene jedan moj cimer... "momak od milion pitanja" :lol: :lol: :lol: :lol:
Taranta

#207 Re: Brak po drugi put?!

Post by Taranta »

Može, zašto ne. Ovako mi je "jednom k'o nijednom".
Penelopy

#208 Re: Brak po drugi put?!

Post by Penelopy »

vitamini wrote:Po meni , ljudi koji se razvedu imaju puno više hrabrosti od onih koji idu linijom manjeg otpora i ostaju u lošem braku. Onaj ko ima hrabrosti i petlje da se razvede želi i hoće za sebe nešto bolje jer misli da to zaslužuje i zaista i zaslužuje. Ljudi danas trpe svašta da bi imali status koji daje brak u ovom našem balkanskom društvu. Ja se divim svakome ko se razveo , posebno ako je to učinjeno na civiliziran način. Smatrati takve ljude "polovnjačama ili polovnjacima" je van pameti, svako zaslužuje drugu šansu da voli i da bude voljen. Predrasude nas ukopaše...

:thumbup: i trecu...i cetvrtu..
edo_79

#209 Re: Brak po drugi put?!

Post by edo_79 »

zelenashica wrote:Šta bi... :?: je l forumsko vijeće donijelo odluku da nas razvedene treba pomlatiti :D
il to il će nas proglasiti zaštićenom vrstom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
edo_79

#210 Re: Brak po drugi put?!

Post by edo_79 »

vitamini wrote:Po meni , ljudi koji se razvedu imaju puno više hrabrosti od onih koji idu linijom manjeg otpora i ostaju u lošem braku. Onaj ko ima hrabrosti i petlje da se razvede želi i hoće za sebe nešto bolje jer misli da to zaslužuje i zaista i zaslužuje. Ljudi danas trpe svašta da bi imali status koji daje brak u ovom našem balkanskom društvu. Ja se divim svakome ko se razveo , posebno ako je to učinjeno na civiliziran način. Smatrati takve ljude "polovnjačama ili polovnjacima" je van pameti, svako zaslužuje drugu šansu da voli i da bude voljen. Predrasude nas ukopaše...
POTPIS KO KUĆA! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Pa šta to znači ... da mi koji smo razvedeni nemamo prava na drugu šansu jer nas smatraju polovnjacima/ polovnjačama, robom s greškom il nešto tako ..... predrasude ... fuj to!
ilidzanka

#211 Re: Brak po drugi put?!

Post by ilidzanka »

...i ja bih da izrazim RESPECT prema komentaru koji je VITAMIN napisala i još veći ljudima koji tom politikom zive...zaista...
edo_79

#212 Re: Brak po drugi put?!

Post by edo_79 »

Ilidžanko ... nije to politika .... to je odluka koju doneseš nakon što sjedneš i složiš sebi kockice ... dali se mučiti i grcati u agoniji i prividnoj sreći ... ili se razići i potražiti ono ''nešto'' što svako misli da zaslužuje .....
ilidzanka

#213 Re: Brak po drugi put?!

Post by ilidzanka »

...mozda je greska u nazivu ...politika ili ti odluka ili kako god...izrazavam svoje postovanje...i da covjek stoji iza toga...i da je siguran da je sve probao i dao od sebe i rekao DOSTA...znam da mjerila nema, kategorizacije isto...ima volja i zelja...ali kad je i to ubijeno u tebi e onda ne znas ni da li si pošo ili došo...i teska tema na jutru u vraziju strinu :(
edo_79

#214 Re: Brak po drugi put?!

Post by edo_79 »

ilidzanka wrote:...mozda je greska u nazivu ...politika ili ti odluka ili kako god...izrazavam svoje postovanje...i da covjek stoji iza toga...i da je siguran da je sve probao i dao od sebe i rekao DOSTA...znam da mjerila nema, kategorizacije isto...ima volja i zelja...ali kad je i to ubijeno u tebi e onda ne znas ni da li si pošo ili došo...i teska tema na jutru u vraziju strinu :(
Kad sve probaš i daš od sebe.... i vidiš da ne ide .... onda znaš da je vrijeme da ide svako na svoju stranu .... pa i nije greška ... doklegod pokušavaš sa kompromisima i dogovorima to i jeste neka vrsta politike znaš .... al dođe se do te tačke (nažalost) kad ni diplomatija više ne pomaže ... i onda imaš dvije opcije ... da glumiš sreću i zadovoljstvo a da te iznutra sve ostalo raskida .... ili da krene svako svojim putem ....

I da upravu si ... mnogo teška tema najutro :D
ilidzanka

#215 Re: Brak po drugi put?!

Post by ilidzanka »

...znas kako Merlin pjeva...da sutim...a i ponedeljak je...

naklon svima koji su tu odlku donijeli samostalno, opravdano i stali iza nje...

...i nisu ti ljudi/žene nisu uopste u nizem razredu od ovih koji su svoje veze nisu krunisali brakom...
alternativna

#216 Re: Brak po drugi put?!

Post by alternativna »

Mene jucer i danas drmaju nesto emocije, da mi je nauciti tu glumu perfektne fasade i srece, koliko god u kuci orilo i gorilo. Nisam tome naucena pa nikako da se promjenim, a ne bih voljela reprizu prvog braka.

Any ideas, amigos? :D
edo_79

#217 Re: Brak po drugi put?!

Post by edo_79 »

alternativna wrote:Mene jucer i danas drmaju nesto emocije, da mi je nauciti tu glumu perfektne fasade i srece, koliko god u kuci orilo i gorilo. Nisam tome naucena pa nikako da se promjenim, a ne bih voljela reprizu prvog braka.

Any ideas, amigos? :D
Zašto da se mijenjaš ako tome nisi naučena? ..... Ljudi koji glume obično se pomire tek tako sa situacijom i to je to .... Vjeruj mi ja ni u najluđim snovima nebih htio reprizu mog prvog braka .... znaš zaboli te kad nakon godinu dana skontaš da je sve bila samo jedna prelijepa laž umotana u lažan prikaz sreće i ljubavi .....

Move on alternativna .... što bi moj jaran Mize rekao, citiram ''Man lebt nur einmal'' ;)
alternativna

#218 Re: Brak po drugi put?!

Post by alternativna »

Neki halovi izgleda trenutno nadosli pa mi dosadilo biti buntovnik i uvijek "naopaka" i plivati protiv mase.
no, kako sebe poznajem uvijek cu birati alternativni put, moj put :D nikako iz ove koze da izadjem.

Poslusat cu Mize-ta lol :lol:
edo_79

#219 Re: Brak po drugi put?!

Post by edo_79 »

alternativna wrote:Neki halovi izgleda trenutno nadosli pa mi dosadilo biti buntovnik i uvijek "naopaka" i plivati protiv mase.
no, kako sebe poznajem uvijek cu birati alternativni put, moj put :D nikako iz ove koze da izadjem.

Poslusat cu Mize-ta lol :lol:
Vjeruj mi ... Mize nikad oful'o nije .... ja kad sam se skont'o i poslušao njegov savjet .... eej rahatluku niđe kraja nema .... :lol:
Dabba

#220 Re: Brak po drugi put?!

Post by Dabba »

e taj je kralj! :thumbup:
Ja sam imao situaciju da je malo falilo da postanem svjetski raritet u paketu sa drugom EX zenom.
No medjutim ona je "poklekla" u kljucnom momentu, jer je to sto sam joj predlagao za nju bilo
malo previse... Ja bih rekao da nije imala "umjetnicke"" kreativnosti. :-)
A bilo je 'vako:
Ca. 1.5 godinu poslije tog naseg razvoda ona odlucila da sa svojim novim muskadinom (J)opet stane pre maticara. Posto im je termin vjenjacnja bio nezgodan (praznici, pa se svijet razletio na 100 strana), ona imala bas problema da nadje kuma. A posto smo cijelo vrijeme poslije razvoda u kvalitetnoj i korektnoj komunikaciji radi nase kcerke, ja sam znao za taj njen problem. I nesto kontam, ako bas ne nadje nikoga, pa sta fali da joj ja budem kum... I prelozim joj... Ajoooj :shock: K'o antilopa je skakala u mjestu. :lol: Jos kad sam ja dolio malo "ulja na vatru" sa rijecima: pa sta fali, to ti dodje ko crnogorski kum. Probah te, kao i ti mene, i ako je potrebno mogu izdati i certifikat za tebe... :P :run:
Uglavnom, nije bilo nekakvih belaja radi mog prijedloga i sve se okrenulo na segu, ali ipak ne
postadoh kum bivsoj zeni.
Last edited by Dabba on 19/09/2011 12:40, edited 1 time in total.
hocunecu

#221 Re: Brak po drugi put?!

Post by hocunecu »

Dabba wrote:
Ja sam imao situaciju da je malo falilo da postanem svjetski raritet u paketu sa drugom EX zenom.
No medjutim ona je "poklekla" u kljucnom momentu, jer je to sto sam joj predlagao za nju bilo
A bilo je 'vako:
Ca. 1.5 godinu poslije tog naseg razvoda ona odlucila da sa svojim novim muskadinom (J)opet stane pre maticara. Posto im je termin vjenjacnja bio nezgodan (praznici, pa se svijet razletio na 100 strana), ona imala bas problema da nadje kuma. A posto smo cijelo vrijeme poslije razvoda u kvalitetnoj i korektnoj komunikaciji radi nase kcerke, ja sam znao za taj njen problem. I nesto kontam, ako bas ne nadje nikoga, pa sta fali da joj ja budem kum... I prelozim joj... Ajoooj :shock: K'o antilopa je skakala u mjestu. :lol: Jos kad sam ja dolio malo "ulja na vatru" sa rijecima: pa sta fali, to ti dodje ko crnogorski kum. Probah te, kao i ti mene, i ako je potrebno mogu izdati i certifikat za tebe ako je potrebno... :P :run:
Uglavnom, nije bilo nekakvih belaja radi mog prijedloga i sve se okrenulo na segu, ali ipak ne
:lol:
rootba

#222 Re: Brak po drugi put?!

Post by rootba »

Ja znam lika koji se dvaput razvodio od iste žene. :roll:
A bilo je 'vako:
Ca. 1.5 godinu poslije tog naseg razvoda ona odlucila da sa svojim novim muskadinom (J)opet stane pre maticara. Posto im je termin vjenjacnja bio nezgodan (praznici, pa se svijet razletio na 100 strana), ona imala bas problema da nadje kuma. A posto smo cijelo vrijeme poslije razvoda u kvalitetnoj i korektnoj komunikaciji radi nase kcerke, ja sam znao za taj njen problem. I nesto kontam, ako bas ne nadje nikoga, pa sta fali da joj ja budem kum... I prelozim joj... Ajoooj :shock: K'o antilopa je skakala u mjestu. :lol: Jos kad sam ja dolio malo "ulja na vatru" sa rijecima: pa sta fali, to ti dodje ko crnogorski kum. Probah te, kao i ti mene, i ako je potrebno mogu izdati i certifikat za tebe ako je potrebno... :P :run:
:thumbup: :thumbup:
JThomas

#223 Re: Brak po drugi put?!

Post by JThomas »

to ni u onim pjanskim nema :lol:
Traktor`

#224 Re: Brak po drugi put?!

Post by Traktor` »

da ti slucajno ne znas mog starog?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: doduse sad su treci put u braku i koliko ja vidim, sve ruze im bas bas cvjetaju... :D a stari ima obicaj da kaze da je on jedina budala koja se tri puta zenila istom zenom... :D
zedan

#225 Re: Brak po drugi put?!

Post by zedan »

Katy wrote:Stanje na anketi prilicno dobro ako uzmemo u obzir da nema (jos uvijek) onih koji su po drugi put u nesretnom braku
i onih kojima se sve svodi na isto! :)
Ovi sto po drugi put, kazu,nema teorije....mozda se kad i predomisle a? Sta vi mislite? :)
da i ja kazem nesto o svojoj zenidbi po drugi put. bio sam zenjen sa jednom idealnom zenom al smo bili mladi i volje li smo se zivjeli 8 god sve je bilo ok dok se njena mati nije pocela mjesat i ja izgubim respekt prema njoj i njenoj famili a ona prema meni tak da je tu bio kraj i ja rjesim da se razidzemo mada sam je jako puno volio i ona mene ali nismo mogli dalje zajedno...
posle toga sam bio sam neko vrjeme i sretnem ponovo jako finu zenu ali nam nije bilo sudzeno tako da me slagala nesto ne bitno i ja ko fol skontam kad slaze za nesto ne vazno kako bih lako slagala nesto sto joj znaci, i budem mjesec sam i ponovo upoznam jednu zenu koja nije bila uredu u glavi al ljepa i ja se zaljubim ko stoka i tako da smo bili skupa nekih 8 mjeseci i ok je bilo sve samo ne sex nisam se ni malo palio na nju zbog one prve zene dosta je u tome bila losija od nje ali kao osoba je bila ok bar djelovala tako al u stvarnosti je bila zesce smece,,, preselimo da zivimo skupa u tome se rodi i djete al ja i ona nigdje s mjesta zivot za ne povjerovat ljubomorom me jos vise ubila i ja prestao skroz da je volim ama bas skroz i ona me krene varat ja to nebih ni skonto ko nismo se ni sexali ali et uvalinam neku bolest i tak da sam po tome skonto da je bilo nesto mimo mene tak da sam joj reko ostavljam te njoj sve jedno bilo ko nije ni ona mene voljela samo kaze da te jedno pitam kako svi drugi imaju volje se samnom sexat ti nemas heheheh ja kazem ne znam ni ja, a prevarila me sa takvim likom koi je bio ruzan ko dzavo kad je ga jednom komentarisala kaze nije on toliko star koliko izgleda hehehe i et rastavim se po drugi put i ponovo sam,tek bih se sad mogao zenit da proslost ne utice na mene jer nemam osjecaja ni prema jednoj od teh dve al sad nemam izbora velikog hehhehe... za ovo vrjeme od kako sam sam sreo sam ili upoznao dosta tih rastavljenih zena ma sve je to zesce smece ali vjerujem da je to sve sresti osobu sa kojom pasemo a ne koja meni pase vec treba bit strpljiv i koristit instikt naravno ali ja mislim da se jednom voli i vise nikad a posle toga bih samo mogli bit kompromisi i nista vise ljubavi nema kod povrjedzenih ljudi i razocaranih a jos manje kod ne uspjesnih...
Post Reply