Pa da. Naravno da ti treba taj papir za život da ti olakša. Zato se ljudi većinom i žene. Za ljubav ti ne treba. Rijetko ko sad se ženi iz ljubavi danas, već da si olakša i da se uhljebi.KatarinaKosaca wrote:Za ljubav ne treba papir, ali za život treba. I ne samo kod nasvesna555 wrote:Lijepo je sve to, ali može se i bez braka sve to imati. Iako je nezgodno kod nas imati djecu izvan braka, pa se vjerovatno ne bih ni ja usudila. Ali ovako, samo papir, možeš ga poderati kao i svaki drugi. Za ljubav ti ne treba papir.Od pravnih, imovinskih i drugih odnosa. Tako da jeste samo papir, ali i nije samo papir. Sociološki, nije samo papir. Ovim, naravno, ne osuđujem ljude koji žive izvanbračno.
Brak po drugi put?!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- vesna555
#176 Re: Brak po drugi put?!
- NijeNego
#177 Re: Brak po drugi put?!
Mene je moj muz zaprosio a jos se nije bio legalno razveo od svoje prve zene
. Da odmah u startu kazem da nisam bila razlog razvoda nego je bio u procesu kad smo se upoznali.
Necu reci da cvjetaju ruze i da nema nesuglasica i svadja, ali....sretni smo i volimo se, i vidimo se zajedno u buducnosti, na svadbi naseg shvrcolinca
Brak je samo ozakonjena veza dvoje koji se vole. Mogao bi se isto pitati da li stupiti u drugu vezu nakon sto je jedna propala i odgovora nema...Slusas srce, pomalo i glavu ako mozes i sve to dodje sasvim prirodno. Nigdje ne pise da se ne mozemo zeznuti u izboru partnera ili da cemo se s vremenom mjenjati u istom pravcu.
Necu reci da cvjetaju ruze i da nema nesuglasica i svadja, ali....sretni smo i volimo se, i vidimo se zajedno u buducnosti, na svadbi naseg shvrcolinca
Brak je samo ozakonjena veza dvoje koji se vole. Mogao bi se isto pitati da li stupiti u drugu vezu nakon sto je jedna propala i odgovora nema...Slusas srce, pomalo i glavu ako mozes i sve to dodje sasvim prirodno. Nigdje ne pise da se ne mozemo zeznuti u izboru partnera ili da cemo se s vremenom mjenjati u istom pravcu.
- zonna
#178 Re: Brak po drugi put?!
naravno da je prakticnije sa papirom ali poenta je da taj papir nije garant za nista... i obrnuto.
gledati zivot po bajkama je po meni malo glupo jer nista nije kao u "uspavanoj ljepotici". djeca bi trebalo biti plod ljubavi ali u zivotu vidimo da su cesto i razlog za brak... trebali bi svi da se zenimo za "ljubavi naseg zivota" a pocesto neki propuste priliku pa se kaju citav zivot a ulaze u brak sa osobama koje su po mjerilima okoline "bolje"...
tako bih mogla nabarajti do sutra a hocu da kazem da nam se svima desi nesto sto nismo planirali i odredjivati nekog kao nepozeljnog jer nije vise junf ili ima jako dugu vezu za sobom ili je iz propalog braka je takodje malo ograniceno. osoba je takva kakva je iz vise razloga (geni, odgoj, okolina)... iskustvo nam moze samo pomoci da postanemo bolje osobe. ne htjeti uci u vezu sa nekim ko je izasao iz duge veze (necu namjerno da spominjem brak ovdje jer i dalje stojim iza toga da papir nista ne mjenja) ili ko je plav ili ko ima kratke trepuske ili... a da pri tom ta osoba moze biti jako kvalitetna... ne znam...
gledati zivot po bajkama je po meni malo glupo jer nista nije kao u "uspavanoj ljepotici". djeca bi trebalo biti plod ljubavi ali u zivotu vidimo da su cesto i razlog za brak... trebali bi svi da se zenimo za "ljubavi naseg zivota" a pocesto neki propuste priliku pa se kaju citav zivot a ulaze u brak sa osobama koje su po mjerilima okoline "bolje"...
tako bih mogla nabarajti do sutra a hocu da kazem da nam se svima desi nesto sto nismo planirali i odredjivati nekog kao nepozeljnog jer nije vise junf ili ima jako dugu vezu za sobom ili je iz propalog braka je takodje malo ograniceno. osoba je takva kakva je iz vise razloga (geni, odgoj, okolina)... iskustvo nam moze samo pomoci da postanemo bolje osobe. ne htjeti uci u vezu sa nekim ko je izasao iz duge veze (necu namjerno da spominjem brak ovdje jer i dalje stojim iza toga da papir nista ne mjenja) ili ko je plav ili ko ima kratke trepuske ili... a da pri tom ta osoba moze biti jako kvalitetna... ne znam...
-
♥ Julianna ♥
#179 Re: Brak po drugi put?!
Ja ne bih ni pilav u granapu kupila bez kupoprodajnog ugovora 
-
Tirkiz
#180 Re: Brak po drugi put?!
Katy wrote:Zanimaju me iskustva forumasa ......
Brak po drugi put?Svede li se sve nakon nekog vremena na isto ili imate pozitivno iskustvo u drugom pokusaju?
Koliko vam je trebalo vremena da se poslije prvog propalog braka usudite na drugi?
Forumasi,vi koji sami nemate takva iskustva....iznesite zapazanja iz svoje okoline...prijatelji,rodbina....
Hvala....
mislis...brak drugi put...sa istom osobom sa kojom je prvi put propao...
ja mislim da bi odmah u pocetku trebalo zasnovati brak po drugi put...jednostavno iz razloga da se izbjegne propadanje tog braka po prvi put....logicno
-
Katy
#181 Re: Brak po drugi put?!
Ne znam....mozda bi bilo bolje da se otprilike svako dvije godine mora na novo
potpisati inace si automatski raveden!
-
Tirkiz
#182 Re: Brak po drugi put?!
ja predlazem da vjencani list vazi 6 mjeseci isto kao i rodni list...ako ce covjek moze radjati svakih 6 mjeseci sto se nebi mogo i vjencavati svakih 6 mjeseci

- alternativna
#183 Re: Brak po drugi put?!
Negdje procita mudrost u ovom smislu:
"Drugi brak je kad optimizam pobjedi nad zivotnim iskustvom"
Ja sam optimista postala.
"Drugi brak je kad optimizam pobjedi nad zivotnim iskustvom"
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#184 Re: Brak po drugi put?!
Neka bude sretno.alternativna wrote:Negdje procita mudrost u ovom smislu:
"Drugi brak je kad optimizam pobjedi nad zivotnim iskustvom"![]()
Jednom sam na TV gledala jedan talk show gdje su došli ljudi koji su se ženili i udavali po 5,6,7 puta, a nisu slavne ličnosti. Tada je jedna učesnica rekla (i to me nekako dojmilo, pa sam zapamtila).. Ko ne pokuša ponovo i boji se opet stupiti u brak, znači da predhodni nije prevazišao u smislu da nije prebrodio sve negativnosti razvoda i nije se otrgao od svih negativnih stvari koje je imao u braku.
- cava
#185 Re: Brak po drugi put?!
jao coolKaty wrote:Ne znam....mozda bi bilo bolje da se otprilike svako dvije godine mora na novo
svake dvije godine će da budem mlada, a mladoženja da me nosi preko praga
možda i pokušam ponovo
-
Katy
#186 Re: Brak po drugi put?!
Neka je sa srecom!alternativna wrote:Negdje procita mudrost u ovom smislu:
"Drugi brak je kad optimizam pobjedi nad zivotnim iskustvom"![]()
-
Katy
#187 Re: Brak po drugi put?!
Cekaj,posto se kod tebe nikad ne zna,da odmah upitam....mislis sa jednom te istom zenom ili uvijek druga?Tirkiz wrote:ja predlazem da vjencani list vazi 6 mjeseci isto kao i rodni list...ako ce covjek moze radjati svakih 6 mjeseci sto se nebi mogo i vjencavati svakih 6 mjeseci![]()
![]()
![]()
![]()
-
Katy
#188 Re: Brak po drugi put?!
Zamislicava wrote:jao coolKaty wrote:Ne znam....mozda bi bilo bolje da se otprilike svako dvije godine mora na novo
potpisati inace si automatski raveden!![]()
svake dvije godine će da budem mlada, a mladoženja da me nosi preko praga![]()
možda i pokušam ponovo![]()
![]()
![]()
Mogu ja tebi reci kad bi imali to kao preduslov za dalje da bi se mnogi mozda vise
potrudili oko one druge strane da im nanovo potpise!I muskarci i zene.
Inace k'o dlanom o dlan!
-
Tirkiz
#189 Re: Brak po drugi put?!
pa gdje si ti...Katy wrote:Cekaj,posto se kod tebe nikad ne zna,da odmah upitam....mislis sa jednom te istom zenom ili uvijek druga?Tirkiz wrote:ja predlazem da vjencani list vazi 6 mjeseci isto kao i rodni list...ako ce covjek moze radjati svakih 6 mjeseci sto se nebi mogo i vjencavati svakih 6 mjeseci![]()
![]()
![]()
![]()
moj omiljeni film sa kojim osvajam djevojke je "druga Žena"
Žanr: drama, romansa, triler
Trajanje: 115 min.
Premisa: Strast nikad ne umire
Glavne uloge:
Džoš Hartnet (Josh Hartnett), Metju Lilard (Matthew Lillard), Rouz Bern (Rose Byrne), Kristofer Kazins (Christopher Cousins), Dion Kruger (Diane Kruger)
Scenario:
Brendon Bojs (Brandon Boyce), Žil Mimuni (Gilles Mimouni - francuski film "L"Appartement")
Producenti:
Tom Rozenberg (Tom Rosenberg), Andre L"Amal (Andre L"Amal), Gari Lukezi (Gary Lucchesi)
Režija: Pol Mekgvigan (Paul McGuigan)
nijedna me jos nije odbila
- Ridjobrki
#190 Re: Brak po drugi put?!
Ja znam lika koji se dvaput razvodio od iste žene. 
-
Tirkiz
#191 Re: Brak po drugi put?!
ja svako jutro vidim lik koji se jos nije ozenio

- Ridjobrki
#192 Re: Brak po drugi put?!
Ovo je jako dobar prijedlog!Tirkiz wrote:ja predlazem da vjencani list vazi 6 mjeseci isto kao i rodni list...ako ce covjek moze radjati svakih 6 mjeseci sto se nebi mogo i vjencavati svakih 6 mjeseci![]()
![]()
![]()
![]()
Mogu razradit' ideju? Mogu? E hvala...
Dakle, ja bih to napravio po principu nogometnog tržišta. Potpiše se ugovor na tol'ko i tol'ko i fino onda ugovor traje, može se prije isteka prekinuti obostranim dogovorom ako obje strane ne budu zadovoljne a može se promijeniti klub u toku trajanja ugovora ali onda se mora platiti odgovarajuće obeštećenje.
Isto tako po isteku ugovora se može isti produžiti ako ne bude boljih ponuda i ako postoji interes obje strane a ako ne ima fino prelazni rok u januaru i julu/augustu pa bujrum - ko se snađe snađe.
Najzanimljivije bi bilo gledati kako se partneri trude pred kraj ugovora da zadrže suigrače a tek ludilo zadnjeg dana prelaznog roka.....
-
Katy
#193 Re: Brak po drugi put?!
Tu sam,tu sam......Tirkiz wrote: pa gdje si ti...
moj omiljeni film sa kojim osvajam djevojke je "druga Žena"
Žanr: drama, romansa, triler
Trajanje: 115 min.
Premisa: Strast nikad ne umire
Glavne uloge:
Džoš Hartnet (Josh Hartnett), Metju Lilard (Matthew Lillard), Rouz Bern (Rose Byrne), Kristofer Kazins (Christopher Cousins), Dion Kruger (Diane Kruger)
Scenario:
Brendon Bojs (Brandon Boyce), Žil Mimuni (Gilles Mimouni - francuski film "L"Appartement")
Producenti:
Tom Rozenberg (Tom Rosenberg), Andre L"Amal (Andre L"Amal), Gari Lukezi (Gary Lucchesi)
Režija: Pol Mekgvigan (Paul McGuigan)
nijedna me jos nije odbila![]()
![]()
![]()
Moram ti reci da ja nisam pogledala film!
Ali nakon ove tvoje zadnje recenice ,po tvojoj preporuci, ni ne smijem!
-
Katy
#194 Re: Brak po drugi put?!
Ne valja skoro nista krpiti....ljubav pogotovo.....mislim nakon drugog puta da mu je sve jasno.Ridjobrki wrote:Ja znam lika koji se dvaput razvodio od iste žene.
-
Katy
#195 Re: Brak po drugi put?!
Ridjobrki wrote:Ovo je jako dobar prijedlog!Tirkiz wrote:ja predlazem da vjencani list vazi 6 mjeseci isto kao i rodni list...ako ce covjek moze radjati svakih 6 mjeseci sto se nebi mogo i vjencavati svakih 6 mjeseci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mogu razradit' ideju? Mogu? E hvala...
Dakle, ja bih to napravio po principu nogometnog tržišta. Potpiše se ugovor na tol'ko i tol'ko i fino onda ugovor traje, može se prije isteka prekinuti obostranim dogovorom ako obje strane ne budu zadovoljne a može se promijeniti klub u toku trajanja ugovora ali onda se mora platiti odgovarajuće obeštećenje.
Isto tako po isteku ugovora se može isti produžiti ako ne bude boljih ponuda i ako postoji interes obje strane a ako ne ima fino prelazni rok u januaru i julu/augustu pa bujrum - ko se snađe snađe.![]()
Najzanimljivije bi bilo gledati kako se partneri trude pred kraj ugovora da zadrže suigrače a tek ludilo zadnjeg dana prelaznog roka.....![]()
![]()
-
Katy
#196 Re: Brak po drugi put?!
Prerano si ti nama poceo hodati po ovakvim temama!Tirkiz wrote:ja svako jutro vidim lik koji se jos nije ozenio![]()
![]()
![]()
Bjezi odavde,kakvi smo,jos cemo te i ozeniti i razvesti zacas!
-
Tirkiz
#197 Re: Brak po drugi put?!
prerano...Katy wrote:Prerano si ti nama poceo hodati po ovakvim temama!Tirkiz wrote:ja svako jutro vidim lik koji se jos nije ozenio![]()
![]()
![]()
Bjezi odavde,kakvi smo,jos cemo te i ozeniti i razvesti zacas!
- alternativna
#198 Re: Brak po drugi put?!
To je nesto tipa: nemogu sa tobom, nemogu bez tebe. Ne moze uploditi smirajem.Katy wrote:Ne valja skoro nista krpiti....ljubav pogotovo.....mislim nakon drugog puta da mu je sve jasno.Ridjobrki wrote:Ja znam lika koji se dvaput razvodio od iste žene.
- Filter
#199 Re: Brak po drugi put?!
? to nesta popularno izgleda ?? i ja znam jednog, sad je ozenjen treci put, ali druga zenaRidjobrki wrote:Ja znam lika koji se dvaput razvodio od iste žene.
- Zelena Carapa
#200 Re: Brak po drugi put?!
vitamini wrote:Po meni , ljudi koji se razvedu imaju puno više hrabrosti od onih koji idu linijom manjeg otpora i ostaju u lošem braku. Onaj ko ima hrabrosti i petlje da se razvede želi i hoće za sebe nešto bolje jer misli da to zaslužuje i zaista i zaslužuje. Ljudi danas trpe svašta da bi imali status koji daje brak u ovom našem balkanskom društvu. Ja se divim svakome ko se razveo , posebno ako je to učinjeno na civiliziran način. Smatrati takve ljude "polovnjačama ili polovnjacima" je van pameti, svako zaslužuje drugu šansu da voli i da bude voljen. Predrasude nas ukopaše...
Mnogo dobar post.
Inace, puno frustracija na ovoj temi. Ljudi izlazite vani umjesto da sebi trazite opravdanja buljeci u kompjuter.
Zivot je lijep ako je dusa cista.
Vjerujem da slab covjek lako padne u klopku da zakljuci da je bolji od nekoga drugog samo zato sto je uradio ovo ili ono, ili mozda samo zato sto mu sticaj okolnosti nije omogucio da uradi ili ne uradi nesto - ali, avaj, zakljuciti da je neko gori od nas samo zato sto mi nismo imali hrabrosti ili srece...tuzno i zalosno. Maknuti se od kompjutera. Dosta je opravdanja bilo. Disati malo punim plucima