Brak i tudje dijete
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Not My Idea
#27 Re: Brak i tudje dijete
Znam jednog momka koji je bio u naizgled idealnom braku.
Dok mu jedan dan neko nije poceo slat sms-ove da curica nije njegova.
Maloj tad bile 3-4 godine.
On zamal nije umro od tuge. Ali ne zato sto ona nije bioloski njegova nego zato sto je ova rospija od zene mu, nakon sto se to saznalo odvela curicu i nije mu dala vise da je vidja.
Dok se on na sudu nije izborio za neke posjete. Rijetko ali eto.
Dok mu jedan dan neko nije poceo slat sms-ove da curica nije njegova.
Maloj tad bile 3-4 godine.
On zamal nije umro od tuge. Ali ne zato sto ona nije bioloski njegova nego zato sto je ova rospija od zene mu, nakon sto se to saznalo odvela curicu i nije mu dala vise da je vidja.
Dok se on na sudu nije izborio za neke posjete. Rijetko ali eto.
- MedenoSrce
#28 Re: Brak i tudje dijete
Ama ne znam kakva je razlika ja zenino ja usvojeno
- Not My Idea
#29 Re: Brak i tudje dijete
Ovo nije ta tema.MedenoSrce wrote:Ama ne znam kakva je razlika ja zenino ja usvojeno
Tema je sta da nakon nekoliko godina saznas da dijete nije tvoje.
A sigurno je da covjeku prvobitno nije svejedno. Odnosno, vjerovatno se nadje u shoku. Nije bas da mozes rec- nije moje? haj Boga ti, sta fali...
Ima tu ljutnje prema zeni, izgubis povjerenje, shvatis da zivis u lazi itd, i iako nije dijete krivo, to se ne moze izbjec.
Mislim da se tek nakon nekog vremena covjek moze sabrat i i dalje bit otac tom djetetu.
- alucarda
#30 Re: Brak i tudje dijete
Razlika je u manipulatornim ku*kama koje lazu 10 godina nasuprot zene koja ti ne laze da ima dijete iz proslog braka ili sta ja znam.MedenoSrce wrote:Ama ne znam kakva je razlika ja zenino ja usvojeno
- MedenoSrce
#31 Re: Brak i tudje dijete
Not My Idea wrote:Ovo nije ta tema.MedenoSrce wrote:Ama ne znam kakva je razlika ja zenino ja usvojeno
Tema je sta da nakon nekoliko godina saznas da dijete nije tvoje.
A sigurno je da covjeku prvobitno nije svejedno. Odnosno, vjerovatno se nadje u shoku. Nije bas da mozes rec- nije moje? haj Boga ti, sta fali...
Ima tu ljutnje prema zeni, izgubis povjerenje, shvatis da zivis u lazi itd, i iako nije dijete krivo, to se ne moze izbjec.
Mislim da se tek nakon nekog vremena covjek moze sabrat i i dalje bit otac tom djetetu.
Ma ja tek sada procitala prvi post
Pokusavam da se stavim u tu poziciju ... i da recimo sazna zena da su joj dijete zamijenili u porodilistu nakon 10g
... pa ne znam cini mi se da bi meni opet to dijete bilo najprece
- Not My Idea
#32 Re: Brak i tudje dijete
Skontala sam, zato ti i rekoh da nije to ta tema.MedenoSrce wrote:
Ma ja tek sada procitala prvi post![]()
To opet nije isto.MedenoSrce wrote: Pokusavam da se stavim u tu poziciju ... i da recimo sazna zena da su joj dijete zamijenili u porodilistu nakon 10g
Ta zena bi zivjela (s muzem) u neznanju. Baska bi vazilo- sto manje znas, manje te glava boli.
Ne bi bilo lazi, i kad bi se otkrilo muz i zena i opet imali jedno drugo.
Nasuprot ovih iz uvodnog posta gdje se covjek zapita s kim je to zivio sve te protekle godine.
- GAU8
#33 Re: Brak i tudje dijete
Ja znam da za nas ne bi bilo razlike da bi umrli od tuge, ako bismo svoje morali vratiti pravim roditeljima nakon toga.MedenoSrce wrote: Ma ja tek sada procitala prvi post![]()
Pokusavam da se stavim u tu poziciju ... i da recimo sazna zena da su joj dijete zamijenili u porodilistu nakon 10g
- alucarda
#34 Re: Brak i tudje dijete
A sta sa vasim bioloskim djetotom? A sta sa roditeljima vaseg djeteta? Dajte malo vise perspektive.GAU8 wrote:Ja znam da za nas ne bi bilo razlike da bi umrli od tuge, ako bismo svoje morali vratiti pravim roditeljima nakon toga.MedenoSrce wrote: Ma ja tek sada procitala prvi post![]()
- GAU8
#35 Re: Brak i tudje dijete
Ne kontaš. Iako nije naše biološko, ono je naše. Vjerujem isto tako i na suprotnoj strani. Nema nikakve posebne perspektive u svemu tome. Da je kojim slučajem zaista zamijenjeno, ja bih najradije da to ne saznam.alucarda wrote:A sta sa vasim bioloskim djetotom? A sta sa roditeljima vaseg djeteta? Dajte malo vise perspektive.GAU8 wrote:Ja znam da za nas ne bi bilo razlike da bi umrli od tuge, ako bismo svoje morali vratiti pravim roditeljima nakon toga.MedenoSrce wrote: Ma ja tek sada procitala prvi post![]()
- alucarda
#36 Re: Brak i tudje dijete
A je li biolosko isto vase? Ako jeste, onda je i to vase ustvari njihovo (pripada bioloskim roditeljima).GAU8 wrote: Ne kontaš. Iako nije naše biološko, ono je naše. Vjerujem isto tako i na suprotnoj strani. Nema nikakve posebne perspektive u svemu tome. Da je kojim slučajem zaista zamijenjeno, ja bih najradije da to ne saznam.
Nema jednostavnog odgovora na ovako komplikovano pitanje ali to "ja bih najradije da ne saznam" ne cini nista da pomogne razmisljanju o ovoj temi. Sta vise, ekvivalentno je onom kad djeca stave prste u usi, i kazu: "la,la,la,la ja te nista ne cujem."
- GAU8
#37 Re: Brak i tudje dijete
Tako je. Nema odgovora na pitanje niti rješenja problema. Stoga je upravo i najbolje ne saznati.
No, odosmo offtopic.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
No, odosmo offtopic.
- Not My Idea
#38 Re: Brak i tudje dijete
i ja bih radije da ne znam
p.s. GAU, ljubi te kokalo
- MedenoSrce
#39 Re: Brak i tudje dijete
Not My Idea wrote:Skontala sam, zato ti i rekoh da nije to ta tema.MedenoSrce wrote:
Ma ja tek sada procitala prvi post![]()
To opet nije isto.MedenoSrce wrote: Pokusavam da se stavim u tu poziciju ... i da recimo sazna zena da su joj dijete zamijenili u porodilistu nakon 10g
Ta zena bi zivjela (s muzem) u neznanju. Baska bi vazilo- sto manje znas, manje te glava boli.
Ne bi bilo lazi, i kad bi se otkrilo muz i zena i opet imali jedno drugo.
Nasuprot ovih iz uvodnog posta gdje se covjek zapita s kim je to zivio sve te protekle godine.
Ma sta znas mozda ni ona nije bila sigurna cije je ... ja znam dvoje koji su se razveli pa opet vjencali jedno za drugo ... a opet ako jeste sve sa predumisljajem
- GAU8
#40 Re: Brak i tudje dijete
A posumnjao sam... Samo nisam mogao vjerovati da bi TI svoj mijenjala ikada...Not My Idea wrote:i ja bih radije da ne znam
- Not My Idea
#41 Re: Brak i tudje dijete
To nije nikakvo opravdanje. Naprotiv, ne znam jel gore da ona zna cije je il da ne zna al u svakom slucaju nekom "podvali" to dijete.MedenoSrce wrote:
Ma sta znas mozda ni ona nije bila sigurna cije je ...
- MedenoSrce
#42 Re: Brak i tudje dijete
meni nije jasno zasto oni nisu imali jos djece?
Mislim da bas moras biti psihopata da tako hladnokrvno nekome uvalis dijete
Ma grozna situacija u svakom slucaju nego kazem imala s ovim svojim odnose 5x taj mjesec, s tim nekim 1x u medjuvremenu se njih dvoje pomire ljubav folovi mozda joj ni napamet nije palo da je od ovog 1x ostala trudna.Not My Idea wrote:To nije nikakvo opravdanje. Naprotiv, ne znam jel gore da ona zna cije je il da ne zna al u svakom slucaju nekom "podvali" to dijete.MedenoSrce wrote: Ma sta znas mozda ni ona nije bila sigurna cije je ...
Mislim da bas moras biti psihopata da tako hladnokrvno nekome uvalis dijete
- jocker-07
#43 Re: Brak i tudje dijete
[/quote]Mislim da bas moras biti psihopata da tako hladnokrvno nekome uvalis dijete[/quote]
Ne nego samo obicno djubre.
Ne nego samo obicno djubre.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#44 Re: Brak i tudje dijete
sve ok, eto nisu bili skupa... ali 1 mjesec???
wtf???
nije cekala dan da se tamo nadje s nekim... i to bez zastite ocito. manje je tu vazan fizicki koliko emotivno-intelektualni faktor.
jbg, zar nije mogla sacekat dok vidi kako ce se situacija rijesiti, jer mjesec dana svakako nije dovoljno da se svede stanje jednog braka.
i ako je vec, pa hebemu, zar je zastita bila skupa te godine?
to govori o toj zeni, bez obzira na razdvojenost od fenomenalnih mjesec dana.
wtf???
nije cekala dan da se tamo nadje s nekim... i to bez zastite ocito. manje je tu vazan fizicki koliko emotivno-intelektualni faktor.
jbg, zar nije mogla sacekat dok vidi kako ce se situacija rijesiti, jer mjesec dana svakako nije dovoljno da se svede stanje jednog braka.
i ako je vec, pa hebemu, zar je zastita bila skupa te godine?
to govori o toj zeni, bez obzira na razdvojenost od fenomenalnih mjesec dana.
-
tarantula1
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#46 Re: Brak i tudje dijete
baš mi kolega priča kako je lik doživio nešto slično...
morali su ga držati da je ne ubije šakama i nogama
dobila je nogu u glavu iz stana uglavnom jedva je spasiše
jbg ova se karala s drugim nakon što su se pomirili
morali su ga držati da je ne ubije šakama i nogama
dobila je nogu u glavu iz stana uglavnom jedva je spasiše
jbg ova se karala s drugim nakon što su se pomirili