Brak bez djece

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
bomba

#226 Re: Brak bez djece

Post by bomba »

Landa wrote:zena ti se fino izvinula, mog`o si to prokomentarisati
fino od nje, sto jes jes
Gdje vidis da nisam ? :) Fino rekoh da se nisam ni nasao uvrijedjen
ho oponopono

#227 Re: Brak bez djece

Post by ho oponopono »

...uglavnom većinu zeza materijalna situacija, čim stanu na noge eto kindera... 8-)

...no šta je sa onima koji su materijalno uninani a ne žele kindere oni su izgleda čudovišta?! :mrgreen:
Ramzess Veliki

#228 Re: Brak bez djece

Post by Ramzess Veliki »

ho oponopono wrote:...uglavnom većinu zeza materijalna situacija, čim stanu na noge eto kindera... 8-)

...no šta je sa onima koji su materijalno uninani a ne žele kindere oni su izgleda čudovišta?! :mrgreen:
Zar i takvih ima? Ma i ako ima to je jedan zanemarljiv broj ... ko će se njima baviti.
Imam prijatelje koji već dugo godina pokušavaju, i ne ide im pa ne ide ... tuga jedna ... a toliko vole djecu i brižni su ... ja frendu predlagao da usvoje djece, ali eto ... hoće svoje. Ja bih usvojio, da mogu ... i desetero.
Great Cornholio

#229 Re: Brak bez djece

Post by Great Cornholio »

ho oponopono wrote:

...toliko o biološkom satu! Image
Ne vjerujem ni ja da to postoji, ne vjerujem ni da postoji urođeni majčinski instinkt, želja za djecom je povezana sa drugim stvarima, urođen je samo seksualni nagon, želja da se imaju, ili nemaju djeca, je posljedica životnog iskustva, a ta želja se može javiti, ili ne javiti zbog različitih razloga, većina ih je navedena u dosadašnjim odgovorima na ovoj temi.
ho oponopono

#230 Re: Brak bez djece

Post by ho oponopono »

...Ramzes Velikanu ...pobogu prvo jedno svoje pa da vidiš to staranje, brigu, vaspitanje... pa onda ostalih 9 komada! :D
Landa

#231 Re: Brak bez djece

Post by Landa »

Great Cornholio wrote:
ho oponopono wrote:

...toliko o biološkom satu! Image
Ne vjerujem ni ja da to postoji, ne vjerujem ni da postoji urođeni majčinski instinkt, želja za djecom je povezana sa drugim stvarima, urođen je samo seksualni nagon, želja da se imaju, ili nemaju djeca, je posljedica životnog iskustva, a ta želja se može javiti, ili ne javiti zbog različitih razloga, većina ih je navedena u dosadašnjim odgovorima na ovoj temi.
nisam kompetentna da komentarisem (ne)postojanje bioloskog sata kod zena ali znam sigurno da postoji nesto sto se zove "zadnji voz" a izmedju 30-35/36 god mnoge skacu na njega :dance:
Great Cornholio

#232 Re: Brak bez djece

Landa wrote:
nisam kompetentna da komentarisem (ne)postojanje bioloskog sata kod zena ali znam sigurno da postoji nesto sto se zove "zadnji voz" a izmedju 30-35/36 god mnoge skacu na njega :dance:
Ma nisam ni ja, ali eto iz onog što sam pročitao i do sada čuo i vidio, ne vjerujem da taj biološki sat postoji, ne postoji kao nešto što je biološki dano, urođeno.

A hvatanje "zadnjeg voza" postoji, ali nije ni to nešto što je urođeno, i nešto što je neko pravilo kod svih žena, ili muškaraca.
Great Cornholio

#233 Re: Brak bez djece

Ramzess Veliki wrote:
ho oponopono wrote:...uglavnom većinu zeza materijalna situacija, čim stanu na noge eto kindera... 8-)

Zar i takvih ima? Ma i ako ima to je jedan zanemarljiv broj ... ko će se njima baviti.
Imam prijatelje koji već dugo godina pokušavaju, i ne ide im pa ne ide ... tuga jedna ... a toliko vole djecu i brižni su ... ja frendu predlagao da usvoje djece, ali eto ... hoće svoje. Ja bih usvojio, da mogu ... i desetero.
Nije dovoljno djecu samo nahraniti, obuti i obući, valja se svakom djetetu posebno posvetiti,pričati s njim, igrati se, a to, teško da bi mogao ako ih imaš devetoro.
dale cooper

#234 Re: Brak bez djece

Post by dale cooper »

Kod dobrog dijela populacije u BiH je problem što jednostavno imamo
problem u prihvatanju drugog i drugačijeg od nas samih.
Bilo to mišljenje, vjera, nacija, seksualna orijentacija, fudbalski tim ili nešto treće.
Brzi smo da omalovažavamo, a jako teško da prihvatamo, uvažavamo i poštujemo.
Vjerovatno je to i jedan od razloga što smo ovdje gdje jesmo.
Great Cornholio

#235 Re: Brak bez djece

dale cooper wrote:Kod dobrog dijela populacije u BiH je problem što jednostavno imamo
Bilo to mišljenje, vjera, nacija, seksualna orijentacija, fudbalski tim ili nešto treće.
Vala i ovi kod kojih je sve normalno, kojima ništa ne smeta, nisu puno bolji od nas :D
graue_maus

#236 Re: Brak bez djece

Post by graue_maus »

Image :lol:
Great Cornholio

#237 Re: Brak bez djece

Ima onaj vic, primjenjiv je i na mušku i žensku populaciju:

Na vjenčanjima su mi tetke stalno govorile " Ti si slljedeća /slijedeći", prestale su s tim kad sam im isto to počeo govoriti na sahranama :evil: :D
Landa

#238 Re: Brak bez djece

Post by Landa »

Great Cornholio wrote:
dale cooper wrote:Kod dobrog dijela populacije u BiH je problem što jednostavno imamo
Vala i ovi kod kojih je sve normalno, kojima ništa ne smeta, nisu puno bolji od nas :D
pa jbg kad bi svi sviju shvatali, odobravali, i razumjeli o cemu bi onda diskutovali...naravno da svako misli da je njegov nacin ispravan jer inace ne bi zivio tako. problem ovdje nastaje kad ljudi se ne mogu izdici iznad sebe i diskutovati o nekoj pojavi sa argumentima a ne tipa "ja za gluplji izbor nisam nikad cula"
Great Cornholio

#239 Re: Brak bez djece

Landa wrote:]

pa jbg kad bi svi sviju shvatali, odobravali, i razumjeli o cemu bi onda diskutovali...naravno da svako misli da je njegov nacin ispravan jer inace ne bi zivio tako. problem ovdje nastaje kad ljudi se ne mogu izdici iznad sebe i diskutovati o nekoj pojavi sa argumentima a ne tipa "ja za gluplji izbor nisam nikad cula"
Kultura dijaloga nam treba, a to što nismo ravnodušni nam i nije baš neka prevelika mana.
Kod nas se teško može desiti da neko umre, pa da mrtav u stanu leži par mjeseci, a ta pojava na "zapadu" je, kažu, vrlo česta.
Landa

#240 Re: Brak bez djece

Post by Landa »

Great Cornholio wrote:
Landa wrote:]

Kultura dijaloga nam treba, a to što nismo ravnodušni nam i nije baš neka prevelika mana.
Kod nas se teško može desiti da neko umre, pa da mrtav u stanu leži par mjeseci, a ta pojava na "zapadu" je, kažu, vrlo česta.
individualizacija ima koliko dobrih toliko losih strana....divno je kad mozes da furas svoj film i niko ti se ne petlja, a na drugu stranu cujes tako te neke horor vijesti kad nadju staricu od 78 u stanu da je mrtva vec pola god.
mi se uvijek zalimo na mahalu kad nam gura nos u zivot a nikad joj se ne zahvalimo kad nam valja...a nije vala da samo ne valja. ima i tu dobrih stvari....da je nekako izbalansirati taj zapadnjacki individualizam i nasu mahalu...mislim da to sad na zapadu nazivaju "community" :)
dale cooper

#241 Re: Brak bez djece

Post by dale cooper »

Landa wrote:
Great Cornholio wrote:
To i jeste poenta. Ovdje je većina diskusija po prinicpu "my way or the highway".
Svi galame, a niko nikoga ne čuje.
Great Cornholio

#242 Re: Brak bez djece

Dobro bi to bilo, kad bi se mogao napraviti neki "mix" dobrih osobina naših ljudi i ljudi sa "zapada", al' , Boga mi, slabo da će se to u skorije vrijeme desiti.

Tako isto kažu, "Eh da je sastaviti Džejovu dušu i Šabanov glas, to bi bio savršen pjevač" :D
Great Cornholio

#243 Re: Brak bez djece

dale cooper wrote:
To i jeste poenta. Ovdje je većina diskusija po prinicpu "my way or the highway".
Haj' prevedi :D Ma kome ba mi da se prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju 8-) :D
ho oponopono

#244 Re: Brak bez djece

Post by ho oponopono »

...ko su oni pak, ko smo mi! 8-)
dale cooper

#245 Re: Brak bez djece

Post by dale cooper »

Great Cornholio wrote:
dale cooper wrote:
Haj' prevedi :D Ma kome ba mi da se prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju 8-) :D
Otprilike je tako. :D Nažalost. :roll:
dale cooper

#246 Re: Brak bez djece

Post by dale cooper »

ho oponopono wrote:...ko su oni pak, ko smo mi! 8-)

Ja samo znam da se uglavnom ne uklapam u mišljenje većine.
Ja sam freak. :D
Great Cornholio

#247 Re: Brak bez djece

ho oponopono wrote:...ko su oni pak, ko smo mi! 8-)
Mi smo pripadnici vrste homo balkanicus, a oni su oni koje moramo slušat', klimat' glavom ,i vikat' im Jes, Jes :cry: :run: :D
ho oponopono

#248 Re: Brak bez djece

Post by ho oponopono »

...isti se pronalaze! :mrgreen:
Great Cornholio

#249 Re: Brak bez djece

dale cooper wrote:
Ja samo znam da se uglavnom ne uklapam u mišljenje većine.
Ja sam freak. :D
Znači, i ti slušaš starije, al' radiš onako kako misliš, i osjećaš, da treba, mora onda da ti je ovaj Frank u nekom rodu

Great Cornholio

#250 Re: Brak bez djece

ho oponopono wrote:...isti se pronalaze! :mrgreen:
Al' to ne mora biti opravdanje za postojanje istospolnih brakova :D
Post Reply