joj koji su ovo prolemi....covjece pomozi sebi...sinus wrote:Jadne Žene i oni koji ne žele da imaju djecu. Jadni su oni kad umiru sami u mukama pa ih usmrđene neko nađe nakon 5 mjeseci što umru.
Valjda im je smisao života zadovoljenje svojih najnižih strasti i sitnih želja zbog zadovoljenja ega svoje sitne duše.Dok je briga o djeci jedan prevelik posao i veliki teret. Sve je lako kad si mlad, ali šta kad ostariš i ostaneš sam....UBI SE!!
Braco pomagajte!!!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
gradjani svijeta
-
gradjani svijeta
#77 Re: Braco, pomagajte....
Probudi se komi, il izadji iz kome, prespavalo se par stotina godina....komi wrote:jesu to ugradili laptope u šporeteBaby Jane wrote:Glup ti je komentar do bola. Ovdje nije fazon u tome sto on trazi od nje da rodi, vec se radi o tome da on hoce da ona radja 3 puta, a ona nece. Sta ti tu nije jasno??? Tipicno musko razmisljanje. Hajde, umij se dvaput, pa nastavi komentarisati. C ccc![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
boktemazo kakva su vremena došla ovi muškarci nisu normalni
muž traži previše od žene ... a traži ono što je prirodno... da žena rodi...![]()
:D:D
drž se kuhinje i šuti![]()
![]()
![]()
- fantom slobode
A fino covjek pozva bracu da mu pomognu, ali eto i sestre se javile, sto ti je nepostivanje tudjeg izbora...
-
gradjani svijeta
opet ja moram - odakle nekom moze pasti na pamet da je svrha postojanja razmnozavalja...odbijam pomisao da sam masina za nastavak ljudske vrste. Bogu hvala ima troje djece, rodila sam ih jer sam htjela i ja sam donosila odluku hocu li ih roditi ili necu. Da mi se muz pokusao petljati u to bio bi vec bivsi. Jer ja sam nosila, radjala, dojila, trcala s posla da hranim, lijecim, nosam. Koliko god muskarac bio dobar otac, zna se na kome je teret. Ali nikad, nikad, NIKAD se ne bih odrekla svoje (uspjesne) karijere, svog zivota is vojih zadovoljstava. ja ne psotojim raidd jece, moja djeca su plod naseg braka i anse ljubavi a ni slucajno svrha postojanja. U cemu bi se onda razlikovali od zivotinja???? Njihove zenke postoje da radjaju a muzjaci da oplodjuju, mi ipak imamo mozak, ideje, ciljeve, ideale, vizije, osjecaje.sinus wrote:mamica papucarka wrote:
i da kazem ovima koji misle da je smisao djece u tome da te ima neko posjecivat i njegovat u starosti , ili da nekada na na smrtovnici stoje imena djece, da su totalno u krivu i da je to jako SEBICNO razmisljanje, jednako onome kada neko ne zeli djecu jer nece da se pati![]()
Djecu ne treba radjat zbog nas samih i naseg straha od samoce, vec radi njih sami.
Ono što sam napisao je bilo samo u skračenoj verziji i eto došlo mi baš to u glavu. Naravno da se podrazumijeva da se djeca ne rađaju zbog toga. Na kraju krajeva ako je to to. Zašto onda jedan roditelj cijelog života nešto gradi i stvara ako ne za svoju djecu. Mislim da nema potrebe neke stvari izvlačiti iz konteksta
- Baby Jane
Svaka ti se pozlatila. Takvi stavovi su samo tu jos eto onako, nemaju cvrstih utemeljenja, vidjoh to po zavrsnom "argumentu" onog Sinusa.gradjani svijeta wrote:opet ja moram - odakle nekom moze pasti na pamet da je svrha postojanja razmnozavalja...odbijam pomisao da sam masina za nastavak ljudske vrste. Bogu hvala ima troje djece, rodila sam ih jer sam htjela i ja sam donosila odluku hocu li ih roditi ili necu. Da mi se muz pokusao petljati u to bio bi vec bivsi. Jer ja sam nosila, radjala, dojila, trcala s posla da hranim, lijecim, nosam. Koliko god muskarac bio dobar otac, zna se na kome je teret. Ali nikad, nikad, NIKAD se ne bih odrekla svoje (uspjesne) karijere, svog zivota is vojih zadovoljstava. ja ne psotojim raidd jece, moja djeca su plod naseg braka i anse ljubavi a ni slucajno svrha postojanja. U cemu bi se onda razlikovali od zivotinja???? Njihove zenke postoje da radjaju a muzjaci da oplodjuju, mi ipak imamo mozak, ideje, ciljeve, ideale, vizije, osjecaje.sinus wrote:mamica papucarka wrote:
i da kazem ovima koji misle da je smisao djece u tome da te ima neko posjecivat i njegovat u starosti , ili da nekada na na smrtovnici stoje imena djece, da su totalno u krivu i da je to jako SEBICNO razmisljanje, jednako onome kada neko ne zeli djecu jer nece da se pati![]()
Djecu ne treba radjat zbog nas samih i naseg straha od samoce, vec radi njih sami.
Ono što sam napisao je bilo samo u skračenoj verziji i eto došlo mi baš to u glavu. Naravno da se podrazumijeva da se djeca ne rađaju zbog toga. Na kraju krajeva ako je to to. Zašto onda jedan roditelj cijelog života nešto gradi i stvara ako ne za svoju djecu. Mislim da nema potrebe neke stvari izvlačiti iz konteksta
- sinus
Koja je svrha tvog postojanja?gradjani svijeta wrote:opet ja moram - odakle nekom moze pasti na pamet da je svrha postojanja razmnozavalja...odbijam pomisao da sam masina za nastavak ljudske vrste. Bogu hvala ima troje djece, rodila sam ih jer sam htjela i ja sam donosila odluku hocu li ih roditi ili necu. Da mi se muz pokusao petljati u to bio bi vec bivsi. Jer ja sam nosila, radjala, dojila, trcala s posla da hranim, lijecim, nosam. Koliko god muskarac bio dobar otac, zna se na kome je teret. Ali nikad, nikad, NIKAD se ne bih odrekla svoje (uspjesne) karijere, svog zivota is vojih zadovoljstava. ja ne psotojim raidd jece, moja djeca su plod naseg braka i anse ljubavi a ni slucajno svrha postojanja. U cemu bi se onda razlikovali od zivotinja???? Njihove zenke postoje da radjaju a muzjaci da oplodjuju, mi ipak imamo mozak, ideje, ciljeve, ideale, vizije, osjecaje.sinus wrote:mamica papucarka wrote:
Nemoj mi samo reči da ti je svrha putovanje i slične nebuloze...
- jeza u ledja
Ovaj Jasko i zena mu vjerovatno citaju ovaj topic i kontaju kakvih ljudi problema imaju nama je jos i dobro. 
-
Jasko-bih
Zaista ne znam kako ovi ljudi zamišljaju svoj život, ako to nije život kraj voljene osobe i puno djece oko tebe? Možda ga zamišljaju kako sjede zavaljeni u fotelju i gledaju španske sapunice i tako do kraja života... Neki tvrde da reprodukcija nije temelj opstanka! Šta je onda??? Hajde da više niko ne rađa djecu, pa da vidimo dokle ćemo da stignemo!?
Što se tiče odgoja. Pa zar je moguće da su naši preci mogli da odhrane/odgoje djecu, i to ne troje, nego 7 i više, sa onakvim uslovima za život!? Bez struje, kupatila, vode itd. Danas hvala Bogu imamo puno toga, čak i ustanove kao što su obdaništa i tako to. Konkretno u mom slučaju, i buduća supruga i ja smo pedagoški nastrojeni, odnosno, profesija nam je takva! Ona je završila za profesoricu matematike i ove godine, ako Bog da završava Ekonomiju, ja ove godine, ako Bog da, završavam za profesora informatike. Pa zašto nebi smo spojili dobro s korisnim i iskoristili ta naša pedagoška znanja i odhranili nekoliko dječurlije!?
Što se tiče odgoja. Pa zar je moguće da su naši preci mogli da odhrane/odgoje djecu, i to ne troje, nego 7 i više, sa onakvim uslovima za život!? Bez struje, kupatila, vode itd. Danas hvala Bogu imamo puno toga, čak i ustanove kao što su obdaništa i tako to. Konkretno u mom slučaju, i buduća supruga i ja smo pedagoški nastrojeni, odnosno, profesija nam je takva! Ona je završila za profesoricu matematike i ove godine, ako Bog da završava Ekonomiju, ja ove godine, ako Bog da, završavam za profesora informatike. Pa zašto nebi smo spojili dobro s korisnim i iskoristili ta naša pedagoška znanja i odhranili nekoliko dječurlije!?
- selena84
#88 Re: Braco, pomagajte....
Nigdje nisam rekla da ja ne mislim tako, cak stavise!gradjani svijeta wrote:
Ja mislila da je brak zajednica dvoje ljudi koji se vole i zele da provedu sto vise svog zivota zajedno, putujuci korz zivot jedno s drugim, pomazuci, ljubeci, izgradjujuci jedno drugo.
Izgleda niko ne misli tako. Steta, onda mnogo, previse ljudi ne zna sta je ljubav i sreca zajednickog zivljenja.
-
gradjani svijeta
Svrha mog postojanja je jasna - da imam svou licnost koja se razvija dokle god sam u ovom zvijetu i zivoti, da imam sa sobom covjeka koji me voli i raste skupa sa mnom, da imamo djecu koja se radjaju kad je to sudjeno i da uzivamo jedni u drugima, nsoj obitelji i ljubavi. A ne da neko od mene ocekuje da radjam, kuham i perem, niti da ja ocekujem od nekoga da donese novac u kucu i trazi zadovoljstva izvan naseg doma.sinus wrote:Koja je svrha tvog postojanja?gradjani svijeta wrote:opet ja moram - odakle nekom moze pasti na pamet da je svrha postojanja razmnozavalja...odbijam pomisao da sam masina za nastavak ljudske vrste. Bogu hvala ima troje djece, rodila sam ih jer sam htjela i ja sam donosila odluku hocu li ih roditi ili necu. Da mi se muz pokusao petljati u to bio bi vec bivsi. Jer ja sam nosila, radjala, dojila, trcala s posla da hranim, lijecim, nosam. Koliko god muskarac bio dobar otac, zna se na kome je teret. Ali nikad, nikad, NIKAD se ne bih odrekla svoje (uspjesne) karijere, svog zivota is vojih zadovoljstava. ja ne psotojim raidd jece, moja djeca su plod naseg braka i anse ljubavi a ni slucajno svrha postojanja. U cemu bi se onda razlikovali od zivotinja???? Njihove zenke postoje da radjaju a muzjaci da oplodjuju, mi ipak imamo mozak, ideje, ciljeve, ideale, vizije, osjecaje.sinus wrote:
Nemoj mi samo reči da ti je svrha putovanje i slične nebuloze...
Ne znam sta fali putovanjima, suprig ja i djeca posebno uzivamo u njima. I da, iako je djeci preko 18 godina i dalje putuju s nama bar dio svog odmora jer uvijek otkrivamo nove destinacije u Bosni i inostranstvu.
Pokusavam reci, objasniti da je rijec o ljubavi a da je manipulacija nepotrebna kao i zavaravanje da brakom ili vezom postajemo vlasnici nekog drugog ljudskog bica.
- jeza u ledja
gradjani svijeta wrote: Svrha mog postojanja je jasna -
Vau!!
Sto mu Aristotela!!!
-
PITARKA_SA
zene nisu stroj za razmnozavanje i ima prilicno glupih komentara i sovinistikih.
iz pojedinaca prosto izbija primitivizam i komentari tipa idi kuhaj,ko nju sta pita,cuj ona nece dijete..i slicno.
halooo gdje vi zivite??
nije vam zena nit stroj nit vase vlasnistvo!
zamisli,i zene bi da se obrazuju,putuju i zamisli imaju muda odlucivati o svom tijelu i svom zivotu.
mozes mislit,pa fakat sram nas bilo ,odakle nam pravo??!!
ko zeli djecu bujrum,ko ne zeli ne zeli i vozdra .stvar odabira i licnih stavova.
iz pojedinaca prosto izbija primitivizam i komentari tipa idi kuhaj,ko nju sta pita,cuj ona nece dijete..i slicno.
halooo gdje vi zivite??
zamisli,i zene bi da se obrazuju,putuju i zamisli imaju muda odlucivati o svom tijelu i svom zivotu.
ko zeli djecu bujrum,ko ne zeli ne zeli i vozdra .stvar odabira i licnih stavova.
-
PITARKA_SA
jel ti vokri sto se nisi rodi u nekom drugom vijeku,da zenu izrabljujes onako fino,demokratski,parlamentarno par samara preko usta da zaveze,da kuha,pegla,sprema,cisti,da ostene ne obrazovana,da stanca djecu ko aparat..?komi wrote:sinus wrote:Jadne Žene i oni koji ne žele da imaju djecu. Jadni su oni kad umiru sami u mukama pa ih usmrđene neko nađe nakon 5 mjeseci što umru.
Valjda im je smisao života zadovoljenje svojih najnižih strasti i sitnih želja zbog zadovoljenja ega svoje sitne duše.Dok je briga o djeci jedan prevelik posao i veliki teret. Sve je lako kad si mlad, ali šta kad ostariš i ostaneš sam....UBI SE!!ma nemoj... ona ima magisterij iz PRa
što će joj djeca![]()
![]()
![]()
zamisli strave,pa stvarno hajmo sad sve fino ugasite kompjutere i mrs kuhat i peglat ,pa to nam je funkcija i smisao.
- fantom slobode
Ja se divim kolicini frustracija na ovoj temi, ajsko je pomislio da postoji opasnost, zato je i zvao samo bracu

-
PITARKA_SA
i ja se divim u bukvalnom smislu rijeci,kolicini primitivizma od pojedinih ljudi
-
scalenus111
brate mili,kakva djeca sad???
moras prvo naucit zadovoljit svoju zenu, i to tako da joj je svejedno jel jedno ili troje...
samo nezadovoljna zena gundja,sto ce reci drug moj pao si na ispitu...
sto ce reci odma na poso..
i nema predaje...
zadovoljna zenka cuda cini,a ostale surfaju po netu

moras prvo naucit zadovoljit svoju zenu, i to tako da joj je svejedno jel jedno ili troje...
i nema predaje...
zadovoljna zenka cuda cini,a ostale surfaju po netu
- fantom slobode
Ova je bila prava uvala borovascalenus111 wrote:brate mili,kakva djeca sad???
i nema predaje...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zadovoljna zenka cuda cini,a ostale surfaju po netu![]()
![]()
- Vares City
E moj LAVE vidis da smo ja ti i nas "pitt"izgleda jedini koji odobravaju ovakav vid "diskriminacije"zena.Arslan wrote:e naka si me vala bas skontao!Vares City wrote:Jest vala bas!Arslan wrote: a sto ti ovo treba Babsy? zar ima nesto lose u tome sto on zeli bar troje djece?
Ko biva EMANCIPOVANA![]()
- Vares City
Bem ti nevladine organizacije!!!!PITARKA_SA wrote:zene nisu stroj za razmnozavanje i ima prilicno glupih komentara i sovinistikih.
halooo gdje vi zivite??
-
gradjani svijeta
[quote="Vares City"][quote="PITARKA_SA"]zene nisu stroj za razmnozavanje i ima prilicno glupih komentara i sovinistikih.
halooo gdje vi zivite??
ko zeli djecu bujrum,ko ne zeli ne zeli i vozdra .stvar odabira i licnih stavova.[/quote]
Bem ti nevladine organizacije!!!![/quote]
Bem ti ko dozvoli zenama da isu u skolu...ne znam sto ce im...
halooo gdje vi zivite??
ko zeli djecu bujrum,ko ne zeli ne zeli i vozdra .stvar odabira i licnih stavova.[/quote]
Bem ti nevladine organizacije!!!![/quote]
Bem ti ko dozvoli zenama da isu u skolu...ne znam sto ce im...