Mislim da trebate ozbiljno porazgovarati da vidis u cemu je tacno stvar. Ako zaista ne zeli djecu nikako onda je slobodno zaboravi, i to bez ikakvih predumisljaja jer ce ti to u braku donijeti samo probleme. Medjutim mozda se djevojka samo boji teskoca i obaveza, a naslusala se ili nagledala svakakvih prica, serija, traceva. Onda polako, stepenica po stepenica. Vi ne znate, samo dragi Bog zna kako ce zena podnijeti trudnocu i moze li uopce podnijeti trudnocu. Mozda bude imale tolike probleme da joj vise nikada ne padne na pamet a mozda prodje 'k'o od sale'.Jasko-bih wrote:Dragi prijatelji, moja djevojka i ja smo odlučili da se ženimo, međutim, ja imam samo tri želje, a to su:
1. Prvo dijete,
2. Drugo dijete,
3. Treće dijete.
No ona mi kaže da ja puno tražim i da ona ne želi da se pati!!! Nije nam problem odhraniti toliko djece. Tako, dragi prijatelji, da ja nemam pojma šts ću da radim...
Ima li neko ozbiljan prijedlog???
Braco pomagajte!!!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Fordas
#51 Re: Braco pomagajte!!!
- Baby Jane
Hehe, ok, kako god hoces, no ipak mislim da je malo tuzno sa tvoje strane komentarisati o necemu ako nisi do kraja upucena u situaciju. Odakle tebi ideja da djevojka nece djecu, da zeli "zadovoljiti ego svoje sitne duse" ??? Ko tebi daje za pravo da osudjujes bilo koga zbog necega sto je njihov izbor ?? Kako ti bas znas da ce ona stariti prazna i sama?? I odakle bilo kome ideja da neke zene bas zato sto izaberu skolu, ne misle kasnije imati djecu ? Da li je nekome palo na pamet da ce mozda te zene kasnije biti u stanju bolje obezbjediti svoju djecu ?!sinus wrote:Možda fali slovo j. Da se pravdam zašto ga nema to ne želim (mada mislim da je ispravno UBI SE A NE UBIJ SE) otom po tom. Ali meni fali slovo. Dok ovakvima u gore spomenutom tekstu fali mnogo više. Na žalost.Baby Jane wrote:Nedostaje slovo "j"sinus wrote:Jadne Žene i oni koji ne žele da imaju djecu. Jadni su oni kad umiru sami u mukama pa ih usmrđene neko nađe nakon 5 mjeseci što umru.
Valjda im je smisao života zadovoljenje svojih najnižih strasti i sitnih želja zbog zadovoljenja ega svoje sitne duše.Dok je briga o djeci jedan prevelik posao i veliki teret. Sve je lako kad si mlad, ali šta kad ostariš i ostaneš sam....UBI SE!!![]()
Idu mi na zivce ljudi sa takvim stavovima. Sta vas briga kakav je njen zivot i njena odluka ? I, odakle vam pravo da govorite da djevojci nesto fali ako ne zeli djecu ??? TO JE NJENO PRAVO, I NJENO PRAVO U POTPUNOSTI.
Sem toga, nigdje, ama bas nigdje autor ove teme nije naglasio da djevojka ne zeli djecu. Ono sto je rekao, jeste to da djevojka ne zeli troje djece. Ne znam cemu ovako bezvezni komentari.
Valjda je odmah bitno biti kriticar, iznijeti svoje misljenje i napadati, bez toga da se prije procita post. Vidis, ja mislim da takvim ljudima nesto fali...
PS Ne upitah, sta ako djevojka ne moze imati djecu ?? Ako joj je Bog takvu sudbinu dao...da li i to znaci da joj nesto fali ??
-
mamica papucarka
De ba Jasko, jel ona nece nikako djece, ili nece troje??? Ne kontam???Jasko-bih wrote:Ooooo, svaka Vam čast, zaista sam impresioniran ovolikom broju odgovora i na razumijevanju na koje nailazim!!!
Prije svega, želim da Vam kažem, da je to samo želja, znači nije princip i daleko je od toga da je troje djece uslov za naš brak!!! Drugo što želim da Vam kažem, da nam je veza jako, kako bih rekao, demokratska, tako da smo zajedno sastavljali temu, i znači daleko od toga da ona i ja ne razgovaramo i ne dogovaramo se, samo smo htjeli da malo kristališemo stvari kroz razmišljanja drugih ljudi, a hvala Bogu, naiđoh na puno lijepih razmišljanja!!!
Što se tiče plodnosti, o tome nismo razmišljali, jer smo to ostavili sudbini, tj. ako nam Bog da djecu, hvala Bogu, a ako ne opet Mu hvala...
Da, zaboravih! Ja se ženim, ona se udaje, naravno, kako bi to neki rekli, jedno protiv drugog
Posebno mi se sviđa komentar sa citatom majke!!! Kako sam ja razumio, za ove svoje 26 godine, smisao života i jeste da živimo za svoju djecu, sve što gradimo i radimo jeste, u principu, da bi djeci bilo lahko, naravno, ne treba ni sebe zapostaviti, ali suština svega jesu djeca!!!
Ako nece nikako djecu, a ti zelis, e to je vec veliki problem, jer su to potpuno dva razlicita pogleda na zivot. Daj nam kakvih konkretnih informacija.
Povedena vlastitim zeljama i iskustvom, mogu ti reci da sam nekada i sama razmisljala kao ti, tj. uvijek san zeljela troje djece. Medjutim, sada kad vidim kako je tesko djecu odgajat, tesko da cu se odlucit na trece (imam dvoje malih u vrtickom periodu)Tako trenutno razmislja i moj muz. Obozava djecu, ali kad bi dobio i trece, misli da bi lipso od umora i brige
i da kazem ovima koji misle da je smisao djece u tome da te ima neko posjecivat i njegovat u starosti , ili da nekada na na smrtovnici stoje imena djece, da su totalno u krivu i da je to jako SEBICNO razmisljanje, jednako onome kada neko ne zeli djecu jer nece da se pati
Djecu ne treba radjat zbog nas samih i naseg straha od samoce, vec radi njih sami.
Last edited by mamica papucarka on 19/02/2008 15:39, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54 Re: Braco, pomagajte....
jesu to ugradili laptope u šporeteBaby Jane wrote:Glup ti je komentar do bola. Ovdje nije fazon u tome sto on trazi od nje da rodi, vec se radi o tome da on hoce da ona radja 3 puta, a ona nece. Sta ti tu nije jasno??? Tipicno musko razmisljanje. Hajde, umij se dvaput, pa nastavi komentarisati. C ccc![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
boktemazo kakva su vremena došla ovi muškarci nisu normalni
muž traži previše od žene ... a traži ono što je prirodno... da žena rodi...![]()
drž se kuhinje i šuti
- Truba
#56 Re: Braco, pomagajte....
selena84 wrote: Jah, mo'š mislit', žene ti sad imaju pravo na vlastiti izbor![]()
![]()
Proš'o srednji vijek...
koja je osnovna funkcija braka???
da se lakše stan kupi?
- Baby Jane
#57 Re: Braco, pomagajte....
Kako ti znas da imam laptop ugradjen u sporet ??? Mozda je bas PC....a dok ja kuham, mogao si i ti ono malo njive prekopatikomi wrote:jesu to ugradili laptope u šporeteBaby Jane wrote:Glup ti je komentar do bola. Ovdje nije fazon u tome sto on trazi od nje da rodi, vec se radi o tome da on hoce da ona radja 3 puta, a ona nece. Sta ti tu nije jasno??? Tipicno musko razmisljanje. Hajde, umij se dvaput, pa nastavi komentarisati. C ccc![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
boktemazo kakva su vremena došla ovi muškarci nisu normalni
muž traži previše od žene ... a traži ono što je prirodno... da žena rodi...![]()
:D:D
drž se kuhinje i šuti![]()
![]()
![]()
- vjesticanametli
zene ajmo razlaz sa teme naslov je ionako BRACO POMAGAJTE pa nek mu pomazu a njegova buduca zena ako ovo cita nek ga gusanom tavom u vugla i njega i bracu
sto pomazu
- sinus
- Nisam ona nego on, malo bolje gledaj.Baby Jane wrote:Hehe, ok, kako god hoces, no ipak mislim da je malo tuzno sa tvoje strane komentarisati o necemu ako nisi do kraja upucena u situaciju. Odakle tebi ideja da djevojka nece djecu, da zeli "zadovoljiti ego svoje sitne duse" ??? Ko tebi daje za pravo da osudjujes bilo koga zbog necega sto je njihov izbor ?? Kako ti bas znas da ce ona stariti prazna i sama?? I odakle bilo kome ideja da neke zene bas zato sto izaberu skolu, ne misle kasnije imati djecu ? Da li je nekome palo na pamet da ce mozda te zene kasnije biti u stanju bolje obezbjediti svoju djecu ?! Idu mi na zivce ljudi sa takvim stavovima. Sta vas briga kakav je njen zivot i njena odluka ? I, odakle vam pravo da govorite da djevojci nesto fali ako ne zeli djecu ??? TO JE NJENO PRAVO, I NJENO PRAVO U POTPUNOSTI.sinus wrote:Možda fali slovo j. Da se pravdam zašto ga nema to ne želim (mada mislim da je ispravno UBI SE A NE UBIJ SE) otom po tom. Ali meni fali slovo. Dok ovakvima u gore spomenutom tekstu fali mnogo više. Na žalost.Baby Jane wrote:Nedostaje slovo "j"![]()
Sem toga, nigdje, ama bas nigdje autor ove teme nije naglasio da djevojka ne zeli djecu. Ono sto je rekao, jeste to da djevojka ne zeli troje djece. Ne znam cemu ovako bezvezni komentari.
Valjda je odmah bitno biti kriticar, iznijeti svoje misljenje i napadati, bez toga da se prije procita post. Vidis, ja mislim da takvim ljudima nesto fali...![]()
PS Ne upitah, sta ako djevojka ne moze imati djecu ?? Ako joj je Bog takvu sudbinu dao...da li i to znaci da joj nesto fali ??![]()
![]()
- pošto se praviš mnogo pametna ovdje i ni jedno mišljenje ti nije dobro koje se ne poklapa sa tvojim, onda si mogla vidjeti da ja ni u kojem momentu nisam spomenuo dotičnu nego sam napisao opčenito za takve ljude.
- Ko mi da je za pravo da osuđujem nekoga? A ko tebi da je za pravo da osuđuješ u prethodnim postovima nekoga što hoće troje djece ili da pretpostavljaš da će ženu samu ostavljati u kući da sve radi sama? Kojom metodom si to zaključila?
- kako ja znam da će takvi ljudi ostati sami? Kako ti znaš da neće?
- Jedno je izabrati školu, a jedno je ne željeti djecu.
- Šta znači kasniej obezbijediti djecu?? Kupovati im kamaru igračaka samo da bi djeca šutila jer si ti toliko ostarila/ostario da ih ne možeš slušati?
- A odakle tebi pravo da misliš da nekome nešto fali??
Mogao bi ja ovako do sutra...
P.S:
Sve nekako mislim da si ti slična ovoj djevojci iz navedenog posta pa se toliko grčevito boriš da sve to opravdaš i onda po tvom mišljenju da bi sama sebi opravdala to što radiš praviš sve ostale GLUPIM; ZAOSTALIM u 14 15 16 vijeku; i naravno NETOLERANTIM itd. Izvinjavam se ako griješim
Da se razumijemo poštujem tvoje mišljenje i izbor, isto to očekujem i od tebe, ali ti niti možeš, niti imaš pravo da nekome nešto svoje namećeš.
- Truba
čitava civilizacija nema smisla... ni ljudski rod na kraju krajeva pišeš bog velikim slovom... pa i s te strane se traže djeca ...Jasko-bih wrote: Posebno mi se sviđa komentar sa citatom majke!!! Kako sam ja razumio, za ove svoje 26 godine, smisao života i jeste da živimo za svoju djecu, sve što gradimo i radimo jeste, u principu, da bi djeci bilo lahko, naravno, ne treba ni sebe zapostaviti, ali suština svega jesu djeca!!!
zašto sa smiješkom pokazujemo neudate i neoženjene... pa u onom najosnovnijem pogledu nisu ništa učinili za ljudski rod
naravno nećemo računati Nikolu Teslu
- Truba
sinus wrote:Jadne Žene i oni koji ne žele da imaju djecu. Jadni su oni kad umiru sami u mukama pa ih usmrđene neko nađe nakon 5 mjeseci što umru.
Valjda im je smisao života zadovoljenje svojih najnižih strasti i sitnih želja zbog zadovoljenja ega svoje sitne duše.Dok je briga o djeci jedan prevelik posao i veliki teret. Sve je lako kad si mlad, ali šta kad ostariš i ostaneš sam....UBI SE!!
što će joj djeca
- sinus
mamica papucarka wrote:
i da kazem ovima koji misle da je smisao djece u tome da te ima neko posjecivat i njegovat u starosti , ili da nekada na na smrtovnici stoje imena djece, da su totalno u krivu i da je to jako SEBICNO razmisljanje, jednako onome kada neko ne zeli djecu jer nece da se pati![]()
Djecu ne treba radjat zbog nas samih i naseg straha od samoce, vec radi njih sami.
-
callmethebreeeze
i ja sam zgrozen! da ga bude stid i sram.sitno wrote:Na ovom forumu je bilo svakakvih komentara, ali ovaj je daleko NAJGLUPLJI!pitt wrote:eki nece djecu.....kao da se ona pita:D:D pa jel plodna njiva ili nije.....samo ti zaori
- pitt
Evo nos mi se zacrvenio.....a to nije mala stvar samo da se znacallmethebreeeze wrote:i ja sam zgrozen! da ga bude stid i sram.sitno wrote:Na ovom forumu je bilo svakakvih komentara, ali ovaj je daleko NAJGLUPLJI!pitt wrote:eki nece djecu.....kao da se ona pita:D:D pa jel plodna njiva ili nije.....samo ti zaori
-
_carobnjak_
#65 a šta mislite o ovome???
pa nek proba napravit trojke...
ona jednom rađa, a eto troje djece, i eto svi srećni...
samo valja uradit' to iz prvog pokušaja
pošto svo troje istovremeno rastu, naći će se vremena za doktorat, magisterije specijazacije itd...
ona jednom rađa, a eto troje djece, i eto svi srećni...
samo valja uradit' to iz prvog pokušaja
pošto svo troje istovremeno rastu, naći će se vremena za doktorat, magisterije specijazacije itd...
- Truba
#66 Re: Braco, pomagajte....
Kako ti znas da imam laptop ugradjen u sporet ??? Mozda je bas PC....a dok ja kuham, mogao si i ti ono malo njive prekopatiBaby Jane wrote: drž se kuhinje i šuti![]()
![]()
![]()
jesi li to slučajno spomenula njivu ... ili namjerno da napraviš vezu između njive kao njive ili ženinog tijela kao hrama koje se uspoređuje s njivom
- Baby Jane
sinus wrote:- Nisam ona nego on, malo bolje gledaj.Baby Jane wrote:Hehe, ok, kako god hoces, no ipak mislim da je malo tuzno sa tvoje strane komentarisati o necemu ako nisi do kraja upucena u situaciju. Odakle tebi ideja da djevojka nece djecu, da zeli "zadovoljiti ego svoje sitne duse" ??? Ko tebi daje za pravo da osudjujes bilo koga zbog necega sto je njihov izbor ?? Kako ti bas znas da ce ona stariti prazna i sama?? I odakle bilo kome ideja da neke zene bas zato sto izaberu skolu, ne misle kasnije imati djecu ? Da li je nekome palo na pamet da ce mozda te zene kasnije biti u stanju bolje obezbjediti svoju djecu ?! Idu mi na zivce ljudi sa takvim stavovima. Sta vas briga kakav je njen zivot i njena odluka ? I, odakle vam pravo da govorite da djevojci nesto fali ako ne zeli djecu ??? TO JE NJENO PRAVO, I NJENO PRAVO U POTPUNOSTI.sinus wrote: Možda fali slovo j. Da se pravdam zašto ga nema to ne želim (mada mislim da je ispravno UBI SE A NE UBIJ SE) otom po tom. Ali meni fali slovo. Dok ovakvima u gore spomenutom tekstu fali mnogo više. Na žalost.
Valjda je odmah bitno biti kriticar, iznijeti svoje misljenje i napadati, bez toga da se prije procita post. Vidis, ja mislim da takvim ljudima nesto fali...![]()
PS Ne upitah, sta ako djevojka ne moze imati djecu ?? Ako joj je Bog takvu sudbinu dao...da li i to znaci da joj nesto fali ??![]()
![]()
- pošto se praviš mnogo pametna ovdje i ni jedno mišljenje ti nije dobro koje se ne poklapa sa tvojim, onda si mogla vidjeti da ja ni u kojem momentu nisam spomenuo dotičnu nego sam napisao opčenito za takve ljude.
- Ko mi da je za pravo da osuđujem nekoga? A ko tebi da je za pravo da osuđuješ u prethodnim postovima nekoga što hoće troje djece ili da pretpostavljaš da će ženu samu ostavljati u kući da sve radi sama? Kojom metodom si to zaključila?
- kako ja znam da će takvi ljudi ostati sami? Kako ti znaš da neće?
- Jedno je izabrati školu, a jedno je ne željeti djecu.
- Šta znači kasniej obezbijediti djecu?? Kupovati im kamaru igračaka samo da bi djeca šutila jer si ti toliko ostarila/ostario da ih ne možeš slušati?
- A odakle tebi pravo da misliš da nekome nešto fali??![]()
![]()
Mogao bi ja ovako do sutra...
P.S:
Sve nekako mislim da si ti slična ovoj djevojci iz navedenog posta pa se toliko grčevito boriš da sve to opravdaš i onda po tvom mišljenju da bi sama sebi opravdala to što radiš praviš sve ostale GLUPIM; ZAOSTALIM u 14 15 16 vijeku; i naravno NETOLERANTIM itd. Izvinjavam se ako griješim
Da se razumijemo poštujem tvoje mišljenje i izbor, isto to očekujem i od tebe, ali ti niti možeš, niti imaš pravo da nekome nešto svoje namećeš.
1. Ok, izvinjavam se za gresku u spolu, mada, moras priznati da to uopce nema veze sa temom
2. Ako si vec spomenuo onako i generalizovao bezveze, i to ti je opet besmisleno, a i nekako nema veze sa temom.
3. Ja nisam nikoga osudjivala, vec sam osudjivala manipulaciju i savjete da se ista sprovede u djelo . Da si sa malo vise paznje citao post, mozda bi to i skontao. Nisam osudjivala njega, vec sam osudjivala njegov nemar prema buducoj mu zeni. Sto se tice primjera, to je bio upravo to - primjer. Ono sto sam htjela reci jeste da odgajanje djece i nije bas tako lagan posao, kako to muskarci misle, i cinjenica je da u danasnjem drustvu, majke najvise vremena provedu sa djecom, s tim su i najvise odgovorne za njihov odgoj.
4. Osobe koje ne zele imati djecu, imaju razlog za to. Procitaj komentar mamice_papucarke, pa ti mozda bude jasno i to oko samoce. Sta ako neko voli biti sam ?
5. Da, slazem se, potpuno je drukcije, no, u tom dijelu posta sam se osvrnula na komenare pojedinih clanova, ne na tvoj komentar per se.
6. Moras priznati da mnogi roditelji teze ka obezbjedjivanju svoje djece, prvenstveno u materijalnom smislu, a o pedagoskim sposobnostima ne treba govoriti, jer dobrih roditelja ima i imucnijih i onih koji raspolazu sa manje novca. Poenta nije bila u tome. Poenta je bila da neke zene zele imati tu neku materijalnu osnovu, i zato se zele dalje skolovati,( Ne, naravno samo zbog toga, vec i zbog vlastitih ambicija, ali da sada ne skrecemo sa teme ) i to ih niti na bilo koji nacin ne cini losijim niti boljim majkama od onih zena koje nisu izabrale tu opciju. I opet kazem, to je bilo osvrtanje na neke druge komentare.
7. Sto se tice zadnjeg dijela, samo sam ti ukazala na tvoju gresku, i brzopletost.
Sto se tice komentara da sam ja slicna toj djevojci, dozvoli da te razuvjerim. Djevojku uopce ne poznajem, ne znam tacno kakvi su njeni stavovi, ali sve i da ne zeli imati djece, to mi ne daje za pravo da je osudjujem i da govorim da joj nesto fali. Kao sto to ni tebi ne daje za pravo. I, nemoj se naci uvrijedjenim, ali mislim da ces biti kvalifikovan da kritikujes zene koje ne zele imati djecu ili zene koje ne zele puno djece onda kada se od tebe ocekivalo da vristis u sali za porodjaje po 8 sati i to sve 2-3 puta( jel',shodno zeljama druge polovice )
Ne namecem svoje misljenje, naprotiv, ja samo zelim istaci da stogod zena zeljela uraditi sa svojim zivotom i tijelom joj istovremeno i daje za pravo da radi sto god zeli, bez osudjivanja okoline i prosipanja suplje da joj nesto fali.
Last edited by Baby Jane on 19/02/2008 16:28, edited 1 time in total.
- Baby Jane
#68 Re: Braco, pomagajte....
komi wrote:Kako ti znas da imam laptop ugradjen u sporet ??? Mozda je bas PC....a dok ja kuham, mogao si i ti ono malo njive prekopatiBaby Jane wrote: drž se kuhinje i šuti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kako slucajno ? nema tu slucajnosti...zna se kako ide...zene u kuhinju, muski napolje...dobro si prosao...mogla sam te u stalu poslati:D:D
jesi li to slučajno spomenula njivu ... ili namjerno da napraviš vezu između njive kao njive ili ženinog tijela kao hrama koje se uspoređuje s njivom:D:D
Last edited by Baby Jane on 19/02/2008 16:35, edited 1 time in total.
- sinus
Naravno ja ne znam kao je to kada se porađašBaby Jane wrote:
I, nemoj se naci uvrijedjenim, ali mislim da ces biti kvalifikovan da kritikujes zene koje ne zele imati djecu ili zene koje ne zele puno djece onda kada se od tebe ocekivalo da vristis u sali za porodjaje po 8 sati i to sve 2-3 puta( jel',shodno zeljama druge polovice )![]()
Ne namecem svoje misljenje, naprotiv, ja samo zelim istaci da stogod zena zeljela uraditi sa svojim zivotom i tijelom joj istovremeno i daje za pravo da radi sto god zeli, bez osudjivanja okoline i prosipanja suplje da joj nesto fali.
A ako pogledamo sa stanovišta obrazovanja, sa 18 završiš srednju, sa 22 hajde evo 23 Fakultet,pa eto i magisterij poslije toga. Ne može mi niko kazati da se nema vremena za porodicu. To ja vidim samo kao sebičnost. A kako sam rekao svako ima pravo neka bira šta misli da mu valja.
A forum je da se foruma i piše i ono što se nekome ne sviđa, a i ono što se nekome sviđa. Ne bi valjalo kada bi svi isto mislili.
Aj zdravo,
- selena84
#72 Re: Braco, pomagajte....
'Funkcija braka'komi wrote:selena84 wrote: Jah, mo'š mislit', žene ti sad imaju pravo na vlastiti izbor![]()
![]()
Proš'o srednji vijek...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
naravno da imaju izbor
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ali čemu onda brak?
da se lakše stan kupi?
Zajednica dvoje ljudi.
Bez djece ili sa djecom, stvar izbora i dogovora.
Zamisli!
-
gradjani svijeta
#74 Re: Braco pomagajte!!!
A jel to ljubav kad zena pristaje na sve sto muz hoce bez obzira na ono sto ona hoce, zeli zamilja?fantom slobode wrote:Nadji sebi drugu dejvojku, situacija je jasna, a zasto nece nije dobro sigurno.Egoizam je jaci od ljubavi.Vidis da nece da se pati, znaci dok je dobro, dobro je, a kada pocne bilo kakva patnja...Jasko-bih wrote:Dragi prijatelji, moja djevojka i ja smo odlučili da se ženimo, međutim, ja imam samo tri želje, a to su:
1. Prvo dijete,
2. Drugo dijete,
3. Treće dijete.
No ona mi kaže da ja puno tražim i da ona ne želi da se pati!!! Nije nam problem odhraniti toliko djece. Tako, dragi prijatelji, da ja nemam pojma šts ću da radim...
Ima li neko ozbiljan prijedlog???
I je li se neko zeni da ima djece komada tri (u ovom slucaju) ili sto voli zenu i zeli s njom provesti zivot, bez obzira da li ona zeli jedno, petoro ili ni jedno dijete? Da li bi ozenio zenu ako bi znao da ne moze imati djecu? Ili moze ali nece da ima ni jedno?
Bljak
-
gradjani svijeta
#75 Re: Braco, pomagajte....
Ja mislila da je brak zajednica dvoje ljudi kojis e vole i zele da provedu sto vise svog zivota zajedno, putujuci korz zivot jedno s drugim, pomazuci, ljubeci, izgradjujuci jedno drugo.selena84 wrote:'Funkcija braka'komi wrote:selena84 wrote: Jah, mo'š mislit', žene ti sad imaju pravo na vlastiti izbor![]()
![]()
Proš'o srednji vijek...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
naravno da imaju izbor
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ali čemu onda brak?
da se lakše stan kupi?![]()
Zajednica dvoje ljudi.
Bez djece ili sa djecom, stvar izbora i dogovora.
Zamisli!
Izgleda niko ne misli tako. Steta, onda mnogo, previse ljudi ne zna sta je ljubav i sreca zajednickog zivljenja.