Braco pomagajte!!!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
GoschaUkuchi
A sta bi trebalo da se desi da jedno od njih dvoje ne mogu imati djece ili da niti jedno od njih dvoje ne moze imati djece? To je kraj sreci? Hitni razvod braka? Ne kontam!!!
Pa nisu djeca sve na svijetu... i bez njih se moze jako lijepo i presretno zivjeti.
Pa nisu djeca sve na svijetu... i bez njih se moze jako lijepo i presretno zivjeti.
-
callmethebreeeze
ja mislim da si se ti trebao "sestrama" obratiti za pomoc. slaba ti fajda od brace u ovom slucaju.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
a što bi se desilo da neko od njih svoje ne ispunjava bračne obavezeGoschaUkuchi wrote:A sta bi trebalo da se desi da jedno od njih dvoje ne mogu imati djece ili da niti jedno od njih dvoje ne moze imati djece? To je kraj sreci? Hitni razvod braka? Ne kontam!!!
na ovaj ili onaj način
-
teletrader
ja cu ovdje citirati rijeci moje stare,koja je onako prilicno direktna i neposredna zhena i tako rece jednom:
"Gdje su milioni maraka onima koji su se namjerno odlucili da nece djecu,sta imaju i sta ce ostaviti?
Par foto-albuma sa nekakvih putovanja,mozhda koju diplomu vise na zidu da se oni jadnici u stampariji mogu jos vise muciti trazhice slova Mag. ili Dr. kad ovima slika izadje u drugoj polovici "Oslobodjenja" sa natpisom "Obavjestavamo rodbinu i prijatelje"..
(i ovo opet govori zhena koja ima i diploma a nekih 30godina zhivota je provela na 3 kontinenta)...
decidno djevojci/zheni govoriti kako zhelis eto 3 djece (jer je danas zbog nacina zhivota koji zhivimo blagodat moci dobiti i jedno) je mala ubleha,ali sam zato da se prije te velike odluke dogovori da li oboje zhele imati djecu i da li zhele ostati samo na jednom?
Ako je jedna strana prilicno tvrodkorna u tome pa joj je karijera bitnija (dok magistriram,pa doktoriram,pa dobijem Nobelovu nagradu,pa otplatim stan na Koshevo Hills-u e mozhda tada) treba razmisliti da li zhelimo ostatak zhivota provesti sa takvom osobom..
"Gdje su milioni maraka onima koji su se namjerno odlucili da nece djecu,sta imaju i sta ce ostaviti?
Par foto-albuma sa nekakvih putovanja,mozhda koju diplomu vise na zidu da se oni jadnici u stampariji mogu jos vise muciti trazhice slova Mag. ili Dr. kad ovima slika izadje u drugoj polovici "Oslobodjenja" sa natpisom "Obavjestavamo rodbinu i prijatelje"..
(i ovo opet govori zhena koja ima i diploma a nekih 30godina zhivota je provela na 3 kontinenta)...
decidno djevojci/zheni govoriti kako zhelis eto 3 djece (jer je danas zbog nacina zhivota koji zhivimo blagodat moci dobiti i jedno) je mala ubleha,ali sam zato da se prije te velike odluke dogovori da li oboje zhele imati djecu i da li zhele ostati samo na jednom?
Ako je jedna strana prilicno tvrodkorna u tome pa joj je karijera bitnija (dok magistriram,pa doktoriram,pa dobijem Nobelovu nagradu,pa otplatim stan na Koshevo Hills-u e mozhda tada) treba razmisliti da li zhelimo ostatak zhivota provesti sa takvom osobom..
-
GoschaUkuchi
Ne znam sta bi trebalo da se desi, ali je sigurno da nismo u 16 vijeku!!!komi wrote:a što bi se desilo da neko od njih svoje ne ispunjava bračne obavezeGoschaUkuchi wrote:A sta bi trebalo da se desi da jedno od njih dvoje ne mogu imati djece ili da niti jedno od njih dvoje ne moze imati djece? To je kraj sreci? Hitni razvod braka? Ne kontam!!!
Pa nisu djeca sve na svijetu... i bez njih se moze jako lijepo i presretno zivjeti.![]()
na ovaj ili onaj način
- fantom slobode
#31 Re: Braco, pomagajte....
Upravo pokusavamo da kazemo covjeku da se raspita sta ona hoce, pa ako se ne mogu sloziti, sto bi uopste bili i braku, neka traze srecu sa nekim drugim.A ona ima svoj izbor ocigledno, samo se treba detaljnije utvrditi, pogresan vam je utisak da neko remeti njen izbor.Ukazujemo covjeku da i on ima svoj izbor.Ko koga voli u toj vezi, to je njihov problem.Ovdje se samo iskazuje misljenje na psotavljeno pitanje.Baby Jane wrote:Pretekla si me! Evo, gledam, skoro svaki post se brine za njega i njegove zelje i predlaze nekakvu manipulaciju!!!! Zaboga, pa vas ce dvoje biti u braku, valjda se i njene zelje trebaju postovati. Upitaj ti sebe, zenis li je zato sto volis nju, ili zato sto mislis da bi bila dobra majka. C c c...i onda napadose nekog gore sto mu rece "jado balkanski"...sheilak wrote:Dajte, ljudi, pustite tu curu na miru. Valjda i ona ima pravo odluciti koliko djece zeli imati. Sve se nekako vrti oko njega i njegove tri zelje. Ako je on zaista voli, onda ce shvatiti i nju, njene zelje i njene eventualne strahove. Ili on samo trazi pogodnu matericu? Ja bih prije njoj preporucila da se makne od tako nezrele osobe koja nema razumijevanja za njene stavove pogotovo o ovako vaznom pitanju za koje rjesenje trazi od stranih ljudi umjesto da ga raspravi sa osobom koju se najvise pita.![]()
![]()
A, ako ona bas iz sebicnosti nece dijete, a ti iz sebicnosti forsiras tu ideju, onda ste dusu dali jedno za drugo.
Pitam se sta se desilo sa razgovorom i kompromisom....valjda bi tako veze zrelih osoba trebale funkcionisati...?!
- Truba
naravno... i nije trazio 15 djece nego 3GoschaUkuchi wrote:
Ne znam sta bi trebalo da se desi, ali je sigurno da nismo u 16 vijeku!!!
šta da muž zapostavlja ženu... izlazi... kasno se vraća... spava na poslu... često putuje...
na takav vid zaposatvljanja sam mislio
- Baby Jane
#36 Re: Braco, pomagajte....
Ne, vec je vecina odmah pocela predlagati kako da manipulise njome." Vjencajte se, a lahko ces ti nju prevarit' "fantom slobode wrote:Upravo pokusavamo da kazemo covjeku da se raspita sta ona hoce, pa ako se ne mogu sloziti, sto bi uopste bili i braku, neka traze srecu sa nekim drugim.A ona ima svoj izbor ocigledno, samo se treba detaljnije utvrditi, pogresan vam je utisak da neko remeti njen izbor.Ukazujemo covjeku da i on ima svoj izbor.Ko koga voli u toj vezi, to je njihov problem.Ovdje se samo iskazuje misljenje na psotavljeno pitanje.Baby Jane wrote:Pretekla si me! Evo, gledam, skoro svaki post se brine za njega i njegove zelje i predlaze nekakvu manipulaciju!!!! Zaboga, pa vas ce dvoje biti u braku, valjda se i njene zelje trebaju postovati. Upitaj ti sebe, zenis li je zato sto volis nju, ili zato sto mislis da bi bila dobra majka. C c c...i onda napadose nekog gore sto mu rece "jado balkanski"...sheilak wrote:Dajte, ljudi, pustite tu curu na miru. Valjda i ona ima pravo odluciti koliko djece zeli imati. Sve se nekako vrti oko njega i njegove tri zelje. Ako je on zaista voli, onda ce shvatiti i nju, njene zelje i njene eventualne strahove. Ili on samo trazi pogodnu matericu? Ja bih prije njoj preporucila da se makne od tako nezrele osobe koja nema razumijevanja za njene stavove pogotovo o ovako vaznom pitanju za koje rjesenje trazi od stranih ljudi umjesto da ga raspravi sa osobom koju se najvise pita.![]()
![]()
A, ako ona bas iz sebicnosti nece dijete, a ti iz sebicnosti forsiras tu ideju, onda ste dusu dali jedno za drugo.
Pitam se sta se desilo sa razgovorom i kompromisom....valjda bi tako veze zrelih osoba trebale funkcionisati...?!
Ma najbolje je njima da sacekaju malo sa tim vjencanjem. Razlog nije taj sto on zeli troje, a ona manje ili nijedno, vec taj sto ocito nisu jos zreli za braka.
- ja_cura_
sitno wrote:Na ovom forumu je bilo svakakvih komentara, ali ovaj je daleko NAJGLUPLJI!pitt wrote:eki nece djecu.....kao da se ona pita:D:D pa jel plodna njiva ili nije.....samo ti zaori
:D:D
pa to je pitt, kod njega je sve ironicno
- lejlasa
#38 Re: Braco, pomagajte....
Potpuno se slazemkomi wrote: nema što tražiti u braku
sumnjam da bi brak potrajao![]()
ne kažem da su djeca garant za sreću
ali su veeelika kočnica sreći...
Eh da je meni troje djece...
Ma da mi je i jedno barem ...
- Truba
#39 Re: Braco, pomagajte....
Ne, vec je vecina odmah pocela predlagati kako da manipulise njome." Vjencajte se, a lahko ces ti nju prevarit' "Baby Jane wrote: Upravo pokusavamo da kazemo covjeku da se raspita sta ona hoce, pa ako se ne mogu sloziti, sto bi uopste bili i braku, neka traze srecu sa nekim drugim.A ona ima svoj izbor ocigledno, samo se treba detaljnije utvrditi, pogresan vam je utisak da neko remeti njen izbor.Ukazujemo covjeku da i on ima svoj izbor.Ko koga voli u toj vezi, to je njihov problem.Ovdje se samo iskazuje misljenje na psotavljeno pitanje.
Ma najbolje je njima da sacekaju malo sa tim vjencanjem. Razlog nije taj sto on zeli troje, a ona manje ili nijedno, vec taj sto ocito nisu jos zreli za braka.[/quote]
boktemazo kakva su vremena došla ovi muškarci nisu normalni
muž traži previše od žene ... a traži ono što je prirodno... da žena rodi...
- fantom slobode
#40 Re: Braco, pomagajte....
Mislim da ti odmah ode u negativu, vec vidis covjeka kako izlazi zorom iz kuce(valjda se zorom u kucu dolazi), kako ce ona odgajati djecu (nesto ne znam, malo mi je skepticna po njegovoj prici), a oko vjencanja se skoro slazemo, ti bi da odgode, a ja da on nadje kakvu drugu, dolaze mu taman najbolji dani, sto da se ukopava, kada mu moze samo biti bolje, nije valjda dotle doslo, jedino ako nije jedan od onih sto ih te zene svakako ne idu, onda mu toplo preporucujem da se zeni, ako nista onda zbog seksa, ali da nema prevelika ocekivanja od mlade.Baby Jane wrote:Ne, vec je vecina odmah pocela predlagati kako da manipulise njome." Vjencajte se, a lahko ces ti nju prevarit' "fantom slobode wrote:Upravo pokusavamo da kazemo covjeku da se raspita sta ona hoce, pa ako se ne mogu sloziti, sto bi uopste bili i braku, neka traze srecu sa nekim drugim.A ona ima svoj izbor ocigledno, samo se treba detaljnije utvrditi, pogresan vam je utisak da neko remeti njen izbor.Ukazujemo covjeku da i on ima svoj izbor.Ko koga voli u toj vezi, to je njihov problem.Ovdje se samo iskazuje misljenje na psotavljeno pitanje.Baby Jane wrote:Pretekla si me! Evo, gledam, skoro svaki post se brine za njega i njegove zelje i predlaze nekakvu manipulaciju!!!! Zaboga, pa vas ce dvoje biti u braku, valjda se i njene zelje trebaju postovati. Upitaj ti sebe, zenis li je zato sto volis nju, ili zato sto mislis da bi bila dobra majka. C c c...i onda napadose nekog gore sto mu rece "jado balkanski"...![]()
![]()
Pitam se sta se desilo sa razgovorom i kompromisom....valjda bi tako veze zrelih osoba trebale funkcionisati...?!A, mislim da je vise nego jasno sta ona hoce. I on sam kaze da mu je rekla da puno trazi, i on, umjesto da malo razmisli o svemu, mozda cak da pomisli i na neki kompromis, NE, on se odlucio da pita nas na forumu sta ce sa ostatkom svoga zivota. Pita nas sta da radi, jer kako ona zaboga ne dijeli njegovo misljenje o troje djece. Usutio se. Nema ga nigdje, a bas bih voljela da ga pitam, zasto on BAS zeli troje. I da li bi pristao na npr 1. Djevojka je fino rekla da trazi previse ( jer troje djece je i za mene previse ). Sigurno ih on nece odgajati, vec ce na njoj sav teret biti. Lahko je tako djecu imati. Izvuci se zorom iz kuce, i onda doci i cekati veceru, a da ne govorim da ce nju kriviti ako djeca budu belaj pravila.
Ma najbolje je njima da sacekaju malo sa tim vjencanjem. Razlog nije taj sto on zeli troje, a ona manje ili nijedno, vec taj sto ocito nisu jos zreli za braka.
Dobra ti ideja za kompromis, mozda ga i naprave, pa se nadju na dvoje djece, samo neka ne gleda previse u primjer ispred sebe, sta ce ako ga dvije curice zakace, tri zene, a i jedna je onako nezgodna kada je u zajednici:) (slijedi epitaf o djevojcicama:)
-
Jasko-bih
Ooooo, svaka Vam čast, zaista sam impresioniran ovolikom broju odgovora i na razumijevanju na koje nailazim!!!
Prije svega, želim da Vam kažem, da je to samo želja, znači nije princip i daleko je od toga da je troje djece uslov za naš brak!!! Drugo što želim da Vam kažem, da nam je veza jako, kako bih rekao, demokratska, tako da smo zajedno sastavljali temu, i znači daleko od toga da ona i ja ne razgovaramo i ne dogovaramo se, samo smo htjeli da malo kristališemo stvari kroz razmišljanja drugih ljudi, a hvala Bogu, naiđoh na puno lijepih razmišljanja!!!
Što se tiče plodnosti, o tome nismo razmišljali, jer smo to ostavili sudbini, tj. ako nam Bog da djecu, hvala Bogu, a ako ne opet Mu hvala...
Da, zaboravih! Ja se ženim, ona se udaje, naravno, kako bi to neki rekli, jedno protiv drugog
Posebno mi se sviđa komentar sa citatom majke!!! Kako sam ja razumio, za ove svoje 26 godine, smisao života i jeste da živimo za svoju djecu, sve što gradimo i radimo jeste, u principu, da bi djeci bilo lahko, naravno, ne treba ni sebe zapostaviti, ali suština svega jesu djeca!!!
Prije svega, želim da Vam kažem, da je to samo želja, znači nije princip i daleko je od toga da je troje djece uslov za naš brak!!! Drugo što želim da Vam kažem, da nam je veza jako, kako bih rekao, demokratska, tako da smo zajedno sastavljali temu, i znači daleko od toga da ona i ja ne razgovaramo i ne dogovaramo se, samo smo htjeli da malo kristališemo stvari kroz razmišljanja drugih ljudi, a hvala Bogu, naiđoh na puno lijepih razmišljanja!!!
Što se tiče plodnosti, o tome nismo razmišljali, jer smo to ostavili sudbini, tj. ako nam Bog da djecu, hvala Bogu, a ako ne opet Mu hvala...
Da, zaboravih! Ja se ženim, ona se udaje, naravno, kako bi to neki rekli, jedno protiv drugog
Posebno mi se sviđa komentar sa citatom majke!!! Kako sam ja razumio, za ove svoje 26 godine, smisao života i jeste da živimo za svoju djecu, sve što gradimo i radimo jeste, u principu, da bi djeci bilo lahko, naravno, ne treba ni sebe zapostaviti, ali suština svega jesu djeca!!!
- selena84
#42 Re: Braco, pomagajte....
Jah, mo'š mislit', žene ti sad imaju pravo na vlastiti izborkomi wrote:Baby Jane wrote:Ne, vec je vecina odmah pocela predlagati kako da manipulise njome." Vjencajte se, a lahko ces ti nju prevarit' "fantom slobode wrote: Upravo pokusavamo da kazemo covjeku da se raspita sta ona hoce, pa ako se ne mogu sloziti, sto bi uopste bili i braku, neka traze srecu sa nekim drugim.A ona ima svoj izbor ocigledno, samo se treba detaljnije utvrditi, pogresan vam je utisak da neko remeti njen izbor.Ukazujemo covjeku da i on ima svoj izbor.Ko koga voli u toj vezi, to je njihov problem.Ovdje se samo iskazuje misljenje na psotavljeno pitanje.A, mislim da je vise nego jasno sta ona hoce. I on sam kaze da mu je rekla da puno trazi, i on, umjesto da malo razmisli o svemu, mozda cak da pomisli i na neki kompromis, NE, on se odlucio da pita nas na forumu sta ce sa ostatkom svoga zivota. Pita nas sta da radi, jer kako ona zaboga ne dijeli njegovo misljenje o troje djece. Usutio se. Nema ga nigdje, a bas bih voljela da ga pitam, zasto on BAS zeli troje. I da li bi pristao na npr 1. Djevojka je fino rekla da trazi previse ( jer troje djece je i za mene previse ). Sigurno ih on nece odgajati, vec ce na njoj sav teret biti. Lahko je tako djecu imati. Izvuci se zorom iz kuce, i onda doci i cekati veceru, a da ne govorim da ce nju kriviti ako djeca budu belaj pravila.
Ma najbolje je njima da sacekaju malo sa tim vjencanjem. Razlog nije taj sto on zeli troje, a ona manje ili nijedno, vec taj sto ocito nisu jos zreli za braka.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
muž traži previše od žene ... a traži ono što je prirodno... da žena rodi...![]()
Proš'o srednji vijek...
-
Stari
Eh sad dolazis sa pricom ...eto biva dogovaramo se...to je samo zelja...sve smo ostavili sudbini...i na kraju: ako bogda. Dozvolite mi da primjetim da je sa ovim rasprava skroz dobila drugi smisao.
ako se radi o tome da ste vas dvoje u braku i ti hoces troje djece ... a ona nece ni jedno ...to ti je burageru onda(k) legalan i legitiman razlog za predati zahtjev za razvod braka u svim drzavama u Evropi i sire. To jest ...ako ste jos nevjencani...nemojte se brate mili ni vjencavati dok to (ne)razbistrite i (ne)utanacite.
Ali sa ovim tvojim zadnjim komentarom Jasko ... ti to zaokrenu poprilicno....od one kategoricnosti i udlucnosti u uvodnoj rjeci...sad ...ovo-ono...ako bog da ...i tome slicno.
Da ti pravo kazem ...ne znam ni sta bih ti rek'o
-
mamica papucarka
i ono upsss, puce kondomtech10 wrote:Samo dzandaraj.
grozni ste
- Baby Jane
#46 Re: Braco, pomagajte....
Glup ti je komentar do bola. Ovdje nije fazon u tome sto on trazi od nje da rodi, vec se radi o tome da on hoce da ona radja 3 puta, a ona nece. Sta ti tu nije jasno??? Tipicno musko razmisljanje. Hajde, umij se dvaput, pa nastavi komentarisati. C ccc![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
muž traži previše od žene ... a traži ono što je prirodno... da žena rodi...![]()
- Baby Jane
Rekoh ja, dusu dali jedno za drugo. Jadni vi i vas brak ako tako za sve budete trazili misljenje sire okoline.Jasko-bih wrote:Ooooo, svaka Vam čast, zaista sam impresioniran ovolikom broju odgovora i na razumijevanju na koje nailazim!!!
- sinus
Jadne Žene i oni koji ne žele da imaju djecu. Jadni su oni kad umiru sami u mukama pa ih usmrđene neko nađe nakon 5 mjeseci što umru.
Valjda im je smisao života zadovoljenje svojih najnižih strasti i sitnih želja zbog zadovoljenja ega svoje sitne duše.Dok je briga o djeci jedan prevelik posao i veliki teret. Sve je lako kad si mlad, ali šta kad ostariš i ostaneš sam....UBI SE!!
Valjda im je smisao života zadovoljenje svojih najnižih strasti i sitnih želja zbog zadovoljenja ega svoje sitne duše.Dok je briga o djeci jedan prevelik posao i veliki teret. Sve je lako kad si mlad, ali šta kad ostariš i ostaneš sam....UBI SE!!
- Baby Jane
Nedostaje slovo "j"sinus wrote:Jadne Žene i oni koji ne žele da imaju djecu. Jadni su oni kad umiru sami u mukama pa ih usmrđene neko nađe nakon 5 mjeseci što umru.
- sinus
Možda fali slovo j. Da se pravdam zašto ga nema to ne želim (mada mislim da je ispravno UBI SE A NE UBIJ SE) otom po tom. Ali meni fali slovo. Dok ovakvima u gore spomenutom tekstu fali mnogo više. Na žalost.Baby Jane wrote:Nedostaje slovo "j"sinus wrote:Jadne Žene i oni koji ne žele da imaju djecu. Jadni su oni kad umiru sami u mukama pa ih usmrđene neko nađe nakon 5 mjeseci što umru.
Valjda im je smisao života zadovoljenje svojih najnižih strasti i sitnih želja zbog zadovoljenja ega svoje sitne duše.Dok je briga o djeci jedan prevelik posao i veliki teret. Sve je lako kad si mlad, ali šta kad ostariš i ostaneš sam....UBI SE!!![]()
Last edited by sinus on 19/02/2008 15:19, edited 1 time in total.