Braći Muslimanima ,svojim susjedima...

Rasprave o vjerskim temama.
NIN

Post by NIN »

Ahmmed wrote:
Shoshana wrote:
danas wrote: ...danasnji covjek i danasnji majmun dijele iste pretke...
Nidje veze :D , majmun je nastao 'od nista', a co'jek od gline :oops: :D

Za uhar je barem malo, gricnuti... :D

dr.gog,
Mir Božiji tebi! :)
Ma dobar je @dr.gog i svidja mi se njegovo razmisljanje sa aspekta jednog vjernika ali..., kad se pocne meljat' i nauku prikazivati kao nesto lose i pogresno i jos k tomu govoriti nesto sto uopste ne stoji i jednostavno nije istina, onda se mora zameziti, s razlogom :) ...

Pozdrav @Ahmmedu...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Shoshana wrote:
Ahmmed wrote:
Shoshana wrote: Nidje veze :D , majmun je nastao 'od nista', a co'jek od gline :oops: :D

Za uhar je barem malo, gricnuti... :D
Ja cu Ahmede u dzehenem - karta u jednom pravcu :oops:

Al' ima tona tema ovdje koje nisu suplja i na kojima ne mezetim - ama bas nimalo ;-)
Eh, ko da će tebe neko pitati za nešto... :D
tranquil

Post by tranquil »

dr.gog wrote:
danas wrote:a molim te, u kojoj se to skoli uci -- da je od majmuna postao covjek?
ne bih ovo u raspravu pretvarao fakat. Pratim tvoje postove,i znam koji si kalibar,pa ću ti kratko reći da se radi o ogromnoj rupi u teoriji evolucije,koja je usput zvanična teorija školstva u većini zemalja.Evo ovako,jer vjerujem da si pažljiva kao i ja,nadji negdje na Netu ili knjizi nekoj školskoj tabelarni prikaz evoluiranja čovjeka,ali vodi računa o vremenskim periodima koji se navode kao razmaci između pojedinih stadija evolucije.Shvatićeš ,ako već i ne znaš sama,da je ispalo da čovjek i majmun imaju istog prapretka samo se ne zna u kojem periodu je došlo do evolucijskog odvajanja,a radi se o grešci od tričavih hiljada i hiljada ,navodnih,godina.Poenta moje napomene je da se čovjek od rane dobi pokušava staviti u sistem ustaljenih vjerovanja,najčešće mu se ne dopuštajući da izrazi slobodnu volju i razum.Usput,zadnje vrijeme se kompletne katedre biologije i teorije koje propovjedaju,opasno klimaju zbog saznanja o pogrešnoj temeljnoj metodici istraživanja,npr.utvrđivanje starosti materijala radioaktivnim ugljikom je praktično oborena teorija itd...a vjeruj mi da je kod nas još uče iz Fizike.Veliki pozdrav i poštovanje ,tvoj dr.Gog
ehhh rupe u teoriji evolucije... Naravno, uvijek rupe....

Ne znamo pouzdano neke stvari koje su se desile prije 15 godina i naravno da je teško saznati kako su se dešavale stvari prije 5 miliona godina. Naravno tu je nauka sa gomilom dokaza, ali neko će uvijek da se nađe i da poviče "RUPA" ako se nađe bilo kakva nejasna stvar. I naravno, dovoljna je jedna rupa, i cijela teorija pada u vodu u korist mnogo plauzibilnijih i dokazima potkrijepljenijih kreacionističkih teorija. A nije vam pala na pamet rečenica "ne možemo sve znat" makar jednom ? I makar se neko trudi da sazna, ne bacamo svi odmah ruke u vazduh i govorimo "Božije davanje! Nema dalje!" (i time čine jedan nefer potez prema vlastitoj vjeri kojeg naravno nisu ni svjesni a to je da svaki put kada nešto ne znaju i objašnjavaju to Božijim davanjem, ustvari izjednačavaju vlastito neznanje sa Božijim davanjem).

Dok je znanja biće i rupa u njemu. A i onih koji to zloupotrebljavaju. A takvi će biti uvjereni tek onda kada se nacrta porodično stablo svakog čovjeka unazad do prvog oblika života, i kada nauka ustvrdi da se odvajanje od današnjih majmuna desilo "25. aprila 4.899.244 p.n.e., četvrtak, popodne oko 18:00", a takve stvari nauka nikad i nikad neće trvrditi.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Bitno je zato da 100% pouzdano znamo sta se desavalo prije dvije hiljade i sedam godina, zatim prije 1670 i kusur godina... Tu rupe ne postoje.
Šandor

Post by Šandor »

danas wrote:
Op3r4t0r wrote:
danas wrote:a molim te, u kojoj se to skoli uci -- da je od majmuna postao covjek?
U skoro svim skolama, mozda ne direktno, ali indirektno sigurno, uzmi bilo koju knjigu biologije iz bilo koje osnovne skole iz ex yu pa ces vidjeti sta pise, pola knjige o evoluciji i darwinizmu, a Bog se ne pominje niti jednom ;)
apsolutno netacno -- ako se uci o teoriji evolucije onda se mora uciti da i danasnji covjek i danasnji majmun dijele iste pretke... teorija evolucije uopste ne tvrdi da je covjek nastao od majmuna... bolje bi vam bilo da ste citali te knjige biologije -- makar biste tacno znali protiv cega se borite i nad cim se zgrazavate, nego sto ovuda prosipate gluposti o evoluciji, o cijim postulatima ocito nemate blage veze...

PS naravno, dopustam mogucnost da su novokomponovani 'edukatori' iz BH prekrojili teoriju evolucije u 'covjek je nastao od majmuna' jer i sami nista ne znaju ni o cemu, a ponajmanje o nauci...
Moja profesorica biologije se javno distancirala od teorije evolucije.

Image

Image
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Naucnici, man'te se corava posla, samo nanosite stetu svima nama :oops: Pustite Boga da radi svoj posao, 'ebo vas knjige, drzite se Biblije i Kur'ana, tu sve pise :oops:

Ups :? Zar ono i sam Bog ne kaze - Uci, u ime gospodara svojega? :roll:

Ili stari SS-ovac, koji prica o ljubavi i pomirenju, zna mozda bolje?
Objavljeno 02.12.2007. u 16:59
Papa kritizirao znanost koja ne nudi nadu

Papa Benedikt XVI. kritizirao je u nedjelju modernu znanost istaknuvši kako je ona udaljila od čovjeka vjeru i nadu.

"Razvitak suvremene znanosti prognao je sve više vjeru i nadu u
privatnu i individualnu sferu", rekao je Papa okupljenim vjernicima na Trgu Svetog Petra tijekom nedjeljnog angelusa objašnjavajući svoju drugu encikliku.

Benedikt je naglasio kako je danas jasno da čovjek ima sve veću
potrebu za Bogom, za pravim Bogom, jer u "suprotnome ostaje bez nade".

"Znanost pridonosi dobru čovječanstva, ali nije u stanju iskupiti.
Ljubav otkupljuje čovjeka", rekao je Papa i naglasio kako ljubav
stvara "dobrim i lijepim osobni i društveni život".

"Zbog toga velika nada, ona puna i konačna, zajamčena je od Boga", kazao je Papa, objašnjavajući svoju encikliku Spe salvi (U nadi spašeni) posvećenu nadi i ljubavi koju je potpisao u petak.

(FENA)
Sunii

Post by Sunii »

ma ovdje izgleda nema svrhe postavljati ozbiljnije teme jer pojedinci sve okrenu na sprdanciju. ne znam zasto se uopce javljate ako nemate sta pametno reci.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Sunii wrote:ma ovdje izgleda nema svrhe postavljati ozbiljnije teme jer pojedinci sve okrenu na sprdanciju. ne znam zasto se uopce javljate ako nemate sta pametno reci.
A koji su to pojedinci na konkretno ovoj temi okrenuli ista na sprdanciju?
Fair Life

Post by Fair Life »

dr.gog wrote:...
npr.utvrđivanje starosti materijala radioaktivnim ugljikom je praktično oborena teorija itd...a vjeruj mi da je kod nas još uče iz Fizike.Veliki pozdrav i poštovanje ,tvoj dr.Gog
Cujuuuuuuuj... radioaktivni ugljik. Gdje ga samo iskopa.

Da nisi mozda mislio na "... poluvrijeme raspadanja ugljikovog atoma."
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Fair Life wrote:
npr.utvrđivanje starosti materijala radioaktivnim ugljikom je praktično oborena teorija itd...a vjeruj mi da je kod nas još uče iz Fizike.Veliki pozdrav i poštovanje ,tvoj dr.Gog

to je izotop ugljika C14 i radioaktivan je, te se moze uz pomoc njega izracunati starost...je jee... :lol:

to stoji, ali mi nije jasno, koja je teorija oborena ???
NIN

Post by NIN »

gospodar kuglastih munja wrote:
Fair Life wrote:

to je izotop ugljika C14 i radioaktivan je, te se moze uz pomoc njega izracunati starost...je jee... :lol:

to stoji, ali mi nije jasno, koja je teorija oborena ???
...pa pise ti u brosuri! :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Zaboravilo se Gospodaru, zaboravilo...

Do mene je.
DobroJutroKolumbo

#38 Re: Braći Muslimanima ,svojim susjedima...

Post by DobroJutroKolumbo »

dr.gog wrote:Razmišljanje

..i gledam kako hule i govore da je Isus prevarant bio oni kojima je preteško otvoriti Knjigu.Slušam kako će mi dijete u školi učiti da je od majmuna postao čovjek,i to prvo da bijaše neka kaša u kojo nastaše najmanji oblici života ..pa se iz kaše milijunima godina stvarao recimo cvijet ruže u svoj svojoj matematičkoj proporcionalnosti i ljepoti.Slušam neko muslimansko dijete,ja kršćanin,kako se pjevajući moli s Knjigom u ruci i kažem :Koja ludost svijeta kad veli da takav glas od haosa nastaje...Koje je sljepilo moje braće kad kažu da je muslimanska molitva zabluda jer su slijepi na iskrenu vjeru koja bi data poslije...Evo,razmišljam u miru doma svojeg,i ne nalazim zablude u svojoj vjeri,i to ne nalazim jer se trudim slijediti jednostavne upute.Braćo koji ste Muslimani,po objavi posljednjoj,znam ljude mnoge i govorim vam da je kršćana pravih malo,i govorim vam da ih ima iskrenih ma koliko tradicija,idolopoklonstvo i uvučene i nametnute mitologije kvarile sliku o vjeri u Onoga kojeg Bog posla kao i što posla i vjernog Muhammeda s.a.v.s da opomene drznike i zabludjele silnike.Ima nas ,braćo Muslimani,kršćana koji se mole Bogu poklanjajući mu se ničice,koji ne piju alkohol i ne jedu nečisto jer nam je to jasno i napismeno dato još u Tevratu a velike i odlutale crkve- države to ignorišu zarad mira u kući i slijepe tradicije.
I kažem vam,u Istoga vjerujemo i u Jednog kojem nema sličnoga,i to mi je uvjerenje sve jače...kad naprimjer gledam svoje usnulo dijete od 6 godina i vidim svu ljepotu Božije kreacije matematički savršene,divna su Božija djela,divna je Kristova poruka i mudra je opomena i savjet Muhammedov svaki.Veliko je sljepilo i mržnja na Gospoda i njegove vjerne,veliki je broj onih koji se u odijelo vjernog oblače a slijede puku i mrtvu idolatriju i ne žive u duhovnosti i na dobrobit drugih.I znam,dragi moji,kad god je prilika,da se pravi kršćanin treba moliti za iskrenog muslimana druga,komšiju ili sirotu djecu.Bog,jedini,je mudar i zna ko je iskren..
Hvala Bogu da nas jos ima normalnih...ostao sam iznenadjen tvojim postom , jer sam isto razmisljam...Samo sto ja ne iskljucujem ni druge vjere , jer svi smo mi Bozija djeca , mada su mnogi skrenuli sa "pravog" puta , ovde kad kazem pravog puta mislim na "zle ljude" ,a ne ljude druge vjere...Kod mene se vjera dijeli na dobre i lose...trece nema...A bilo bi neozbiljno od nas iz ove price iskljuciti milijardu Kineza i isto toliko Indijaca...Barem jedna milijarda od ove dvije nacije je budisticka i hinduisticka vjera...Pa ko smo mi da negiramo njihovo postojanje i njihovu vjeru...Tebi respect dr.gog... :thumbup:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#39 Re: Braći Muslimanima ,svojim susjedima...

Post by dr.gog »

Hvala Bogu da nas jos ima normalnih...ostao sam iznenadjen tvojim postom , jer sam isto razmisljam...Samo sto ja ne iskljucujem ni druge vjere , jer svi smo mi Bozija djeca , mada su mnogi skrenuli sa "pravog" puta , ovde kad kazem pravog puta mislim na "zle ljude" ,a ne ljude druge vjere...Kod mene se vjera dijeli na dobre i lose...trece nema...A bilo bi neozbiljno od nas iz ove price iskljuciti milijardu Kineza i isto toliko Indijaca...Barem jedna milijarda od ove dvije nacije je budisticka i hinduisticka vjera...Pa ko smo mi da negiramo njihovo postojanje i njihovu vjeru...Tebi respect dr.gog... :thumbup:
[/quote]

....svakako,jer nije nam dato da sudimo onima koji su ,za nas možda,čudne vrsti vjeroispovjedi,jer im isti Bog u srce gleda.Hvala ti na promišljanju i postiranju na,od mene,zadatu temu.
dr.gog

Post by dr.gog »

Kako pucati,promašiti,a ipak ubiti temu........................................................................................
Danas:A molim te, u kojoj se to skoli uci -- da je od majmuna postao covjek?

Dr.Gog(još uvjek nesvjestan potencijala vlastite TNT grupe): ne bih ovo u raspravu pretvarao fakat!

Dr.Gog(Instiktivno poseže za Ranisanom i preventivno,efikasan poput UN-a,vapi..): MOLIM VAS!!! kao autor posta vas molim da ne idemo u raspru o evoluciji i slično,jer je to tema druge prirode.Cijenim vas koji ne smatrate da je kreacija istina ali volio bih da shvatite da je cilj mojeg posta iskazivanje poštovanja prema onom pozitivnom i prefinjenom što osjećam iskreno.Ovo nije za polemiku.

Munjastih Krigli Gospodar:Ja ne razumijem zasto se religije mjesaju u laicki skolski sistem, kad se nauka ne mjesa u religiozne skole ?

(dr.Gog ovde upada u zamku najvjernijih i najvještijih forumaša koji ne praštaju):Kuglastijeh munja g.-u,nisam niti pomenuo vjerske škole...

......meni je u interesu da mi dijete savršeno poznaje što više školskog gradiva,i to s lakoćom i interesovanjem,pa tako i nauke u koje možda hoće a možda i neće vjerovati,to je stvar njegovog slobodnog opredjeljenja kad odraste,a ne mojeg naturanja u odgoju.Prijatelju,malo sam ti čitao postove ,pa ti evo iskreno kažem ono što ja lično vjerujem(da ne misliš da sam nakav fanatik).Ja odgajam dijete da u slobodnom duhu uči i istražuje svijet oko sebe ne namećući unaprijed postavljene šablone bilo kojeg rigidnog i neargumentovanog učenja.Isus,u kojeg srcem vjerujem je tako naučavao,znači,vlastitim apostolima je rekao da idu i uče ljude ,da ih obavještavaju o o njegovoj riječi ljubavi i sabura pa da ih,ako to oni hoće tek onda krste da bi simbolički iskazali ,javno,pristanak da žive po načelima humanosti.Sve smeće koje je naknadno nakalemljeno,sva ta rigidna i bizarna tradicija i mitologija su ljaga na veoma jednostavne poruke.To je ono što pokušavam već u 10-ak postova provući,a cilj mi je da kažem jasno da smo svi mi zapravo sposobni voljeti,pomagati,učiti i jedni druge održavati na površini ako ustreba.Ja osobno ne podliježem nikakvim besmislenim dogmama već razumski i s vjerom istražujem činjenice.

Dakle, sve ovisi o elementu i izotopu elementa koji se koristi. Fizika druze! (Dr.Gog: Provjeri ovo poglavlje iz fizike ,ali iz studijskih materijala novijeg datuma...fiziku poznajem sasvim solidno za temu koju pominješ..a ne polemiše mi se jer nemam vremena niti je to cilj teme,
,preporučam ti materijale sa MIT-a,naći ćeš već)

Svega ovdje ima,svasta se pise a najmanje o onome za sta sluzi ovaj podforum (filozofija i religija tako se zove- da podsjetim pojedince)...sad su se pojedinci sjetili da pisu o izotopima ugljika i fizici...kakve to veze ima sa religijom,filozofijom ili naslovom teme ...valjda ima neki dio foruma koji obradjuje nauku,fiziku i izotope ugljika...mislim,stvarno pretjerujete sad.(Dr.Gog: Ovaj stranac u New Yorku ne shvata polemičke pohotnike milog nam x-coma,džaba što je,siromah ,u pravu)

Pa valjda ima isto toliko veze kao i zalopojka da ce nekome dijete uciti u skoli da je covjek nastao od majmuna... sto uopste nije istina; jer niti teorija evolucije tvrdi takvu budalastinu, niti se to uci u skolama -- ali zasto se opterecivati cinjenicama...(Dr.Gog:mislio sam da si skopčala bit teme,ali nisi,pa si trebala ostati out kako si i prvotno odlučila)
A zasto svi, ama bas svi , iskrivljuju moje ime, GOSPODAR KUGLASTIH MUNJA, kad mi se obracaju direktno ? Mislite me naljutiti ? a neee, ne mozete. To je samo vasa slabost i nedosljednost osnovnih kulturnih navika. (Dr.Gog:---- ne mogu da vjerujem...)

Mislim da covjeku uopste nije bio cilj pricanje o evoluciji itd., nego nesto sasvim drugo. tako sam ja to shvatio. ne znam zasto se vecina uhvatila samo tog dijela posta.(Dr.Gog:--,nevjerovatno da je čovjek koji je vrlo rijetko prisutan na forumu shvatio poruku,dok čitava TNT grupa foruma juri po evoluciono-kreacionističkim zuboboljnicama)....

Zato sto je iznio neistinu kao argument.(Dr.Gog:.... Bob Bosanac naravno s prve ignorirao,ono što je post-autor prije njega shvatio)

dr.gog (citat):
Razmišljanje

.....Slušam neko muslimansko dijete,ja kršćanin,kako se pjevajući moli s Knjigom u ruci i kažem :Koja ludost svijeta kad veli da takav glas od haosa nastaje...Koje je sljepilo moje braće kad kažu da je muslimanska molitva zabluda jer su slijepi na iskrenu vjeru koja bi data poslije...Evo,razmišljam u miru doma svojeg,i ne nalazim zablude u svojoj vjeri,i to ne nalazim jer se trudim slijediti jednostavne upute.Braćo koji ste Muslimani,po objavi posljednjoj,znam ljude mnoge i govorim vam da je kršćana pravih malo,i govorim vam da ih ima iskrenih ma koliko tradicija,idolopoklonstvo i uvučene i nametnute mitologije kvarile sliku o vjeri u Onoga kojeg Bog posla kao i što posla i vjernog Muhammeda s.a.v.s da opomene drznike i zabludjele silnike.Ima nas ,braćo Muslimani,kršćana koji se mole Bogu poklanjajući mu se ničice,koji ne piju alkohol i ne jedu nečisto jer nam je to jasno i napismeno dato još u Tevratu a velike i odlutale crkve- države to ignorišu zarad mira u kući i slijepe tradicije.
I kažem vam,u Istoga vjerujemo i u Jednog kojem nema sličnoga,i to mi je uvjerenje sve jače...kad naprimjer gledam svoje usnulo dijete od 6 godina i vidim svu ljepotu Božije kreacije matematički savršene,divna su Božija djela,divna je Kristova poruka i mudra je opomena i savjet Muhammedov svaki.Veliko je sljepilo i mržnja na Gospoda i njegove vjerne,veliki je broj onih koji se u odijelo vjernog oblače a slijede puku i mrtvu idolatriju i ne žive u duhovnosti i na dobrobit drugih.I znam,dragi moji,kad god je prilika,da se pravi kršćanin treba moliti za iskrenog muslimana druga,komšiju ili sirotu djecu.Bog,jedini,je mudar i zna ko je iskren..(Dr.Gog: tu i Perajić izvjesni hvata bit,ali čemu kad Cvjećarnica vri ko ulje u fritezi?...)

Perajić: "Mislim da je piscu ovaj dio puno bitniji"(Dr.Gog:Reče nesretni Perajić i bi ignoriran)

.....kad se pocne meljat' i nauku prikazivati kao nesto lose i pogresno i jos k tomu govoriti nesto sto uopste ne stoji i jednostavno nije istina, onda se mora zameziti, s razlogom ...(loše????)

ehhh rupe u teoriji evolucije... Naravno, uvijek rupe....(Dr.Gog:" Smirenixu dragi,pogleda li naslov?)

BosanaC: Ili stari SS-ovac, koji prica o ljubavi i pomirenju, zna mozda bolje? (Dr.Gog: "sarkazam ove vrste Domovinemilenamimenjak je vjerovatno pokupio iz ozbiljnog Bild-a,Expressa,ili mamurluka Bakira Konspiratora Hajjiomerovića---ako znaš o SS-ovoj zadnjoj godini postojanja više od mobilizacije Ratzingera Josepha Pape u isti,kupit ću ti Bronhi,pročitah "Spe Salvi" čitavu i ne nađoh Heinricha Himmlera kako čuči i priča ti o ratnom putu budućega Pontifex Maximus-a)

Sunii: Ma ovdje izgleda nema svrhe postavljati ozbiljnije teme jer pojedinci sve okrenu na sprdanciju. ne znam zasto se uopce javljate ako nemate sta pametno reci.(Dr.Gog: Krasotice Sunii,oni se ne sprdaju,oni su TNTovski ozbiljni...........pazi sad...... :

Bosanac:"A koji su to pojedinci na konkretno ovoj temi okrenuli ista na sprdanciju?"

"... poluvrijeme raspadanja ugljikovog atoma."(Dr.Gog: ."Život nije Fair prema nesretnome ugljeniku...)

"gospodar kuglastih munja":...ali mi nije jasno, koja je teorija oborena ???(Dr.Gog:morao sam navesti IME pravilno Kuglastijeh munja Gospodara)

"NIN":
..pa pise ti u brosuri!(Dr.Gog: ..U NIN-u,prilog Charlesa Darwina uz komentare Semira Osmanagića,Amela Baftića i ostale "Urbane -raje-koja kaže-vidivremenadanasdok pijejutarnjuu12popodne")

"Fair Life"
...Zaboravilo se Gospodaru, zaboravilo...

Do mene je.(Dr.Gog: ..Uzmi IZ nin-a brošuru i isprintan primjerak čitave teme,doživjet ćeš prosvjetljenje)

.......... :sax: moje najdraže "ludilo Polemike u Bosanaca" :D
Corto Maltese

Post by Corto Maltese »

Hoćemo brošuru! Hoćemo brošuru!
NIN

Post by NIN »

dr.gog wrote: Kako pucati,promašiti,a ipak ubiti temu..........................................

...tema je odapela onog trenutka kad si poceo meljati i petljati sa naukom!
dr.gog wrote:Dr.Gog: Provjeri ovo poglavlje iz fizike ,ali iz studijskih materijala novijeg datuma...fiziku poznajem sasvim solidno za temu koju pominješ..a ne polemiše mi se jer nemam vremena niti je to cilj teme,
,preporučam ti materijale sa MIT-a,naći ćeš već

Ako ti fizika nije strana onda bi trebao da znas neke stvari vezane za radiometriju i njenu POUZDANOST!
Evo malo sa MIT-a:
http://mightylib.mit.edu/Course%20Mater ... klix.pdf
Evo malo i arhive sa istog, vrijedi: :D
http://web.mit.edu/newsoffice/archive.html

Nego, sto se tice ove radiometrijske netrpeljivosti:

"...It is argued, for example, that radiometric klix, the technique of evaluating a material's age based on the radioactive decay rates of certain isotopes, generates inconsistent, and thus unreliable, results. Radiocarbon klix, based on the Carbon 14 isotope, has been particularly criticized. It is argued that radiometric decay relies on a number of unwarranted assumptions, such as the principle of uniformitarianism, consistent decay rates, or rocks acting as closed systems. This argument has been scientifically dismissed on the grounds that a variety of independent methods have confirmed the reliability of radiometric klix as a whole; additionally, different radiometric klix methods and techniques have independently confirmed each other's results.

Mislim da se s ovim moze zakljuciti naprdjivanje o radiometriji!

Pozdrav...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Bas njega briga za MIT :)

Poenta je bila pokazati nesto sasvim drugo ;) Sto je na kraju i uspio :D Na vlastitu zalost :-)
dr.gog

Post by dr.gog »

_BosanaC wrote:Bas njega briga za MIT :)

Poenta je bila pokazati nesto sasvim drugo ;) Sto je na kraju i uspio :D Na vlastitu zalost :-)
....i tako dalje i tako dalje.... ,fakat... na vlastitu žalost nisam poentirao,tja......da sam vam sve dokaze postirao koje ste tražili,bi li konstruktivniji bili?,dali ste primjetili išta osim onog o čemu isprazno polemišete?napomenuh dva tri četiri puta...ne ,ne,bitno je da ste se oslonili na žuč&testeru.Visoko naučno i prefinjeno,sve sa linkovima i podlogom,napravite podtemu tipa 60 minuta pa snajperajte svojim zbilja vrsnim racionalizmom po biranim metama.

A sad da temu zatvorim...

I vi koji kao znate i poznajete Knjigu,ja ne citiram namjerno da ne bih licemjer bio...zašto...evo svi vi koji se busate sa Znanjem i Istinom,prije no što žuč prospete na imaginarne križare i islamiste,te udaljene ateiste,zar ne vidite što je vaš stil pripovjesti o Riječi donio???...donio je ove postove iznad,donio je cinizam i sumnju,razočaranost i zlobu---često s razlogom---s obzirom na isključivost,nacinalnu obojenost i grubost koju miješate u ono što ja gledam kao jednostavnu i prirodnu ljudsku želju za nečim lijepim i produhovljenim.

"Islam i Isus" tema je dragi moji bila nekoliko dana bojno polje kvaziučenijeh muallima i katehista,sve do krajnosti i potpune besmisli.I tu odajem priznanje ovim forumašima koji dosljedno klepaju čvoke tipa"fizika"-"evolucija"itd.Evo,evo vam sad hrana i pouka koliko je gluposti i sljepila u suhoparnim citiranjima i napamet naučenim dogmatikama.Koliko larme oko Isusove prirode i poslanja s vaše strane,kolikom opet papinskih teoloških traktata nasuprot,a vaše prve komšije i zemljaci koji žive uz vas ,nikakve koristi nemaju od vašeg napuhanog znanja.Nije im Bog zapečatio srce,već vaše polemičko mahnitanje.Gdje ste na ovoj "polemici"?.Čekam dva dana onog lika što patološki citira Didata,ibn-ove i ibn-one,kopipejst po pet pasusa o Isa a.s. i sl.,a stvaranje zemlje i čovjeka se ne usuđuje ni on niti slični njemu(MERAKLOS,LSD,RMESA i još koji..) objasniti niti potkrijepiti istim tim,naučnim,dokazima kojih je napretek a koje su učili i čitali.Znaš li,BosanaC,ili ti Danas,ili vi svi zašto? Znate naravno,jer vi o svojim sumnjama smijete govoriti a oni ne,tu je poenta.Kad se dragi moji stavi ular na vlastitu duhovnost,onda se vuče samo u onom smijeru gdje Vođe ,raznih profila mudraci ,uporno vuku.Razotkrivanje nije moglo biti jače,ali ih ne krivim već im bratski savjetujem,da kad hoće već štogod iz Riječi prenijeti,ne vade čekić na vaš cinizam i gorčinu,nepovjerenje i zahtjeve za dokazima,već da razgovaraju bez zadrške i daju dokaze i iznad svega blagost i ljubav u obraćanju.

I na kraju,bez imalo zle namjere ili pozadine negativne,izvinjavam se na cinizmu,ironiji,uvredama već kako je ko šta shvatio,posebice G.K.Munja(fakat ti je nick dug :) ).Pored toga,namjera teme NIJE bila pričanje i razvlačenje naučnih postavki o kreaciji i evoluciji i tu ste promašili,jer u drugom ili trećem postu fakat uljudno zamolih da ne idemo u raspravu,valjda na to imam pravo znajući svoj vlastiti motiv i svrhu postavljanja teme.Evo ovako,da budem jasan do kraja,povlačim dio teme gdje pominjem razmišljanje i lični stav o evoluciji ,uz izvinjenje što vam nisam odgovorio na upite o istome stavu.Prirodom svoje profesije i trenutnog posla naučen sam temeljito pripremati istinske analize i potkrepljivati ih debelim dokazima,jer od tog živim i doprinosim ispravnosti rada svojih kolega i prijatelja.Prema tome,temu Evolucije ću obraditi u narednih mjesec dana sa još nekoliko,kompetentnih, ljudi iz svijeta prirodnih nauka,uz ime ,prezime,potrebne citate i slično,te relevantne izvore koje ćete moći provjeriti i podvrći kritičkom sudu i vlastitim znanjima.Još jednom,izvinjavam se svima koje sa iživcirao,povlačim dio teme u svoj lični stav van polemike,te vam želim sve najbolje... :)
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Molim te na kraju reci da je DJK shvatio poentu teme i cak te korigovao i rekao mir nek vlada ovim svijetom...HVALA...izuzmi mene iz ovog svega...HVALA JOS JEDNOM... :D :D :D :lol: :lol: :lol:
LSD

Post by LSD »

Za @dr.gog-a
Ne znam zasto prozivas ljude da ti prostiru naucne dokaze na podforumu o religiji (i mene si svrstao u grupu od koje ocekujes neke naucne dokaze)
Kazes copy-paste ti smeta...ok,ali TEBI smeta,ja nema nista protiv copy-paste opcije posebno kada se kopira Kur'anski text a to sto nekome smeta taj text pa onda okrene pricu da mu,navodno,smeta copy-paste furka to je sad druga prica.
Ja nikad nisam pisao u copy-paste varijanti,ali nemam nista protiv toga.
Niko od vjernika nije duzan da ti prostire naucne dokaze o nekim vjerskim stvarima...ja prvi nisam.
U naslovu ove teme pise BRACI MUSLIMANIMA...e pa ne znam bas mogu li muslimani biti braca sa krscanima (sam Kur'an ih odvaja muslimana i daje im druge termine)...sa onima koji ne priznaju poslanstvo Muhammeda a.s. jer kad bi priznali onda bi postali muslimani i odbacili krscanstvo...e tad bi bili braca,a vjersko bratstvo je jace od krvnog.
Posto,vidim;volis da dajes savjete preko ovog foruma svima...evo dacu i ja tebi jedan:Vrati se izvornoj vjeri-islamu,vjeri Adema a.s.,jedinoj vjeri sa kojom je Uzviseni Allah zadovoljan i jedinoj koju ce priznati na sudnjem danu.
sffovac

Post by sffovac »

mora da sam lud, ali evo laickog razmisljanja
ali ako postoji greska cak samo od 0,01% (ali mislim da je znatno veca) pri odredjivanju starosti putem izotopa ugljika, onda govoreci o 1kkk godina imamo greskicu od nekih 100.000 godinica, za to vrijeme majmunicic su mogli otici na mjesec i vratiti se, a da ne spominjemo gresku od 1% :D
za sta sve danas ljudi dobijaju nobelovu, to je cudo jedno

po meni je trenutno glediste nauke na zivot, vid religije u koju neki vjeruju, a neki ne, ko i svake druge religije

mene samo zanima, odgovor na pitanje vezano uz "veliki prasak" (nije pornic)
od kud je doslo "kosmicko jaje" ili ko ga je stavio u beskonacnost vakuma, znam da se trenutno naucnici prepucavaju sta se odigralo u prvim piko sekundama big bang-a, ali sta je bilo prije toga, mislim kad vec filozofiramo i davimo se glupostima, hajmo onda do kraja
dr.gog

Post by dr.gog »

DobroJutroKolumbo wrote:Molim te na kraju reci da je DJK shvatio poentu teme i cak te korigovao i rekao mir nek vlada ovim svijetom...HVALA...izuzmi mene iz ovog svega...HVALA JOS JEDNOM... :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Ok burazeru,to bi bilo to,ostaj mi zdravo.Dr.Gog. 8-)
dr.gog

Post by dr.gog »

...po meni je trenutno glediste nauke na zivot, vid religije u koju neki vjeruju, a neki ne, ko i svake druge religije
Pa mogu ti reći da imaš ispravan stav,naime sociologija je već podobro obradila ono što si ti sam shvatio--onako zdravorazumski,i tu opet hvatam sebe u lijenosti jer ispuštam taj sjajni analitički zanat pri ponavljanju i učenju,pa dobijam klempe jer sam u lijenosti zaboravio gradivo i četverogodišnje štrebanje.Naravno,najveća je greška ostati bez odgovora ako si već učio da bi ga mogao i morao dati,a vremena u diskusiji ima malo.

Što se tiče drugog dijela pitanja,mišljenja sam da ga trebaš staviti kao temu,i sam vidiš da ovdje ima podosta znanjem potkovanih(&zauzdanih :D )
Pa eto sad lijepo to prekucaj i postiraj na podforum nauka.Pozdrav,Dr.Gog.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sffovac wrote:mora da sam lud, ali evo laickog razmisljanja
ali ako postoji greska cak samo od 0,01% (ali mislim da je znatno veca) pri odredjivanju starosti putem izotopa ugljika, onda govoreci o 1kkk godina imamo greskicu od nekih 100.000 godinica, za to vrijeme majmunicic su mogli otici na mjesec i vratiti se, a da ne spominjemo gresku od 1% :D
za sta sve danas ljudi dobijaju nobelovu, to je cudo jedno

po meni je trenutno glediste nauke na zivot, vid religije u koju neki vjeruju, a neki ne, ko i svake druge religije

mene samo zanima, odgovor na pitanje vezano uz "veliki prasak" (nije pornic)
od kud je doslo "kosmicko jaje" ili ko ga je stavio u beskonacnost vakuma, znam da se trenutno naucnici prepucavaju sta se odigralo u prvim piko sekundama big bang-a, ali sta je bilo prije toga, mislim kad vec filozofiramo i davimo se glupostima, hajmo onda do kraja
Prije nekoliko hiljada godina ljudi su Bozanstvo vidjeli i u vatri, jednostavno zato jer nisu znali kako ista nastaje ;)
Post Reply