BOZIDAR MATIC I 6-APRILSKA NAGRADA

Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

sramotno. O. Brka ili I. Ajanovic nisu zasluzili ni da B. Maticu kazu dobar dan, a kamo li da nesto kao kritikuju.

Uglavnom, jos jednom se pokazuje da SDA nije nimalo evoluirala (iako mi se cini da se Suljo T. trudi da malo evoluiraju) od stranke opskurnih seljacina, primitivaca i bosnjackih nacionalista seoske provenijencije.

Zalosno za Sarajevo. Ovime se sarajevo sve vise priblizava zabiti...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Problem je samo u tome sto se zove Bozidar i ni u cemu vise. SDA nije nacionalisticka stranka? Ma hajd molim te... Od svih silnih Harisa i Zlaja ponekad zaboravim na sav sljam i ljigu koji su u zadnjih 15 godina dosle iz ove stranke. Brka i Ajanovic su najbolji primjeri historijske 'borbe provincije i naaaroda protiv intelektualne elite'.

FUJ!!!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

OSMAN BRKA, predratni nastavnik geografije u Jelahu (do velegrada Tešnja ni u snu ni na javi nije mogao dobaciti!), traži da se akademiku BOŽIDARU MATIĆU, jednom od tvoraca Energoinvesta, oduzme Šestoaprilska nagrada koju 50 godina Sarajevo dodjeljuje svojim zaslužnim građanima?! Šta boli kurac seljaka iz Jelaha koga će Sarajevo nagraditi?! Ako je Brka kao Bošnjak, vjernik i budala povrijeden, nek' se vrati tamo odakle je tokom rata utekao i stigao da iz džehenema svog oslobođenog sarajevskog petosobnog stana pruža “duhovni i idejni otpor” agresoru!!! Mada čisto sumnjam da bi žitelji Jelaha dozvolili ovom tupoglavcu da im na časovima ponovo maltretira djecu! Zato se Brka u Sarajevu sveti akademicima!

(Senad Avdić)
kustah

Post by kustah »

SDA je naci-stanka kao i druge dvije posestrime (ili pak surogati ovih naci-stranaka), "par exellence". To sto poloze cvijece za 6.April ili slicno, ne mijenja njihovo ideolosko bice. Te manifestacije "antifasizma" su PR karaktera ili jeftina politika.
Karakter vlasti u BiH je takav da oni i neznaju jedni bez drugih funkcionisati,
bulevar

#80 Božidar Matić

Post by bulevar »

Što se tiče logora u koji je dopao gospodin Ajanović radi se o hotelu"Kardijal"na Banji Vrucici gdje je boravio do prebacivanja u Banju Luku,prema njemu se postupalo kao prema velikoj zvijerki i niko mu ni čvoku nije udari,šteta!!!!!
Maksim

Post by Maksim »

kub lajkan wrote:OSMAN BRKA, predratni nastavnik geografije u Jelahu (do velegrada Tešnja ni u snu ni na javi nije mogao dobaciti!), traži da se akademiku BOŽIDARU MATIĆU, jednom od tvoraca Energoinvesta, oduzme Šestoaprilska nagrada koju 50 godina Sarajevo dodjeljuje svojim zaslužnim građanima?! Šta boli kurac seljaka iz Jelaha koga će Sarajevo nagraditi?! Ako je Brka kao Bošnjak, vjernik i budala povrijeden, nek' se vrati tamo odakle je tokom rata utekao i stigao da iz džehenema svog oslobođenog sarajevskog petosobnog stana pruža “duhovni i idejni otpor” agresoru!!! Mada čisto sumnjam da bi žitelji Jelaha dozvolili ovom tupoglavcu da im na časovima ponovo maltretira djecu! Zato se Brka u Sarajevu sveti akademicima!

(Senad Avdić)
Makar netko tko otvoreno pljuje ove poslusnike.
almah

Post by almah »

Maksim wrote:
kub lajkan wrote:OSMAN BRKA, predratni nastavnik geografije u Jelahu (do velegrada Tešnja ni u snu ni na javi nije mogao dobaciti!), traži da se akademiku BOŽIDARU MATIĆU, jednom od tvoraca Energoinvesta, oduzme Šestoaprilska nagrada koju 50 godina Sarajevo dodjeljuje svojim zaslužnim građanima?! Šta boli kurac seljaka iz Jelaha koga će Sarajevo nagraditi?! Ako je Brka kao Bošnjak, vjernik i budala povrijeden, nek' se vrati tamo odakle je tokom rata utekao i stigao da iz džehenema svog oslobođenog sarajevskog petosobnog stana pruža “duhovni i idejni otpor” agresoru!!! Mada čisto sumnjam da bi žitelji Jelaha dozvolili ovom tupoglavcu da im na časovima ponovo maltretira djecu! Zato se Brka u Sarajevu sveti akademicima!

(Senad Avdić)
Nisam nikada bio clan SDA ni ljubitelj Ajanovic ili Brke, ali svi vi koji ste ovako prostacki reagovali na njihove poteze u vezi sa Maticem zestoko pretjerujete.
Kao prvo nekoliko pitanja za sve vas:
- Sta znaci to insistiranje na njihovom porijeklu:Zepce, Jelah.
Mislite li vi svi koji ovako pisete da svi politicari trebaju biti iz Sarajeva.
E pa morat cete se pomiriti da to vise nikada nece biti tako.
Sarajevsko porijeklo nije nikakova garancija za dobre politicare.
Hocete li primjere?
-Sta vi svi znate o Bozidaru Maticu.
Sta znatte o njegovim izjavama o Armiji BiH kao o falangi.
Njegovo kasnije tumacenje pojma falanga kao bajagi grcka rijec za
vojnu jedinicu je tako smijesan pokusaj vadjenja da je izgledalo jadno
u "Javnoj Tajni".
-Svima je jasno da se u nasem zargonu rijec falanga upotrebljavala za
banditsku ili paravojnu jedinicu.
-Svoj navod da se u BiH radilo o gradjanskom ratu nie cak ni pokusao
objasniti.
Ali eto, Bozidara se nesmije kritikovati jer se kao ,tako dira u multieticnost Sarajeva, zato cemo i dalje napadati samo "nase".
Nasi su iz Jelaha, Zepca i sl. kratko "PAPANI".
Mnogo je bolji pedigre onih iz Kiseljaka, Sirokog Brijega, Laktasa ili sa Pala.
To se zove "Kompleks nize vrijednosti u Bosnjaka" koji se svakodnevno moze primjetiti i na ovim stranicama.
prleitihi

Post by prleitihi »

mislim da je mnogo važnije šta neka riječ znači u "našem žargonu" negoli njeno pravo značenje..to je jasno k'o dan..nije važno šta je matić mislio kad je rekao falanga - važnije je kako je to brkica shvatio.. :oops:

(svi smo mi brkica!)
senada

Post by senada »

Svemirski_Jebach wrote:sramotno. O. Brka ili I. Ajanovic nisu zasluzili ni da B. Maticu kazu dobar dan, a kamo li da nesto kao kritikuju.

Uglavnom, jos jednom se pokazuje da SDA nije nimalo evoluirala (iako mi se cini da se Suljo T. trudi da malo evoluiraju) od stranke opskurnih seljacina, primitivaca i bosnjackih nacionalista seoske provenijencije.

Zalosno za Sarajevo. Ovime se sarajevo sve vise priblizava zabiti...
Jelahu.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

almah wrote:
Nisam nikada bio clan SDA ni ljubitelj Ajanovic ili Brke, ali svi vi koji ste ovako prostacki reagovali na njihove poteze u vezi sa Maticem zestoko pretjerujete.
Hocete li primjere?
u "Javnoj Tajni".
objasniti.
Ali eto, Bozidara se nesmije kritikovati jer se kao ,tako dira u multieticnost Sarajeva, zato cemo i dalje napadati samo "nase".
To se zove "Kompleks nize vrijednosti u Bosnjaka" koji se svakodnevno moze primjetiti i na ovim stranicama.
Jos jednom i tebi - ovo nije forum bosnjaci-x.com , vec sarajevo-x.com. Pojmove 'nasi' i 'njihovi' ostavi za neke druge forume.
almah

Post by almah »

jeza u ledja wrote:
almah wrote:
Hocete li primjere?
u "Javnoj Tajni".
objasniti.
Jos jednom i tebi - ovo nije forum bosnjaci-x.com , vec sarajevo-x.com. Pojmove 'nasi' i 'njihovi' ostavi za neke druge forume.
Jos jednom i ja tebi.
Znam ja da je to forum sarajevo-x.com i zato vam jos jednom kazem da se morate nauciti da postujete i ljude koji ne potjecu iz Sarajeva.
Morate takodje shvatiti da BiH nije samo od Kozije cuprije do Cengic Vile.
I u Jelahu i u Zepcu zive ljudi koji imaju pravo da kazu svoje misljenje i o Bozidaru Maticu a da zbog toga ne budu vrijedjani kao na sarajevo-x.com i to koliko sam vidio samo zato sto su iz "provincije".
Nikakvih drugih argumenata u svim ovim ,do krajnosti niskim, uvredljivim javljanjima nisam nasao.
A sto se tic nasi i njihovi , tu si u pravu.
Matic je zaista "nasu" Armiju BiH nazvao "falangom" , i u i "nasoj" BiH proglasio "gradjanski rat" i zato dobio 6-aprilsku nagradu grada Sarajeva.
"Njihove" vojske nije nazvao aresorskim hordama a "njih" nije nazvao agresorima.
prleitihi

Post by prleitihi »

almHice..znaš li gdje je rođen matić?
Klodovik

Post by Klodovik »

Bogatić, Srbija
almah

Post by almah »

prleitihi wrote:almHice..znaš li gdje je rođen matić?
Neznam niti me interesuje ,kao sto me ne interesije ni gdije si ti rodjen.
Ali posto ti nista nisi shvatio , nemam namjeru da ti jos jednom objasnjavam.
Ali sam stvarno ocekivao da se na sarajevo-x.com najvise javljaju sarajlije, koji bi valjda trebali biti posebno osjetljivi na to kada netko vrijedja i omalovazava Armiju BiH.
Gradjane Sarajeva nebi trabalo podsjecati zasto bi to tako trebalo biti.
Ali eto na ovom forumu to nije slucaj.
Naprotiv , napadaju se ljudi koji pokusavaju da odbrane dignitet Armija BiH.
E , ta se "bolest" dame i gospodo zove ,izmedju ostalog, Kompleks nize vrijednosti.
Ne dirati u akademika jer on je "nepogrijesiv".
Zrtvovati i vrijedjati Osmana Brku i Irfana i dokazati da smo "svjetska metropola"-multi....
prleitihi

Post by prleitihi »

a ti si očekivaO..ja sve kontam da si ti LA..no nebitno..reci mi boga ti gdje je taj brkica bio kad je sda islamizirala tu armiju?..kada je dedo selam'o mudžahedine koje je prije toga primio u tu armiju?..ili je..u stvari..to i način na koji se brani dignitet te armije?..brkica samo nastavlja tamo gdje su zeleni stali..ne..ovdje je ičigledno problem što je on - božidar..da je senad..(pa uz to još i hadžija!)..sreći nigdje kraja ne bi bilo..

nego..šta u "našem" žargonu znači riječ mediokritet?..upotrijebio bih je..no me strah da ne budem proglašen izdajnikom! :oops:
prleitihi

Post by prleitihi »

inače..matić je rođen u bogatiću kod sarajeva..a sad sam..dosadno mi..ukuc'o božidar matić na gugl..i dobio:
Rezultati 1 - 10 od oko 57,700
zatim osman brka..i dobio:
Rezultati 1 - 10 od oko 720

:roll:
Vingo

Post by Vingo »

almah wrote:
Maksim wrote:

(Senad Avdić)
Hocete li primjere?
u "Javnoj Tajni".
objasniti.
Ej, multieticni ....daj mi, sestre ti, objasni taj fenomen kompleksa nize vrijednosti u Bosnjaka...ali ne onaj gdje Dobri Bosnjo vjeruje Akademiku umjesto papku i estradnom umjetniku u pokusaju. Nego znas ono, Binsr punih usta glasa za (jucer Radovana a danas) Dodika.....a tebi je prvi ulet ovdje pranje od SDA (ne samo da nisi glasao za njih, nego ih ni ne volis).....Sto te stid tvojih?
Klodovik

Post by Klodovik »

Općina Bogatić je jedna od općina u Republici Srbiji. Nalazi se u centralnoj Srbiji i spada u Mačvanski okrug.

http://anubih.ba/cv/cvbozidarmatic.pdf
prleitihi

Post by prleitihi »

znam da nije iz sarajeva..ali se nisam mogao sjetiti kako se mjesto zove..pa odo na gugl i izbaci mi ovo..te kopirah..(dok sam ovo pisao muzička podloga mi je azra..i počinje džoni - kako si glup... :D )
Vingo

Post by Vingo »

Kako stojimo s krvnim zrncima?

Zepce...Jelah...pa eto i Bogatic (nikad cula......mogu zamisliti selendre) nebitni su u ovoj prici....Govorimo o doprinosu....Ako bi neki apologeta ovih SDA-ovaca koje ne voli i za koje nije glasao, samo mogao da mi izlista njihov doprinos sto Armiji, sto Bosni i Hercegovini, sto Sarajevu....(stihovi o malom kaficu se ne pikaju - to je vise, onako ko samodoprinos :D )
prleitihi

Post by prleitihi »

ama ja sam ga pitao za mjesto rođenja jer očigledno čovjek misli da je matić rođen u sarajevu..pa otud mu smeta ovo "seljak iz jelaha" i sl..no očigledno je problem što je božidar a ne naš osmo..

ps. eno i vlasti sam rek'o da je srbin.. :D:D
Vingo

Post by Vingo »

prleitihi wrote:ama ja sam ga pitao za mjesto rođenja jer očigledno čovjek misli da je matić rođen u sarajevu..pa otud mu smeta ovo "seljak iz jelaha" i sl..no očigledno je problem što je božidar a ne naš osmo..

ps. eno i vlasti sam rek'o da je srbin.. :D:D
Vrlo multieticno od tebe. :D
prleitihi

Post by prleitihi »

ali sam mislio - alijin.. :D:D
Maraschino

#99 Re: Božidar Matić

Post by Maraschino »

bulevar wrote:Što se tiče logora u koji je dopao gospodin Ajanović radi se o hotelu"Kardijal"na Banji Vrucici gdje je boravio do prebacivanja u Banju Luku,prema njemu se postupalo kao prema velikoj zvijerki i niko mu ni čvoku nije udari,šteta!!!!!
:?

a ko Unu onako hladnu prepliva :?
Fair Life

Post by Fair Life »

Bozidara Matica staviti na jedan tas vage, a citav SDA zajedno sa rahmetlijom na drugi...

Znaju to trgovci dobro.
Post Reply