manijak1 wrote:Ama baš ništa![]()
Osbiljno sad! Postavila sam jedno pitanje koje me je interesovalo niko nije odgovorio i nemora
Vjerovatno sam više nego malo frustriranAammra wrote:manijak1 wrote:Ama baš ništa![]()
Osbiljno sad! Postavila sam jedno pitanje koje me je interesovalo niko nije odgovorio i nemoraSaljes mi neke sifre koje ne razumijem
Koji ti je djavo? Moras li uvijek nekog nervirat ili ide i normalno kod tebe?
SUNCICA_SA wrote: kazite vi meni gdje to jos u Evropi piju vodu iz cesme????, Gdje su ljudi pocetkom 90-tih isjekli tokiko sume, kao u Bosni, ali sume, hvala Bogu, jos ima...recitem i samo jos da Bosna nije medju prvim zemljaam u Evropi koja ima njavise planina, a gdje su olimpijske ljepotice oko Sarajeva? Jest da su opustosene, a zna se i ko ih je opustosio i kako, ali vratit ce se to sve jednom u "normalu".
Recite mi jos da nemamo ni prirodnih jezera? Ni cistih rijeka? Pa, ljudi gdje ste vi bili u Bosni, kolik oste obisli vasu zmelju?
slusaj verbal, nemoj da mi psujes, stvarno si kreten, druga stvar, nisam rekla da drugdje nema vise sume, vode i jezera, citaj lijepo kretenu...i nemoj mi ti palamuditi o tome koliko je neko vidio Bosne, a i Evrope i svijeta, jer neznas....i smanji dozivljajverbal wrote:SUNCICA_SA wrote: kazite vi meni gdje to jos u Evropi piju vodu iz cesme????, Gdje su ljudi pocetkom 90-tih isjekli tokiko sume, kao u Bosni, ali sume, hvala Bogu, jos ima...recitem i samo jos da Bosna nije medju prvim zemljaam u Evropi koja ima njavise planina, a gdje su olimpijske ljepotice oko Sarajeva? Jest da su opustosene, a zna se i ko ih je opustosio i kako, ali vratit ce se to sve jednom u "normalu".
Recite mi jos da nemamo ni prirodnih jezera? Ni cistih rijeka? Pa, ljudi gdje ste vi bili u Bosni, kolik oste obisli vasu zmelju?
U BiH je voda cista (ako je) zato sto je industrija odumrla.
Samo se budala moze ponositi sjecom sume, a ako bas hoces imaju je i to u mnogo vecoj kolicini Norveska, Svedska, Slovenija, Austrija, Slovacka itd.
Jeble te planine (iako se mogu naci rude), vazna je obradiva i kultivirana zemlja, a osim toga vise planina imaju sve alpske zemlje, zatim Svedska, Norveska itd, i sto je najvaznije koriste ih za turizam.
Za ZOI se mozemo zahvaliti iskljucivo prijasnjoj vlasti i drzavi, jer smo jedino tada i imali ugled (i para) da nam se tako nesto povjeri, pa prema tome nemojte to svojatati i sebi pripisivati.
Ti ocigledno nisi bas puno putovala kada BiH smatras zemlju jezera i jedino je tacno da ima rijeka koje su unakaradjene branama i vjestackim jezerima.
Da ne bi bilo zabune, BiH je lijepa, ali veoma siromasna zemlja, jer je naseljena priglupim ljudima koji misle da to postoji samo tu, kod njih. I zahvaljujuci njima. Vecina bh gradjana provede zivot u radijusu od 50 km, pa prema tome nije im ni zamjeriti sto ne znaju, ali im jeste zamjeriti sto pametuju, iako nemaju pojma
Najveci je problem sto pojedinci porede stanje sa zemljama u kojima zive i postavljaju se u stiluEngram::X wrote:mrzim licemjera koji sa sigurne udaljenosti i nakon potopa & bitke glume dusebriznike
u bosni bosanci rade, odlucuju i teze boljem sutra
zive od danas do sutra bez vidljive buducnosti
dok ti imas osiguran dom, posao i sutra, prosjecni bosnjo nema osigurano ni danas
prema tome nastavis li unositi apatiju, smutnju i mrznju prema svemu bosnjackom, islamskom i opcenito bosanskom ocekuj da fasujes po njusci![]()
ISkrcili Australiju???zzzzz wrote:Najveci je problem sto pojedinci porede stanje sa zemljama u kojima zive i postavljaju se u stiluEngram::X wrote:mrzim licemjera koji sa sigurne udaljenosti i nakon potopa & bitke glume dusebriznike
dok ti imas osiguran dom, posao i sutra, prosjecni bosnjo nema osigurano ni danas
prema tome nastavis li unositi apatiju, smutnju i mrznju prema svemu bosnjackom, islamskom i opcenito bosanskom ocekuj da fasujes po njusci![]()
"pogledaj kako to u NAS funkcionise" ko da su oni necim doprinjeli da to bude tako.
Dosli na "iskrceno", drugi im pripremili a oni se kite tudjim perjem. Ne vjerujem da se radi o zavisti, vec normalnoj reakciji na takve ljude koji su cijeli zivot proveli u BiH i bili saucesnici u svemu tome sto je negativno, i sad sebi daju za pravo da palamude ko da su sami iskrcili Australiju.
neretva

Svaka cast...to je ono o cemu sam ja govorila, a ti si nekima slikovito i prikazao/la...cestitam i hvalaLiliumBosniacum wrote:posto ja volim da objasnjavam sa slikicma aevonesto o nasoj lijepoj Bosni
neretva
Prenj
Cudi me da nisi reagovala na engramovo pisanje kada je bezrazlozno nazivao ljude licemjerima i prijetio im batinama?SUNCICA_SA wrote:ma, pustam ga...samo mrzim kad mi primitivci psuju po formumu, i to na temu koja uopce ne dozvoljava takve ispade....mislim da bi ovi moderatori morlai nekima ukazati na lijepo ponasanje, ili ih iskljuciti....jako je lose sto par ljudi na ovom forumu svoje frustraciej lijece na forumasima koji pocinju lijepe, kreativne teme koje mogu proizvesti neke zakljucke, ali i necemu nauciti...i onda dodje neka "blentovina" i palamudi bezveze i uz to sve jos vrijedja....jako nepristojno
Nek' si nam ti skolovan skorojevicu!verbal wrote:ISkrcili Australiju???zzzzz wrote:Najveci je problem sto pojedinci porede stanje sa zemljama u kojima zive i postavljaju se u stiluEngram::X wrote:mrzim licemjera koji sa sigurne udaljenosti i nakon potopa & bitke glume dusebriznike
"pogledaj kako to u NAS funkcionise" ko da su oni necim doprinjeli da to bude tako.
Dosli na "iskrceno", drugi im pripremili a oni se kite tudjim perjem. Ne vjerujem da se radi o zavisti, vec normalnoj reakciji na takve ljude koji su cijeli zivot proveli u BiH i bili saucesnici u svemu tome sto je negativno, i sad sebi daju za pravo da palamude ko da su sami iskrcili Australiju.![]()
![]()
vidim ja koliko je ko vidio svijeta... i skole!
A kome ti to objasnjavas?LiliumBosniacum wrote:posto ja volim da objasnjavam sa slikicma aevonesto o nasoj lijepoj Bosni
Nicim. Sumnjam da si tio u stanju i kad bi se potrudila.SUNCICA_SA wrote:....ne znam ciem sam te toliko iznervirala...ili razbjesnila....
kakve frustracije mladac?RPM wrote:pusti ga ba SUNCICE, cini mi se da je to onaj tip sto je napisao kako bi se borio za dansku monarhiju te da je sve glede Bosne na delete ...![]()
... frustracije cuda rade ...
Hajde verbal, drago mi je da nisam...ali mrzim te "uzrecice" i nisu uopce lijepe...kroisti nesto ljepse...nisma rekla da su ljudi stvorili te ljepote...i ne stalvjaj mi ono sto nisam rekla...a, to kakvi smo, pa i ti to pokazujes na veoma lijep nacin....a, kad si tkao pametan i radisan, dodji brate u Bosnu, pa nas necemu pouci...verbal wrote:Nicim. Sumnjam da si tio u stanju i kad bi se potrudila.SUNCICA_SA wrote:....ne znam ciem sam te toliko iznervirala...ili razbjesnila....
I nemoj se bezveze kaciti za jednu rijec koja uopste nije bila zamisljena kao uvreda. POnekad se u kaze: Jebes to, jeblo te to (nevazno) itd, pa...
JA ne vidim da se BiH moze nositi sa razvijenim zemljama, a prirodne ljepote se ne mogu pripisivati ljudima. Koliko su ljudi sposobni i pametni vidi se po njihovom odnosu prema tim istim ljepotama i koliko su u stanju izvuci korist iz svega toga, a da to ne uniste.
po prirodnim ljepotama Bosna se moze nositi sa razvijenim i najrazvijenijim zemljama svijeta, naravno da se iste ne mogu pripisivati ljudima ali ljudi mogu biti PONOSNI sto su izabrali da zive bas tu!verbal wrote: JA ne vidim da se BiH moze nositi sa razvijenim zemljama, a prirodne ljepote se ne mogu pripisivati ljudima. Koliko su ljudi sposobni i pametni vidi se po njihovom odnosu prema tim istim ljepotama i koliko su u stanju izvuci korist iz svega toga, a da to ne uniste.
ne, samo sam zbunjen tvojim bitisanjem na forumu umjesto na nekom danska-x.com ...verbal wrote: kakve frustracije mladac?
jel zato sto zivim u zemlji u kojoj zivot ima smisao?
ja bih prije rekao da si ti isfrustriran mojom izjavom.
da, moj prijasnji zivot u BiH je delete. Uostalom, ja sam se rodio i zivio u SFRJ 21 godinu, zatim u BiH 2 godine i sada u Danskoj 12 godina. Posto je SFRJ umrla, logicno je da sam privrzeniji zemlji u kojoj zivim i koja mi je pruzila utociste i omogucila da zivim zivotom dostojnim ljudskog bica. Zato bih i poginuo ako treba braneci je, bez obzira koliko tebi to bilo nenormalno i cudno.